koliko ti je godina pc? i koja je napojna?arelinho je napisao/la:Pošto je meni za kompjuter jedna utičnica samo na koju idu dva produžna i 1 onaj lopov (ako znaš šta je to jer ne znam kako ti to drukčije zoveš) eh sada sam ovaj kabal što ide iz centralne u struju iskopčao i prebacio u na drugu stranu lopova i opet ga ovamo spojio sa kompjuterom. Radilo je 2-3 minuta i opet je počelo pucketati. Ništa moram onda mijenjati napojnu. Hvala na pomoćiAsteriks je napisao/la:Uticnica, produzni kabal, kabal za napajanje te sama napojna. Dotrajalost, prasina, ostecenost itd.arelinho je napisao/la:Danas dok sam koristio kompjuter bilo sve uredu. Izašao vani zbog obaveza i evo sada kad sam se vratio upalim kompjuter. Na početku je normalno radio i onda počelo da se čuje pucketanje neko iz centralne. Otvorim centralnu dok je upaljena i pogledam odakle dolazi pucketanje. Nešto u napojnoj pucketa. Šta bi to moglo biti? Hoće li ovo ubrzo riknuti napojna? I smijem li koristiti kompjuter tj. da li će mi naštetiti ostalim komponentama?
Promjeni uticnicu, ako ostane nabavis kabal za napajanje, ne kosta vise od 5 KM. Ak i dalje bude sl problem, znas sta ti je ciniti, pravac servis il sam nabavis novu napojnu.
obicno dotrajalost uzrokuje to pucketanje ili kad dotok struje nije uredu, nije nestajalo struje u par dana i naglih prestanaka struje i toga?