FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

let3
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 27 avg 2018, 19:29

Ništa tjerati.
Suareza na klupu par utakmica da se malo dozove u glavi, a usput i skine kile koje je nabacio.
Udebljo se, ne može se kretati i trcati ko nekad ... guzovi ne daju :mrgreen:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 27 avg 2018, 19:31

Osim13 je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Jok, eto trebaš ga odmah šutnuti kao zadnjeg papka.. Sreća pa se mi ne pitamo i sreća što je to totalno drugi mentalitet, civilizacija i sistem u odnosu na našu balkansku džunglu. Nigdje se ne tjera i ne progoni kao kod nas, jer to nije normalno. Kako mi ide na živce kad se neko tako omalovažava, kao da je pobio nekome pola familije, pa se okomili na njega. Ali, dobro, što jednom prilikom reče Kolarov u jednom intervju, ima tu i ličnih frustracija kod našeg naroda.
Pa dobar ti je primjer Bonuccija, Juventini sa Balkana drvlje i kamenje kad ga vratiše sad, lad neki dsn dočekaše na stadionu čovjeka samo tako :mrgreen:

Nije ni čudo što smo shupak svijeta :kafa:
Pa to ti pričam.. Proguglaj i nađi malo forume Barce, uprati komentare po fan pageovima, to sve normalni i racionalni ljudi. Vide i oni da je Suarez loš, ali znaju kakva je klasa i nadaju se da će se vratiti, ljudi razumni. Ti otvoriš ovaj PDF, rekao bi čovjek Jackson Martinez glavom i bradom, a ne Suarez. To neka tjeranja, psovke, usporedbe, kao da je Mladost DK, a ne velikan poput Barce.

To mi ide na živce.. Sve nekakvi pametnjakovići, tipa onaj sajo. Eto, tamo ljudi budale, upravljaju tolikim klubom i parama, treneri imaju bruku iskustva i škole, igrači profesionalci i nema šta nisu prošli da bi stigli dovde, ali jok, Sajo ili neki drugi zna da je ovaj oyebina, da je ovaj ovakav itd. :lol:
Krivi Rakitić i Suarez jedini što je Barca ispala od Rome, evo sad je i "slabi" Real pridonio da Barca rasturi sve u ligi i tako neke gluposti koje se samo ovdje mogu naći. Sreća pa se ništa ne pitamo, ne bi ostalo 'B' od Barce.. :mrgreen:

@let3
Zato ga Valverde i gura, da bi skinuo kile. Na klupi ih neće skinuti, ovako mu teren dođe kao kardio. :D
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 avg 2018, 19:36

AlfredNobel je napisao/la:
@let3
Zato ga Valverde i gura, da bi skinuo kile. Na klupi ih neće skinuti, ovako mu teren dođe kao kardio. :D
Možda je to plan :mrgreen:

Realno, Suarez treba da skine 5-6 kila, da vrati brzinu i samopouzdanje i onda ce zabijati golove...ako ništa, bar to zna.
slika
slika
jbg razlika je ocita, ako cemo pošteno pricati...zapustio se ko prasac i onda se nešto cudimo što ne može meda.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 27 avg 2018, 19:40

let3 je napisao/la:
@let3
Možda je to plan :mrgreen:

Realno, Suarezu treba da skine 5-6 kila, da vrati brzinu i samopouzdanje i onda ce zabijati golove...ako ništa, bar to zna.
slika
slika
jbg razlika je ocita, ako cemo pošteno pricati...zapustio se ko prasac i onda se nešto cudimo što ne može meda.
I tu je kvaka, to je sigurno. Zapustio na nekoliko polja, od fizičkog izgleda do motivacije, a time dolazi i samopouzdanje. Malo smršati, malo motivisati i onda kad počne vraćati samopouzdanje golovima, biće to udure.

tobaccos
Kontakt:

Post Postao/la tobaccos » 27 avg 2018, 19:43

Osim13 je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Jok, eto trebaš ga odmah šutnuti kao zadnjeg papka.. Sreća pa se mi ne pitamo i sreća što je to totalno drugi mentalitet, civilizacija i sistem u odnosu na našu balkansku džunglu. Nigdje se ne tjera i ne progoni kao kod nas, jer to nije normalno. Kako mi ide na živce kad se neko tako omalovažava, kao da je pobio nekome pola familije, pa se okomili na njega. Ali, dobro, što jednom prilikom reče Kolarov u jednom intervju, ima tu i ličnih frustracija kod našeg naroda.
Pa dobar ti je primjer Bonuccija, Juventini sa Balkana drvlje i kamenje kad ga vratiše sad, lad neki dsn dočekaše na stadionu čovjeka samo tako :mrgreen:

Nije ni čudo što smo shupak svijeta :kafa:
Pa to ti pričam.. Proguglaj i nađi malo forume Barce, uprati komentare po fan pageovima, to sve normalni i racionalni ljudi. Vide i oni da je Suarez loš, ali znaju kakva je klasa i nadaju se da će se vratiti, ljudi razumni. Ti otvoriš ovaj PDF, rekao bi čovjek Jackson Martinez glavom i bradom, a ne Suarez. To neka tjeranja, psovke, usporedbe, kao da je Mladost DK, a ne velikan poput Barce.

To mi ide na živce.. Sve nekakvi pametnjakovići, tipa onaj sajo. Krivi Rakitić i Suarez jedini što je Barca ispala od Rome, evo sad je i "slabi" Real pridonio da Barca rasturi sve u ligi i tako neke gluposti koje se samo ovdje mogu naći. Sreća pa se ništa ne pitamo, ne bi ostalo 'B' od Barce.. :mrgreen:

@let3
Najveći krivac za Suareza i za Romu je Valverde i niko drugi. Pa čovječe ti si trener jednog od najveći svjetski klubova i dozvoliš jednom igraču da dođe onako zapušten sa debelim viškom kilograma i na to sve on ti igra svaku utakmicu po 90 minuta jer ti jednostavno nemaš muda ni da popričaš sa njim a da ne pričamo o klupi.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 27 avg 2018, 20:03

@tobaccos
Miješaš kruške i jabuke.. Govorim o situaciji koja se stvorila oko Suareza na ovoj temi. Drugi par opanaka je to što Luis igra 90 minuta i što Valverde neće (ne smije) da ga klupira.

Za Romu svi snose krivicu, odnosno Ernesto najviše, a isto tako i igrači određeni udio. Čim su vidjeli da padaju psihički i da su ušli u neki šok, trebali su sami nešto pokušati uraditi. Pod tim, mislim da su trebali pojačati 'fajt', praviti sitne prekršaje, oporaviti se. Ne može sve trener, ali opet kažem, najveći dio krivice snosi on zbog lošeg odabira igrača i površne analize pred meč.

tobaccos
Kontakt:

Post Postao/la tobaccos » 27 avg 2018, 20:18

AlfredNobel je napisao/la:@tobaccos
Miješaš kruške i jabuke.. Govorim o situaciji koja se stvorila oko Suareza na ovoj temi. Drugi par opanaka je to što Luis igra 90 minuta i što Valverde neće (ne smije) da ga klupira.

Za Romu svi snose krivicu, odnosno Ernesto najviše, a isto tako i igrači određeni udio. Čim su vidjeli da padaju psihički i da su ušli u neki šok, trebali su sami nešto pokušati uraditi. Pod tim, mislim da su trebali pojačati 'fajt', praviti sitne prekršaje, oporaviti se. Ne može sve trener, ali opet kažem, najveći dio krivice snosi on zbog lošeg odabira igrača i površne analize pred meč.
Ja sam dugo na ovom forumu, ne pišem baš često tako da sam na starom nalogu zaboravio pasvord :lol:

Jedna stvar na ovom forumu je sigurna, a to je da sredine nema. Igrač je ili flop ili klasa ;)

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 27 avg 2018, 20:20

tobaccos je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:@tobaccos

Ja sam dugo na ovom forumu, ne pišem baš često tako da sam na starom nalogu zaboravio pasvord :lol:

Jedna stvar na ovom forumu je sigurna, a to je da sredine nema. Igrač je ili flop ili klasa ;)
Tanka je linija između world class i oyebine.. :lol:

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 27 avg 2018, 21:44

Rajaz je napisao/la:Suarez je od Liverpoolovih dana do početka ove godine drugi igrač svijeta. To što je sada pao qrcu za uši je druga priča.
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

Jos uvijek ne vjerujem kako se pita od govana pravi.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 27 avg 2018, 23:38

Ili Rabiot ili ništa.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 27 avg 2018, 23:46

Suarezov problem je isti ko i mesijev, a to je zasicenost, ta zasicenost dovodi do manje volje za treniranjem brige o fizickoj spremi, to onda dovodi do par kila viska, nedostatke kondicije i brzine, ato onda opet dovodi do toga da ih odbrane lakse cuvaju, da se slabije otvaraju, da ne igraju odbranu i da se brze umaraju, a umor onda opet uvijek sa sobom donosi i pad koncetracije, promasaj e itd, a dovodi do problema u odbrani koju realno igramo kao da imamo dva crvena, a to je samoubistvo protiv jacih ekipa u lp

Isti je to problem kod obojice, samo sto nemotivisani mesi izgleda bolji od takvog suareza jer je talentovaniji,veci majstor je uvijek bio i mesijeva nekadasnjasuperklasa jednostavno tolika je bila da i kad zbog zapusti i igra na 30 posto od onog nekada, to je i dalje visoka klasa , nije klasa najboljeg ikada, i nije toliki faktor prevage, al opet je medju najboljim u svijetu, dok suarez realno izgleda ko prosjecan napadac prosjecne ekipe srwdine tabele.

Sad je problem kako ih motivisatii,pare ne pomazu,trofej lige prvaka im nije nesto interesantan, to je jasna situacija i teska i ja o tome duze govorim, sad tu treba reagovati hitno za dobrobit ekipe i uraditi ono sto se moze uraditi da se izvuce sto se izvuc moze, a to je da ako ih ne mozes motivisati onda ih barem raspari, gurni mesija u spic, a umjesta suareza gurni nekog ko je motivisaniji i koji ce donijeti balans neki

Ali za te stvari nam je bio potreban grizman ili neko slican, i prije svega trener koji ima muda , mozda bi ga klupiranjem motivisao, mozda bi neki drugi igrac ucinio danam ne fali nikako, mozda probati sa dembom i malcolmompo krilima i mesijem u spicu, nesto se mora raditi jer ovako pored atletica i reala u ligi motivisanijeg ne mozemo se nadati ni tituli domacoj, a o ligi prvaka ne mozemo ni sanjati
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 28 avg 2018, 00:05

Hajde da se Messi zasiti ali čega se Suarez zasitio ?
I kako zbog zasicenosti ne može da primi loptu i odigra najjednostavniji pas.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 28 avg 2018, 04:41

jasmin10 je napisao/la:Hajde da se Messi zasiti ali čega se Suarez zasitio ?
Ima animozitet prema lopti.

Prolazna faza, mlad je , naucit ce primiti loptu.

E cuj Messi zasicen , zasicen je vjerujem gownarskih navijaca i saigraca koji nisu u stanju uzivati u njegovim carolijama zadnju deceniju a saigraci mu odigrati najprostiji pass ili zabiti go iz onoga sto im stvori.

Od blata ces se praviti Lionele !

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 avg 2018, 10:24

JoeBleck je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Hajde da se Messi zasiti ali čega se Suarez zasitio ?
Ima animozitet prema lopti.

Prolazna faza, mlad je , naucit ce primiti loptu.

E cuj Messi zasicen , zasicen je vjerujem gownarskih navijaca i saigraca koji nisu u stanju uzivati u njegovim carolijama zadnju deceniju a saigraci mu odigrati najprostiji pass ili zabiti go iz onoga sto im stvori.

Od blata ces se praviti Lionele !
zasicen je mesi nego sta, samo slijep covjek to ne moze vidjeti, ko je gledotri utakmice u zivotu moze skontati na nekom igracu koliko je nabrijan ili nije, vidi se to, ne samo po trci i borbi na terenu, nego i onako po reakcijama nekim, a mesijeve su uglavnom hladne

a vidi se i onako fizicki, dok nije bio zasicen kad si vidio mesija da se sagne,uhvati za koljena i odhukuje poslije svakog trka, to ti je pokazatelj umora i nespremnosti, kad si vidio mesija da se ovako lako odbija od igraca kad krene u neki prodor, i tih prodora ili pokusaja prodora sve je manje jer covjek ne moze jednostavno, fali snage i brzine, a o tome da zaganjuje protivnike u presingu ne treba vise ni pricati, a i to je radio prije dok je pucao od snage

sve je to posljedica zasicenosti, uzrocno-posljedicna veza, manje volje za treningom,pravilnom ishranom i tim stvarima dovedu te u situaciju da ti na utakmicama fali snage, da ne mozes u jakom tempu odigrati 90 minuta nego onako neke dionice povuces maksimalno, pa se onda odmaras u nekim dionicama, to je normalna stvar u svakom sportu ako nisi spreman maximalno

fizicka nespremnost moze biti posljedica godina il zasicenosti, mesi nije star i godine jos uvijek ne bi trebale biti problem, problem je zasicenost, momak je vec od 16. godine poceo igrati u prvom timu, vec sa 17. je bio jedan od najboljih igraca, a prije dvadesete je bio najbolji igrac svijeta i onda je imao veliku konstantnost 5-6 godina brutalnog nogometa, i onda je uslijedio pad, to su takve karijere kod mnogih velikih igraca koji su vrlo mladi dotakli vrh i po igrama i trofejima, da i sagore nesto brze, nije lako naci motiv za ligu prvaka ako si ih vec 4 osvojio, nije to sad neka nauka to skontati hebiga

suarez nije ni blizu imao karijeru ko mesi i osvojene trofeje, al osvojio je s barcom sve sto se moglo i proradila je ta latino krv da se opusti brzo, nije ni prvi ni zadnji, nije to psiha xavija il puyola il nekih svaba koje bi i nakon 8 osvojenih liga prvaka ginuli da osvoje i devetu, latinosi su drugaciji jbg
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 28 avg 2018, 15:38

Al glupo mi je ovo 4 osvojene LP i kao zasićenost. Pa Real uzeo 3 zaredom, Ronaldo najbolji strijelac u sve 3 sezone. Kako on nije zasićen? Pa osvojio je Messi 9 titula Lige, skoro svake sezone najbolji strijelac. Kako nije tu zasićen?
Stvar je u ekipi. Barca ima tim koji može osvajati ligu svake sezone jer imaš samo 2 poštena rivala. Messi sam kad bi igrao, pobijedio bi ovu ostalu buraniju.
Dok je u LP već druga stvar. Ne možeš sa Suarezom koji je dao 4 gola u zadnjih 100 sezona LP, i onim veznim redom koji smo imali zadnjih par godina osvojiti Klempu.
Mislim moglo bi se i to da od osmine pa do finala igramo sa Eibarom, Alavesom i ostalom ekipom.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 avg 2018, 16:09

BoixosNois1899 je napisao/la:Al glupo mi je ovo 4 osvojene LP i kao zasićenost. Pa Real uzeo 3 zaredom, Ronaldo najbolji strijelac u sve 3 sezone. Kako on nije zasićen? Pa osvojio je Messi 9 titula Lige, skoro svake sezone najbolji strijelac. Kako nije tu zasićen?
Stvar je u ekipi. Barca ima tim koji može osvajati ligu svake sezone jer imaš samo 2 poštena rivala. Messi sam kad bi igrao, pobijedio bi ovu ostalu buraniju.
Dok je u LP već druga stvar. Ne možeš sa Suarezom koji je dao 4 gola u zadnjih 100 sezona LP, i onim veznim redom koji smo imali zadnjih par godina osvojiti Klempu.
Mislim moglo bi se i to da od osmine pa do finala igramo sa Eibarom, Alavesom i ostalom ekipom.
sta ti je glupo, igraci reala i ronaldo u odnosu na mesija klasom je uvijek bio ispod, al je uvijek nabrijaniji,motivisaniji i zeljniji i golova i titula, prati reakcije u kljucnim utakmicama samo ronaldove i mesijeve, i vidjeces im na facama ako nista ko je nabrijaniji, nisu svi ljudi isti pa tako ni fudbaleri, da je messi egoista ko ronaldo, imo bi bruku golova vise na kontima i koju titulu vise sigurno

drug stvar kod reala i njihovih titula je i faktor srece, u kljucnim momentima imaju srecu i sudije,ko sto smo se mi osramotili protiv rome, i oni su protiv juventusa, al njima se poklanja penal i pogura ih dalje, a kod nas messi promasi kolosalnu priliku u zadnjoj minuti, da je dao mi bi se provikli tu, al nije takva sudbina bila

sto se tice lige, tu je potpuno drugacija situacija od lige prvaka, tu se nesto moze i preko qrca odigrati i pobijediti, moze se i kiksati, i opet osvojis, jer puno je utakmica i bodova u igri, u ligi prvaka svaku, al bas svaku moras utakmicu odigrati maximalno ako mislis proci, jedna zahebancija i noga ti je, i to nasima ne godi, a u ligi spanskoj proslu sezonu npr imali smo lagodnu situaciju da je real bio taraba i da smo se rano odlijepili i lako osvojili, u ligi prvaka kad dodje knock out faza nije opasan samo real i atletico, ima 10 ekipa koje te mogu izbaciti, jedna losa noc i gotovo je, tako je to
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 28 avg 2018, 16:28

Romariooo je napisao/la:
BoixosNois1899 je napisao/la:Al glupo mi je ovo 4 osvojene LP i kao zasićenost. Pa Real uzeo 3 zaredom, Ronaldo najbolji strijelac u sve 3 sezone. Kako on nije zasićen? Pa osvojio je Messi 9 titula Lige, skoro svake sezone najbolji strijelac. Kako nije tu zasićen?
sta ti je glupo, igraci reala i ronaldo u odnosu na mesija klasom je uvijek bio ispod, al je uvijek nabrijaniji,motivisaniji i zeljniji i golova i titula, prati reakcije u kljucnim utakmicama samo ronaldove i mesijeve, i vidjeces im na facama ako nista ko je nabrijaniji, nisu svi ljudi isti pa tako ni fudbaleri, da je messi egoista ko ronaldo, imo bi bruku golova vise na kontima i koju titulu vise sigurno

drug stvar kod reala i njihovih titula je i faktor srece, u kljucnim momentima imaju srecu i sudije,ko sto smo se mi osramotili protiv rome, i oni su protiv juventusa, al njima se poklanja penal i pogura ih dalje, a kod nas messi promasi kolosalnu priliku u zadnjoj minuti, da je dao mi bi se provikli tu, al nije takva sudbina bila

sto se tice lige, tu je potpuno drugacija situacija od lige prvaka, tu se nesto moze i preko qrca odigrati i pobijediti, moze se i kiksati, i opet osvojis, jer puno je utakmica i bodova u igri, u ligi prvaka svaku, al bas svaku moras utakmicu odigrati maximalno ako mislis proci, jedna zahebancija i noga ti je, i to nasima ne godi, a u ligi spanskoj proslu sezonu npr imali smo lagodnu situaciju da je real bio taraba i da smo se rano odlijepili i lako osvojili, u ligi prvaka kad dodje knock out faza nije opasan samo real i atletico, ima 10 ekipa koje te mogu izbaciti, jedna losa noc i gotovo je, tako je to
Pa i ne znam bas. Sjecam se Lige i tekmi sa pocetka milenijuma i one patnje kad smo se borili za EL, tako da se bas i ne slazem s ovim.
27.10.2020

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 28 avg 2018, 17:20

Ispravite me ako grijesim , Messi je u zadnje 4 sezone zabio 210 golova i imao 80 asistencija.

Sve to kao ofanzivni vezni :rol:

Statisika ne racuna nesposobnosti kolega, utjecaj na igru i nacin na koji je zabijao golove(neko daje tap in golove a neko daje golove iz svih mogucih situacija ,tj . Izmislja golove)

Ova Statistika nam takodjer nece reci da je Messi igrac koji je u zadnje 4 godine imao daleko najveci broj osvojenih duela i uspjesnih driblinga kao i da je imao daleko najveci broj kreiranih sansi.

Sta bi bilo da mu forma nije u padu :urnebes:

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 28 avg 2018, 17:52

Zvanično: Sergi Samper će nositi broj 16 ove sezone.

Samper se pridružuje dugom popisu igrača koji su nosili ovaj broj u Barceloni. Gerard Deulofeu (2017-18), Sandro Ramirez (2015-16), Douglas (2014-15), Busquets (2009-14) i Sylvinho (2004-09) su posljednjih pet igrača koji su nosili dres sa brojem 16, a ako zavirimo u dalju prošlost, Xavi je također nosio isti broj u sezoni 2000/01.
Divno su se zaredala zadnja trojica :mrgreen:

Na današnji dan 2009. godine FC Barcelona je osvojila UEFA Superkup, nakon što su savladali ekipu Shakhtar Donetska rezultatom 1-0. Jedini gol na ovom meču postigao je Pedro u 115. minuti. Od sadašnjih igrača u početnom sastavu Blaugrane tada su bili jedino Leo Messi, koji je proglašen za najboljeg igrača utakmice, te Gerard Piqué. Sergio Busquets je priliku za igru dobio u 10. minuti prvog produžetka.
Još njih trojica i fajront. :( :(
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 28 avg 2018, 18:43

Paco zvanicno u Domuzu. Placaju 2 miliona za posudbu i preuzimaju kompletnu platu. Imaju opciju otkupa za 23 + 5 miliona na kraju sezone, ali Barcelona zadrzava pravo da odbije prodaju igraca. Osigurali su i 5% od buduce prodaje.

Jedan solidan deal.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.