FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

leorey
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la leorey » 26 avg 2018, 03:03

Glavni problem ove ekipe je emotivno, fudbalsko praznjenje kicme kluba a svi znamo ko su to oni.

Osvojili su sve zivo po vise puta. Jel to razlog da ih ne nabijemo u guzicu i posadimo na klupu ako nece da potrce?

Nije, treba ih nabit. Jer ne mozes objasnit kad ti u 10 dana Roma zabije 3 komada pa ti Sevilli 5. Bezobrazno i nista drugo. Tu spada i Messi dakako.

Drugi razlog je evidentan nedostatak kvalitete u veznoj liniji, potpuno promaseni tipovi igraca kakvi nama trebaju.

Sve ostalo je palamudenje.

Btw Pep kad bi dosao, on bi pola ovog kluba rastjerao, tacnije prvo sve ove starce od 30 i na dalje godina sa astronomskim platama. I to u 2 godine sve.
27.10.2020

tobaccos
Kontakt:

Post Postao/la tobaccos » 26 avg 2018, 09:04

Kaže onaj komentator sinoć da je Busquets dobio novi "poboljšan" ugovor :facepalm: Jedini tim gdje igrači koji ulaze u godine i padaju formi dobivaju te "poboljšane" ugovore.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 26 avg 2018, 10:47

Evo jedan pravi komentar.

Gerard Romero: "Dembélé je bio najbolji pojedinac Barcelona protiv Valladolida, ali na kraju je zamijenjen Vidalom kako bi se čuvao rezultat. To se ne smije dešavati. Mi se smo Barça i mi ne zatvaramo utakmicu kako bi čuvali rezultat."
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 26 avg 2018, 10:55

tobaccos je napisao/la:Kaže onaj komentator sinoć da je Busquets dobio novi "poboljšan" ugovor :facepalm:
Adekvatna nagrada za kičmu ekipe i najboljeg pivota u historiji fudbala

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 26 avg 2018, 11:26

Nego, kako komentiramo Dembeleov pocetak sezone? Svaku tekmu izgleda zivo, spremno, zeljan igre, pokazuje svoj talenat, mene sto najvise raduje je njegov trud na terenu, igra defanzivu i krece se bez lopte, trazi prazan prostor iza defanzivaca, nesto sto fali ekipi kada je Alba jedini koji to radi.
Ne znam za vas, ali ja bi radije gledao 4-4-2 sa Coutinhom lijevo, Dembom desnom, nego 4-3-3 sa Dembeleom lijevo

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 26 avg 2018, 11:48

Gubi dosta lopti, ali nije loše..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 26 avg 2018, 11:54

Tek je pocetak godine i ne smiju se rasipati bodovi ni pod razno.Barca treba jaci start u utakmicama a ne neku letargiju da gledamo do 60minute kada shvate da mogu ostati bez bodova.Na taj nacin dajes sansu Arturu , Vidalu , Malcomu , Mirandi pa i Rafinhi.
Siguran sam da od tih imena imas 2 top igraca , sto do sada nisu mogli pokazati jer su dobili u ove 3 utakmice ove godine cca 60 minuta zajedno.

Valverdeov primar je ne primiti gol , sto je jako dobro ali ne i nesto sto je Barca naucila.Ekipa prsti od potencijala , eksploatacija je za sada u minusu.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 avg 2018, 12:06

Furymaker je napisao/la:Nego, kako komentiramo Dembeleov pocetak sezone? Svaku tekmu izgleda zivo, spremno, zeljan igre, pokazuje svoj talenat, mene sto najvise raduje je njegov trud na terenu, igra defanzivu i krece se bez lopte, trazi prazan prostor iza defanzivaca, nesto sto fali ekipi kada je Alba jedini koji to radi.
Ne znam za vas, ali ja bi radije gledao 4-4-2 sa Coutinhom lijevo, Dembom desnom, nego 4-3-3 sa Dembeleom lijevo
Izgledao je najenergičnije od svih igrača u ove dvije tekme, što ga automatski stavlja odmah uz Messija po prikazanom.

Barcelona ima toliko očiglednu savršenu formaciju koja bi funkcionisala protiv većine protivnika, ali nema šanse da je vidimo sa obzirom da je Suarez, bez pretjerivanja najgori igrač ekipe trenutno, zacementiran u prvoj postavi.

Coutinho----Messi----Dembele
--------Arthur-----Rakitic-------
-------------Busquets------------

Svi igrači tamo gdje trebaju biti, svi na savršenim pozicijama, ali moraju se svi rotirati i igrati na sekundarnim pozicijama zbog **** Suareza kojem treba aplaudirati kada mu se prosječno brza lopta po zemlji ne odbije 3 metra od noge u random pravcu. Coutinho u vezni red gdje je 400% manje koristan, Dembele na potpuno drugu strani, Messi fol na krilo. Fuj.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 26 avg 2018, 12:17

Slažem se, trenutno najbolje što Barcelona može ponuditi, ali bi možda gledali jedino da Suarez ugrize nekoga ili eventualno slomi nogu. :roll: Ne gleda mi se tekma kad ga vidim u prvoj postavi. :puke:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 26 avg 2018, 12:20

Ovaj i dalje ne planira dati ostavku jel? Cudno..

Treba PSGu reci da da nekih 19m za vicesampiona svijeta, jer ako ono vrijedi vise onda neka ugase fudbal.. :lol:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 26 avg 2018, 12:52

sajo10 je napisao/la:Ovaj i dalje ne planira dati ostavku jel? Cudno..

Treba PSGu reci da da nekih 19m za vicesampiona svijeta, jer ako ono vrijedi vise onda neka ugase fudbal.. :lol:
:beba: :beba: :beba:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 26 avg 2018, 13:09

sajo10 je napisao/la:Ovaj i dalje ne planira dati ostavku jel? Cudno..

Šta se čuje kad baciš @Saju10 u vodu?
Don't hate what you don't understand.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 26 avg 2018, 14:00

Eno @Sarma na Bayernovoj temi ubjeđuje ljude da je Barca platila 30 M za Vidala :lol:

Ko da njemu idu procenti od transfera :lol:

btw. Izgleda ništa od rotacija ni ove sezone. Raketa će da presauga do polovine decembra.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 avg 2018, 14:05

Mokes je napisao/la:
btw. Izgleda ništa od rotacija ni ove sezone. Raketa će da presauga do polovine decembra.
Šta tek reci onda za Albu :mrgreen:
Ozljedi li se taj pacov, mogu komotno halaliti sezonu :salut:

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 26 avg 2018, 14:13

Sto se mene tice Raketa nek presauga do oktobra da neko drugi dobije priliku, nije da ce mnogo izgubiti bez njega a ocigledno je da se u veznom redu mora mijenjati nesto. Posto nisu doveli nikakvu klasu bar daj sansu ovima koje si doveo, dosta je ovog veznog reda vise.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 26 avg 2018, 15:13

Rakitić je odmorio 2-3 tjedna i odmah u prvu postavu, pa da je ne znam kakav atleta, ne možeš izdržat taj tempo. Samo glupi Valverde to ne vidi. Odigrao 70 utakmica u sezoni, i to na SPu one 3 od 120 minuta, pa niko normalan ne bi zadržao isti nivo nakon par tjedana odmora. Nije dovoljno, jbga. Volio bi da ga stavi na klupu i rotira za najbitniji dio sezone, ovako će bit mrtav za par mjeseci, a svejedno će ga forsirat i u novoj godini, a onda će se stručnjaci pitat zašto Rakitić ne izgleda dobro.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 26 avg 2018, 15:39

Bolje da manje trci a vise da koristi mozak.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 26 avg 2018, 17:25

let3 je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la: Ma ne mora ovo ništa značiti. Loša je igra, mrtva, dosadna i anemična, ali siguran sam da će ovo što se tiče lige vazda ovako izgledati. Planski, bez puno potrošnje i strpljivo. Nisam ni ja fan takve igre, jer niko ne voli gledati jednu Barcu da se brani, a takve jedne monstrume na terenu. Jedan Klopp bi od ovoga napravio 'heavy metal', svaku tekmu bi gledali po pet golova, ali šta ćemo.

Što reče neko iznad, vazda ziheraši bolje prolaze od onih što gaje neku ljepoticu. Dokaz ti je mrtvi Mourinho.. Vidjećemo šta će biti, ali mislim da će ovo biti bolje i da je ovo ispočetka samo otaljavanje posla protiv ove buranije.
Nije to bilo nikakvo otaljavanje posla protiv buranije, vec su visili zadnjih pola sata na ivici gola. Sekunda ih dijelila da ta "buranija" izbije dva boda vec u drugom kolu. Zapravo VAR ih spasi, a nisu zaslužili 3 boda po prikazanom kukavicluku iz drugog poluvremena :puke:

Ne znam cega bi mrtvi Mourinho trebao biti dokaz :think: al sa ovom igrom i sa onom kukavicom na klupi se sigurno nece uzeti LP.

Ljudi, hajmo onako pošteno priznati, bez puno preseravanja - ono je sramotna igra za ekipu koja vrijedi više od milijarde :oops: bruka i sramota :thumbdown:
O Suarezovoj formi ne treba trošiti ni slova :thumbdown:
Naravno, apsolutno. Ovo nece sigurno proci u LP jer ce ga sreca napustiti kad je najpotrebnije.

Jer proslu sezonu nismo zasluzili zavrsiti bez poraza, kao sto nismo zasluzili niti osvojiti LP. To se na kraju sve i desilo, zasluzeno. To ce se desiti i ove seozne, jer ja ne vidim nikakav napredak, ali bas nikakav u odnosu na proslu godinu, a doslo je ipak par novih igraca.
27.10.2020

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 26 avg 2018, 23:00

Sigurno da valverde pokazuje znake bezmudosti, prije svega sa suarezom kojeg ocigledno ne smije ostaviti na klupi iako je i njemu jasno da bi cak i munir vise doprinio od ko samohotke sporog suareza

Vidjeli smo sinoc kad vadi dembu koji je najvise zelje pokazivao, a ostavlja sporog parmaka u igri, iako je i laiku bilo jasno da treba naprijed ostaviti dembu,mesija i malcolma da kontrama zavrse utakmicu, no on insistira na sporoj hodajucoj kombinaciji mesi i suarez i normalno kad protivnik cak i ako je taraba ekipa ko sinoc da moze zaprijetiti opasno ako imas dva igraca manje jer hodaju

Ali joc veci problem od valverdea je kicma nase ekipe predvodjena mesijem, njihov nijet da meke utakmice meljaju kao da ce pobjeda sama doci, tacno vidis u prvih 15 minuta kako ce odigrati nezainteresovano, preko qrca, na guzove nekako da se pobijedi, a i kad rezultat nije dobar cesto se jasno vidi da ih ne zaboli neka stvar posebno sto izgledaju lose na terenu,tacno se vidi da biraju tekme gdje ce razmrdati guzove, a gdje su dosli preko qrca, najvise m nervira sto u utakmicama ko sinoc treba zapeti samo 10 minuta, otici na dva razlike i mirno privesti kraju, a oni hodaju nezainteresovani i dopuste da nam i protiv buranija visi pobjeda
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 26 avg 2018, 23:31

Romariooo je napisao/la:Sigurno da valverde pokazuje znake bezmudosti, prije svega sa suarezom kojeg ocigledno ne smije ostaviti na klupi iako je i njemu jasno da bi cak i munir vise doprinio od ko samohotke sporog suareza

Vidjeli smo sinoc kad vadi dembu koji je najvise zelje pokazivao, a ostavlja sporog parmaka u igri, iako je i laiku bilo jasno da treba naprijed ostaviti dembu,mesija i malcolma da kontrama zavrse utakmicu, no on insistira na sporoj hodajucoj kombinaciji mesi i suarez i normalno kad protivnik cak i ako je taraba ekipa ko sinoc da moze zaprijetiti opasno ako imas dva igraca manje jer hodaju

Ali joc veci problem od valverdea je kicma nase ekipe predvodjena mesijem, njihov nijet da meke utakmice meljaju kao da ce pobjeda sama doci, tacno vidis u prvih 15 minuta kako ce odigrati nezainteresovano, preko qrca, na guzove nekako da se pobijedi, a i kad rezultat nije dobar cesto se jasno vidi da ih ne zaboli neka stvar posebno sto izgledaju lose na terenu,tacno se vidi da biraju tekme gdje ce razmrdati guzove, a gdje su dosli preko qrca, najvise m nervira sto u utakmicama ko sinoc treba zapeti samo 10 minuta, otici na dva razlike i mirno privesti kraju, a oni hodaju nezainteresovani i dopuste da nam i protiv buranija visi pobjeda
Pa to gledamo 3 zadnje sezone, hodanje i biranje utakmica. Zato ne mogu ni prismrdit finalu LP recimo, ne samo da ispadaju, vec se godinama i brukaju.

Kicma tima je problem, jer ovi ostali, ove vodonose svakako, od njih ne mozes nista ni ocekivat.
27.10.2020

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.