Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

JoseeeMourinho
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseeeMourinho » 10 jul 2016, 20:31

Sto se tiče podataka ako je HDD ispravan, a pretpostavljam da jeste onda ti sve ostaje, samo kada ti ga budu servisirali traži da ne brišu podatke ili da HDD prebace u drugi laptop pa da ti kopiraju i sl.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 10 jul 2016, 20:46

Sta je najgore prije godinu dana mi je i hard bio pred smrt xD covik je rrka da nece dugo izdrzat ali eto godina je prosla, jel moguce da je do njega a da led lampica svijetli 5 puta? Ja sam ti totalni idiot za hardware pa se ne razumim nimalo xD
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 10 jul 2016, 21:32

Joj i ja sam negdje citao tu "gresku" za to paljenje Caps Lock lampice, al nisam siguran jel vezana za HDD.

Izvadi HDD i otiđi do druga/poznanika, u koga ti vec bude isti prikljucak za hdd, pa ces najbolje provjeriti.
Znaci tako mozes nesto ustediti, a nije komplikovan posao.
Mia San Mia

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 13 jul 2016, 02:13

Tritolone je napisao/la:Imam jedan problem i treba bi pomoc ako netko zna, ugl. laptop mi je radio danas normalno cijeli dan, oko 3 sata sam ga iskljucio jer je bilo prevruce, maloprije kad sam ga ukljucio nije mi se pojavio onaj pocetni zaslon sa logom HP-a ni windowsa nego je ekran bio crn cijelo vrijeme a lampica caps locka je zasvijetlila 5 puta. Citam da bi moglo bit do maticne a mene zanima postoji li sansa da neke podatke sa njega ipak sacuvam, prebacim na usb ili tako nesto, posto imam masu skripti za faks koje su mi potrebne.
Otvori laptop, iskopcaj sve sa maticne, i jedno po jedno spajaj i pokusaj svaki put upaliti. Koncentrisi se na ram. Ako ni to ne upali, ako imas termalnu pastu promjeni na procesoru. Moguce da ti je laptop zaprljan pa se u sekundi pregrije pa to ovo manifestuje kao zastitu. Sto se tice podataka sa HDD, moze se spasiti.
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 15 jul 2016, 00:28

Imam pitanje, prije mozda mjesec dana sam pitao ovdje da li valja jedna konfiguracija, ali u istoj prodavnici sam odlucio da sastavim sam svoj PC

Sada, brine me napajanje jer citajuci ove americke forume oni jade tamo kako Cooler Master, Thermaltake, Chieftec i mnogi drugi qrcu ne valjaju i problem mi je veliki jer nemam toliki budzet da dam velike pare i na napojnu jedinicu

Konfiguracija je ova :

intel chipset H81
i5 4460
msi gtx 960
2x4 patriot viper
1 tb toshiba
kuciste, opticki uredjaj krajnje nebitno dovoljno da komponente pasu kućištu

i napojnu sam mislio ili

http://www.winwin.ba/racunari-i-kompone ... 69001.html

http://www.winwin.ba/racunari-i-kompone ... 69000.html

Sad razlika je oko 30 KM, zanima me kvaliteta, jarani mi kazu da nema problema sa cak gorim napojnim jedinicama dok ono ako vec idem na solidan gaming racunar da se ne zajebem kod napojne i ne uzmem kakvu katastrofu pa da sve ode u pm

Ima li neko iskustva sa ovim i misli li da je dovoljno 530w za ovu gore konfiguraciju ? Ili da idem na 630w

Uzimam striktno iz ove prodavnice jer druge dodju dosta skuplje a nacin placanja mi paše ovdje

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 15 jul 2016, 01:00

Ta i5 i GTX 960 troše veoma malo, mada se isplati uzeti pristojno napajanje. Kod mene ga gura baš smećasto napajanje, imamo identičnu konfiguraciju. Da li možeš uzeti u Imtecu? Cijena je otprilike ista, ali ne znam zašto smećari u Imtecu daju 24 mjeseca garancije kad je od manufacturera 5 godina.

http://imtec.ba/napojne-jedinice/24834- ... inica.html
4.10.2009.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 15 jul 2016, 02:37

koalem je napisao/la:Ta i5 i GTX 960 troše veoma malo, mada se isplati uzeti pristojno napajanje. Kod mene ga gura baš smećasto napajanje, imamo identičnu konfiguraciju. Da li možeš uzeti u Imtecu? Cijena je otprilike ista, ali ne znam zašto smećari u Imtecu daju 24 mjeseca garancije kad je od manufacturera 5 godina.

Necu moci jer saljem konfiguraciju koju ce mi sklopiti WinWIn, mislim tamo su jeftinije graficke kartice i mnoge komponente i konfiguracija me ne izadje preko 1500 KM a to mi je cilj, u Imtecu je to skupo kao i ComTradeu

Uzeo bih ja zasebno ali mislio sam kad vec sklapam da mi sklope sve jer imaju tamo vise napajanja a ova od Thermaltakea su neka od opcija, sta mislis da li je bolje uzeti 530 w ili 630 w? Mislim da je 530 sasvim uredu ali ne znam za kvalitet i to me brine dosta :cry:

Bio sam nasao Antecovo napajanje 177 KM ali ga je nestalo tako da sam sad spao na ovo

I baš to od proizvodjaca npr thermaltakea je garancija 3 godine, a prodavaci upravo to rade skrate na 2 godine :sick:

Da li ti mislis da ima neko dobro napajanje u rangu kao ovo sto namjeravam uzeti tj 140 km- 150 km

http://www.winwin.ba/racunari-i-kompone ... janja.html

Evo otprilike opcija pa ako mislis da se neko izdvaja osim ovih od Thermaltakea dobro bi mi došlo da prosirim spektar opcija :thumbup:

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 15 jul 2016, 19:03

Moze procjena ovog PC-a. Staro je mjesec dana a kako covjek kaze, ima i garanciju. Tocan model graficke ne znam ali recimo da je ona od 2GB. Nalazim se Svicarskoj i zanima me koliko ovo vrijedi? Novo u trgovini je oko 1200 franaka.

- Prozessor: Intel Core i7 6700 K 4x 4.00
- Grafikkarte: Asus GTX 960 STRIX
- Mainbord: Asus H170-Pro
- Arbeitsspeicher: HyperX Fury 2x 8 GB
- CPU Kühler: Arctic Freezer Xtreme Rev.2
- SSD: Samsung 850 Evo Bassic 250 GB
- Festplatte: Seagate Desktop 1000 GB
- Netzteil: Corsair CX650 W
- PC Gehäuse: Scharkoon VG4-w Red

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 15 jul 2016, 19:32

Oko 1600 (+) nov, prema tim komponentama, a samo taj i7 6700 minimalno 560 KM.

Msm da je cak i vise jer je kuciste Shakroon oko stoje, znaci gruba procjena oko 1750.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 15 jul 2016, 19:38

Asteriks je napisao/la:Oko 1600 (+) nov, prema tim komponentama. Msm da je samo taj i7 6700 minimalno 560 KM.

Cak i vise jer je kuciste Shakroon oko stoje, znaci gruba procjena oko 1750.
Kazem da je novo u trgovini ovdje u Svicarskoj oko 1200 franaka, nesto malo manje. To bi bilo onda oko 2000 KM. Ako preracunam u kune pa ispadne oko 8000 kuna :D

Zanima me po vasem, koji se ipak malo vise razumijete, koliko odprilike to vrijedi ako cemo gledat da nije bas bas novo itd sto se sve gleda ako se prodaje/kupuje...

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 15 jul 2016, 19:42

Pazi tesko ces na piku naletiti polovnjaka ovih karakteristika ispod 1500 KM, a to je otp neka osnova u definisanju cijena.

Kazem ti, ovaj proc i7 seste generacije je nesto sto vecina ne moze ni zamisliti (za otp 600 mozes sklopiti solidan pc) :lol: .

Onda, ova grafa koristena (naravno u dobrom stanju) nije ispod 300 itd.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 15 jul 2016, 19:43

Asteriks je napisao/la:Oko 1600 (+) nov, prema tim komponentama, a samo taj i7 6700 minimalno 560 KM.

Msm da je cak i vise jer je kuciste Shakroon oko stoje, znaci gruba procjena oko 1750.
otkljucana verzija (K) je skuplja, skoro 650 KM ;)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 15 jul 2016, 19:45

otkljucana verzija (K) je skuplja, skoro 650 KM ;)
Et vidis, znaci ocuvan polovnjak nije ispod 1500.

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 15 jul 2016, 19:48

Ma znam da je ovaj procesor zvjer i da sam kosta oko 2500 kuna. Evo ovdje u Svicarskoj oko 350-380 franaka. A skoro za 500 fr se sastavi vise nego dobar komp :)
Nego imam priliku uzeti to jer sam trenutno tu na "odmoru" a cini mi se da je dosta ispod cijene pa sutra odmah idem vidjeti i nadam se uzet :D

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 16 jul 2016, 00:01

Nego jel iko imao iskustva sa Thermaltake Smart SE 630 W napajanjem, odlučio sam se za to na kraju ipak :salut:

Pokretak bi i5 4460 uz GTX 960

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 16 jul 2016, 16:48

AA23 je napisao/la:
koalem je napisao/la:Ta i5 i GTX 960 troše veoma malo, mada se isplati uzeti pristojno napajanje. Kod mene ga gura baš smećasto napajanje, imamo identičnu konfiguraciju. Da li možeš uzeti u Imtecu? Cijena je otprilike ista, ali ne znam zašto smećari u Imtecu daju 24 mjeseca garancije kad je od manufacturera 5 godina.

Necu moci jer saljem konfiguraciju koju ce mi sklopiti WinWIn, mislim tamo su jeftinije graficke kartice i mnoge komponente i konfiguracija me ne izadje preko 1500 KM a to mi je cilj, u Imtecu je to skupo kao i ComTradeu

Uzeo bih ja zasebno ali mislio sam kad vec sklapam da mi sklope sve jer imaju tamo vise napajanja a ova od Thermaltakea su neka od opcija, sta mislis da li je bolje uzeti 530 w ili 630 w? Mislim da je 530 sasvim uredu ali ne znam za kvalitet i to me brine dosta :cry:

Bio sam nasao Antecovo napajanje 177 KM ali ga je nestalo tako da sam sad spao na ovo

I baš to od proizvodjaca npr thermaltakea je garancija 3 godine, a prodavaci upravo to rade skrate na 2 godine :sick:

Da li ti mislis da ima neko dobro napajanje u rangu kao ovo sto namjeravam uzeti tj 140 km- 150 km

http://www.winwin.ba/racunari-i-kompone ... janja.html

Evo otprilike opcija pa ako mislis da se neko izdvaja osim ovih od Thermaltakea dobro bi mi došlo da prosirim spektar opcija :thumbup:
AA23 je napisao/la:Nego jel iko imao iskustva sa Thermaltake Smart SE 630 W napajanjem, odlučio sam se za to na kraju ipak :salut:

Pokretak bi i5 4460 uz GTX 960
Mislio sam da ti sklope sve, samo da ti napajanje iz Imteca ubaciš i prikopčaš.

Mada će i to napajanje gurati konfiguraciju bez problema.
4.10.2009.

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 16 jul 2016, 16:51

jopaa7 je napisao/la:Moze procjena ovog PC-a. Staro je mjesec dana a kako covjek kaze, ima i garanciju. Tocan model graficke ne znam ali recimo da je ona od 2GB. Nalazim se Svicarskoj i zanima me koliko ovo vrijedi? Novo u trgovini je oko 1200 franaka.

- Prozessor: Intel Core i7 6700 K 4x 4.00
- Grafikkarte: Asus GTX 960 STRIX
- Mainbord: Asus H170-Pro
- Arbeitsspeicher: HyperX Fury 2x 8 GB
- CPU Kühler: Arctic Freezer Xtreme Rev.2
- SSD: Samsung 850 Evo Bassic 250 GB
- Festplatte: Seagate Desktop 1000 GB
- Netzteil: Corsair CX650 W
- PC Gehäuse: Scharkoon VG4-w Red
Ko je ovo sastavljao, neka se rani. Ovakva konfiguracija i GTX 960 u njoj... :puke:
4.10.2009.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 16 jul 2016, 21:16

Danas dok sam koristio kompjuter bilo sve uredu. Izašao vani zbog obaveza i evo sada kad sam se vratio upalim kompjuter. Na početku je normalno radio i onda počelo da se čuje pucketanje neko iz centralne. Otvorim centralnu dok je upaljena i pogledam odakle dolazi pucketanje. Nešto u napojnoj pucketa. Šta bi to moglo biti? Hoće li ovo ubrzo riknuti napojna? I smijem li koristiti kompjuter tj. da li će mi naštetiti ostalim komponentama?

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 16 jul 2016, 21:57

arelinho je napisao/la:Danas dok sam koristio kompjuter bilo sve uredu. Izašao vani zbog obaveza i evo sada kad sam se vratio upalim kompjuter. Na početku je normalno radio i onda počelo da se čuje pucketanje neko iz centralne. Otvorim centralnu dok je upaljena i pogledam odakle dolazi pucketanje. Nešto u napojnoj pucketa. Šta bi to moglo biti? Hoće li ovo ubrzo riknuti napojna? I smijem li koristiti kompjuter tj. da li će mi naštetiti ostalim komponentama?
Uticnica, produzni kabal, kabal za napajanje te sama napojna. Dotrajalost, prasina, ostecenost itd.

Promjeni uticnicu, ako ostane nabavis kabal za napajanje, ne kosta vise od 5 KM. Ak i dalje bude sl problem, znas sta ti je ciniti, pravac servis il sam nabavis novu napojnu.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 16 jul 2016, 22:13

Asteriks je napisao/la:
arelinho je napisao/la:Danas dok sam koristio kompjuter bilo sve uredu. Izašao vani zbog obaveza i evo sada kad sam se vratio upalim kompjuter. Na početku je normalno radio i onda počelo da se čuje pucketanje neko iz centralne. Otvorim centralnu dok je upaljena i pogledam odakle dolazi pucketanje. Nešto u napojnoj pucketa. Šta bi to moglo biti? Hoće li ovo ubrzo riknuti napojna? I smijem li koristiti kompjuter tj. da li će mi naštetiti ostalim komponentama?
Uticnica, produzni kabal, kabal za napajanje te sama napojna. Dotrajalost, prasina, ostecenost itd.

Promjeni uticnicu, ako ostane nabavis kabal za napajanje, ne kosta vise od 5 KM. Ak i dalje bude sl problem, znas sta ti je ciniti, pravac servis il sam nabavis novu napojnu.
Pošto je meni za kompjuter jedna utičnica samo na koju idu dva produžna i 1 onaj lopov (ako znaš šta je to jer ne znam kako ti to drukčije zoveš) eh sada sam ovaj kabal što ide iz centralne u struju iskopčao i prebacio u na drugu stranu lopova i opet ga ovamo spojio sa kompjuterom. Radilo je 2-3 minuta i opet je počelo pucketati. Ništa moram onda mijenjati napojnu. Hvala na pomoći

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.