FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Aragon
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la Aragon » 23 nov 2014, 18:03

amypitar je napisao/la:Hoce li gdje biti snimak iz Tuzle. :?:
Nemoj se patiti 90 minuta :)
Pogledaj golove i sanse i bit ce ti dovoljno, vjeruj mi. Genralno, jako teska i losa utakmica, ali najbitnija su tri boda i to da je cilj ostvaren. Od pocetka prvenstva, tek od danas smo legitiman konkurent za titulu. Po prvi put samo od sebe zavisimo. Kodro je najveci razlog sto vjerujem da cemo na kraju do titule.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 23 nov 2014, 18:08

Aragon je napisao/la:
amypitar je napisao/la:Hoce li gdje biti snimak iz Tuzle. :?:
Nemoj se patiti 90 minuta :)
Pogledaj golove i sanse i bit ce ti dovoljno, vjeruj mi. Genralno, jako teska i losa utakmica, ali najbitnija su tri boda i to da je cilj ostvaren. Od pocetka prvenstva, tek od danas smo legitiman konkurent za titulu. Po prvi put samo od sebe zavisimo. Kodro je najveci razlog sto vjerujem da cemo na kraju do titule.

Gledao sam utakmicu direktno.Znam da je bila patnja,ali sa onakvom destruktivnom igrom Slobode, nije se moglo bolje ni igrati.
Sumnjam da bi i puno bolje ekipe od nas, mogle tako lahko probiti onaj bunker igraca Slobode.Jos kad uzmemo teren(oranica) gdje lopta skace kao luda,onda ovaj rezultat naše ekipe je za svaku pohvalu.Po meni odigrali smo solidno,Kodro izmjenama pokazao da je trener za :tokralju: Odavno nesto slicno nisam vidio kad :kralj: izbacuje Dupovca,a uvodi Berkica. :tokralju:
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 23 nov 2014, 18:10, ukupno mijenjano 1 put.

Burberry46
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Burberry46 » 23 nov 2014, 18:09

Bravo za igrace, veoma bitna pobjeda, bravo za 3 boda, bravo i za Horde, dobra brojka :thumbup:
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 23 nov 2014, 18:14

Jake pripreme, jaki protivnici na pripremama, ciljana i kvalitetna pojacanja, Meho Kodro, garant su uspjehu na proljece. Ja u titulu ne sumnjam niti sekunde ;)
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 23 nov 2014, 18:30

Realno uz Siroki imamo najjaci sastav.Uz dobra i ciljana pojacanja,te igranjem Benka ima cemo jos mnogo jacu ekipu.Trba dodati da smo mi isli na gostovanja svim jacim ekipama(Listica,Zrinjski,Zeljo,Borac) i da nam ove ekipe na proljece dolaze na Kosevo.Po meni dva gostovanja ce odlucivati o titulu,a to je u Vrapcicima i na Otoci.
I na kraju uz dobru ekipu,dobra pojacanja,naš najveci adut je Kodro, koji se pokazao kao vrhunskih trener.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 23 nov 2014, 18:37

fcsforever je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:mislim da ove zime idemo u Španiju
JOS BOLJE I EXLUZIVNIJE...A I SKUPLJE
IMAMO ,MOZEMO....HOCEMO
ps....mozemo li tamo fatati lopte po potoku kao neki.... :lolno: :lolno:
prođe od tad, koliko bajrama ? :)
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 23 nov 2014, 18:38

Aragon je napisao/la:Jake pripreme, jaki protivnici na pripremama, ciljana i kvalitetna pojacanja, Meho Kodro, garant su uspjehu na proljece. Ja u titulu ne sumnjam niti sekunde ;)
Tako je!
Allegri je gospodin!

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 23 nov 2014, 18:48

Upravo sad iz tuzle jbg busevi uzas, ocajni hladno u njima ni grijanja, ali nista ne moze sprijecit hordanje, fina brojka, a sto se tice igre onako neka prosjecna ocjena jbg ljudi se branili kako god igru brisi bodove pisi. :mrgreen: , sada neka se dobro odmore i abd da u drugom dijelu udjemo sto jaci i da osvojimo tu titulu. :salut:
04.10.2009 !!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 23 nov 2014, 19:12

Jako bitna pobjeda danas, rekao bih i bitnija nego na derbiju. Kad se samo sjetim prethodnih sezona i koliko nam je ovaj završetak bio loš ove nam se poklopilo skoro sve. Mnogo puta smo kiksali na mjestima gdje nismo trebali a evo sad zaostajemo samo dva boda. Nisam ni očekivao da ćemo na polusezoni biti prvi, ali sam se potajno nadao, međutim nakon silnih remija i nadu sam počeo gubiti ali sad mogu reći da sam zadovoljan.

Ne bih se osvrtano na pojedince jer se njima danas najmanje igralo, 24 službene utakmice (sve u visokom ritmu) plus nekoliko pripremnih, i oni su jedva čekali da se završi ova polusezona.
Jednostavno se mora, ali mora Mehi čestitati, jer je ovo danas njegova pobjeda. Reaguje u najboljem trenutku, vrši izmjene koje niko ne može predvidjeti.

Što se tiče igre protivnika, nismo mogli bolje ni očekivati, nedostatak kvaliteta su pokušali nadomjestiti borbenošću i defanzivnom igrom. Moramo priznati da smo imali i sreće, ne mogu ni zamisliti šta bi bilo da je ona njihova stativa ušla, a kasnije i taj penal koji je okrenuo vodu na naš mlin.

Benki čestitke zbog prinove, a mi se okrećemo mahalanju oko pojačanja. :D

@oerde
Navrati češće na temu.
A volio bih vidjeti analizu polusezone, @sabinho, @amypitar, @bordograd, @high, @ljiljan, @cobefks, @head, @miky_hz, @bordobijeli, @ajax a i ostali pišite, biće ovo duga pauza moramo nekako vrijeme "ubiti".

Probajte da pošutjete protivnika ma kako se on zvao, niko nikog ovdje ne voli, ali poštovati treba. Znam da sad ide priča "ni nas niko ne poštuje", MI SMO MI I NE TREBAMO DRUGE GLEDATI.

@sarajlija
Jel bilo kakvih problema?

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 23 nov 2014, 19:17

@ hilmo brate nije jarane bio je poslije utakmice pokusaj kamenovanja balavurdije mislim smijesno, isla su 4 busa , baklje nismo palili mislim nisu nasi ni nosili i to je za svaku pohvalu. :)
04.10.2009 !!

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 23 nov 2014, 19:17

fcsforever je napisao/la:Sada odmor (cini mi se od 1.12)...sloziti igracku krizaljku , pare imamo i to GOLEME PARE , obaviti dobre pripreme u suncanim Turskim krajevima na cistom zraku (jbg neko ce opet do Fojnice ali to je problem oca i sina )...imamo extra povoljan raspored na proljece...u kupu isto tako igramo (jbg neko je vec reko hebo kup , ko to jos igra :lol: :lol: )....sa mehom na klupi ne sumnjam U NAS USPJEH
PS...Da ne zaboravim Hvala Dzeni za predivno ljeto i neka nesto nauci u Milanu gdje ostaju 15 dana :njanjanja: :njanjanja:
fcsforever je napisao/la:
JOS BOLJE I EXLUZIVNIJE...A I SKUPLJE
IMAMO ,MOZEMO....HOCEMO
ps....mozemo li tamo fatati lopte po potoku kao neki.... :lolno: :lolno:

Zašto brate, zašto?
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 23 nov 2014, 19:19

sarajlija je napisao/la:@ hilmo brate nije jarane bio je poslije utakmice pokusaj kamenovanja balavurdije mislim smijesno, isla su 4 busa , baklje nismo palili mislim nisu nasi ni nosili i to je za svaku pohvalu. :)
Bravo za momke, naklon do poda. :thumbup: :thumbup:
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 23 nov 2014, 19:24

hilmo je napisao/la:
sarajlija je napisao/la:@ hilmo brate nije jarane bio je poslije utakmice pokusaj kamenovanja balavurdije mislim smijesno, isla su 4 busa , baklje nismo palili mislim nisu nasi ni nosili i to je za svaku pohvalu. :)
Bravo za momke, naklon do poda. :thumbup: :thumbup:
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Hvala ti za lijepe rijeci morali smo malo da ne palimo. :D
04.10.2009 !!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 23 nov 2014, 19:32

@hilmo proziva, jesi se polio vodom? :D

Moje misljenje je da polusezonu mozemo smatrati uspjesnom. Bilo je uspona i padova medjutim to je neminovnost. Moram priznati da sam nakon utakmice u BL bio siguran da cemo derati sve redom medjutim ispostavilo se da je to jos uvijek nerealno u tom trenutku. Veliku ulogu odigralo je igranje u LE gdje su se nasi igraci iscrpljivali pa se to odrazilo na rezultate u prvenstvu iako iskreno mislim da se umor nije ni osjetio protiv Mladosti i Veleza to su bile nesrece. Umoru je mora se priznati kumov'o i Dzenan Uscuplic koji nije nikako rotirao igrace. Nakon zavrsene epizode u LE posrnuli smo jos dva puta u prvenstvu, Travnik pa onda Celik protiv kojega nas je kostala sebicnost pojedinih igraca. Derbije smo odradili dobro, jedan poraz iako ni tu nismo isti zasluzili, u Mostaru smo gotovo preokrenuli utakmicu i mogli i slaviti ali opet je sebicnost Harisa presudila. Najsladja je naravno pobjeda protiv strumfica i ona je definitivno obiljezila ovu jesen. Sa Mehom izgledamo bolje, covjek cita igru i reaguje, ne libi se pojedince ostaviti na klupi i to je najbolja stvar. Uz kvalitetne pripreme, pojacanja na golmanskoj poziciji i napadu mozemo uzeti duplu krunu. Ocekuje nas yebeno proljece, vrijeme je da bolje popunjavamo Kosevo i da konacno uzmemo YEBENU TITULU! :salut:

Ja nominujem.... :rol: :salut:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 23 nov 2014, 19:36

SiouxLukavac je napisao/la:LOŠA IGRA, KATASTROFA!! Ako se planira uzeti titula trebat će 3-4 kvalitetna igrača al ne sumnjam u upravu.

Krste, Bilbija skroz loše odigrali. Radovac dosta griješio. Jedini koji je donekle dobro odigrao je Duljević, Tatomirović i Stojčev. Činjenica je da je bio loš teren ali protiv onakve Slobode se posao morao riješiti već u prvom poluvremenu.

Ipak, čestitke igračima na pobjedi i uz adekvatna pojačanja nadam se tituli, bitno je da se zaostatak za Širokim dosta smanjio. :thumbup:
ocekivano teska utakmica, sva prica pred utakmicu nije odgovarala Sarajevu, pa nismo isli nekim amaterima, Sloboda kakva je god, to je za nas tesko gostovanje, to je derbi,Sloboda je veliki klub, i kakvi god igraci Slobode bili, oni ce ginuti protiv Sarajeva, i oni su danas usli u utakmicu rasterecenii, nemaju sta izgubiti, niko nista od njih ocekuje, i odlicno su se branili, cak su imali i bolje prilike od nas, da nije Valjic dosudio penal ne bi ga zabili do sutra, cak bi mozda i primili gol, jer previse prostora je ostalo nazad, i Mehi svaka cast, malo bi trenera napravilo onakve izmjene, kad imas remi u gostima...

Velika tri boda, tri boda koja nam siguran sam donose titulu na kraju, jer sada smo prvi favoriti, ne moramo cekati kiks Sirokog, sve je do nas, a imamo odlican raspored, sve konkurente cekamo doma(gdje god igrali protiv olimpika domacini smo :mrgreen: ), pojacanja sigurno dolaze, jer ekipa koja moze ponuditi jednom misimovicu ugovor, sigurno ima lovu da dovede velika pojacanja :thumbup: ...a pojacanja su potrebna, jer previse ovisimo o Stojcevu, koliko god on peglao loptu, bez njega mi ne mozemo, a danas je dobio treci zuti, i nema ga u Gradaccu...
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 23 nov 2014, 19:42

YNWA je napisao/la:
SiouxLukavac je napisao/la:LOŠA IGRA, KATASTROFA!! Ako se planira uzeti titula trebat će 3-4 kvalitetna igrača al ne sumnjam u upravu.

Krste, Bilbija skroz loše odigrali. Radovac dosta griješio. Jedini koji je donekle dobro odigrao je Duljević, Tatomirović i Stojčev. Činjenica je da je bio loš teren ali protiv onakve Slobode se posao morao riješiti već u prvom poluvremenu.

Ipak, čestitke igračima na pobjedi i uz adekvatna pojačanja nadam se tituli, bitno je da se zaostatak za Širokim dosta smanjio. :thumbup:
ocekivano teska utakmica, sva prica pred utakmicu nije odgovarala Sarajevu, pa nismo isli nekim amaterima, Sloboda kakva je god, to je za nas tesko gostovanje, to je derbi,Sloboda je veliki klub, i kakvi god igraci Slobode bili, oni ce ginuti protiv Sarajeva, i oni su danas usli u utakmicu rasterecenii, nemaju sta izgubiti, niko nista od njih ocekuje, i odlicno su se branili, cak su imali i bolje prilike od nas, da nije Valjic dosudio penal ne bi ga zabili do sutra, cak bi mozda i primili gol, jer previse prostora je ostalo nazad, i Mehi svaka cast, malo bi trenera napravilo onakve izmjene, kad imas remi u gostima...

Velika tri boda, tri boda koja nam siguran sam donose titulu na kraju, jer sada smo prvi favoriti, ne moramo cekati kiks Sirokog, sve je do nas, a imamo odlican raspored, sve konkurente cekamo doma(gdje god igrali protiv olimpika domacini smo :mrgreen: ), pojacanja sigurno dolaze, jer ekipa koja moze ponuditi jednom misimovicu ugovor, sigurno ima lovu da dovede velika pojacanja :thumbup: ...a pojacanja su potrebna, jer previse ovisimo o Stojcevu, koliko god on peglao loptu, bez njega mi ne mozemo, a danas je dobio treci zuti, i nema ga u Gradaccu...
ma ko me ti prosipas suplju pricu ? ovako losa sloboda, bez 6 igraca,ljudima igrali juniori. pobjediti golom iz penala, smijesno. ulozili fol milione, igraci sve talenti. :stop:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 23 nov 2014, 19:47

Biće vremena da pričamo o svemu, ali eto neki već najavljuju te utakmice u drugoj polusezoni, i situacije da nam svi iz vrha dolaze na noge. Dolazili su i nekim drugim pa to ništa nije značilo. Onda pogledajte raspored i Širokobriježana i njima svi dolaze osim nas.
Derbi sa njima na Koševu će biti nadmudrivanje trenera, Musa je po meni mnogo bolji od Karačića, ovaj drugi na trenutke povlači dobre poteze ali se nekad i gubi.

Neminovno je da ćemo negdje kiksati, ali vjerujem da će kiksati i drugi. Nadajmo se najboljem na proljeće.

@sabinho
Možeš ti to bolje.
I ne kontam šta je smiješno :D :D :P

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 23 nov 2014, 19:48

A tu je i nas ado :mrgreen:
pa penal je sastavni dio fudbala, posebno ako je onak o čist! :D
npr, penal je i ono danas sto sudija nije svirao za čelik protiv vas, kao i ono sto sudija nije svirao za travnik protiv vas :D :shh: :shh: :shh:

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 23 nov 2014, 19:49

ado19211 je napisao/la:
YNWA je napisao/la:

ma ko me ti prosipas suplju pricu ? ovako losa sloboda, bez 6 igraca,ljudima igrali juniori. pobjediti golom iz penala, smijesno. ulozili fol milione, igraci sve talenti. :stop:
Kako onda da vas da dobijemo??

1:2

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 23 nov 2014, 19:52

hilmo je napisao/la:Biće vremena da pričamo o svemu, ali eto neki već najavljuju te utakmice u drugoj polusezoni, i situacije da nam svi iz vrha dolaze na noge. Dolazili su i nekim drugim pa to ništa nije značilo. Onda pogledajte raspored i Širokobriježana i njima svi dolaze osim nas.
Derbi sa njima na Koševu će biti nadmudrivanje trenera, Musa je po meni mnogo bolji od Karačića, ovaj drugi na trenutke povlači dobre poteze ali se nekad i gubi.

Neminovno je da ćemo negdje kiksati, ali vjerujem da će kiksati i drugi. Nadajmo se najboljem na proljeće.

@sabinho
Možeš ti to bolje.
I ne kontam šta je smiješno :D :D :P
nama da nije ona ublehha na klupi bila mi bi bili prvi na kraju polusezone... valjalo je prvo stici onih -7 i vrattiti igracima samopouzdanje i spremu na normalan nivo :)
ocigledno je da smo sa usupcicem imali katastrofa pripreme jer to nije ni blizu spreme kao kod jarnija...

a tek kod kodre kako ce to da bude strasno!
jedva cekam proljece, neka pojacanja ako Bog da i jako dobre preipreme!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], soe i 45 gostiju.