Sve u bobubistrikboy je napisao/la:75k eura+otpis duga+15% od slijedeceg transfera...ZEno.T. je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da je Cocalic pusten za 70 000 maraka.Smijesnooo!!!!!!

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Sve u bobubistrikboy je napisao/la:75k eura+otpis duga+15% od slijedeceg transfera...ZEno.T. je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da je Cocalic pusten za 70 000 maraka.Smijesnooo!!!!!!
Nije nikad ni potpisao za Zelju, neka frka sa menadzerskom agencijom koja ga zastupa nije htio dug ugovor sa partizanom...TMKalifornija je napisao/la:Zna li iko za igraca zove se Ranko Ivkovic? Ja ga sad nasao na transfermarket, Ima 3 gola za sprski U-19 i ima 18 godina
http://www.transfermarkt.co.uk/en/spiel ... rofil.html
Prvo Bekric nije prosjecan igrac, nego za nasu ligu nadprosjecan, a druga stvar igraci koji su bolji bili od Bekrica i slazem se bilo ih je pregrst, su odlazili za sicu, dzeparac reci kako hoces ali sa upravom koja realno nije imala nikakve ambicije i bili su sami sebi najvazniji dok je sa ovom upravom malo drugacije i sumnjam da ce Amar pristati na malu cifru...melandri je napisao/la:ja sam Manijak...al mislim da je smijesno da ocekujemo da cemo dobiti 800 000 za jednog prosjecnog veznog igraca kakav je bekric...bilo je i boljih u zelji pa su otisli za jedva 100 000....![]()
![]()
samo reci koliku zelish
Hvala za tu pricu u kojoj sam citajuci potrosi dragocjen dio životanime_tm87 je napisao/la:Moj burazer je rođen 12. januara 1990. god. u Sarajevu. Mlađi je od mene 3,5 godine a rođen je 2,5 prije početka rata u Bosni i Hercegovini. Na Dolac Malti je bio atrakcija za stariju raju a tada je imao samo 2-ije godine. Ložili su ga da pjeva četničke pjesme i on se ponosno penjao na automobile na parkingu i pjevao te pjesme. Jedan komšija koji je imao oko 60 godina, zvao ga je Bađo po legendarnom Robertu Baggiu, italijanskom fudbaleru. Uvijek je pokazivao sklonost prema nogometu ali i prema tome da mi se u različitim situacijama kofrči pa je ponekad dobivao i batine. Ali to je prirodno. Poslije smo se preselili na Čengić Vilu a 1996. god. u Boljakov Potok. Tu je krenuo u osnovnu školu i bio je odličan učenik sa svim peticama. Fudbal je počeo trenirati 1998. god. u lokalnom F.K. Biser kod trenera Mirsada Kulića i Amira Đidelije. Tada smo zajedno trenirali. Kasnije za trenera dolazi Kemal Demirovski koji je pokazao 100% više zrelosti i ozbiljnosti od prethodne dvojice i napravio je dobre ekipe različitih uzrasta. Ja sam u tri navrata napuštao klub i vraćao se a zadnji put sam batalio definitivno. Eto čisto da napomenem da sam i ja bio član tog kluba. 2002. god. raspada se ta moja generacija (1985., 1986. godišta), tako da u klubu ostaje samo Eldarov uzrast (89., 90. godišta). Zbog nekorektnog odnosa uprave kluba (uprava je bila "genijalna"), trener Demirovski daje prijedlog da se ta generacija odvoji od Bisera i da se krene sa novim klubom. Tako je i bilo. Negdje, 2002. ili 2003. god. formirana je fudbalska škola Selekt koju je predvodio Demirovski. Da napomenem i to, formalni predsjednik Selekta je bio moj stari, Ibro. Selekt, odnosno Eldarova generacija, bilježio je značajne rezultate. 2003. god. su u Ilijašu pobijedili F.K. Sarajevo sa 2:1. Bili su blizu osvajanja kantonalnog šampionata ali u 2,3 utakmice izgubili su bodove zahvaljujući sudijskim greškama. U ljeto 2004. god. ta generacija je prinuđena da napušta Selekt i ide u druge klubove. Razlog tome bile su godine (imali su 14, 15 godina) a u Selektu nisu mogli više napredovati. Eldar je otišao u F.K. Sarajevo i bio je na probi nekoliko treninga. Iako vrlo talentovan i dobro fizički pripremljen kao i u dobroj formi, trener u F.K. Sarajevo mu je rekao da ima nedostataka koje mora nadoknađivati kao bi sustigao ostale. To je izazvalo ljutnju i kod njega i kod trenera Demirovskog kao i kod starog te ga odlučuju odvesti u F.K. Željezničar. Tamo biva odlično primljen i kod suigrača a naročito kod trenera Ise Ahmetovića. Tu je uspio još više uznapredovati i dobio je kapitensku traku. Zanimljivo, ta ekipa Želje u koju je došao, bila je ekipa sa kojom su se žestoko potukli još kada je Eldar igrao za Biser. 2004. god. je igrao za izabranu selekciju Kantona Sarajevo na turniru u Beogradu. Tada je dobio prvu fudbalsku platu. Odigrao je mnogo utakmica za Želju, i prvenstvenih i utakmica na raznim turnirima. Iako je veznjak, postigao je značajan broj golova a jedan je dao protiv Sarajeva na Grbavici 2005. god. kada je izjednačio glavom na 2:2. Taj uzrast je u junu 2005. god. postao prvak Bosne i Hercegovine u doigravanju za Play Off u Mostaru gdje su učestvovali Drina (Zvornik), Široki Brijeg i Željo. Također, u jesen 2005. god., imao je jednu probu za reprezentaciju BiH i selektor ga je pozvao. To je bila reprezentacija do 16 ili 17 godina, ne znam tačno a za reprezentaciju je debitovao 2006. god. protiv Makedonije u Istočnom Sarajevu. U prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske u Odžaku, u aprilu 2006. god. postigao je vodeći gol za reprezentaciju BiH ali je na kraju bilo 1:1. Do sada je za reprezentaciju BiH odigrao oko 14 utakmica. U ljeto 2006. god. stari je vodio pregovore sa nekim menadžerima oko Eldarovog transfera ali to nije realizirano. 2007. god., Eldar je potpisao jednogodišnji ugovor sa Željom ali je ostao u juniorima. Krajem 2007. god. bio je nakratko pomoćni trener u Selektu a tada i dobija ponudu da ide u Slovačku. Tada mu se desila nezgoda pa je iščašio rame, srećom, nije bilo posljedica. 10. januara je sa menadžerom otputovao u Žilinu (Slovačka) i tamo potpisuje profesionalni ugovor sa F.K. Žilina na 4 godine i to 12.-og januara na 18. rođendan. Nadam se da nećete pomisliti kako ga je stalno neko gurao pomoću raznih veza i vezica. Znaju oni koji ga poznaju. Ako niste znali, sad znate da je to moj razbu. Igra za B-tim Žiline kao standardan a s vremena na vrijeme igra i za A-tim.
Procitajte veoma zanimljivo.
Samo sam stavio ako ste zainteresovani.Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Hvala za tu pricu u kojoj sam citajuci potrosi dragocjen dio životanime_tm87 je napisao/la:Moj burazer je rođen 12. januara 1990. god. u Sarajevu. Mlađi je od mene 3,5 godine a rođen je 2,5 prije početka rata u Bosni i Hercegovini. Na Dolac Malti je bio atrakcija za stariju raju a tada je imao samo 2-ije godine. Ložili su ga da pjeva četničke pjesme i on se ponosno penjao na automobile na parkingu i pjevao te pjesme. Jedan komšija koji je imao oko 60 godina, zvao ga je Bađo po legendarnom Robertu Baggiu, italijanskom fudbaleru. Uvijek je pokazivao sklonost prema nogometu ali i prema tome da mi se u različitim situacijama kofrči pa je ponekad dobivao i batine. Ali to je prirodno. Poslije smo se preselili na Čengić Vilu a 1996. god. u Boljakov Potok. Tu je krenuo u osnovnu školu i bio je odličan učenik sa svim peticama. Fudbal je počeo trenirati 1998. god. u lokalnom F.K. Biser kod trenera Mirsada Kulića i Amira Đidelije. Tada smo zajedno trenirali. Kasnije za trenera dolazi Kemal Demirovski koji je pokazao 100% više zrelosti i ozbiljnosti od prethodne dvojice i napravio je dobre ekipe različitih uzrasta. Ja sam u tri navrata napuštao klub i vraćao se a zadnji put sam batalio definitivno. Eto čisto da napomenem da sam i ja bio član tog kluba. 2002. god. raspada se ta moja generacija (1985., 1986. godišta), tako da u klubu ostaje samo Eldarov uzrast (89., 90. godišta). Zbog nekorektnog odnosa uprave kluba (uprava je bila "genijalna"), trener Demirovski daje prijedlog da se ta generacija odvoji od Bisera i da se krene sa novim klubom. Tako je i bilo. Negdje, 2002. ili 2003. god. formirana je fudbalska škola Selekt koju je predvodio Demirovski. Da napomenem i to, formalni predsjednik Selekta je bio moj stari, Ibro. Selekt, odnosno Eldarova generacija, bilježio je značajne rezultate. 2003. god. su u Ilijašu pobijedili F.K. Sarajevo sa 2:1. Bili su blizu osvajanja kantonalnog šampionata ali u 2,3 utakmice izgubili su bodove zahvaljujući sudijskim greškama. U ljeto 2004. god. ta generacija je prinuđena da napušta Selekt i ide u druge klubove. Razlog tome bile su godine (imali su 14, 15 godina) a u Selektu nisu mogli više napredovati. Eldar je otišao u F.K. Sarajevo i bio je na probi nekoliko treninga. Iako vrlo talentovan i dobro fizički pripremljen kao i u dobroj formi, trener u F.K. Sarajevo mu je rekao da ima nedostataka koje mora nadoknađivati kao bi sustigao ostale. To je izazvalo ljutnju i kod njega i kod trenera Demirovskog kao i kod starog te ga odlučuju odvesti u F.K. Željezničar. Tamo biva odlično primljen i kod suigrača a naročito kod trenera Ise Ahmetovića. Tu je uspio još više uznapredovati i dobio je kapitensku traku. Zanimljivo, ta ekipa Želje u koju je došao, bila je ekipa sa kojom su se žestoko potukli još kada je Eldar igrao za Biser. 2004. god. je igrao za izabranu selekciju Kantona Sarajevo na turniru u Beogradu. Tada je dobio prvu fudbalsku platu. Odigrao je mnogo utakmica za Želju, i prvenstvenih i utakmica na raznim turnirima. Iako je veznjak, postigao je značajan broj golova a jedan je dao protiv Sarajeva na Grbavici 2005. god. kada je izjednačio glavom na 2:2. Taj uzrast je u junu 2005. god. postao prvak Bosne i Hercegovine u doigravanju za Play Off u Mostaru gdje su učestvovali Drina (Zvornik), Široki Brijeg i Željo. Također, u jesen 2005. god., imao je jednu probu za reprezentaciju BiH i selektor ga je pozvao. To je bila reprezentacija do 16 ili 17 godina, ne znam tačno a za reprezentaciju je debitovao 2006. god. protiv Makedonije u Istočnom Sarajevu. U prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske u Odžaku, u aprilu 2006. god. postigao je vodeći gol za reprezentaciju BiH ali je na kraju bilo 1:1. Do sada je za reprezentaciju BiH odigrao oko 14 utakmica. U ljeto 2006. god. stari je vodio pregovore sa nekim menadžerima oko Eldarovog transfera ali to nije realizirano. 2007. god., Eldar je potpisao jednogodišnji ugovor sa Željom ali je ostao u juniorima. Krajem 2007. god. bio je nakratko pomoćni trener u Selektu a tada i dobija ponudu da ide u Slovačku. Tada mu se desila nezgoda pa je iščašio rame, srećom, nije bilo posljedica. 10. januara je sa menadžerom otputovao u Žilinu (Slovačka) i tamo potpisuje profesionalni ugovor sa F.K. Žilina na 4 godine i to 12.-og januara na 18. rođendan. Nadam se da nećete pomisliti kako ga je stalno neko gurao pomoću raznih veza i vezica. Znaju oni koji ga poznaju. Ako niste znali, sad znate da je to moj razbu. Igra za B-tim Žiline kao standardan a s vremena na vrijeme igra i za A-tim.
Procitajte veoma zanimljivo., i to sto pricas da je štela u Sarajevu to ti svako zna nisi moro trosit džaba jedan post
Ostao sam zatečennime_tm87 je napisao/la:Moj burazer je rođen 12. januara 1990. god. u Sarajevu. Mlađi je od mene 3,5 godine a rođen je 2,5 prije početka rata u Bosni i Hercegovini. Na Dolac Malti je bio atrakcija za stariju raju a tada je imao samo 2-ije godine. Ložili su ga da pjeva četničke pjesme i on se ponosno penjao na automobile na parkingu i pjevao te pjesme. Jedan komšija koji je imao oko 60 godina, zvao ga je Bađo po legendarnom Robertu Baggiu, italijanskom fudbaleru. Uvijek je pokazivao sklonost prema nogometu ali i prema tome da mi se u različitim situacijama kofrči pa je ponekad dobivao i batine. Ali to je prirodno. Poslije smo se preselili na Čengić Vilu a 1996. god. u Boljakov Potok. Tu je krenuo u osnovnu školu i bio je odličan učenik sa svim peticama. Fudbal je počeo trenirati 1998. god. u lokalnom F.K. Biser kod trenera Mirsada Kulića i Amira Đidelije. Tada smo zajedno trenirali. Kasnije za trenera dolazi Kemal Demirovski koji je pokazao 100% više zrelosti i ozbiljnosti od prethodne dvojice i napravio je dobre ekipe različitih uzrasta. Ja sam u tri navrata napuštao klub i vraćao se a zadnji put sam batalio definitivno. Eto čisto da napomenem da sam i ja bio član tog kluba. 2002. god. raspada se ta moja generacija (1985., 1986. godišta), tako da u klubu ostaje samo Eldarov uzrast (89., 90. godišta). Zbog nekorektnog odnosa uprave kluba (uprava je bila "genijalna"), trener Demirovski daje prijedlog da se ta generacija odvoji od Bisera i da se krene sa novim klubom. Tako je i bilo. Negdje, 2002. ili 2003. god. formirana je fudbalska škola Selekt koju je predvodio Demirovski. Da napomenem i to, formalni predsjednik Selekta je bio moj stari, Ibro. Selekt, odnosno Eldarova generacija, bilježio je značajne rezultate. 2003. god. su u Ilijašu pobijedili F.K. Sarajevo sa 2:1. Bili su blizu osvajanja kantonalnog šampionata ali u 2,3 utakmice izgubili su bodove zahvaljujući sudijskim greškama. U ljeto 2004. god. ta generacija je prinuđena da napušta Selekt i ide u druge klubove. Razlog tome bile su godine (imali su 14, 15 godina) a u Selektu nisu mogli više napredovati. Eldar je otišao u F.K. Sarajevo i bio je na probi nekoliko treninga. Iako vrlo talentovan i dobro fizički pripremljen kao i u dobroj formi, trener u F.K. Sarajevo mu je rekao da ima nedostataka koje mora nadoknađivati kao bi sustigao ostale. To je izazvalo ljutnju i kod njega i kod trenera Demirovskog kao i kod starog te ga odlučuju odvesti u F.K. Željezničar. Tamo biva odlično primljen i kod suigrača a naročito kod trenera Ise Ahmetovića. Tu je uspio još više uznapredovati i dobio je kapitensku traku. Zanimljivo, ta ekipa Želje u koju je došao, bila je ekipa sa kojom su se žestoko potukli još kada je Eldar igrao za Biser. 2004. god. je igrao za izabranu selekciju Kantona Sarajevo na turniru u Beogradu. Tada je dobio prvu fudbalsku platu. Odigrao je mnogo utakmica za Želju, i prvenstvenih i utakmica na raznim turnirima. Iako je veznjak, postigao je značajan broj golova a jedan je dao protiv Sarajeva na Grbavici 2005. god. kada je izjednačio glavom na 2:2. Taj uzrast je u junu 2005. god. postao prvak Bosne i Hercegovine u doigravanju za Play Off u Mostaru gdje su učestvovali Drina (Zvornik), Široki Brijeg i Željo. Također, u jesen 2005. god., imao je jednu probu za reprezentaciju BiH i selektor ga je pozvao. To je bila reprezentacija do 16 ili 17 godina, ne znam tačno a za reprezentaciju je debitovao 2006. god. protiv Makedonije u Istočnom Sarajevu. U prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske u Odžaku, u aprilu 2006. god. postigao je vodeći gol za reprezentaciju BiH ali je na kraju bilo 1:1. Do sada je za reprezentaciju BiH odigrao oko 14 utakmica. U ljeto 2006. god. stari je vodio pregovore sa nekim menadžerima oko Eldarovog transfera ali to nije realizirano. 2007. god., Eldar je potpisao jednogodišnji ugovor sa Željom ali je ostao u juniorima. Krajem 2007. god. bio je nakratko pomoćni trener u Selektu a tada i dobija ponudu da ide u Slovačku. Tada mu se desila nezgoda pa je iščašio rame, srećom, nije bilo posljedica. 10. januara je sa menadžerom otputovao u Žilinu (Slovačka) i tamo potpisuje profesionalni ugovor sa F.K. Žilina na 4 godine i to 12.-og januara na 18. rođendan. Nadam se da nećete pomisliti kako ga je stalno neko gurao pomoću raznih veza i vezica. Znaju oni koji ga poznaju. Ako niste znali, sad znate da je to moj razbu. Igra za B-tim Žiline kao standardan a s vremena na vrijeme igra i za A-tim.
Procitajte veoma zanimljivo.
valjda mislis Cocalic, al nema veze. Cocalic nije prodat, njemu je bio istekao ugovor a ovih 75 hiljadarki je nadoknada za treniranje koja je trebala iznositi oko 220 hiljada. Da ga nismo "pustili" otisao bi na godinu u neki klub ovdje, pa bismo izgubili bilo kakve pareCicalic je vrijedio 750 000, pa smo ga prodali za 75 000...
Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987, riki46 i 29 gostiju.