FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Zel
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Zel » 16 avg 2012, 18:35

Ne vidjeh danas na treningu Fenana, otisao (u svoj voljeni Celik) ili?
Zadnja izmjena: Zel, dana/u 16 avg 2012, 18:37, ukupno mijenjano 2 puta.
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 16 avg 2012, 18:35

LBJ MVP je napisao/la:Kad se priča o nekom iskoraku,dovođenju kvalitetnih igrača,mislim da je ovo pogodna tema za pričati o tome jer je to nešto što žele navijači Željezničara,mene zanima u kojim se to evropskim ligama uopća manje plaća igrače nego kod nas.
Čitam intervju nekog našeg fudbalera što igra na Islandu,kaže prije se moglo zaraditi 10000 eura za mjesec,sad je država u krizi,plate su dosta manje 2500-5000 eura mjesečno,vidim da u redovima gruzijskog Dinamo Tbilsia igra Xisco,krilni napadač koji je igrao dosta godina u Primeri i to sasvim pristojno,a nije ni previše star,31 godina,nije sigurno otišao za siću igrati u Gruziju,pa me svi ti primjeri navode na razmišljanje gdje su tu naši klubovi uopće :roll:
Mi nemamo dovoljno prihoda. Dinamo Zagreb samo od grada dobije 70M.
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 16 avg 2012, 18:40

ipetm je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Kad se priča o nekom iskoraku,dovođenju kvalitetnih igrača,mislim da je ovo pogodna tema za pričati o tome jer je to nešto što žele navijači Željezničara,mene zanima u kojim se to evropskim ligama uopća manje plaća igrače nego kod nas.
Čitam intervju nekog našeg fudbalera što igra na Islandu,kaže prije se moglo zaraditi 10000 eura za mjesec,sad je država u krizi,plate su dosta manje 2500-5000 eura mjesečno,vidim da u redovima gruzijskog Dinamo Tbilsia igra Xisco,krilni napadač koji je igrao dosta godina u Primeri i to sasvim pristojno,a nije ni previše star,31 godina,nije sigurno otišao za siću igrati u Gruziju,pa me svi ti primjeri navode na razmišljanje gdje su tu naši klubovi uopće :roll:
Mi nemamo dovoljno prihoda. Dinamo Zagreb samo od grada dobije 70M.
E preĆera ga. Pa mogli su Van Persija dovest.
NEW YORK - PARIS - PECKHAM

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 16 avg 2012, 18:43

dobije 70 miliona, ali kuna.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 16 avg 2012, 18:49

Zel je napisao/la:Ne vidjeh danas na treningu Fenana, otisao (u svoj voljeni Celik) ili?
Ne treba nam niko. Imamo odlicnu ekipu koja je uigrana i jos kad se vrati Smajic bice to dobro.
Samir Bekric, Zajko Zeba, Ivica Huljev!!!!

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 16 avg 2012, 18:50

Pasha je napisao/la:dobije 70 miliona, ali kuna.
u markama 19.1 M ..

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 16 avg 2012, 18:52

AboveTheLaw je napisao/la:
Pasha je napisao/la:dobije 70 miliona, ali kuna.
u markama 19.1 M ..
a to je malo?? :lol:

pa nama citava liga ne dobije toliko

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 avg 2012, 18:55

Eh da je Zelji tih 19. miliona pa tek bi onda bili jaki u PL BiH, a mozda i spremni za iskorak u evropi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 16 avg 2012, 18:56

samo što vi djelite grad sa komšijama, a Dinamo iako ima još više komšija je ustvari jedan...

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 16 avg 2012, 18:59

Pa da nam je i trećinu tog novca bilo bi odlično.
DRUG NEBI TI PUNCA

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 16 avg 2012, 19:00

onda dođemo do novog pitanja. koliki budžet ima grad Zagreb, a koliko Sarajevo?

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 16 avg 2012, 19:04

Pasha je napisao/la:onda dođemo do novog pitanja. koliki budžet ima grad Zagreb, a koliko Sarajevo?
Ima se para, samo nema interesa da se ulaze. To je jedini problem.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 16 avg 2012, 19:05

E jedan tim koji ima toliku podrsku jednog grada i ne izbori po sezoni grupnu fazu EL ili LP, moze se reci da se obrukao, a ne svi uzmu srati Zeljo ovakav, Zeljo onakav, a jedva imamo prihoda da igracima redovno plate dajemo...

Da su ljudi samo malo slusali Amara koji uvijek objektvino govori, ne bi nam se dogodila depresija poslije famoznog poraza u drugom predkolu LP, ali sta je, tu je. Kod nas su uvijek ljudi bili bahati i uvijek ce ostati, izgleda to je nama svima u krvi. Ja mislim da Bh-telecom daje za ovu kompletnu ligu 2.000.000 KM, a Zeljo i Sarajevo dobijaju po 100.000 KM podrske od grada, dok Dinamo 19.000.000 KM i onda se neki nadu i ocekuju cuda u euro-kupovima.

Ako grijesim sa ovim u vezi Bh telecoma neka me odmah isprave, jer bi volio znati prave podatke. Hvala

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 16 avg 2012, 19:07

ok, oko tih stvari vi ipak znate bolje od mene. mada ovdje govorimo čisto o budžetskim parama. a ne o sponzorskim.

Paranoja
Kontakt:

Post Postao/la Paranoja » 16 avg 2012, 19:08

DzoleZeljo je napisao/la:E jedan tim koji ima toliku podrsku jednog grada i ne izbori po sezoni grupnu fazu EL ili LP, moze se reci da se obrukao, a ne svi uzmu srati Zeljo ovakav, Zeljo onakav, a jedva imamo prihoda da igracima redovno plate dajemo...

Da su ljudi samo malo slusali Amara koji uvijek objektvino govori, ne bi nam se dogodila depresija poslije famoznog poraza u drugom predkolu LP, ali sta je, tu je. Kod nas su uvijek ljudi bili bahati i uvijek ce ostati, izgleda to je nama svima u krvi. Ja mislim da Bh-telecom daje za ovu kompletnu ligu 2.000.000 KM, a Zeljo i Sarajevo dobijaju po 100.000 KM podrske od grada, dok Dinamo 19.000.000 KM i onda se neki nadu i ocekuju cuda u euro-kupovima.

Ako grijesim sa ovim u vezi Bh telecoma neka me odmah isprave, jer bi volio znati prave podatke. Hvala
A Telekom moze davati Zelji i Sarajevu godisnje po pet miliona to je za njih smijesno. Naravno da to nece, nego ce ulagati u svoje stranke koje ih postave na glavne funkcije. Trosit ce pare na predizborne kampanje i ostala sr.anja.
Zadnja izmjena: Paranoja, dana/u 16 avg 2012, 19:10, ukupno mijenjano 1 put.

BlueIsTheColor
Kontakt:

Post Postao/la BlueIsTheColor » 16 avg 2012, 19:10

Zekoo je napisao/la:
pinki je napisao/la:Je li ikome zasmetala zadnja rečenica trenera Zvijeszde u ovom tekstu na naslovnoj???
Znači već danas vrše pritisak na sudiju i označavaju nas kao lopove!
Ovo je postalo smiješno, jer nije prvi put da se radi nešto slično pred neko naše gostovanje ...

Edit: master me preduhitri :D
Kad smo vec kod toga

http://www.****.org/novosti.php?vise=3847" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko ih faki... nek istupe... mnogo ce mi biti zao... sto Sipovac nije istupao iz lige kad su njemu svirali penale protiv Travnika u 94. minuti kad se borio za titulu? hoce da teziste sa terena prebace negdje gdje mu mije mjesto... cuj protiv klubva iz RS... sad su im svi krivi, sudija namjestio, a to sto smo zadnja dva domaca derbija sa Borcem igrali sa igracem manje dobar dio tekme, a oni nisu mogli pogledat na gol to nikog nije briga... oni su osteceni jer je sudija priznao gol koji ni sada sa snimaka se ne moze reci jel bio ili ne... pih... nek pricaju, nek istupaju, mi samo hladne glave picit dalje... Ovom iz Zvijezde sad kriv svak sto on nije mogao meda i nije dao gola u prva dva kola... odmah namjesteno sve, svi protiv njih... pa po njihovim pricama hajka sudija i saveza se vodi protiv vise od pola lige... moglo bi ove sezone ispadat 10 klubova... :roll:
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 16 avg 2012, 19:11

Paranoja je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:E jedan tim koji ima toliku podrsku jednog grada i ne izbori po sezoni grupnu fazu EL ili LP, moze se reci da se obrukao, a ne svi uzmu srati Zeljo ovakav, Zeljo onakav, a jedva imamo prihoda da igracima redovno plate dajemo...

A Telekom moze davati i Zelji i Sarajevu godisnje po pet miliona to je za njih smijesno. Naravno da to nece, nego ce ulagati u svoje stranke koje ih postave na glavne funkcije. Trosit ce pare na predizborne kampanje i ostala sr.anja.
Nazalost prijatelju, to je nasa surova stvarnost. Nacekat cemo se mi jos dosta dugo, dok ne dodu bolji dani za Bh sport u globali gledano. ;)

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 16 avg 2012, 19:16

daje, al' u 2 godine, milion je godišnje, ako nije i manje ;)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

arbitar
Kontakt:

Post Postao/la arbitar » 16 avg 2012, 19:18

Pasha je napisao/la:onda dođemo do novog pitanja. koliki budžet ima grad Zagreb, a koliko Sarajevo?
evo sad sam gledao budžete i računao, ako bi izdvajanja bila proprocionalna kanton sarajevo bi za želju i sarajevo trebao izdvojiti oko 7.640.000 KM, što je 3.820.000 KM po klubu godišnje :mrgreen:
ali realnost je takva da bi bili svi sretni kada bi nam dali recimo 200.000 KM :(

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 16 avg 2012, 19:20

Trebalo bi malo pogledadi biografiju od ovih što se bune i upozoravaju na neizvjesnost nastavka i završetka lige.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa i 34 gosta.