FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Evander
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Evander » 08 avg 2018, 18:41

let3 je napisao/la:
Evander je napisao/la:Kako nisu prodali?
Zar Paulinjo nije otisao? Otisao je i Iniesta.
Jos bar dva iz veze ce otici, a jedan doci.
Paulinho je loan.
Navodno ce kinezi dati neke pare za njega u januaru, ali u qrcu ;) ista foluška ko i za Rafinhu sa Interom. Pa ga na kraju vratiše nazad.
Ne vjeruj nikad posudbama! To je cista prevara i podvala, zar ne'
Sve da si u pravu, a nisi jer ako se Paulinjo vrati ja cu pojesti svoju ruku, njega nema. Samim tim upraznjeno je mjesto tog igraca.
Otisao Iniesta, dosao Arthur.
Znaci, sto se tice trenutnog broja veznih igraca, razlika je samo u povratku sa posudbe Rafinje. Minimum dva igraca odlaze od kraja augusta, a vjerovatno jedan dolazi.
Govorim o veznim igracima.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 avg 2018, 18:44

Da nisu skraćivali transfer rok u Engleskoj, mogli bi se komotno nadati dolasku Pogbe. Ovako, nema teoretske šanse. Možda bude u januaru, pa bude i neka razmjena, ali sad je i suludo pričati o njemu.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 avg 2018, 18:48

Evander je napisao/la: Sve da si u pravu, a nisi jer ako se Paulinjo vrati ja cu pojesti svoju ruku, njega nema. Samim tim upraznjeno je mjesto tog igraca.
Znaci, sto se tice trenutnog broja veznih igraca, razlika je samo u povratku sa posudbe Rafinje. Minimum dva igraca odlaze od kraja augusta, a vjerovatno jedan dolazi.

Pa nabrojao sam maloprije 8-9 igraca koji se vode kao vezni igraci:

Busquets, Rakitić, Coutinho, Vidal, Arthur, Gomes, Denis, Rafinha, cak i Roberto to može igrati. Ja govorim za trenutno stanje, pošto nesposobni debili nikoga prodali nisu od navedenih, niti posudili bar.

Evo, nabrojah ih 9, a tri mjesta u vezi. Još se ganja Pogba kao 10-ti :facepalm: pa kako jbt :mrgreen:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 08 avg 2018, 18:53

let3 je napisao/la:
Evander je napisao/la: Sve da si u pravu, a nisi jer ako se Paulinjo vrati ja cu pojesti svoju ruku, njega nema. Samim tim upraznjeno je mjesto tog igraca.

Busquets, Rakitić, Coutinho, Vidal, Arthur, Gomes, Denis, Rafinha, cak i Roberto to može igrati. Ja govorim za trenutno stanje, pošto nesposobni debili nikoga prodali nisu od navedenih, niti posudili bar.

Evo, nabrojah ih 9, a tri mjesta u vezi. Još se ganja Pogba kao 10-ti :facepalm: pa kako jbt :mrgreen:
Busquets, Rakitić, Coutinho, Vidal, Arthur, Gomes, Denis, Rafinha. To je 8, ne 9 igraca.
Prosle godine ih je bilo 7.
Od ovih 8, 3 su totalno nebitna. Od ta 3, bar dva nece biti u klubu u septembru.
Od veznih igraca koji ce imati neku ulogu slijedece sezone, trenutno ih je 5 (ovdje ubrajam i Arthura, nadamo se da nece biti flopcina kao par mu sunarodnjaka, ali je i dalje nedokazan igrac).

Roberto ce biti bek i dalje, nema potrebe ga ubrajati u vezne, jer to nece igrati sigurno.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 avg 2018, 18:55

Evander je napisao/la:
let3 je napisao/la:

Busquets, Rakitić, Coutinho, Vidal, Arthur, Gomes, Denis, Rafinha. To je 8, ne 9 igraca.
Prosle godine ih je bilo 7.
Od ovih 8, 3 su totalno nebitna. Od ta 3, bar dva nece biti u klubu u septembru.
Od veznih igraca koji ce imati neku ulogu slijedece sezone, trenutno ih je 5.

Roberto ce biti bek i dalje, nema potrebe ga ubrajati u vezne, jer to nece igrati sigurno.
Šta je sa Alenom? i on je veznjak, zar ne? promovisali su ga u prvi tim i onda kupili yebenog Vidala da ga ugasi u samom razvoju :puke:

Koja nebitna? ako su nebitni, šta ce i dalje na Barcinoj sisi?

Nema nebitnih, svi su izgleda bitni dok su i dalje tu. Šta ce Barci osam veznjaka, to je prava prica.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 08 avg 2018, 19:05

Evander je napisao/la:
let3 je napisao/la:
Evander je napisao/la:Kako nisu prodali?
Zar Paulinjo nije otisao? Otisao je i Iniesta.
Jos bar dva iz veze ce otici, a jedan doci.
Paulinho je loan.
Navodno ce kinezi dati neke pare za njega u januaru, ali u qrcu ;) ista foluška ko i za Rafinhu sa Interom. Pa ga na kraju vratiše nazad.
Ne vjeruj nikad posudbama! To je cista prevara i podvala, zar ne'
Sve da si u pravu, a nisi jer ako se Paulinjo vrati ja cu pojesti svoju ruku, njega nema. Samim tim upraznjeno je mjesto tog igraca.
Ma nece se vratiti, nego ce ga samo opet produziti na posudbu :urnebes:
27.10.2020

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 avg 2018, 19:12

Busquets, Rakitić, Arthur, Vidal, Rafinha, Alena, Coutinho, plus Roberto - 8 igrača.

To je sasvim dovoljno za vezni red, za rotacije i odmaranje. Kvalitetno i kvantitativno popunjena sredina.
Prodati Denisa, Gomesa i Sampera.

Nepotrebno je više nagomilavati u vezi, kad je ona popunjena kako treba. Meni bi primarni cilj bio prodaja ovih igrača što su ostali - Mina, Marlon, Denis, Gomes, Samper, Paco/Munir. Njih šestoricu što prije prodati, pogotovo jer se za dvojicu-trojicu interesuju Englezi, a njima se sutra završava prijelazni rok. Fokusirati se na te prodaje, riješiti se tih nebitnih igrača, a i malo rasteretiti budžet.

Sa ulaznim transferima bi ja završio za ovo ljeto, samo bi još završio De Jonga i osigurao ga za naredno ljeto. Ovo sve kad bi odradili do kraja avgusta, bio bi odličan prijelazni rok, među najboljim u zadnjih nekoliko godina.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 08 avg 2018, 19:16

Dovoljno je kvantitativno. Ako se Arthur povrijedi, ili ako ne ispuni očekivanja što je i više nego realistično, imaš nula kreacije u vezi. Busquets bi bio daleko najbolji kreator, ispred Rakitića kojem je to sporedna kvaliteta.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 08 avg 2018, 19:19

Donnie Darko je napisao/la:Dovoljno je kvantitativno. Ako se Arthur povrijedi, ili ako ne ispuni očekivanja što je i više nego realistično, imaš nula kreacije u vezi. Busquets bi bio daleko najbolji kreator, ispred Rakitića kojem je to sporedna kvaliteta.
To i jeste zalosno. Nama zadnji vezni najbolji kreator. I kako onda ocekuju ljudi Messija na laznoj devetci? Opet ce naletit neka ekipa gdje ce nece moci iznijeti loptu i kad ce Pique i Umtiti kreirati igru a ostali se skrivati od lopte. :lol:

Ali nije da nismo navikli. Pa ja ne mogu da se sjetim kad je nama neki veznjak podijelio nekih 15ak asistencija, ili zapravo ne mogu da se sjetim kad je ucestvovao u nekom bitnom golu, da nije Messi sam iskreirao i zabio. :rol:
27.10.2020

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 avg 2018, 19:33

Što je i više nego realistično da se Arthur neće pokazati? Ne znam čemu tolika pesimističnost prema njemu, odličan je bio na pripremama, uz Rafinhu i Roberta najbolji.

Ne znam gdje bi onda sa tolikom veznjaka, u slučaju dolaska još jednog? Ne vidim nekog kvalitetnog veznog u ovom trenutku, a da bi nam podigao taj nivo kreacije. Tu je De Jong, ali bolje ga obezbjediti i neka provede još jednu sezonu u Ajaxu, jer bojim se da je još nezreo i da bi samo izgorio u želji.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 08 avg 2018, 19:47

Gomes ,Roberto ,Rafinha Denis nikada nece napraviti karijeru kao vezni igraci Barce.

Vezni red je :Raketa,Artur,Vidal,Busquets sa mogucnosti da uleti Roberto koji bez i malo omalovazavanja nikada nece biti klasa .Pozicija beka mozda njemu licno ne lezi najvise, ali ima vise prostora za igru ,te ce i dalje biti tu koristen.

Dakle 4 igraca za minimalno 3 pozicije,poznavajuci Valverdea u mnogo slucajeva ce biti to 4 igraca.

Pogba osim frizure donosi i kvalitet , naravno da ga zelim vidjeti.Stroj od igraca.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 08 avg 2018, 21:06

Večeras ništa, sutra se očekuje rješavanje slučajeva Mina i Gomes.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 avg 2018, 22:27

messilla je napisao/la:Večeras ništa, sutra se očekuje rješavanje slučajeva Mina i Gomes.
Koliko će dadnut miliona ojra vladar Liverpoola? :kafa:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 08 avg 2018, 22:31

Ide se čak do cifre od 40 miliona. :rol:

Znači za sutra se možda samo riješe Gomesa i Mine, ovaj prvi prije neka posudba. Za Marlona i Paca su male šanse, a nuđene su izgleda samo posudbe od klubova iz Engleske. Sassuolo je izgleda pokazao interes za Marlona. Paco će najprije ostati.

Što se tiče Munje, spominjala se Sevilla. Samper posudba u Italiju, a za Rafinhu ništa nema, i on je bliže ostanku.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 avg 2018, 22:54

slika
:lol: :lol:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 08 avg 2018, 23:07

AlfredNobel je napisao/la:Što je i više nego realistično da se Arthur neće pokazati? Ne znam čemu tolika pesimističnost prema njemu, odličan je bio na pripremama, uz Rafinhu i Roberta najbolji.

Ne znam gdje bi onda sa tolikom veznjaka, u slučaju dolaska još jednog? Ne vidim nekog kvalitetnog veznog u ovom trenutku, a da bi nam podigao taj nivo kreacije. Tu je De Jong, ali bolje ga obezbjediti i neka provede još jednu sezonu u Ajaxu, jer bojim se da je još nezreo i da bi samo izgorio u želji.
Zašto je više nego realistično da se momak od 22 godine, ne pokaže u svojoj prvoj sezoni u Barceloni, i prvoj sezoni generalno na tom nivou? Ozbiljno? Pripreme su neozbiljan fudbal.

Nije to pesimističnost, već realističnost. Bolje je to, nego postaviti nerealna i nepravedna očekivanja momku, što radi ogroman broj navijača. Lik je očigledno strašno talentovan, ali je svejedno klinac u svojoj prvoj sezoni u velikom klubu.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 08 avg 2018, 23:20

AlfredNobel je napisao/la:
slika
:lol: :lol:
Zabit će mu Messi kroz noge u 3 različita kluba :mrgreen:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 avg 2018, 23:24

Donnie Darko je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Što je i više nego realistično da se Arthur neće pokazati? Ne znam čemu tolika pesimističnost prema njemu, odličan je bio na pripremama, uz Rafinhu i Roberta najbolji.

Zašto je više nego realistično da se momak od 22 godine, ne pokaže u svojoj prvoj sezoni u Barceloni, i prvoj sezoni generalno na tom nivou? Ozbiljno? Pripreme su neozbiljan fudbal.

Nije to pesimističnost, već realističnost. Bolje je to, nego postaviti nerealna i nepravedna očekivanja momku, što radi ogroman broj navijača. Lik je očigledno strašno talentovan, ali je svejedno klinac u svojoj prvoj sezoni u velikom klubu.
Okej, fer, poštujem. Možda sam ja malo više subjektivan što se njega tiče, imam predosjećaj da će biti veoma dobar i koristan. Ali, vrijeme će pokazati.

@Blejzer10
Ovo je rješenje.. :lol:
slika

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 avg 2018, 23:32

Nego Blejzere, kakav je to avatar? Nije valjda da nema nijedna druga ličnost za profilnu.. Bolje da si Munira stavio.. :D

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 08 avg 2018, 23:34

AlfredNobel je napisao/la:Nego Blejzere, kakav je to avatar? Nije valjda da nema nijedna druga ličnost za profilnu.. Bolje da si Munira stavio.. :D
Izgubljena opklada.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.