RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
ipak 2:2, čestitke momcima, stvarno su sebe prevazišli s ovakvim igrama, vidjet ćemo izvještaj večeras, mogu misliti sada komentare....
x-tra x-tra x-tra
idemo dalje i to bez euforije
idemo dalje i to bez euforije

ROĐENI BRATO
(VEDRAN PULJIC 1985-2009)
Ipswich Town F.C.
(VEDRAN PULJIC 1985-2009)
Ipswich Town F.C.
Mostarski Velež remijem sa Sochauxom (2:2) nastavio je svoj poprilično uspješan "Tour de France".
svaka cast ROĐENI 

MI SMO ĐAVOLI NAJJAČI SMO NAJJAČI!
Nek komsinice gledaju i uce kako se predstavlja svoj grad u Evropi!
Nek komsinice gledaju i uce kako se predstavlja svoj grad u Evropi!
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
-
- Kontakt:
Arogantni je napisao/la:Ne brinite se 5+ golovi su u igri a dobra kvota na kladionicama, ne nasim...vm22 je napisao/la:znao sam da ce neko morat to napisati, ali ocekivao sam manijaka ili ultrasa :/nem73 je napisao/la:znači iz nule u dvicu .... ma štela za klade garant...![]()
X-TRA!!!
3:2 za Soso na kraju...

Ja, haj mi ti nađi na netu neku kladu koja je imala u ponudi ovu utakmicu danas????
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !
Svaka cast rodjeni...Rekoh vam ja da je Mirza dobar trener i drago mi je i zbog vas, a i zbog njega. Nadam se da cemo se zajedno boriti za titulu...
Mi nikada odustati necemo...
Bravo Rođeni ! Hvala vam što ste mi uljepšali dan.
Sad idemo da taj Dijon iskaramo.

Sad idemo da taj Dijon iskaramo.

Who dares, wins !
-
- Kontakt:
Bravo rodjeni !!! Jedva cekam Dijon pa onda Celik aBd 

-
- Kontakt:
da nebi svi previse svrsavali treba reci da je sochaux igrao s drugim timom
fkvelez . ba
Sochaux – Velež 2:2 (1:1)
Belfort. Stadion Roger Serzian. Glavni sudija: Moreira. Gledalaca: 2.000. Strijelci: 1:0 Privat (26), 1:1 Rovčanin (29), 1:2 Hasanović (47), 2:2 Dias (86)
Sochaux: Camara (od 46. Collas), Sauget (od 64 Gainet), Boumal, Peybernes (od 83. Zouma), Duplus, Poujol, Martin (od 70. Perreira), Dias, Mikari (od 46. Prcić), Butin (od 64. Gurler), Privat (od 83. Rey)
Trener: Mehmed Baždarević
Velež: Oštraković, Škaljić, Merzić, Kajtaz, Lakičević(od 70.Ivetić), Kodro, Demić (od 57 Jjazvin), Hasanović( od 77. Zolj), Rovčanin (od 65. Duraković), Spahić (od 46. Velagić), Okić (od 80. Brković)
Trener: Mirza Varešanović
Na samom početku utakmice Sošo je nametnuo svoj ritam igre i većim dijelom držao loptu u svojim nogama. Prvi šut prema golu Veleža bilježimo u 6. minuti, kada Marvin Martin šutira sa 25. metara. Oštraković je siguran.
Francuzi prijete u 11. i 20. minuti, preko Diasa, a u međuvremenu prvi strijelac ekipe Privat našao se u ofsajdu, odnosno na dobru akciju Sošoa, još bolje je reagovala odbrana Veleža pravovremenim postavljanjem ofsajd zamke. U 22. minuti ponovno je Oštraković izašao kao pobjednik u duelu sa Diasom.
Do vodstva Sošo dolazi u 26. minuti, kada Marvin Martin sjajno pronalazi Privata, prvog strijelca ekipe dosadašnjeg dijela prirpema (4 gola iz 5 utakmcia) odbrana Veleža griješi, a Privat trese mrežu „Rođenih“. Međutim, „Rođeni“ vrlo brzo uzvraćaju. Damir Rovčanin bježi odbrani Sošoa, vara Duplusa, izlazi sam pred golmana Camaru i poravnava rezultat. U 42. minuti Velež je ponovno zaprijetio. Lakičević iz slobodnjaka šalje „projektil“, ali golman Camara krajnjim naporom odbija loptu u korner. Dva minuta kasnije, ponovo je golman Sošoa na mukama. Ovaj put Okić prolazi po lijevoj strani, šutira, a francuski golman ponovo spašava svoju mrežu.
U nastavku Veležov nock aut Francuzima na početku. Tek što se pošlo sa centra, Admir Velagić, kao mnogo puta na sličan način prošle sezone, sjajno proigrava Eldara Hasanovića, ovaj pored dvojice odbrambenih igrača Sošoa ulazi u šesnaesterac i matira golmana Francuza. Nakon primljenog gola, Sošo očekivano kreće u totalnu ofanzivu. U razdoblju od 50 do 54 minute imali su tri veoma dobre prilike, ali sva tri puta mreža „Rođenih“ je ostala netaknuta. Najbolja je bila ona iz 54. minute, kada Privat, okrenut leđima prema golu, dodaje loptu za Butina, koji se oslobađa igrača Veleža i šutira, ali lopta pogađa desnu stativu gola Oštrakovića.
U 58. minuti Admir Velagić šutira glavom, ali golman Sošoa je na mjestu. Nakon toga tempo igre polako opada i igrači Veleža većim dijelom drže loptu u svojim nogama. U 71. minuti Oštraković bravurozno interveniše, kada napadač Sošoa u petercu glavom šutira. U 86. minuti, nesmotren prekršaj na 25 metara od gola „Rođenih“. Loptu uzima Dias i rezantnim šutem, uz samu stativu, pogađa mrežu Veleža i postavlja konačan rezultat utakmice. Gol koji je bio tačka na „i“ jedne odlične fudbalske predstave.
Tokom večeri postavit ćemo galeriju slika, te izjave aktera...
Sochaux – Velež 2:2 (1:1)
Belfort. Stadion Roger Serzian. Glavni sudija: Moreira. Gledalaca: 2.000. Strijelci: 1:0 Privat (26), 1:1 Rovčanin (29), 1:2 Hasanović (47), 2:2 Dias (86)
Sochaux: Camara (od 46. Collas), Sauget (od 64 Gainet), Boumal, Peybernes (od 83. Zouma), Duplus, Poujol, Martin (od 70. Perreira), Dias, Mikari (od 46. Prcić), Butin (od 64. Gurler), Privat (od 83. Rey)
Trener: Mehmed Baždarević
Velež: Oštraković, Škaljić, Merzić, Kajtaz, Lakičević(od 70.Ivetić), Kodro, Demić (od 57 Jjazvin), Hasanović( od 77. Zolj), Rovčanin (od 65. Duraković), Spahić (od 46. Velagić), Okić (od 80. Brković)
Trener: Mirza Varešanović
Na samom početku utakmice Sošo je nametnuo svoj ritam igre i većim dijelom držao loptu u svojim nogama. Prvi šut prema golu Veleža bilježimo u 6. minuti, kada Marvin Martin šutira sa 25. metara. Oštraković je siguran.
Francuzi prijete u 11. i 20. minuti, preko Diasa, a u međuvremenu prvi strijelac ekipe Privat našao se u ofsajdu, odnosno na dobru akciju Sošoa, još bolje je reagovala odbrana Veleža pravovremenim postavljanjem ofsajd zamke. U 22. minuti ponovno je Oštraković izašao kao pobjednik u duelu sa Diasom.
Do vodstva Sošo dolazi u 26. minuti, kada Marvin Martin sjajno pronalazi Privata, prvog strijelca ekipe dosadašnjeg dijela prirpema (4 gola iz 5 utakmcia) odbrana Veleža griješi, a Privat trese mrežu „Rođenih“. Međutim, „Rođeni“ vrlo brzo uzvraćaju. Damir Rovčanin bježi odbrani Sošoa, vara Duplusa, izlazi sam pred golmana Camaru i poravnava rezultat. U 42. minuti Velež je ponovno zaprijetio. Lakičević iz slobodnjaka šalje „projektil“, ali golman Camara krajnjim naporom odbija loptu u korner. Dva minuta kasnije, ponovo je golman Sošoa na mukama. Ovaj put Okić prolazi po lijevoj strani, šutira, a francuski golman ponovo spašava svoju mrežu.
U nastavku Veležov nock aut Francuzima na početku. Tek što se pošlo sa centra, Admir Velagić, kao mnogo puta na sličan način prošle sezone, sjajno proigrava Eldara Hasanovića, ovaj pored dvojice odbrambenih igrača Sošoa ulazi u šesnaesterac i matira golmana Francuza. Nakon primljenog gola, Sošo očekivano kreće u totalnu ofanzivu. U razdoblju od 50 do 54 minute imali su tri veoma dobre prilike, ali sva tri puta mreža „Rođenih“ je ostala netaknuta. Najbolja je bila ona iz 54. minute, kada Privat, okrenut leđima prema golu, dodaje loptu za Butina, koji se oslobađa igrača Veleža i šutira, ali lopta pogađa desnu stativu gola Oštrakovića.
U 58. minuti Admir Velagić šutira glavom, ali golman Sošoa je na mjestu. Nakon toga tempo igre polako opada i igrači Veleža većim dijelom drže loptu u svojim nogama. U 71. minuti Oštraković bravurozno interveniše, kada napadač Sošoa u petercu glavom šutira. U 86. minuti, nesmotren prekršaj na 25 metara od gola „Rođenih“. Loptu uzima Dias i rezantnim šutem, uz samu stativu, pogađa mrežu Veleža i postavlja konačan rezultat utakmice. Gol koji je bio tačka na „i“ jedne odlične fudbalske predstave.
Tokom večeri postavit ćemo galeriju slika, te izjave aktera...
Pa bilo koji drugi tim francuske lige bi harao našom ligom.hercegovina je napisao/la:da nebi svi previse svrsavali treba reci da je sochaux igrao s drugim timom

Zadnja izmjena: NeToBoLa, dana/u 27 jul 2011, 21:35, ukupno mijenjano 1 put.
Who dares, wins !
nema veze, opet je ovo veliki uspjeh...
- neutralan__
- Kontakt:
Koja god postava da je igrala,igrao je FC Sochaux.
Nemojte džaba pokušavati umanjiti uspjeh Veleža.

FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988
sad ce opet neki manijak ili ultras naletit i rec da je namjesteno
hercegovina je napisao/la:da nebi svi previse svrsavali treba reci da je sochaux igrao s drugim timom
Daaaa... I? Sta onda? Imali su 4 igraca prve ekipe a ostatak je bila njihova druga ekipa, koja je bola od cijele nase lige, tako da je ovo uspijeh.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
ama stipu Rođeni dežurne trolove...
Da ej i 4 ekipa, ipak se radi o prvoligašu jedne od najjačih liga u Evropi. Dok neke trpaju ekipe iz naše Kantonalne lige i tako..
Da ej i 4 ekipa, ipak se radi o prvoligašu jedne od najjačih liga u Evropi. Dok neke trpaju ekipe iz naše Kantonalne lige i tako..

glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Jeste nije igrala druga ekipa nego treca i jeste nasteljeno je na kladionici al licno mi je drze da je nasteljeno 2-2 nego 5-0 ... eto mislim da ne bi bilo spekulisanja

To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
jest na mom qrcu nasteljenokimbo je napisao/la:Jeste nije igrala druga ekipa nego treca i jeste nasteljeno je na kladionici al licno mi je drze da je nasteljeno 2-2 nego 5-0 ... eto mislim da ne bi bilo spekulisanja![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.