Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - opcenito
zasto uvijek ove sarajlijice najvise komentarisu,nama je cilj evropa za nekih 2-5 godina...mi se tek vracamo bitan nam je opstanak i pravljenje ekipe za tu evropu..tako da niko ne ocekuje odma titulu neku il nesto slicno
)

SLANA GARDA PONOS JE GRADA
Tako je, 100 % si u pravu.....igra 11 igraca u novoj sezoni sa novim dresovima i starim grbom.Signore je napisao/la:Ime kluba, tradicija, stari trofeji i stari rezultati ne igraju bas nikakvu ulogu kad 11 igraca izadje na teren. Mozete se vi svi smijat Sirokom, al Siroki Slobodu sisa vec godinama. Pricamo o danasnjici i buducim rezultatima. Tko zeli da zivi na staroj slavi moze slobodno da igra kanton.Skver je napisao/la:Moje skromno misljenje je da ce se Sloboda tesko moci boriti i izboriti sa ovim bivsim gigantima Yu fudbala kao sto su Vitez, Slavija, Olimpic, Mladost V. Obarska, Travnik, Zvijezda, Radnik, Drina.....a da ne govorim o klubovima sa tisucljetnom tradicijom kao sto su Zrinjski, Siroki....iskreno jako tesko.
🔴⚫️
Da se Savez drzi pravila ne bi mogli igrati ni 1.ligu FBIH.Nije bas tako kako se predstavlja.Cestitam i radujem se sto ulazite u PL kao sarajlica, ali ne talasajte.solar1987 je napisao/la:zasto uvijek ove sarajlijice najvise komentarisu,nama je cilj evropa za nekih 2-5 godina...mi se tek vracamo bitan nam je opstanak i pravljenje ekipe za tu evropu..tako da niko ne ocekuje odma titulu neku il nesto slicno)
lupus je napisao/la:Da se Savez drzi pravila ne bi mogli igrati ni 1.ligu FBIH.Nije bas tako kako se predstavlja.Cestitam i radujem se sto ulazite u PL kao sarajlica, ali ne talasajte.solar1987 je napisao/la:zasto uvijek ove sarajlijice najvise komentarisu,nama je cilj evropa za nekih 2-5 godina...mi se tek vracamo bitan nam je opstanak i pravljenje ekipe za tu evropu..tako da niko ne ocekuje odma titulu neku il nesto slicno)
da se savez drzi pravila,zeljo bi bio kaznjen kao i velez zadnje kolo kad je Sloboda ispala ?
Olimpik - Zrinjski sta je ono drzil se savez pravila ?
Slaviji bi bila 3 boda oduzeta onu sezonu kad je Sloboda ispala pa mi ustvari ne bi ni ispali jelde,a ne ovu sad sezonu kad su krenule price o tome..itd
SLANA GARDA PONOS JE GRADA
- DrustveniParazit
- Kontakt:
Skver je napisao/la:Tako je, 100 % si u pravu.....igra 11 igraca u novoj sezoni sa novim dresovima i starim grbom.Signore je napisao/la:Ime kluba, tradicija, stari trofeji i stari rezultati ne igraju bas nikakvu ulogu kad 11 igraca izadje na teren. Mozete se vi svi smijat Sirokom, al Siroki Slobodu sisa vec godinama. Pricamo o danasnjici i buducim rezultatima. Tko zeli da zivi na staroj slavi moze slobodno da igra kanton.Skver je napisao/la:Moje skromno misljenje je da ce se Sloboda tesko moci boriti i izboriti sa ovim bivsim gigantima Yu fudbala kao sto su Vitez, Slavija, Olimpic, Mladost V. Obarska, Travnik, Zvijezda, Radnik, Drina.....a da ne govorim o klubovima sa tisucljetnom tradicijom kao sto su Zrinjski, Siroki....iskreno jako tesko.
A koliko bi igrača koji nose taj grb za isti poginuli? Da se razumijemo, nije to samo u Slobodi i u ostalim ekipama je jako malo igrača koji igraju srcem, većina gleda samo sebe i kako da se izvuče iz ove lige što pokazuje koliko je ista kvalitetna.
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!
Sarajevo iznad lokal patriotizma.
Matej Delač
Sarajevo iznad lokal patriotizma.
Matej Delač
Zrinjski je najstariji klub u BiH, prvi je poceo djelovati. Prije par dana u organizaciji USAID-a u dvorani Ramiz Salcin u Sarajevo je sve lijepo receno, Zrinjski prije 111 godina je najzasluzniji za ovaj sport u BiH, samo sto su se 1905 registrirali, al' to ovi sto krivotvore stvari tesko mogu shvatiti.Skver je napisao/la:Moje skromno misljenje je da ce se Sloboda tesko moci boriti i izboriti sa ovim bivsim gigantima Yu fudbala kao sto su Vitez, Slavija, Olimpic, Mladost V. Obarska, Travnik, Zvijezda, Radnik, Drina.....a da ne govorim o klubovima sa tisucljetnom tradicijom kao sto su Zrinjski, Siroki....iskreno jako tesko.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
Da. I sta oni odigraju to se broji, a ne tko je gdje igrao u bivsoj Jugi. Uostalom, koliko su ti stari uspjesi bitni imas par stranica prije kad covjek nikad nije cuo za Duklu iz Praga koja je bila top 3 u Cehoslovackoj. Isto tako mnogi nemaju pojma o klubovima iz bivse drzave, ako nisu zivjeli za vrijeme nje i ako ti klubovi nisu izasli u Europu u zadnje vrijeme(govorim o ljudima sa strane, ne nasim). Ja Slobodi zelim puno srece, da se svake sezone bori za Europu. U svakom slucaju volim kad neki klub ima dobru posjecenost ili barem veliku bazu ljudi koje bi mogli privuci na stadion u slucaju dobrih rezultata. Za mene je Sloboda uvijek bila i uvijek ce biti veliki klub, ali veliki klub treba i veliki tim da bi opravdao ime. Nadam se da cete ga izgradit trudom i radom.Skver je napisao/la: Tako je, 100 % si u pravu.....igra 11 igraca u novoj sezoni sa novim dresovima i starim grbom.
Ne očekuju svi Tuzlaci odmah izlazak u Evropu. Za nas mnoge je realnost sredina tabele, naravno ukoliko ostane Ćiro i sadašnji igrački kadar. Ako dođu pojačanja (a doći će sasvim sigurno), gornji dom je neminovnost. O prva tri, četiri mjesta još uvijek je rano razmišljati, pogotovo je glupo zanositi se nekom pričom o trofejima, ali mislim da nikoga ne treba unaprijed otpisivati.
Sloboda ponovo mora izgraditi imidž velikog i jakog kluba u PL BiH. Iako klub to generalno i jeste, barem po imenu, trebat će određeni period da se to pokaže na terenu. A uz bolju organizaciju u svim sektorima (još uvijek ne idealnu, ali neuporedivo bolju nego kada smo ispali), sa kvalitetnim igračkim kadrom, vjernim navijačima, silno motivisani i nadam se u old school uniformi, u dogledno vrijeme ćemo demonstrirati svoju snagu.
Diskusiju možemo nastaviti kada Sloboda uspješno apsolvira posljednju prepreku, Igman, te proslavi titulu u svom gradu pred mnogobrojnim navijačima.
Sloboda ponovo mora izgraditi imidž velikog i jakog kluba u PL BiH. Iako klub to generalno i jeste, barem po imenu, trebat će određeni period da se to pokaže na terenu. A uz bolju organizaciju u svim sektorima (još uvijek ne idealnu, ali neuporedivo bolju nego kada smo ispali), sa kvalitetnim igračkim kadrom, vjernim navijačima, silno motivisani i nadam se u old school uniformi, u dogledno vrijeme ćemo demonstrirati svoju snagu.
Diskusiju možemo nastaviti kada Sloboda uspješno apsolvira posljednju prepreku, Igman, te proslavi titulu u svom gradu pred mnogobrojnim navijačima.
-
- Interni moderator
- Kontakt:
dal je moguce da ovdje ima likova koji misle da ce Sloboda ako izbori PL igrati sa ovim sastavom sa kojim sad igra...o majko moja mila
....i jos se petljaju i pricaju sta i kako dalje...kao,eto visoko se leti
...za sve ostale normalne forumase a fala bogu ima ih a nisu vezani za Slobodu mogu im samo porucit i reci da su u FK SLOBODA uradzeni dramaticni rezovi i klub je postao istinski dobra prica...svaki dobar rad se isplati i nagradi pa se nadam da ce i nas aBd

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
u nasu ligu obicno biva da donedavno drugoligas na kraju sezone ostane drugoligas. Gledaj te na ovo kao na neki izletstaragarda je napisao/la:eh,odkad se ti kompleksas nisi javio sa nekim premudrim komentarom vezanim za Slobodu..pamtim te jos sa nase teme...samoubij seBuu je napisao/la:brzo ce ona nazadgio10 je napisao/la:Evo nam Slobode izgleda u PL
NO PYRO NO PARTY
Sloboda predvođena Ubicom i Brzim do titule prvaka naredne sezone!
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
valjda se ovo podcjenjivanje nastavi i na terenu ako se vratimo u PL, pa tako svi pristupe tekmi sa Slobodom
Ciro je inace i rekao da ostaje naredne sezone zbog pomoci u borbi za opstanak
Ciro je inace i rekao da ostaje naredne sezone zbog pomoci u borbi za opstanak
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Ne razumijem kako se moze ovaj Slobodin ulazak u PL gledati kao neko mjerilo kvaliteta kad su ljudi kupili sve 

- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Ma neka Slobode. Sloboda je nas stari klub ali trebaju skontat da su ovde vece lisice od onih brnja u federalnoj i da se tesko prve sezone povratka nesto vise moze napraviti. Treba im najmanje 7-8 dobrih igraca koje treba uigrati. Za buducnost ne sumnjam ali price pojedinaca da ce bit najorganizovaniji klub u drzavi uz Sarajevo su 

UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
Ovaj Poe's Law me ubi.
Na internetu ne znas uvijek dali je sarkazam ili stvarno narod tako misli.
Ko misli da je Sloboda zavrsila prije nego sto je pocela, ne treba omalovazavati tako ambicioznu ekipu. Valjda su nas trebali Mladost i Vitez nesta nauciti ove sezone. Oni i nemaju neke pare, a napravise dosta uspjesnu sezonu.
Pogotovo ako Sloboda zadrzi neki kostur ekipe, kako mi vazda ne znamo nego izmijenimo svakog ljeta toliko igraca, onda mislim da ce definitivno Sloboda praviti probleme makar pojedinim velikanima u ligi - i to sigurno kad im najvise zatreba.
A dalje sto se tice rezultata, znam da ce se svasta govoriti o Slobodi ako imaju los start, ova sezona nas je trebala nauciti da se moze situacija jednom klubu vrtiti k'o ringispil u toku sezone, sve do mozda aprila tako nesto, moze biti neizvjesno.
Malo mi je zao sto ne mogu dva kluba iz 1.FBiH uci, mislim da je Jedinstvo takodjer zasluzilo uci, ali jbg takvi su zakoni.

Ko misli da je Sloboda zavrsila prije nego sto je pocela, ne treba omalovazavati tako ambicioznu ekipu. Valjda su nas trebali Mladost i Vitez nesta nauciti ove sezone. Oni i nemaju neke pare, a napravise dosta uspjesnu sezonu.
Pogotovo ako Sloboda zadrzi neki kostur ekipe, kako mi vazda ne znamo nego izmijenimo svakog ljeta toliko igraca, onda mislim da ce definitivno Sloboda praviti probleme makar pojedinim velikanima u ligi - i to sigurno kad im najvise zatreba.
A dalje sto se tice rezultata, znam da ce se svasta govoriti o Slobodi ako imaju los start, ova sezona nas je trebala nauciti da se moze situacija jednom klubu vrtiti k'o ringispil u toku sezone, sve do mozda aprila tako nesto, moze biti neizvjesno.
Malo mi je zao sto ne mogu dva kluba iz 1.FBiH uci, mislim da je Jedinstvo takodjer zasluzilo uci, ali jbg takvi su zakoni.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
ovo nije ta dukla.Signore je napisao/la: Ja bi barem provjerio koja su liga ako do tad nisam cuo za njih. Nebi pretpostavljao da su druga. To je klub koji je uz Slaviju i Spartu za vrijeme Cehoslovacke zario i palio. I to ne onako da su ovi imali po 30 trofeja a oni 5, bili su im dosta blizu. To je jednostavno receno veliki Ceski klub, klub s velikom povjescu. Nakon raspada Cehoslovacke dozivjeli su ogroman krah, igrali nize lige, ali sad igraju prvu ligu i ne vidim zasto bi netko tko zeli zaraditi novac igrao radije u Zeljeznicaru nego u Dukli.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
-
- Kontakt:
OK tuzlaci..igračete sa željom 2 tekme u sezoni a možda još 2 u kupu...sretno vam
Tesko je upasti sada medju vec uhodane ekipe vrha PL.
Sarajevo, Siroki, Zrinjski, Zeljeznicar su klubovi koji sada vec redovno igraju evropska takmicenja, i to sezonama vec.
Tu je do sada bio Borac najblizi ovoj cetvorci, ali tesko ce biti konkurentan zbog svojih unutarnjih i finansijskih problema.
Olimpik je cudna ekipa, igraju u intervalima i po cudnim, ne uvijek na pobjedu
, prioritetima.
Ja slijedecu sezonu pozitivan iskorak ocekujem od Veleza. Djeluje mi da stvari fino slazu kako treba, u klubu cijelom, i ako uspiju zadrzati vecinu igraca ja ih vidimu ozbiljnoj borbi za Evropu, a ko zna mozda i vise od toga.
Sve ovo ostalo, ukljucujci i Slobodu a i Travnik, ekipe koji imaju solidna ulaganja, ipak nije doraslo ovim ekipama iz vrha.
Slijedecu sezonu ocekujem ozbiljnu borbu za Evropu 4ustaljene ekipe, plus Velez. Pet ekipa koje ce se boriti i za trofeje a i medjusobno za 4 mjesta u evro takmicenjima. Jako su male sanse da bude drugacije.
Sarajevo, Siroki, Zrinjski, Zeljeznicar su klubovi koji sada vec redovno igraju evropska takmicenja, i to sezonama vec.
Tu je do sada bio Borac najblizi ovoj cetvorci, ali tesko ce biti konkurentan zbog svojih unutarnjih i finansijskih problema.
Olimpik je cudna ekipa, igraju u intervalima i po cudnim, ne uvijek na pobjedu

Ja slijedecu sezonu pozitivan iskorak ocekujem od Veleza. Djeluje mi da stvari fino slazu kako treba, u klubu cijelom, i ako uspiju zadrzati vecinu igraca ja ih vidimu ozbiljnoj borbi za Evropu, a ko zna mozda i vise od toga.
Sve ovo ostalo, ukljucujci i Slobodu a i Travnik, ekipe koji imaju solidna ulaganja, ipak nije doraslo ovim ekipama iz vrha.
Slijedecu sezonu ocekujem ozbiljnu borbu za Evropu 4ustaljene ekipe, plus Velez. Pet ekipa koje ce se boriti i za trofeje a i medjusobno za 4 mjesta u evro takmicenjima. Jako su male sanse da bude drugacije.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
-
- Interni moderator
- Kontakt:
nisam nesto upratio pa me interesuje ako znas kako zrinjski i sarajevo igraju kontinuirano u evropi...sezonama..seljo i siroki ok....evo recimo u zadnjih 6 sezona jel imas statistikuAdiFKS je napisao/la:Tesko je upasti sada medju vec uhodane ekipe vrha PL.
Olimpik je cudna ekipa, igraju u intervalima i po cudnim, ne uvijek na pobjedu, prioritetima.
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
- badblueboylivno
- Kontakt:
Evo kako su svi igrali, slučajno
sam prije par tjedana napravio:
http://oi61.tinypic.com/33x8o01.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://oi61.tinypic.com/33x8o01.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Hayley <3
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.