Safet Sušić - Pape

kimbo
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la kimbo » 11 okt 2011, 06:10

Vasa Ladacki je napisao/la:Jao parmaka majko moj draga. O kakvim vi medaljama pricate, kujete teorije zavjere ?!?! Ljudi mi smo tek u barazu, kakvo crno EP. Ne kazem da ne treba biti optimistican, ali biti realan i normalan prije svega.
Sutra, poslije eventualnog neuspjeha ( ne daj Boze ), opet ce biti Dzeko ti samo mozes u Wolfsburgu igrati, nemas pojma, vidi te kakav si .. Misimovicu ti si debeo, ja te ne bih u grah stavio ... Pjanicu bolje da si izabrao Luxemburg ... i mnogo stvari, da ne govorim poredjenje reprezentacije sa Luxemburgom, Maltom i ostalim "vrhunskim" ekipama. Spustite se malo na zemlju, popijte koje pivce, pogledajte kucni uradak Lise Ann, naspavajte se, ne bi vam ni skodilo malo pravopisa i gramatike u ruke, ali to je vec na dugom stapu.
Sve sto su dosad ucinili, ucinili su da budemo ponosni, osigurali su baraz kolo prije kraja, mozemo direktno u slucaju trijumfa sutra, budite zadovoljni onim sto imate u suprotnom bit' ce je.banje majki igracima i Papetu.

Sretno sutra nasima i nadam se da cemo poslati France u baraz.
Upravo tako , veoma istinito.
Od 10 partija ova Francuska nas uzima u 8 ostaje da vidimo hoćemo li jedna od one dvije ubosti sutra. I pored razlike u kvaliteti jedan fudbalski udarac između noga može da odluči tekmu u našu korist. Psihologija sutra 50% odlučuje, samo ako naši momci osjete da mogu a odbrana ne kiksa bezze sve je moguće ...

Papetu žeim da sutra posloži ekipu na pravi način i da uživa na Parku Prinčeva kao u dobra stara vremena.

P.S Gledam one slike sa treninga , i sada je veća faca od svih igrača !
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 11 okt 2011, 07:08

Goldy je napisao/la:
Adin_BiH je napisao/la:
Vidio si po onoj prijateljskoj na Koševu izmedju nas i Grka da je sva svrha njihove igre napucavati loptu na onog Cupu Kalaca , pa ako prodje prosla je . Oni takvu igru gaje vec dugo vremena , i samo se glumci mijenjaju a rezija ostaje ista.

Prije 2004 Grci su samo jednom bili na EP i SP i onda odjednom osvoje? Zar to nije malo iznenada? Zasto onda BIH ne bi mogla do Bronce u Ukrajini?

Poslije tog EP Grci su nastavili biti niko i nista u fudbalu..dakle sve je moguce...pa i da BIH bude prvak EP. Ako je mogla Grcka onda moze bilo koja repka koja ode na EP jer oni stvarno tada nisu imali igraca prvotimca u nekom timu koji bi igrao LP... zamisli to!?

sa druge strane 92' godine je Danska, koja se nije ni plasirala, osvojila EURO wtf?! ali su otisli naknadno nakon diskvalifikacije Jugoslavije...dakle bukvalo sve je moguce na EURU a kamoli sutra u jednoj utakmici!
bosna na euru ne moze do bronze ni teoretski, o praksi da i ne govorimo.... ;)
nema bolan bronze na euru... ne dodjeljuje se :)

dajte ba kakva zavrsnica kakvi bakraci... mi jos nismo ni blizu plasmana na zavrsnicu, a ovdje se vec prica kako cemo u drugi krug i cak do polufinala... halo ba... ovo je ona ista repka koju je rumunija, a prije toga ova ista francuska rastavila na proste faktore... spustite se na zemlju... pobjede protiv fudbalskih patuljaka bjelorusije, albanije, luksemburga i na guzove protiv rumuna ne daju nam za pravo da mislimo da smo fudbalska velesila... bjelorusija je fudbalski patuljak i nista vise... to sto su dobili francuze u utakmicu u kojoj su sutnuli jednom na gol, a trebali primt' realno 10 gledano po stopostotnim sansama ne stavlja bjeloruse ispred francuza... ista stvar i s abancima... ti isti albanci i bjelorusi odu u luksemburg i ne mogu pobijedit'... da ne spominjem koliko smo se mi patili i s jednim i drugim u zenici... poredimo se s grcima, i to ovim trenutnim, medjutim svi zaboravljaju da nas je grcka koja je osvojila EP rasturila 2 puta, a mi smo tada imali ujednaceniju postavu...

mi spadamo medju 20-25 repki u evropi... ni manje ni vise.. od top 10 ili top 5 smo udaljeni svjetlosnim godinama...
Zadnja izmjena: amho, dana/u 11 okt 2011, 07:26, ukupno mijenjano 1 put.

twisttm87
Kontakt:

Post Postao/la twisttm87 » 11 okt 2011, 07:22

stvarno me je covjek pozitivno iznenadio,prije mi nije nesto posebno drag bio radi mnogih stvari ali nakon sto je objasnio neke stvari shvatio sam da je u kratko vrijeme postao jako pametan i naucen trener i svaka mu cast :D

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 11 okt 2011, 07:32

twisttm87 je napisao/la:stvarno me je covjek pozitivno iznenadio,prije mi nije nesto posebno drag bio radi mnogih stvari ali nakon sto je objasnio neke stvari shvatio sam da je u kratko vrijeme postao jako pametan i naucen trener i svaka mu cast :D
jest vala... za 6 mjeseci je naucio ono sto nije za 55 godina do tad... safet je uvijek bio ovakav kakv je sad... ni bolji ni gori... to sto vecina na njega sada gleda drugacije, to je druga stvar... vidjecemo sutra, nakon utakmice kakvo je misljenje o safetu...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 11 okt 2011, 07:54

Druže @ahmo ima istine u tome što govoriš, al' nigdje nisam pročit'o da je neko tvrdio da smo svjetska velesila. Samo ne znam zašto samog sebe unaprijed otpisivati, zašto nas limitirati ? Istina da je prvi cilj bio baraž (iako ja smatram da je Osim upravu- trebali smo kao cilj postaviti 1. mjesto ,ni manje ni više). A kad se taj cilj ispuni onda stati?

Davno sam ja rek'o :Jbš repku koja će otići na neki turnir samo da se tam pokaže, bolje joj je da nikad ne ide.

Ako ispunimo ovaj cilj, plasiramo se na EP, želim da nas vidim i u Brazilu kroz 3 godine, onda opet na EP(ne znam gdje je?) pa opet na SP , opet na EP itd. I da iz godine u godinu pravimo bolje i bolje rezultate.

Možda do sada i nismo pobjedili neku velesilu, al' sve je to prošlost i danas ako ne pobjedimo Francuze to će biti prošlost, ne treba se sa tim kompleksima opterećivati. Sve je moguće, k'o što @goldy (i u neku ruku ja) kaže. Bez neke vjere u sebe (igrači, a nas ko jbe) nikad neće ni do medalje ni do pobjede nad nekim velikim timom. Samo neka su na terenu drski, bezobrazni, agresivni ,hrabri i slušaju trenerove upute i neću brinuti ni oko Francuske ni oko medalje, jer će do nje doći, a ako se otpišu unaprijed, k'o što je to običaj ,onda i ne možemo pobjediti. Kako može pobjediti neko ko ne vjeruje da može? Apsurdno.

Mi od ovog dvoboja pravimo cijelu špansku saFunicu, a trebalo bi da smo hladni, da (se) malo ako treba lažemo, al' da se ubijedimo u "laž" (treneri i igrači) da su najbolja ekipa na svijetu i da protiv njih niko ne može igrati ako su svi spremni i ako daju sve od sebe. Malo biti hladan, samo mali dižu euforiju nakon svake pobjede. Pobjedili Francuze,Brazilce ili Litvance pobjeda treba da bude pobjeda-isto, nešto skoro pa očekivano, bez imalo euforije (mada je i ta riječ prepotencirana) jer smo već od ranije ubjedjeni da se možemo nositi sa njima.

E, to nama treba- ubjediti se da možemo biti ravnopravni protiv svakog na svijetu, prebaciti lopticu na svakog sl. protivnika. Neka on razmišlja o imenu BiH i našim igračima a ne mi o njima.

Ps. Uopće ne kažem da ćemo pobjediti, niti doći do medalje (mada ja momcima vjerujem i mislim da mogu, iako ih trpamo u neki kavez iz kog se možda neće moći razvijati... kad se oslobode biće svašta) niti bilo šta slično nego želim reći da sutra kad bi izgubili želim samo da to igrači shvate kao sportisti, isto tako i pobjedu.

Nisu pobjedili i neće izgubiti jer su bolji ili gori, već samo jer su trenutno ,u tih 90 min., bili bolji ili gori.
Zadnja izmjena: Arnelinho, dana/u 11 okt 2011, 08:00, ukupno mijenjano 1 put.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 11 okt 2011, 07:59

Vidi se da si navijač Arsenala :)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 11 okt 2011, 08:01

GunnerS je napisao/la:Vidi se da si navijač Arsenala :)
:lol: Vala vidi se u mnogo čemu. :D

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 11 okt 2011, 08:04

Arnelinho je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:Vidi se da si navijač Arsenala :)
:lol: Vala vidi se u mnogo čemu. :D
Optimista i kad je nešto nemoguće :D

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 11 okt 2011, 08:12

GunnerS je napisao/la: Optimista i kad je nešto nemoguće :D
Valjda zato što sam sam sebi hiljadu puta dokaz'o da ništa nije nemoguće, ako se stvarno ubjediš u to i ako vjeruješ u to. :)

Ti? Jesi ti navijač Arsenala (k'o ja)? :mrgreen:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 11 okt 2011, 08:21

Vjerujem u sebe, al u druge slabo :) Moguće je sve, al previše su kvalitetniji da bih ih mi dobili, al, kako kažu in boss we trust :D

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 11 okt 2011, 08:22

@ arnelinho

ok je vecina toga sto si napisao... medjutim, zelje i ciljevi su jedno, mogucnosti drugo, a realizacija svojih mogucnosti sasvim nesto trece.. kad bi francuzi npr. realizovali svoje mogucnosti 100%, a mi svoje 100%, nas ne bi bilo nidje... mi mozemo uspjet' samo ako oni podbace a mi odigramo najbolje sto mozemo... ista stvar i u barazu i ako Bog da na zavrsnici..

postovi koje sam citirao govore o trecem mjestu, polufinalu... na to sam reagovao svojim postom... osim toga procitaj postove na nekoliko zadnjih stranica ljudi pisu o grupama na zavrsnici, plasmanu u drugi krug, pa cak i samoj tituli... lafo kako su danci i grci, mogli bi i mi... to nije realno.. ni blizu.. treba spustiti loptu na zemlju... euforija ne donosi nikad dobro... pogotovo nama balkancima... uostalom na kojim rezultatima temeljimo euforiju??? albanija, bjelorusija, luksemburg ???

naravno da odlucuje 90 minuta... ali kako odigrat dobro s pritiskom?? a pritisak se stvara euforijom i nerealnim ocekivanjima... to ubija svakoga, a pogotovo repke s manjom reputacijom i neiskustvom velikih utakmica... izgori se bezveze... svako bjezi od uloge favorita, jer se lakse igra, a ne zato sto se misli da se ta uloga ne zasluzuje ili da se ne moze odigrat' bolje...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 11 okt 2011, 08:40

Ja sam incijator te rasprave oko medalje. :) Al' to je bilo reakcija na "Pape levat" (nešto u tom smislu), tako da je sve malo krenulo u krivom pravcu.

Teoretski gledano mi moramo svoju produktivnost popravljati ako hoćemo napredovati, al' u praksi JAR je potvrda da i favoritima "dosadi".

Slažem se da nije realno i slažem se da je to euforija, al' ja (bar za sebe mogu tvrditi) ne kažem da mi (navijači) trebamo u to vjerovati, jer je iluzija, već igrači stručni štab. Neka sami od sebe očekuju uvijek više, a ne mi da očekujemo, nas neka zanemare (naravno ne možeš očekivati više a ne trenirati više, to se podrazumijeva :D).

Ps. Što se tiče ovog što sada pišem, jedna od poenti je i "neka se euforija sačuva za medalje na EP", ovo trebamo shvatiti kao kvalifikacije u kojima smo morali proći, kao tekmu koju ćemo dobiti ako budemo bolji u tih 90 minuta, kao kvalifikacije sa 3/4 naša kiksa." :)
GunnerS je napisao/la:Vjerujem u sebe, al u druge slabo :) Moguće je sve, al previše su kvalitetniji da bih ih mi dobili, al, kako kažu in boss we trust :D
:mrgreen: 8-) E vidiš u jednom se razlikujemo. :) Ja ponekad i naivno vjerujem svakom dok me ne izradi. :mrgreen:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 11 okt 2011, 08:59

Ne samo čo'ek nego i dobra jaran i fudbaler i trener, ispostavi se. Barem je bolji od "**** im ti mater sine" :)

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 11 okt 2011, 09:21

amho je napisao/la: dajte ba kakva zavrsnica kakvi bakraci... mi jos nismo ni blizu plasmana na zavrsnicu, a ovdje se vec prica kako cemo u drugi krug i cak do polufinala... halo ba... ovo je ona ista repka koju je rumunija, a prije toga ova ista francuska rastavila na proste faktore... spustite se na zemlju... pobjede protiv fudbalskih patuljaka bjelorusije, albanije, luksemburga i na guzove protiv rumuna ne daju nam za pravo da mislimo da smo fudbalska velesila... bjelorusija je fudbalski patuljak i nista vise... to sto su dobili francuze u utakmicu u kojoj su sutnuli jednom na gol, a trebali primt' realno 10 gledano po stopostotnim sansama ne stavlja bjeloruse ispred francuza... ista stvar i s abancima... ti isti albanci i bjelorusi odu u luksemburg i ne mogu pobijedit'... da ne spominjem koliko smo se mi patili i s jednim i drugim u zenici... poredimo se s grcima, i to ovim trenutnim, medjutim svi zaboravljaju da nas je grcka koja je osvojila EP rasturila 2 puta, a mi smo tada imali ujednaceniju postavu...

mi spadamo medju 20-25 repki u evropi... ni manje ni vise.. od top 10 ili top 5 smo udaljeni svjetlosnim godinama...
amho slazem se da bih nije fudbalska velesila i mi koji smo pricali o medalji to nismo ni tvrdili...ja i koliko sam shvatio drugi optimisti , zapravo samo tvdim da drugi nisu mnogo bolji od bih i da je sve to u 5 deka, a cemu najbolje svjedoci stanje na tabeli... dakle ta svemirska repka francuske ima samo bod vise od nas i samo 2+ vecu gol razliku...ako je onakva grcka mogla osvojit EP zasto ne bi mogla i bih? i ta je tvrdnja istinita...cak i ako ne odemo na EP.... sto je dokazala danska koja se nije kvalifikovala za EP 92, ali kad su ih pozvali da zamjene diskvalifikovanu Jugu uzeli su EP 92'....

ako se potrefi sreca inspiracija motivacija atmosfera i jos neki misticni faktor kojeg mozda nismo svjesni to je moguce... ko tvrdi da je to nemoguce malo zna o sportu...ili se boji razocarenja...

to je razumljivo jer su se ljudi toliko puta brzo razocarali nakon dobrog rezultata...evo npr licno ja se nadam pobjedi veceras i znam da se moze desiti, ali ako bi po nekom iskustvu sudio nasi ce popiti 2 gola u prvih 15 minuta....

ali realno moze biti i obrnuto...sve zavisi kakav ce se dan potrefiti jednim i drugima i zato sta god da se desi ne treba izvlaciti prevelike zakljucke iz toga jer to je samo jedna utakmica...i to je samo jedan protivnik, jer ma kako da si dobar neki protivnici ti jednostavno ne leze (kao npr bjelorusi francuzima)

licno ja bi bio zadovoljan i bodom sa Francuzima...i ono sto se meni zaista svidja je da je ova ekipa nanizala 4-5 utakmica bez poraza i primljenog gola i svaki drugi put odigra zaista lijep i dopadljiv fudbal...samo neka se tako nastavi plasman na EP nije nuzan...
još jedna stvar volio bih da ih vidim kako grizu i ginu i izgaraju na terenu npr poput albanaca..ali realno možda to nije ni fer očekivati, ipak njima je najvažnija privatna karijera i oni ne mogu rizikovati povredu i slično za neke navijače koji će ih popljuvati nakon prvog lošeg rezultata...ali nije to samo kod nas evo čitam kako vaha juče kaže da je publika na Stade de france takva da ce poceti zvizdati nakon 20 minuta ako pocnu gubiti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

dakle daleko od toga da sam ja neki maštar ...ja vjerujem da je najbolje imati nekakav realan plan i dati jednom treneru sansu da radi na duge staze, a ne nadati se da ce se postici dobar rezultat iz vedra neba....npr 5-6 godina, dakle na duge staze da bude neko trener i odradi 2 ciklusa svjetkog prvenstva da uigra jedan tim , ali i to je neka iluzija i izgleda niko danas nema strpljenja da radi tako....i najvece selekcije odmah bi da promjene trenera igraca itd a te stvari najmanje imaju utjecaja, samo mozda na kratke staze...

@ arnelinho -svaka cast dobro si to objasnio o ocekivanjima, vjeri i psihologiji....
Zadnja izmjena: Goldy, dana/u 11 okt 2011, 11:20, ukupno mijenjano 1 put.
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 11 okt 2011, 10:56

Igra postoji ,napredak postoji.ove smo kvalifikacije očito bolji samim tim što smo prije zadnje utakmice osigurali baraž.To očito nije dovoljno našim u repki jer kad pročitam ove silne izjave našiih u stručnpm štabu o malim ili gotovo nikakvim šansama shvatim gdje smo.Pade mi na pamet Basel i njihova utakmica proiv Junajteda,pa ono kako su igrali dojučerašnji anonimusi u fudbalu YAR,USA,AUSTRALIJA.SVE MOŽE SAMO NEMOJ SKIDATI GAĆE PRIJE VREMENA.Da se razumijemo poštujem ovo što je Sušić napravio,mada nikako ne kontam ovu zajebanciju sa golmanima i treningom na nekom ragbi stadionu. Velike stvari su u igri i zato se nadam i nekoj sreći jer ove slabe baš "fortuna" ne mazi

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 okt 2011, 11:15

Najgore je to sto ce se uvijek naci par pojedinaca koji ce kritikovati Susica cak i da nemaju razlog, zato se iskreno nadam da veceras necemo izvuc rezultat koj nam ne odgovara.

Jer odjednom bi doslo hiljadu strucnjaka da kritikuje i prica kako je i sta trebalo !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 okt 2011, 11:17

Opet Pape brlja!
Jednom brani ti Hasagicu, pa ces jednom ti Begovicu! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 11 okt 2011, 11:27

Probisvjet je napisao/la:Opet Pape brlja!
Jednom brani ti Hasagicu, pa ces jednom ti Begovicu! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

zasto bi to bilo brljanje? :mrgreen: mozda to je mudrost koju ne razumije svako :mrgreen: ...prosjecan um rekao je anstajn nikad nije mogao skuziti genija....mozda je to takticko propagandna igra sa francuzima i slicno..zaista ne branim safeta niti mislim da je on neki veliki strucnjak..ali toliko sam vec puta objasnio u ovom threadu zasto ima velike logike i da sve cinjenice govore u prilog da treba danas da brani hasagic....koga zaista interesuje, a ne samo da zeli da kritikuje moze ici kroz moje postove i to procitati :lol: :lol: :lol: ali univerzalno je pravilo majstorstva i mudrosti u svakoj vjestini pa tako i u fudbalu i u vodjenju ekipa , a to je da nema apsolutno vazecih pravila.
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 okt 2011, 11:44

Goldy je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Opet Pape brlja!

zasto bi to bilo brljanje? :mrgreen: mozda to je mudrost koju ne razumije svako :mrgreen: ...prosjecan um rekao je anstajn nikad nije mogao skuziti genija....mozda je to takticko propagandna igra sa francuzima i slicno..zaista ne branim safeta niti mislim da je on neki veliki strucnjak..ali toliko sam vec puta objasnio u ovom threadu zasto ima velike logike i da sve cinjenice govore u prilog da treba danas da brani hasagic....koga zaista interesuje, a ne samo da zeli da kritikuje moze ici kroz moje postove i to procitati :lol: :lol: :lol: ali univerzalno je pravilo majstorstva i mudrosti u svakoj vjestini pa tako i u fudbalu i u vodjenju ekipa , a to je da nema apsolutno vazecih pravila.
Pa jednostavno nepisano pravilo je, golmani se najmanje rotiraju! Pa nije rukomet! :roll:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 11 okt 2011, 12:15

Neće pogriješiti kojeg god da stavi. Mogu se kladiti da ni jedan golman neće biti glavni krivac u slučaju poraza.
Ako je Hasagić spreman k'o što kaže da jeste onda nema razloga za brigu, nije pod injekcijama nikakvim. A i ne bi se kockao sa ovakvom utakmicom.

Dobro je sve dok možemo birati između ovako 2 dobra golmana
100% sportski i krajnje opušten potpis

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.