Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

SaMoVelez
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la SaMoVelez » 14 maj 2020, 13:41

kerimatomic1921 je napisao/la:
14 maj 2020, 12:50
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
14 maj 2020, 12:20
MortemHz je napisao/la:
14 maj 2020, 12:08

Kako će izgledati kad se napravi?
Ovo su ti konture RA tribine koja ce primati oko 1500 ljudi i odmah se pokriva. Ide onda krov na centralnoj i kraj gdje se sve zaokruzuje sa juznom :bih:
Ima li neki plan i skica kako to treba izgledati?
Hoce li se povezati sa centralnom tribinom ili ce biti tribine odvojene kao maksimir?

Podrzavam i pozdravljam svaki vid nadogradnje infrastrukture u nasoj zemlji, kada nece mafija iz saveza ima ljudi kojima je stalo da se krene naprijed.

Bravo rodjeni, stvarno sve cestitke. Na vase napore, red bi bio da vas kanton,opstina,federacija pocasti terenom kao na grbavici ili bilinom. Uz najavu rekonstrukcije gradskog stadiona na kosevu, to bi bilo vec 4,5 pravih terena u ligi. Kvalitet bi skocio za 40%.

Samo se nadam da ce se publika malo edukovati, ili bar postiditi odnosa prema zelji i njegovim navijacima. Ove godine mi je 3 puta bilo ugodnije u banjaluci nego u vrapcicima. Takve izljeve mrznje nisam dugo dugo vidio. Sinanu se 90 minuta psovao mrtvi otac, bez prestanka. I stalno sam cuo krike "pilaj ga, ispilaj ga, zapilaj ga..."
Sta vam znaci to pobogu? Kakvo ba pilanje utakmica je?

Zadesilo se da sam sjedio, kao neutralac, pored 4,5 porodica navijaca veleza koji su prijatelji sa srdjanom stanicem. Prilikom zagrijavanja, stana je obecao toj djeci, navijacima veleza, dati svoj dres i jos dresove od zeljinih igraca i sta ti ja znam. Zavrsi utakmica, dodje stana, pola tribine ga je ispljuvalo, bukvalno po glavi i ustima, da on nije mogao doci da da djeci dresove, vec je morao bacati preko ograde. Ma strasno, Boga mi.
Slažem se sa mišljenjem da se publika treba malo edukovati, ja sam također doživio užasne uvrede na grbavici prije 5-6 mjeseci. Takav repertoar psovki ćeš teško naći na drugom jestu osim na stadionima. Zamisli, naši fudbaleri slave sa navijačima zasluženu pobjedu a sa sjevera se ori "cigani, cigani", nemogu ti opisati osjećaj srama što dijelim grad sa takvim ljudima :oops: :oops:

Idealno nikad nećemo dočekati ali se makar malo raditi unutar svojih redova sa rajom da male smanje doživljaje na tekmama. Evo životom garantujem ko god želi biti moj lični gost na stadionu Rođeni, imaće ugođaj i sigurnost zagarantovanu.
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo

ManciniLevatKlasican
Kontakt:

Post Postao/la ManciniLevatKlasican » 14 maj 2020, 13:42

kerimatomic1921 je napisao/la:
14 maj 2020, 12:50
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
14 maj 2020, 12:20
MortemHz je napisao/la:
14 maj 2020, 12:08

Kako će izgledati kad se napravi?
Ovo su ti konture RA tribine koja ce primati oko 1500 ljudi i odmah se pokriva. Ide onda krov na centralnoj i kraj gdje se sve zaokruzuje sa juznom :bih:
Ima li neki plan i skica kako to treba izgledati?
Hoce li se povezati sa centralnom tribinom ili ce biti tribine odvojene kao maksimir?

Podrzavam i pozdravljam svaki vid nadogradnje infrastrukture u nasoj zemlji, kada nece mafija iz saveza ima ljudi kojima je stalo da se krene naprijed.

Bravo rodjeni, stvarno sve cestitke. Na vase napore, red bi bio da vas kanton,opstina,federacija pocasti terenom kao na grbavici ili bilinom. Uz najavu rekonstrukcije gradskog stadiona na kosevu, to bi bilo vec 4,5 pravih terena u ligi. Kvalitet bi skocio za 40%.

Samo se nadam da ce se publika malo edukovati, ili bar postiditi odnosa prema zelji i njegovim navijacima. Ove godine mi je 3 puta bilo ugodnije u banjaluci nego u vrapcicima. Takve izljeve mrznje nisam dugo dugo vidio. Sinanu se 90 minuta psovao mrtvi otac, bez prestanka. I stalno sam cuo krike "pilaj ga, ispilaj ga, zapilaj ga..."
Sta vam znaci to pobogu? Kakvo ba pilanje utakmica je?

Zadesilo se da sam sjedio, kao neutralac, pored 4,5 porodica navijaca veleza koji su prijatelji sa srdjanom stanicem. Prilikom zagrijavanja, stana je obecao toj djeci, navijacima veleza, dati svoj dres i jos dresove od zeljinih igraca i sta ti ja znam. Zavrsi utakmica, dodje stana, pola tribine ga je ispljuvalo, bukvalno po glavi i ustima, da on nije mogao doci da da djeci dresove, vec je morao bacati preko ograde. Ma strasno, Boga mi.
slika

Sose je pricao o planovima nedavno sto se tice radova na stadionu. Nakon zavrsetka betonskih radova na RA tribini sa WC-om, pravit ce se zdenke da bi se spojile VIP i RA tribina sa centralno. Zatim ce se pokrivati centralna i RA tribina. Kada se te tri tribine kompletiraju, onda pocinje izgradnja juzne tribine sa svim pratecim sadrzajima sto ce biti i najveci zalogaj do sada :thumbup:

Dalje, sto se travnjaka tice, mislim da bi nas tu neko morao pogurati kada mi sve ostalo zavrsimo jer ce se igrati europsko prvenstvo za zene i na nasem stadionu.

Sto se tice dedara na tribini ne bih da komentarisem jer mi tlak bude zakucan poslije komentara pojedinaca, ali tako bude gdje god odes. Pogledaj zadnju utakmicu na Grbavici protiv Veleza, nije nista drugacije.

Pozdrav :bih:
Forzza Velez

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 14 maj 2020, 13:45

Alibi odluka.
Treba krenuti 6.6. Ok, zelimo to.

Koliko treba igracima i ekipama da izvrse pripreme za pocetak ovako zgusnutog rasporeda. Pa debili ne mogu reci, evo krecemo za 5 dana. Diletanti.
- FKS -

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 14 maj 2020, 13:51

Jasno mi je da klubovi poput Veleža, Slobode i Čelika naravno kao i TC i Mladost nemaju ama baš nikakvog uticaja na savez. Al mi nije jasno da se ni Željo a ni Sarajevo pa ni Široki i Radnik ništa ne pitaju. Pa jel moguće da se odluke donose samo uz želju osovine Dodik - Čović (Borac - Zrinjski). Ako se već liga prekida željom nekakvog kriznog štaba RS zašto ne osigurati završetak KUP-a. Dajte malo da se nešto gleda pa bilo ko neka igra. Kup tri utakmice u Zenici nema tu troškova nikakvih svakakao sve što se kupi trebat će savezu za taj trening centar.
Ako se bar KUP ne odigra onda Savez treba suspendovati. Bolje nikako nego uz želju pojedinaca. Pa to su dva različita takmičenja. KUP najmasovnije i treba se znat pobjednik. Jel i to može zabranit Šeranićev krizni štab.

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 14 maj 2020, 14:01

ManciniLevatKlasican je napisao/la:
14 maj 2020, 13:42

slika

Sose je pricao o planovima nedavno sto se tice radova na stadionu. Nakon zavrsetka betonskih radova na RA tribini sa WC-om, pravit ce se zdenke da bi se spojile VIP i RA tribina sa centralno. Zatim ce se pokrivati centralna i RA tribina. Kada se te tri tribine kompletiraju, onda pocinje izgradnja juzne tribine sa svim pratecim sadrzajima sto ce biti i najveci zalogaj do sada :thumbup:
Gdje bi bili gostujuci navijaci? Hoce li se sta raditi u vezi toga?
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 14 maj 2020, 14:02

Mislim da nema kluba u BIH koji bi pristao na manje od 3 sedmice priprema nakon 10 sedmica pauze. To znaci da je ovaj datum nerealan za nastavak lige.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 14 maj 2020, 14:07

dejavu je napisao/la:
14 maj 2020, 14:01
ManciniLevatKlasican je napisao/la:
14 maj 2020, 13:42

slika

Gdje bi bili gostujuci navijaci? Hoce li se sta raditi u vezi toga?
Nažalost gostujući navijač svih klubova su toliko poniženi da je to zabrinjavajuće. Sama činjenica da ulaze na stadion nakon 10-15 a negdje i 30 minuta i izlaze od 70 do 80 je zabrinjavajuća. Na tome trebaju sve navijačke skupine da se usaglase i pošalju jasnu poruku. Al da bi se to ispoštovalo domaći navijači trebaju biti gostoprimljivi.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 14 maj 2020, 14:09

avenija je napisao/la:
14 maj 2020, 14:02
Mislim da nema kluba u BIH koji bi pristao na manje od 3 sedmice priprema nakon 10 sedmica pauze. To znaci da je ovaj datum nerealan za nastavak lige.
Ma ne sekiraj se ovo je samo lafina nema ništa od nastavka samo se još lome koplja šta sa vama i Zvijezdom.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 14 maj 2020, 14:18

tcity055 je napisao/la:
14 maj 2020, 14:09
avenija je napisao/la:
Ma ne sekiraj se ovo je samo lafina nema ništa od nastavka samo se još lome koplja šta sa vama i Zvijezdom.
Ne znam odakle kupis informacije ili nagadjas ali jasno je da ako nema nastavka nema ni izbacivanja. Nije Čelik kriv sto je kinez pojeo sismisa i napravio pandemiju i sto savez nije sposoban osigurat zavrsetak sezone, sto u RS u prosjeku ima 30 dnevno zarazenih i 5 mrtvih pa drzi mjere Seranic i krizni stab RS a bogami jos i FBIH.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 14 maj 2020, 14:27

LjoZee je napisao/la:
14 maj 2020, 13:21
Stroj1946 je napisao/la:
14 maj 2020, 13:17
Ma ja ba, krizni štabovi bla bla. RS neće dozvoliti i to je to. Samo mazanje očiju saveza, nije do nas, do njih je.
“Peru” se ovako. Samo da ispadne kako oni nikakvu krivicu nemaju u svemu ovom.
$£€ samo to. Što bi raspodijeli 2,3 miliona eura za klubove, kad ovako svakom klubu po 50.000 KM uplate, zamažu oči a ostalo između sebe. Pa ja.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 14 maj 2020, 14:49

avenija je napisao/la:
14 maj 2020, 14:18
tcity055 je napisao/la:
avenija je napisao/la:
Ne znam odakle kupis informacije ili nagadjas ali jasno je da ako nema nastavka nema ni izbacivanja. Nije Čelik kriv sto je kinez pojeo sismisa i napravio pandemiju i sto savez nije sposoban osigurat zavrsetak sezone, sto u RS u prosjeku ima 30 dnevno zarazenih i 5 mrtvih pa drzi mjere Seranic i krizni stab RS a bogami jos i FBIH.
Ja ti govorim o varijantama koje su u opciji. Znam vaš stav da ste za nastavak lige al da niko ne ispadne. To je nemoguće. Većina klubova je protiv širenja lige. Pa vidjet će se.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 14 maj 2020, 15:00

svrakino1921 je napisao/la:
14 maj 2020, 12:15
Stadion Rođeni vec sad dvaput bolji od stadiona pod Bijelim brijegom

Nije mi jasno kako pitari ne mogu nesto ovako organizovat pa napravit i imat nesto svoje
Ovdje trube nesto imaju para tamo vamo
Navijaju da nama banka zaplijeni stadion zbog hipotekarnog kredita

A gledaj sta ljudi rade
Velez gigant

Kopirajte pitari Velez
Pustite nas i nase kredite
Čuj pitari da naprave nešto svoje :rol: :rol: :rol:

Oni nemaju ništa svoje , pa te pare koje "imaju" nisu njihove , nestaće preko noći samo da se taldžije u klubu usaglase koliko kome ide ...

Tako se qurčio i košarki i rukometni klub Bosna , svi znamo kako su završili...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 14 maj 2020, 15:13

bombaysaphire je napisao/la:
14 maj 2020, 15:00
svrakino1921 je napisao/la:
14 maj 2020, 12:15
Stadion Rođeni vec sad dvaput bolji od stadiona pod Bijelim brijegom

Nije mi jasno kako pitari ne mogu nesto ovako organizovat pa napravit i imat nesto svoje
Ovdje trube nesto imaju para tamo vamo
Navijaju da nama banka zaplijeni stadion zbog hipotekarnog kredita

A gledaj sta ljudi rade
Velez gigant

Kopirajte pitari Velez
Pustite nas i nase kredite
Čuj pitari da naprave nešto svoje :rol: :rol: :rol:

Oni nemaju ništa svoje , pa te pare koje "imaju" nisu njihove , nestaće preko noći samo da se taldžije u klubu usaglase koliko kome ide ...

Tako se qurčio i košarki i rukometni klub Bosna , svi znamo kako su završili...
Mitomani imal se za plate makar jedne? Posto pises nebuloze da te napomenem placate i dalje dug drzavi mi smo nas odplatili,plate redovne. Sto se tice stadiona da nas finansira SDA i da nam drzava pokloni zemlju ko vama i mi bi gradili,uostalom toliko ste duzni drzavi,Amawu itd da ima glava da vas zaboli. Sto se taldzija tice jesmol mi duzni treneru par stotina hiljada sa kamatama i jel nama neki trener zbog pozajmice blokirao racun kkuba? Reko samo da vas malo podsjetim uostalom i kredit novi ste digli,a ako si upucen vidio si kako je zavrsila pozajmica od Zirat banke al to ste vi najveci prevaranti u historiji BH sporta

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 14 maj 2020, 15:20

Usr.ah se od ove priče o platama :lol:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

OdmutNicaze1988
Kontakt:

Post Postao/la OdmutNicaze1988 » 14 maj 2020, 15:26

tcity055 je napisao/la:
14 maj 2020, 14:49
avenija je napisao/la:
14 maj 2020, 14:18
tcity055 je napisao/la:

Ja ti govorim o varijantama koje su u opciji. Znam vaš stav da ste za nastavak lige al da niko ne ispadne. To je nemoguće. Većina klubova je protiv širenja lige. Pa vidjet će se.
Nema nista od nastavka prvenstva.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 14 maj 2020, 15:33

Lova legla nije do nas,znaju da Borac Zrinjski i pitari nece i sad ko fol sta klubovi odluce.Oni lagano na godisnji sastace se ponekad plata ide ma pala kasika u med. Mnogi nece sebi doc godinama, fudbal ce bit jos losiji tako da nevidim nikakvu svrbi isto vise. Steta.

OdmutNicaze1988
Kontakt:

Post Postao/la OdmutNicaze1988 » 14 maj 2020, 15:39

I ovo igraca sto je valjalo ce postat trulež jer ce biti lezi hljebe Da te jedem i tako par mjeseci ce proci a izgubit ce i volju za fudbalom.Ionako nije liga bila cemu pa ce sad jos gora da bude.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 14 maj 2020, 15:44

Ko ima dobrog menadzera spasit ce se tacnije svoju karijeru. Ko nema nek mu je dragi Bog na pomoci s obzirom na period koji nece igrati. Hajd znaj kad ce i prijateljske moci.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 maj 2020, 15:49

Germani u subotu :opaopa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

OdmutNicaze1988
Kontakt:

Post Postao/la OdmutNicaze1988 » 14 maj 2020, 15:50

Slabo je dobrih menadžera realno ma Balkanu jer kao sto rece nije neka ni potraznja za fudbalere da igraju van balkana.
A i ovo si upravu,kad ce poceti i pripreme i prijateljske utakmice to bog dragi zna samo.
Ode nam sport u k.... a ionako je bio u debelom k....
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.