FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

TZ_BoY
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la TZ_BoY » 06 jun 2011, 09:01

Frutek je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:Zoletiću i Mujkiću dobrodošli. :mrgreen:
Evo ti nesto da izbiješ oči :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :lol: neka si mu rekao :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 06 jun 2011, 09:12

Frutek je napisao/la:
Mujkic ce abd u Saraj'vo :P
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

domineysn
Kontakt:

Post Postao/la domineysn » 06 jun 2011, 09:21

Megamon je napisao/la:
Frutek je napisao/la:
Mujkic ce abd u Saraj'vo :P
Imate vi dobre igrače, šta će vama neko iz Slobode ? :P
Still learning...

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 06 jun 2011, 10:15

Treb'o bi nam jedan golman a Mujkic je sigurno jedan od najboljih u BIH.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 06 jun 2011, 11:25

ja vas fakat ne razumijem,odnosno vasu upravu...vasi kadeti i juniori su svake godine u vrhu,a vi nikako ono da izbacite nekog igraca i da ga fino prodatee...neznam ,nisam pametan kako je tako aljkava vasa uprava... :( :(
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 06 jun 2011, 11:28

mma_hz je napisao/la:ja vas fakat ne razumijem,odnosno vasu upravu...vasi kadeti i juniori su svake godine u vrhu,a vi nikako ono da izbacite nekog igraca i da ga fino prodatee...neznam ,nisam pametan kako je tako aljkava vasa uprava... :( :(
Pricaj mi pricu :( Tako ce biti jos 1000 godina : :|
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 06 jun 2011, 12:48

Najvise bi volio kada bi ostao ovaj kostur tima,ali tesko,svako zeli ono sto mu se duguje,tako i ovi igraci.Nadam se da ce prinudna uprava naci rjesenje za probleme,i da ce se igracima isplatit polovina dugovanja,ocekivat da se citava dugovanja isplate malo je nerealno ocekivat,i da ce neki igraci produzit ugovor.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 jun 2011, 15:29

Sloboda u 2010/2011: Tri trenera i 34 igrača za solidno šesto mjesto

Osvajanjem šestog mjesta fudbaleri Slobode ostvarili su jedan od boljih plasmana u Premijer ligi BiH u posljednjih nekoliko sezona. Otkako je počelo zajedničko takmičenje, Tuzlaci su uspješniji bili 2009. (završili na trećem mjestu) i 2004. (šesti).

I sad nisu završili daleko od Evrope. Nakon serije od tri pobjede u drugom dijelu proljeća (Borac 1:0, Drina 2:0, Rudar 2:1) uključili su se u borbu za treće i četvrto mjesto, ali su, kada je trebalo potegnuti, tri utakmice zaredom izgubili (Velež 0:2, Olimpic 0:1, Čelik 0:1), što je značilo povratak u realnost.

Ponestalo motiva

Igračima je na kraju, očito, ponestalo motiva. Sloboda nije bila ugrožena ispadanjem, a za ravnopravnu utakmicu sa Sarajevom i Širokim Brijegom ipak je trebalo više, i kvaliteta i logistike.

Kad se u obzir uzmu sve okolnosti, pogotovo činjenica da je Sloboda već dugo praktično bez Uprave, konačni učinak se može okarakterizirati kao zadovoljavajući.

Igrači Slobode imali su bolji učinak u proljetnom dijelu sezone, kada su, doduše, odigrali utakmicu više na domaćem terenu. Prvi dio okončali su sa 21 bodom i gol-razlikom 14:14, a u drugom su osvojili 25 (14:15). U odnosu na zimsku pauzu, na kraju su se popravili za jedno mjesto (sa sedmog na šesto).

Tri su trenera vodila ekipu tokom sezone, a sastavom su prodefilovala čak 34 fudbalera.

Ljetos je Slobodu u nove pohode poveo Vlatko Glavaš, koji je sezonu prije izborio opstanak. Što zbog zasićenosti, što zbog finansijskih problema (koji su, uzgred, mučili klub tokom cijele sezone), Glavaš i Sloboda su se sporazumno rastali, pa je u 11. kolu klupu preuzeo Denis Sadiković.

On je za kratko vrijeme povezao konce i nanizao četiri utakmice bez poraza. Sadiković je u zimskoj pauzi dobro posložio ekipu, ali ju je u drugom dijelu sezone vodio samo dva kola (Slavija i Travnik). Pred utakmicu sa Sarajevom iznenada je podnio ostavku, zbog problema unutar ekipe i u organizaciji kluba.

Gostujući učinak

Bez mnogo dvoumljenja izazova se prihvatio Ibrahim Crnkić, koji se vratio za kormilo poslije pet godina. Pod njegovim vodstvom Sloboda je zabilježila čak tri pobjede na strani. Računajući pet iz prvog dijela sezone, učinak od 14 gostujućih bodova je nezapamćen na Tušnju.

- Kada se sagleda cjelokupna situacija, okolnosti u kojima smo igrali utakmice i trenirali, željno iščekujući bolju situaciju, plasman na šesto mjesto može biti veoma zadovoljavajući. Pokazali smo da imamo dobar kvalitet i da se možemo nositi sa svim ekipama. Mislim da smo izvukli maksimum iz ovih igrača - kaže Crnkić.

Prioritet formiranje Upravnog odbora

U prvenstvenoj pauzi klupski prioritet je formiranje kvalitetnog Upravnog odbora i imenovanje predsjednika. To mjesto je još u novembru prošle godine, zbog sukoba interesa, napustio novoizabrani kantonalni poslanik Salih Šabović.

Nakon toga aktiviran je Odbor za hitnost koji je, u neskladu sa svojim imenom, na vlasti i dan-danas. U međuvremenu je održana vanredna Skupština, koja je protekla uglavnom u međusobnom vrijeđanju delegata i bez ikakvih važnih odluka.

Jedanaestorici istječu ugovori

Ljudi koji rukovode klubom uglavnom kao vršioci dužnosti ovih dana imaju obavezu da pregovaraju sa čak 11 igrača kojima istječu ugovori. To su: Denis Mujkić, Samir Jogunčić, Stefan Gavarić, Tarik Okanović, Darko Raca, Almir Halilović, Dejan Drakul, Muamer Zoletić, Miljenko Bošnjak, Admir Čehajić i Senad Mujić.

Danas sa pocetkom u 18h igra se revans susret polufinala prvenstva BiH izmedju Slobode i Zeljeznicara.Mec sudi Anto Zivkovic iz Orasja.Gosta dolaze sa golom prednosti iz prvog meca (2:1),malo ih je pogurao Kaplan u tom mecu,koliko se moglo procitat nakon meca.

domineysn
Kontakt:

Post Postao/la domineysn » 08 jun 2011, 20:48

Still learning...

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 jun 2011, 20:54

Cestitke momcima na prolazu,o kulturi igraca i roditelja igraca Zeljeznicara svaka rijec je suvisna.

eliminator
Kontakt:

Post Postao/la eliminator » 08 jun 2011, 21:07

harry_90 je napisao/la:
Cestitke momcima na prolazu,o kulturi igraca i roditelja igraca Zeljeznicara svaka rijec je suvisna.
a vi ste pravi primjer kulture :lol:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 jun 2011, 21:09

eliminator je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:
a vi ste pravi primjer kulture :lol:
:lol:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 09 jun 2011, 00:30

FK Sloboda - FK Sarajevo 11 juni.

Prva utakmica finala omladinske lige BiH.

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 09 jun 2011, 08:38

harry_90 je napisao/la:
Harry pa od tebe to nisam ocekivao, kupiti sudiju i imati takvu organizaciju tekme, bez bolnickih kola i osiguranja, sramota za grad Tuzlu, sramota.
Cuva Bog Zelju svog!

domineysn
Kontakt:

Post Postao/la domineysn » 09 jun 2011, 09:06

mirzza je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:
Harry pa od tebe to nisam ocekivao, kupiti sudiju i imati takvu organizaciju tekme, bez bolnickih kola i osiguranja, sramota za grad Tuzlu, sramota.
A što me lijepo nasmija. :lol:

Pa bolan, razmisli malo pa šta napišiti, nemoj se provaljivati ovako. Čuj kupit' sudiju; nema se para za plate igračima a ti bi da se sudije u omladinskoj ligi podmićuju. :lol:
Still learning...

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 09 jun 2011, 12:09

mirzza je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:
Ni ja od tebe nisam ocekivao da onako napises o Tuzlacima,na temi FK Zeljeznicar,mislio sam da si ok momak za raspravu,a ja ovdje nisam nista pogrijesio kada sam spomenuo kulturu igraca i navijaca Zelje.Kazes kupili sudiju,kojim parama daj mi reci,mislim da nisi upoznat sa situacijom u klubu,klub nema para,igraci pred odlaskom,okrecu se mladjim igracima iz svog pogona.Losa organizacija meca to stoji,ali ne vidim kakve veze ima grad Tuzla sa organizacijom,a ja koliko znam za organizaciju mec nadlezan je klub.Zasto ne spomenes kako vas je u prvom mecu pogurao sudija iz Stoca ? Ko god da pobjedi premijerligase iz Sarajeva,odmah su seljaci,cobani,antibosnjacki klub itd.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 09 jun 2011, 12:15

domineysn je napisao/la:
mirzza je napisao/la: A što me lijepo nasmija. :lol:

Pa bolan, razmisli malo pa šta napišiti, nemoj se provaljivati ovako. Čuj kupit' sudiju; nema se para za plate igračima a ti bi da se sudije u omladinskoj ligi podmićuju. :lol:
nema ambulantih kola :lol: :oops:
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 09 jun 2011, 12:19

brazzo je napisao/la:
domineysn je napisao/la:
mirzza je napisao/la: A što me lijepo nasmija. :lol:

nema ambulantih kola :lol: :oops:
zbog toga su i izgubili, jer ambulantna kola su najbitnija za pobjedu, ako njih nema odma' mo'reš pisat kući po odijelo :D :D

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 09 jun 2011, 12:27

harry_90 je napisao/la:
mirzza je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Cestitke momcima na prolazu,o kulturi igraca i roditelja igraca Zeljeznicara svaka rijec je suvisna.
Ni ja od tebe nisam ocekivao da onako napises o Tuzlacima,na temi FK Zeljeznicar,mislio sam da si ok momak za raspravu,a ja ovdje nisam nista pogrijesio kada sam spomenuo kulturu igraca i navijaca Zelje.Kazes kupili sudiju,kojim parama daj mi reci,mislim da nisi upoznat sa situacijom u klubu,klub nema para,igraci pred odlaskom,okrecu se mladjim igracima iz svog pogona.Losa organizacija meca to stoji,ali ne vidim kakve veze ima grad Tuzla sa organizacijom,a ja koliko znam za organizaciju mec nadlezan je klub.Zasto ne spomenes kako vas je u prvom mecu pogurao sudija iz Stoca ? Ko god da pobjedi premijerligase iz Sarajeva,odmah su seljaci,cobani,antibosnjacki klub itd.
Ja ti rekoh, da sam ti cestitao kad ste dobili na Grbavici i niko vas nije ni pljuvao ni nista, za razliku od jucer. Govorim o Tuzli jer znam da je sranje svaki put kad odemo gore da je katastrofa a na Grbavici nije tako.

Pa reci mi onda zasto je sudija sudio kao sto je sudio, ako nije kupljen?!

Kazem da je sramota za grad Tuzlu takvo ponasanje, koje traje vec godinama, al eto ocito smo se pogresno razumjeli.
Cuva Bog Zelju svog!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 09 jun 2011, 12:41

Sto se nisi bunio kada je u prvom mecu sudija iz Stoca gurao kadete Zelje prema pobjedi ? Najgore je sto ste vi sebe vidjeli u finalu omladinske lige,pa vam je ovo tesko palo,ali jbg ja opet kazem ko gubi ima pravo da se ljuti.

Na to zadnje ti ne bih znao odgovorit,jer nije do mene ;)

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.