Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Chinaglia
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Chinaglia » 29 maj 2014, 14:53

glupo je sada pričati gdje bi Sloboda mogla biti, ako se vratimo u PL :D sve zavisi od toga koliko Azmir odluči da uloži po završetku sezone :D ako to želi, može napraviti ekipu da se borimo za titulu odmah ;) čovjek iako ima keša, ne oslanja se na to, ne želi kratkoročan uspjeh, nego čovjek ima plan i program i radi se polako, čovjek želi od Slobode napraviti ponovo klub, a ne instant uspjeh takoreći :D

šta je Sloboda prošla u zadnjih godinu i po, to samo mi navijači znamo, od maltene gašenja kluba do dizanja iz pepela .. dovođenje Ćire, Sloboda ulazi ponovo u domove tuzlaka i ne samo tuzlaka, nego ljudi sa područja TK, zahvaljujući Azmiru, koliko samo pametan čovjek :tokralju:

došli su sponzori, BSO i Tuzlanska Pivara (generalni sponzor), zatim projekat "100 firmi za Slobodu", itd, itd .. baš čovjek želi napraviti pravi klub od Slobode, a ne uložiti keš, izaći u evropu, osvojiti nešto poput Brotnja, Modriče, Leotara, itd, pa se vratiti na staro, da se ne zna ko pije a ko plaća

tako da, sve zavisi koliko i šta planira Azmir za narednu sezonu, odrediti ambicije kluba, pa shodno tome diskutovati koliko i šta može Sloboda, sve ostalo je puko i bezvezno nagađanje

ono što je sigurno, sa ovom postavom ljudi u klubu, Sloboda će uz Sarajevo biti najorganizovaniji klub u BiH (hvala Azmiru i Allahu dragom kad i to dočekasmo) ;)

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 29 maj 2014, 14:58

Prve 2-3 sezone ako budete stabilan prvoligas trebate biti zadovoljni, kakvi crni trofeji i Evropa

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 29 maj 2014, 15:02

Cuj Sloboda uz Sarajevo bit najorganizovaniji klub u drzavi. Gdje ces izostaviti Siroki Zelju Zrinjski pa i Velez koji nema marke prema drzavi. Brato malo odvadi. Ja znam da vas je euforija ponijela ali nije to bas tako kako ti mislis. Nemam nista protiv Slobode i drago mi je sto ste se vratili ali lakapo brato
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 29 maj 2014, 15:14

Vec krenule furiozne najave,mnogo mi se to svidja :lol: :lol: :lol:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 29 maj 2014, 15:14

Tuzlu trese euforija, nista drugo. Ako nastave ovako letit mislim da ce odmah ispast. Trebaju se sabrat, odradit dobre pripreme, malo prizemljit i onda ce rezultat doci s vremenom. Ako oni nastave da ovako lete nakon 2 vezana poraza Tusanj ce bit prazan, igraci indisponirani, doci ce treci poraz i crnom nizu nece biti kraja.

Meni je drago da je Sloboda na dobrom putu, a najvise mi je drago da je pokazala da moze i bez Gracica da stane na noge. Nisu prodali klub i to je najbitnije iako bi s prodajom takodjer bili na dobiti, al vjerujem da im je ovo puno sladje. Prvu sezonu nek se zadovolje opstankom, nebitno peto il deseto mjesto, samo nek opstanu, a poslije krenut da grade momcad i opet lagano, ne na silu, kao sto netko spomenu Modricu i Leotar. Sastave ekipu za jednu sezonu i ta ekipa se naredne sezone raspada. Sto duze gradis ekipu to ce ti duze trajat. I cvrsto se nadam da ce imat sto vise igraca koji su ponikli u Slobodi.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 maj 2014, 15:14

druže, ja sam iznio svoje mišljenje i stav, koji mogu biti tačni, a i ne moraju :D ako sam napisao da će Sloboda i Sarajevo biti najorganizovaniji klubovi u državi, ne znači da smatram da to nisu Velež, Široki, Zrinjski, Seljo, itd

a ovaj što spominje stabilnog prvoligaša, pa nisu navijači Slobode ni navikli na evropu i titule, prema tome, mi smo sretni samim igranjem u premijer ligi, a ukoliko se u budućnosti zaigra u evropi ili osvoji neka titula, biti će super :D samo sam rekao da za takvo nešto sada imamo pokriće, za razliku od prethodnih godina kad se ponekad i spominjala kao evropa :facepalm:

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 29 maj 2014, 15:17

Kad već spominjete dobru finansijsku situaciju, kako stojite s dugovima? Čini mi se da ste svojevremeno bili u vrhu po tom pitanju zajedno sa Čelikom i Borcem.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 29 maj 2014, 15:19

Chinaglia je napisao/la:druže, ja sam iznio svoje mišljenje i stav, koji mogu biti tačni, a i ne moraju :D ako sam napisao da će Sloboda i Sarajevo biti najorganizovaniji klubovi u državi, ne znači da smatram da to nisu Velež, Široki, Zrinjski, Seljo, itd

a ovaj što spominje stabilnog prvoligaša, pa nisu navijači Slobode ni navikli na evropu i titule, prema tome, mi smo sretni samim igranjem u premijer ligi, a ukoliko se u budućnosti zaigra u evropi ili osvoji neka titula, biti će super :D samo sam rekao da za takvo nešto sada imamo pokriće, za razliku od prethodnih godina kad se ponekad i spominjala kao evropa :facepalm:
Babe ma normala ali naveo si "uz" pa me malo zaintrigiralo. Za vas je bolje da spustite loptu jer su u PL vece lisice sto puta od onih iz selendri gdje ste igrali dvije sezone. Kako god cestitam vam na povratku i lakapo s izjavama jer je pogotovo nama iz Mostara to dobro poznato
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 maj 2014, 15:20

Edol je napisao/la:Kad već spominjete dobru finansijsku situaciju, kako stojite s dugovima?
ako misliš na Slobodu, Azmir je već počeo raditi na tome i sredio je otpis nekih dugova koje su prethodne uprave napravile .. ako misliš na generalni dug, ne znam tačno koliko iznosi, bilo je skoro na FTV čini mi se, kad se pričao o otpisima dugova državi, itd

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 29 maj 2014, 15:25

Mislim da Sloboda duguje oko 3 miliona...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 29 maj 2014, 15:28

Chinaglia je napisao/la: ono što je sigurno, sa ovom postavom ljudi u klubu, Sloboda će uz Sarajevo biti najorganizovaniji klub u BiH (hvala Azmiru i Allahu dragom kad i to dočekasmo) ;)
:facepalm:
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 maj 2014, 15:30

@NeretvanskaPastrmka

druže, niko u Tuzli ne leti visoko po pitanju ambicija kluba, ono da sanjamo titule, evropu, itd .. u Tuzli sada jeste euforija zbog vjerovatnog ulaska u PL, to je pokazalo 9000 ljudi protiv Jedinstva, a u subotu očekujem da se nekako nakrca 10000 duša :D Tuzlaci će biti sretni sa igranjem Slobode u PL, da budemo stabilan premijerligaš :D samo sam naveo da Azmir ima keša, ali je prije svega pametan i poslovan čovjek koji razgovorom i radom pravi uspjeh, a ne kešom :D može ako to želi, gurnuti Slobodu u evropu ili borbu za titule naredne, ili za dvije, tri, četiri, pet sezona, itd

on ima svoj cilj, napraviti od Slobode pravi klub, a ljudi koji ga poznaju, kažu da je čovjek od riječi i da neće odstupiti dok svoj cilj ne izvrši .. čovjek je izbjeglica (ne znam odakle), došao u Tuzlu kao dijete i sad želi nešto vratiti ovom narodu .. čovjek je sam rekao da može živjeti u bilo kom dijelu svijeta, a on je ostao u Tuzli

traže se i investitori za gradnju istočne tribine, za sve to je zaslužan Azmir .. čovjek za ovo što je do sada napravio, svi Tuzlaci će mu vječno biti zahvalni, a prema najavama, čovjek želi još više i nema namjeru stati na ovome .. na tome mi temeljimo svoj optimizam i vjerujemo da će Sloboda u narednim sezonama zaigrati u evropi, a možda i borba za titule, opet ponavljam, zavisi da l' i kad to čovjek želi

konkretno o pojačanjima za narednu sezonu, dobra imena se spominju, pa pred nama je, vidjeti ćemo šta će biti .. kad se u klubu izađe s ambicijama, kad vidimo ekipu, onda možemo diskutovati o tome koliko može Sloboda .. a sigurno nećemo ispasti ponovo, barem ne dok je Azmira ;)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 maj 2014, 15:32

Moje licno misljenje je da se sljedece sezone nece nista bitnije promjeniti, opet ce iste ekipe biti u vrhu, iste u sredini, samo ce borba za dno i opstanak biti zanimljivija.

Sto se tice vrha tabele:

- Sarajevo ima odicnu ekipu jos ako uspije da zadrzi pojedince uz 2-3 jaka pojacanja za koje imaju pare ce biti super za njih.

- Siroki standardno jak kolektiv, imaju poseban mentalitet i dobru igru, u vrhu su sigurno.

- Zrinjski također ako zadrzi trenutnu ekipu uz neko pojacanje ce bi u vrhu.

- Zeljo iako u problemima i besparici se nikad ne smije optisati ...

Ekipe koje prate vodece / sredina tabele:

- Velez, Olimpik, Borac, Celik, Sloboda ...

- Licno od Slobode ne ocekujem da ce napraviti nista posebno.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 29 maj 2014, 15:32

Ne stvarno tuzlaci previse letite, znaci treba te biti zadovoljni stoo uopce ulazite u Pl i drustvo najboljih, o necemu vise ce vam trebat srece i sve sto ide, za ovu iducu sezonu trebate biti sretni ako budete 5, jer je tu sad trenutno: Velez, Olimpic, Zrinjski, Široki svi klubovi koji su ovom trenutku bolji od vas, ko zna za par godina mozda i u evropu odete. :)
04.10.2009 !!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 29 maj 2014, 15:35

Moje skromno misljenje je da ce se Sloboda tesko moci boriti i izboriti sa ovim bivsim gigantima Yu fudbala kao sto su Vitez, Slavija, Olimpic, Mladost V. Obarska, Travnik, Zvijezda, Radnik, Drina.....a da ne govorim o klubovima sa tisucljetnom tradicijom kao sto su Zrinjski, Siroki....iskreno jako tesko.
🔴⚫️

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 29 maj 2014, 15:51

Tuzlaci su s razlogom euforicni i naravno imaju pravo kao i svi mi da ocekuju da njihov klub bude
u vrhu. Sta to imaju drugi a oni ne?! Ne moze biti mjerilo to sto ulaze iz druge lige da nece vec naredne
sezone biti hit i ko zna, mozda se nesto i osvoji ili barem izbori mjesto koje vodi u pretkolo...
Da bi do toga doslo treba naravno nastaviti raditi ovim tempom kao do sada...mislim na ove
pozitivne promjene u zadnje vrijeme.
F.K.SARAJEVO

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 29 maj 2014, 15:51

Chinaglia je napisao/la:@NeretvanskaPastrmka

druže, niko u Tuzli ne leti visoko po pitanju ambicija kluba, ono da sanjamo titule, evropu, itd .. u Tuzli sada jeste euforija zbog vjerovatnog ulaska u PL, to je pokazalo 9000 ljudi protiv Jedinstva, a u subotu očekujem da se nekako nakrca 10000 duša :D Tuzlaci će biti sretni sa igranjem Slobode u PL, da budemo stabilan premijerligaš :D samo sam naveo da Azmir ima keša, ali je prije svega pametan i poslovan čovjek koji razgovorom i radom pravi uspjeh, a ne kešom :D može ako to želi, gurnuti Slobodu u evropu ili borbu za titule naredne, ili za dvije, tri, četiri, pet sezona, itd

on ima svoj cilj, napraviti od Slobode pravi klub, a ljudi koji ga poznaju, kažu da je čovjek od riječi i da neće odstupiti dok svoj cilj ne izvrši .. čovjek je izbjeglica (ne znam odakle), došao u Tuzlu kao dijete i sad želi nešto vratiti ovom narodu .. čovjek je sam rekao da može živjeti u bilo kom dijelu svijeta, a on je ostao u Tuzli

traže se i investitori za gradnju istočne tribine, za sve to je zaslužan Azmir .. čovjek za ovo što je do sada napravio, svi Tuzlaci će mu vječno biti zahvalni, a prema najavama, čovjek želi još više i nema namjeru stati na ovome .. na tome mi temeljimo svoj optimizam i vjerujemo da će Sloboda u narednim sezonama zaigrati u evropi, a možda i borba za titule, opet ponavljam, zavisi da l' i kad to čovjek želi

konkretno o pojačanjima za narednu sezonu, dobra imena se spominju, pa pred nama je, vidjeti ćemo šta će biti .. kad se u klubu izađe s ambicijama, kad vidimo ekipu, onda možemo diskutovati o tome koliko može Sloboda .. a sigurno nećemo ispasti ponovo, barem ne dok je Azmira ;)
Reko bi čovjek da se samo njega u ligi pita koje mjesto će biti Sloboda. :salut:
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 29 maj 2014, 15:53

Skver je napisao/la:Moje skromno misljenje je da ce se Sloboda tesko moci boriti i izboriti sa ovim bivsim gigantima Yu fudbala kao sto su Vitez, Slavija, Olimpic, Mladost V. Obarska, Travnik, Zvijezda, Radnik, Drina.....a da ne govorim o klubovima sa tisucljetnom tradicijom kao sto su Zrinjski, Siroki....iskreno jako tesko.
Ime kluba, tradicija, stari trofeji i stari rezultati ne igraju bas nikakvu ulogu kad 11 igraca izadje na teren. Mozete se vi svi smijat Sirokom, al Siroki Slobodu sisa vec godinama. Pricamo o danasnjici i buducim rezultatima. Tko zeli da zivi na staroj slavi moze slobodno da igra kanton.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 29 maj 2014, 15:57

@parazit signore U pravu ste sve.Bitna im je godina osnivanja. ;)
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 29 maj 2014, 16:18, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 29 maj 2014, 15:59

Skver je napisao/la:Moje skromno misljenje je da ce se Sloboda tesko moci boriti i izboriti sa ovim bivsim gigantima Yu fudbala kao sto su Vitez, Slavija, Olimpic, Mladost V. Obarska, Travnik, Zvijezda, Radnik, Drina.....a da ne govorim o klubovima sa tisucljetnom tradicijom kao sto su Zrinjski, Siroki....iskreno jako tesko.
Vidjet cete iduce godine. Uvijek iste price, a koliko ono trofeja u 24 godine? :kafa:

Zato pusti se toga i uzivaj, sampioni ste druge lige.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.