Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vjeverica777
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Vjeverica777 » 11 okt 2023, 14:11

Bošnjaci se mnogo brinu za rat koji je nekih 3 ili 4.000 kilometara daleko od naših teritorija. 1991 su govorili ovo nije naš rat nakon što je JNA počela rušiti Ravno koje se nalazi u granicama Bosne i Hercegovine. Apsurd

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 okt 2023, 14:16

Vjeverica777 je napisao/la:
11 okt 2023, 14:11
Bošnjaci se mnogo brinu za rat koji je nekih 3 ili 4.000 kilometara daleko od naših teritorija. 1991 su govorili ovo nije naš rat nakon što je JNA počela rušiti Ravno koje se nalazi u granicama Bosne i Hercegovine. Apsurd
Za hrvate bar znamo na cijoj su strani otvoreno "u ratu koji je nekih 3 ili 4.000 kilometara daleko od naših teritorija"
slika

Burundi
Kontakt:

Post Postao/la Burundi » 11 okt 2023, 14:45

slika
DD

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 11 okt 2023, 15:03

Rosicky je napisao/la:
11 okt 2023, 14:08
chily-rz je napisao/la:
11 okt 2023, 13:57
Meni jedna stvar nije jasna ovdje, vecina je za Ukrajinu jer brane svoju zemlju ? Zašto onda dvostruki aršini sa Palestinom, zašto oni nisu dobili podršku velikih igrača da odbrane svoju zemlju ? Pa zato što su veliki igrači i odlučili da im otmu zemlju. Pogledajte to licemjerstvo gdje se Ukrajini šalje pomoć mjerena u milijardama, šalju se avioni, tenkovi i sva ostala vojna tehnologija sve u cilju odbrane Ukrajine dok se s druge strane Izraelu cuva ledja dok rade isto kao i Rusi.

Ne kontam tu logiku nikako, Izrael može da napravi državu u državi a Rusi ne mogu?
Problem nastaje u tome sto je Izrael dobio državu u državi na osnovu toga što je to bilo njihovo dok ih ovi nisu istjerali.

Izvorno su židovi živjeli na tom mjestu a kroz godine su ih ubijali i protjerali odatle upravo ljudi kojima je ta zemlja uzeta nazad.
Sada kada su židovi vraćeni na svoju zemlju oni koji su im je prvotno oteli žele osvetu.

Barem sam tako shvatio.

Rusija i Ukrajina su definirali granice nekim sporazumima i potpisima čime su dobili suverenost i samim tim je drugačija situacija jer je to komadanje države koju je agresor sam priznao u tim granicama.

I da se ne lažemo,Izraelski lobi je vjerojatno najjači lobi u americi a većina država radepo njihovom nalogu.

Kad su Izraelci bili nezavisna država pa im je oteta pa je vraćaju?

Konstantno tu svoju "istorijsku državu šire zločinom".

Mogu i Rusi se pozivati na istorijske granice carske Rusije, pa pravdati danasnju agresiju.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 11 okt 2023, 15:08

BIHpatriota je napisao/la:
11 okt 2023, 15:03
Rosicky je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:
11 okt 2023, 13:57
Meni jedna stvar nije jasna ovdje, vecina je za Ukrajinu jer brane svoju zemlju ? Zašto onda dvostruki aršini sa Palestinom, zašto oni nisu dobili podršku velikih igrača da odbrane svoju zemlju ? Pa zato što su veliki igrači i odlučili da im otmu zemlju. Pogledajte to licemjerstvo gdje se Ukrajini šalje pomoć mjerena u milijardama, šalju se avioni, tenkovi i sva ostala vojna tehnologija sve u cilju odbrane Ukrajine dok se s druge strane Izraelu cuva ledja dok rade isto kao i Rusi.

Ne kontam tu logiku nikako, Izrael može da napravi državu u državi a Rusi ne mogu?
Problem nastaje u tome sto je Izrael dobio državu u državi na osnovu toga što je to bilo njihovo dok ih ovi nisu istjerali.

Izvorno su židovi živjeli na tom mjestu a kroz godine su ih ubijali i protjerali odatle upravo ljudi kojima je ta zemlja uzeta nazad.
Sada kada su židovi vraćeni na svoju zemlju oni koji su im je prvotno oteli žele osvetu.

Barem sam tako shvatio.

Rusija i Ukrajina su definirali granice nekim sporazumima i potpisima čime su dobili suverenost i samim tim je drugačija situacija jer je to komadanje države koju je agresor sam priznao u tim granicama.

I da se ne lažemo,Izraelski lobi je vjerojatno najjači lobi u americi a većina država radepo njihovom nalogu.

Kad su Izraelci bili nezavisna država pa im je oteta pa je vraćaju?

Konstantno tu svoju "istorijsku državu šire zločinom".

Mogu i Rusi se pozivati na istorijske granice carske Rusije, pa pravdati danasnju agresiju.
Mislio sam na židove ne Izrael,krivo sam se izrazio.
Protjerani židovi su vraćeni na mjesta na kojima su živjeli i onda je uspostavljena država.
Zbog nacina na koji je to urađeno a koji je bio isti onakav kako im je i uzeto nastaje ovaj sukob.

Vrlo vjerojatno bez strane koj je ispravna i bez načina da bi bilo zdravorazumski imati stranu koju braniš.

Rusi su priznali Ukrajinu potpisali njihovu nezavisnost i samim tim se mogu pozivati kao sto i Mađari se pozivaju na Veliku Mađarsku ali osim toga bilo kakav teroristicki čin je napad na suverenu državu.
Zadnja izmjena: Rosicky, dana/u 11 okt 2023, 15:10, ukupno mijenjano 1 put.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 11 okt 2023, 15:10

jel moguće da neće dozvoliti pomoć?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 11 okt 2023, 15:24

Cuj jel moguce, naravno da je moguce. I onda neko podrzava zlotvore koji doslovno sve sa zicama drze ljude u logoru bez hrane, vode i lijekova. Tacnije, po logorima su nekad znali i dobiti koji obrok. I Zapad to podrzava e, pa koja je to sramota covjecanstva.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 11 okt 2023, 15:37

Jevreji su najveci nacisti. Ovo je strašno i ironično kako prave novi Holokaust.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 11 okt 2023, 15:41

BIHpatriota je napisao/la:
11 okt 2023, 15:37
Jevreji su najveci nacisti. Ovo je strašno i ironično kako prave novi Holokaust.
Ne samo to, imaš ljude koji pravdaju i otvoreno slave, žele da prizovu nekog ili nešto.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 11 okt 2023, 15:44

ma ovo je ocigledno da je pusteno da se sto vise muslimana pobije..nerealno je da ovo zapad pusti da se desava u 2023 godini i jos podrzavaju genocid u svom najmorbidnijem obliku koji ovog trenutka traje nad 2 miliona palestinaca, takodjer i te arapske muslimanske zemlje u okolini pisam sve redom
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 11 okt 2023, 15:57

Rosicky je napisao/la:

Barem sam tako shvatio.

Kakve bolan imaju veze ti jevreji koji su bili Arapi s ovim Izraelcima koji su 90% Evropljani ? Još manje ova njihova vlada ima veze s tim drevnim Jevrejima, cionisti nemaju veze ni sa tom religijom.

Sve da i imaju veze opet ne kontam logiku, evo Albanci za sebe tvrde da su potomci Ilira, Jel to znači da oni polažu pravo na teritoriju nekadašnje Ilirije koju su im oteli Slavenski narodi ? Takvih primjera u svijetu koliko želiš i ne znam na šta bi licilo da se svaki krene vracat na svoje, došli bi do Adema a.s.

Licemjerno je to što su uradili Palestini i svi to znaju ali to od samog početka i jeste bio plan.

Da se ne lažemo, u prvom redu Britanci i Ameri su odlučili da otmu Palestincima zemlju i poklone je cionistima.

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 11 okt 2023, 15:59

Rigoletto je napisao/la:
11 okt 2023, 10:44
Lajkam Komšićev diskurs. Definitivno ću glasati za njega, sviđa mi se kuda plovi ovaj brod!
:rol: :rol: :rol:
Obozavam ga,posebno kad je pijan. :urnebes:
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 11 okt 2023, 16:06

chily-rz je napisao/la:
11 okt 2023, 15:57

Kakve bolan imaju veze ti jevreji koji su bili Arapi s ovim Izraelcima koji su 90% Evropljani ? Još manje ova njihova vlada ima veze s tim drevnim Jevrejima, cionisti nemaju veze ni sa tom religijom.

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 11 okt 2023, 16:09

sve ću isčitati u vezi historije tih prostora, i tih naroda, i neću gledati ko je šta, već X protiv Y, da vidim jednom za uvijek ko je šta, ovako sam se pogubio, svi polažu pravo na sve, sve strane u pravu, a to ne može biti tačno

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 11 okt 2023, 16:14

Ne znam šta je smiješno ovom gore ali bolje i da emotikone ostavlja nego da ulazi u raspravu a obzirom da mu svaka druga završi nekim niskim uvredama i pljuvanjem.

Uprkos Herclovim naporima da održi jedinstvo, cionizam je često bio uzrok sukoba u jevrejskom životu. Među ortodoksnima, neki rabini su mu se suprotstavljali kao zabranjenom pokušaju da se uspostavi mesijansko doba, kao što su činili i rani reformistički Jevreji koji su cionizam smatrali nacionalističkom formulacijom u suprotnosti s njihovim shvatanjem judaizma kao čiste religije.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 11 okt 2023, 16:23

Pa i smijesno je sto ne znas, a lupas ko otvoren prozor.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 11 okt 2023, 16:26

Epidaurus je napisao/la:
11 okt 2023, 16:23
Pa i smijesno je sto ne znas, a lupas ko otvoren prozor.
Da bi ti znao da je ne znam onda bi ti morao kao da znaš ?

Prosvjetli me ti koji znaš, demantuj me, nemam problem s tim al nešto kontam bolje da se držiš emotikona ili bar da se informišeš o hiljadama jevreja koji su na strani Palestine u ovom sukobu.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 11 okt 2023, 16:28

Pitanje je vremena kada će situacija i u EU eskalirati. Njemačka u recesiji, Europa bez lidera, Rusi u ratu na EU tlu, Ameri sa senilnim liderom, Židovi rade genocid...

What a time to be alive.

Kad mislim na eskalaciju, ne mislim nužno na vojnu, ali mislim da se zrelo za neku katastrofu. Ovo u zadnje 4 godine što se dešavalo je izgleda samo zagrijavanje.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 11 okt 2023, 16:31

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 11 okt 2023, 16:37

chily-rz je napisao/la:
11 okt 2023, 15:57
Ne mislim da sam dobro shvatio ima tu još dosta literature koju moram pročitat da bi imao cijelu sliku.

Zasad po onome što vidim to je neka osnova.

Razlika je što sve te države nisu proživjele holokaust :D
Sama Palestina sa okolnim partnerima je dan nakon proglašenja države Izreal krenula sa napadom na njega i tako gubitkom rata izgubila i dodatne teritorije što će vjerojatno i sada biti slučaj.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.