FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

tuzlak1987
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 nov 2016, 11:54

Na oglasnoj ploči u zgradi uprave GIPS-a Tuzla osvanula je obavjest o proglašenju tehnološkim viškom 27 uposlenika ove firme. Svi do jednog bili su stalni zaposlenici GIPS-a. U toj firmi proveli su u od 30 do 38 godina ranog staža. Na taj način otpušteno je devet invalida rada, 18 demobilisanih boraca i samohrana majka sa dvoje djece. Riječ je o uposlenicima službe kontrole putnika u prevozu - piše RTV Slon.

Dobar grad i funkcionalan bez gradskog prevoza. I gdje ljudi dobijaju otkaze pred penziju. :urnebes:

Saltsity
Kontakt:

Post Postao/la Saltsity » 02 nov 2016, 12:11

tuzlak1987 je napisao/la:Na oglasnoj ploči u zgradi uprave GIPS-a Tuzla osvanula je obavjest o proglašenju tehnološkim viškom 27 uposlenika ove firme. Svi do jednog bili su stalni zaposlenici GIPS-a. U toj firmi proveli su u od 30 do 38 godina ranog staža. Na taj način otpušteno je devet invalida rada, 18 demobilisanih boraca i samohrana majka sa dvoje djece. Riječ je o uposlenicima službe kontrole putnika u prevozu - piše RTV Slon.

Dobar grad i funkcionalan bez gradskog prevoza. I gdje ljudi dobijaju otkaze pred penziju. :urnebes:
Pa koliko znam GIPS je privatizovan.......Nije to cudo nikakvo...
Koji paradoks nedaju stadion i klub pod koncesiju ili bilo koji vid privatizacije,bacaju pola miliona tu,tale se kradu i ugradjuju,a gradsko se raspada....kako se privatizovalo tone i tone...
FK Sloboda Tuzla

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 nov 2016, 12:23

Saltsity je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Na oglasnoj ploči u zgradi uprave GIPS-a Tuzla osvanula je obavjest o proglašenju tehnološkim viškom 27 uposlenika ove firme. Svi do jednog bili su stalni zaposlenici GIPS-a. U toj firmi proveli su u od 30 do 38 godina ranog staža. Na taj način otpušteno je devet invalida rada, 18 demobilisanih boraca i samohrana majka sa dvoje djece. Riječ je o uposlenicima službe kontrole putnika u prevozu - piše RTV Slon.

Pa koliko znam GIPS je privatizovan.......Nije to cudo nikakvo...
Koji paradoks nedaju stadion i klub pod koncesiju ili bilo koji vid privatizacije,bacaju pola miliona tu,tale se kradu i ugradjuju,a gradsko se raspada....kako se privatizovalo tone i tone...
Grade tribine neke, a nemamo funkcionalnog kluba. Sto grade? Grade da se tale i potrose duplo veci novac nego sto bi neko drugi potrosio za jednu tribinu.

Nece da puste stadion ili klub pod privatizaciju, a kada je 2014. bila privatizacija GIPS-a za mizerne pare od 2,8 mil KM sa svim busevima i opremom gdje vise dobijes nego sto izgubis nisu uletili. I nakon toga su potpisali monopol GIPS-u tj. dali im na koristenje grad kao jedinom prevozniku da moze raditi sta hoce. Sto su to uradili? Tal, rekao bih da.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 02 nov 2016, 14:04

Valjić sudi u subotu... Znaci- Koševo prošle sezone vol.2
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 02 nov 2016, 14:05

Ako Zeljo bude igrao kao protiv Sirokog(prvo poluvrijeme), ne gine nam potop. Nazalost.

katarakta

Post Postao/la katarakta » 02 nov 2016, 15:19

Probisvjet je napisao/la:
RollingPaper je napisao/la:Nemoj ti nama seljaka iz Bratunca a Kikači su ipak velegrad
:rol: :rol:
slika
Kikači su 10 min. voznje od Tuzle. I nije covjek iz Kikaca vec iz Seljublja
Niko, niko, samo Sloboda

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 02 nov 2016, 15:22

ZA ZECA SPECIJALNO

"Hajde večeras, imam trening sad." Koliko god dvije uvodne rečenice zbog korištenja žargona parale uši svima koji odluče pročitati ovaj tekst, odlučio sam ih prenijeti baš onako kako su izgovorene prije koji dan, a upravo sam tim događajem bio ponukan da napišem ovaj tekst. Smatrao sam da je sasvim nepotrebna bilo kakva polemika o štetnosti alkohola, cigareta ili bilo kakvih drugih sličnih supstanci za ljudski organizam, pogotovo za onaj koji je u konstantnom trenažnom procesu, no upravo me kratak razgovor ova dva mladića uvjerio da oni toga nisu svjesni. Ne znam kojim se sportom bavi jedan od njih, no znam da ni on ni njegov prijatelj nemaju više od 15 ili 16 godina, a djeluju potpuno nesvjesni štetnosti koju šiša nanosi njihovom organizmu. Šiša je još jedan kolokvijalni naziv koji se kroz novije generacije učahurio u našem govoru, a žalosno je da baš od te novije generacije najčešće čujemo ovu riječ. Toliko o poštovanju vlastitog tijela i zdravlja. Ranije kod nas poznata i kao nargila, šiša je orijentalni "specijalitet" na polju konzumiranja duhana, gdje se duhanu dodaju različite arome, sa ciljem promjene ukusa. Cigarete nekome imaju neugodan i miris i etiketirane su kao ekstremno štetne, pa ih većina mladih sportista zaista ne koristi. Ipak, našli su supstitut koji nema jednako neugodan miris, ali ima jednako štetna, ako ne i štetnija dejstva. Postoji jedna izreka u našem narodu koja je prilično prosta, ali koja perfektno oslikava tu situaciju: "Isto s***e, drugo pakovanje." Svjedoci smo da je u posljednih nekoliko godina došlo do ekspanzije i široke upotrebe ovog načina konzumacije duhana na našim prostorima. Nargilu konzumiraju gotovo svi slojevi društva, a osim zbog njenih svojstava kao zamjene za cigarete, mladi je konzumiraju i zbog ambijenta orijentalnih kafića, koji je specifičan, a koji je za naše podneblje postao uobičajen tek od početka novog milenija. Šiša ili nargila ima ekstremno negativno djelovanje na ljudsko zdravlje i motorne sposobnosti onoga ko je konzumira, a u nastavku ćemo se malo detaljnije pozabaviti njenim stvarnim učinkom. Između cigareta i nargile se ne može staviti znak jednakosti po pitanju štete koju nanose organizmu, jer je nargila štetnija. Supstance koje dovode do oštećenja pluća i srca te cijelog respiratornog sistema, a koje se nalaze u nargili su: 1.TAR (tobacco residue - duhanski talog koji je kancerogena supstanca) 2.Nikotin 3.CO (ugljen monoksid, smanjuje količinu kisika u tijelu te može izazvati hroničnu opstruktivnu bolest pluća). Pri konzumaciji nargile, organizmu se isporuči količina TAR i do 36 puta veća nego kod konzumiranja cigareta, isporuči se 15 puta više ugljen monoksida nego kod cigareta, a osim toga, u tragovima u organizam lagano ulaze i teški metali i razni karcinogeni, koje ovom prilikom nije potrebno nabrajati i nije moguće sve pobrojati. Sam mehanizam konzumacije dima šišom, za jedan sat moze isporučiti i do 50 litara zraka, što je količina koju isporuči do nekih 400 cigareta. Ugljen monoksid smanjuje količinu kisika, koji je esencijalan za normalno funkcionisanje mišića i ostalih organa. Dugoročnom konzumacijom, smanjuju se vrijednosti parametara disanja, što ima direktan uticaj na rad mišića. Time dobijamo sportistu koji gubi na eksplozivnosti i postaje sve više trom. Mitovi da se filtriranjem kroz vodu zrak čisti i oslobađa od karcinogena su baš to, mitovi, jer broj štetnih supstanci u nargili je daleko veći od onog u cigaretama. Jednostavno, zbog složenijeg mehanizma konzumiranja nargile, dim prolazi kroz više faza dok dođe do pluća, a u svakoj od tih faza se "obogati" ponekom štetnom supstancom. Dugoročno konzumiranje oštećuje pluća, ali i srce i krvne sudove, jer se čestice lijepe na zidove krvnih sudova, pa stvaraju uska grla, odnosno smanjuju brzinu protoka krvi kroz pojedine dijelove organizma. Srce u takvoj situaciji počinje kucati brže da bi krv dopremilo u sve dijelove organizma, a to za posljedicu ponovo ima brže umaranje, manje snage i energije, a dugoročno, kao što smo već rekli, dovodi do ozbiljnijih srčanih oboljenja. Ne znam da li su "brude" iz prvih rečenica ovog teksta zaista tu noć zadovoljili svoj merak i otišli na nargilu. Ne znam ni da li su svjesni koju štetu sebi nanose. Djeluje da nisu, ili još gore, da ih nije briga. Znam, međutim, da će biti sportista kojima će ove rečenice zasmetati, ako kojim slučajem dopru do njih. Ipak, neka se sami zapitaju da li vrhunac nečije karijere treba biti bavljenje sportom u Bosni i Hercegovini, a ako smatraju da mogu dobaciti dalje, neka se ugledaju na ponašanje onih koji naš sport uspješno reprezentuju na međunarodnoj sceni. Sigurno neće pogriješiti.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 nov 2016, 16:31

Vraca li se Azmir?
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 02 nov 2016, 16:40

Probisvjet je napisao/la:Vraca li se Azmir?
Ne vraca... Imamo Bingo sad, čovjek ne može da dočeka skupštinu i da preuzme Slobodu.... Inače, investitori i vojnici Slobode opsjedaju zgradu gradske uprave tražeći odgovor kad i sa koliko mogu učestvovati u projektu evropske Slobode

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 nov 2016, 17:03

Volonteri grade Slobodu jer je uklonjena prepreka.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 nov 2016, 17:35

staragarda je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Vraca li se Azmir?
Ne vraca... Imamo Bingo sad, čovjek ne može da dočeka skupštinu i da preuzme Slobodu.... Inače, investitori i vojnici Slobode opsjedaju zgradu gradske uprave tražeći odgovor kad i sa koliko mogu učestvovati u projektu evropske Slobode
Vidio sam to danas kada sam bio u opstini. Ispred Jasminove kancelarije sjedi Senad Bingo i ceka da ga Jasminko primi. Kaze da hoce zamoliti zgradonacelnika da postane predsjednikom Slobode i da nastavi zlatnu kariku. Jedino ima uslov da mu grad dopusti da napravi Tusanj koji je, pazi sad, svih nas gradjana i seljaka iz Tuzle. I da mu se da koncesija bar na mjesec dana. I reprogram hoce da plati, ali ne u ratama, nego sve odjednom i jos da pretplati.
PS. Al' Bego naguzy Jasminka za biblioteku, galeriju... :rol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 nov 2016, 17:41

Jutros na rtvtk gostovali iz UG PRIJATELJI FK SLOBODA,ali nisam gledao od pocetka,samo sam cuo da su rekli da ne znaju kad je skupstina kluba. :rol:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 nov 2016, 17:50

harry_90 je napisao/la:Jutros na rtvtk gostovali iz UG PRIJATELJI FK SLOBODA,ali nisam gledao od pocetka,samo sam cuo da su rekli da ne znaju kad je skupstina kluba. :rol:
Samo njiha dvojica znO!
slika

Saltsity
Kontakt:

Post Postao/la Saltsity » 02 nov 2016, 17:51

harry_90 je napisao/la:Jutros na rtvtk gostovali iz UG PRIJATELJI FK SLOBODA,ali nisam gledao od pocetka,samo sam cuo da su rekli da ne znaju kad je skupstina kluba. :rol:
Samo njiha dvojica znO!
slika
A pusi kur.ac :urnebes:
FK Sloboda Tuzla

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 nov 2016, 17:53

Saltsity je napisao/la:
Samo njiha dvojica znO!
slika
A pusi kur.ac :urnebes:
Vidi rudara cimzi aaaaa? :rol: :rol:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 nov 2016, 18:13

Sto je najzalosnije, masa forumasa za vrijeme prijasnjih sjednica piskara i serenda o Slobodi i trazi informacije i izvjestaj sa same sjednice umjesto da su i sami ucestvovali, doprinjeli prisustvom i pritiskom ukoliko smatraju da tako treba.
Sad ce nova sjednica, isti ljudi ce ovdje pametovati, a par nas ponovo ce na sjednici slusati lazi i Bog zna hoce li iko od nas postaviti neko pitanje grobarima, savjet ili nesto trece. Zato i postoji forum.

Mene samo cudi da Sloboda72 nista ne proba, jer je ipak daleko potkovaniji znanjem i mudriji od nas ovdje. Od nas ostalih svakako nema habera, osim pametovanja ovdje ili na kafama.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

katarakta

Post Postao/la katarakta » 02 nov 2016, 18:24

Gdje je saopcenje. Odboru isteko mandat prije pola mjeseca
Niko, niko, samo Sloboda

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 02 nov 2016, 18:54

Samo njiha dvojica znO!
slika
Ma dajjjjjj :rol: :urnebes: :urnebes:...tOzla prije svih :rol:

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 02 nov 2016, 19:40

Gdje je Joksimovic, volio bih pročitat njegovo viđenje situacije :D

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 02 nov 2016, 19:41

RollingPaper je napisao/la:Gdje je Joksimovic, volio bih pročitat njegovo viđenje situacije :D
Kako Subic dodje sve krenulo naopako...
Nad tobom sunce najljepše sja

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.