Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Rosicky
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Rosicky » 11 okt 2023, 13:14

let3 je napisao/la:
11 okt 2023, 13:10
chily-rz je napisao/la:
11 okt 2023, 13:01
Neko je postavio razumno pitanje. Odakle Hamasu oružje ako su izolovani i u okruženju ?
Ili jos bolje pitanje, od kojih para se vec 10 godina finansira npr. ISIL u levantu ? ;)

Ako je "approximately 30,000 fighters from at least 85 countries had joined the Islamic State of Iraq and Syria (ISIS)"...pa valja svaki dan hraniti 30 hiljada ljudi, plus oruzje, municija, gorivo i sve sto ide uz vojsku.
E tako i Hamas, tako i Boco Haram u Africi, tako i nekad Bin Ladenova al-Qaeda

Pa ko to placa i finansira :mrgreen: odakle jbt
Mi u miru bez bilo kakvih sankcija i izolacija a gdje toga da vlada glad ne možemo financirati oružje i broj ljudi s oružjem koji oni imaju :D
Zadnja izmjena: Rosicky, dana/u 11 okt 2023, 13:34, ukupno mijenjano 1 put.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 11 okt 2023, 13:14

let3 je napisao/la:
11 okt 2023, 13:10
chily-rz je napisao/la:
Neko je postavio razumno pitanje. Odakle Hamasu oružje ako su izolovani i u okruženju ?
Ili jos bolje pitanje, od kojih para se vec 10 godina finansira npr. ISIL u levantu ? ;)

Ako je "approximately 30,000 fighters from at least 85 countries had joined the Islamic State of Iraq and Syria (ISIS)"...pa valja svaki dan hraniti 30 hiljada ljudi, plus oruzje, municija, gorivo i sve sto ide uz vojsku.
E tako i Hamas, tako i Boco Haram u Africi, tako i nekad Bin Ladenova al-Qaeda

Pa ko to placa i finansira :mrgreen: odakle jbt

slika

Idu vojne dionice lagano
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 11 okt 2023, 13:15

U NOVI dan na N1 se uživo iz Pojasa Gaze javila novinarka Marah Mahdy i poslala apel uime civila koji ondje doživljavaju, kako kaže, humanitarnu katastrofu.

Izrael je snažno uzvratio Hamasu za subotnji najsmrtonosniji napad u povijesti Izraela, a zračnim su udarima sravnili cijele četvrti dok se pripremaju za moguću kopnenu ofenzivu. Visoki povjerenik UN-a za ljudska prava u utorak je upozorio Izrael da je potpuna blokada Pojasa Gaze zabranjena međunarodnim humanitarnim pravom.

“Nalazim se u skloništu, nema struje ni interneta, zato se ne možemo uključiti videopozivom”, rekla je Marah Mahdy i opisala:

“Svjedočim pravoj humanitarnoj krizi, poput genocida. Ljudi su nasilno raseljeni, ne samo mi nego i mnogi iz Gaze. Ljudi su morali napustiti kuće jer su uništene. Kad sam vidjela susjedovu kuću jutros, prizor je bio strašan i ostala sam bez riječi. Moji susjedi i ja smo izgubili sve, nisam ni kuću prepoznala. Situacija je doista strašna. Ni u skloništima nema struje ni vode. Mnogo je ljudi ovdje gdje se nalazim, u skloništu ima nekoliko tisuća Palestinaca, većinom djece.

Provela sam besanu noć. Koriste novu vrstu oružja i kad padnu rakete i bombe, osjeti se strašan miris u zraku i čuju se snažne eksplozije. Čuju se zvukovi aviona, čak dolaze rakete s brodova. Situacija je doista strašna, ne mogu to ni opisati riječima, riječ je o pravoj humanitarnoj katastrofi.

Ne znam ništa o vanjskom svijetu. Konstantno smo izloženi napadima. Dogodio se masakr u blizini našeg skloništa – tijekom bombardiranja stradalo je više od tisuću Palestinaca, teško su opečeni bili, djeca su vrištala na ulici. Uvjeravam vas da smo mi obični civili. Oni su bombardirali jednu tržnicu, možete zamisliti kako je to izgledalo. Ovo je novi genocid nad palestinskim narodom.”

“Ovo je prava humanitarna kriza, nema struje ni vode, nema hrane, bolnice ne primaju ranjene, strašno je. Čujete zapomaganja ljudi i plač jer znaju da su im bližnji stradali. Ovo je pravi genocid, ovo se ne može drugačije opisati”, dodaje Mahdy.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 11 okt 2023, 13:15

Izraelske lazi se nastavljaju
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 11 okt 2023, 13:18

Ma hajde to i da imaju financijsku podršku opet ostaje nejasno na koji način u okruženu Gazu gdje ne može niko ni uci ni izaci bez kontrole cionističkog režima i vojske završi arsenal oružja ?

Pa jasno je, Hamas igra za Izrael i ovima je njihovo djelovanje povod za novi teror nad Palestincima, bombardiranje, raseljavanje i u konačnici otimanje zemlje.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 11 okt 2023, 13:19

chily-rz je napisao/la:
11 okt 2023, 13:18
Ma hajde to i da imaju financijsku podršku opet ostaje nejasno na koji način u okruženu Gazu gdje ne može niko ni uci ni izaci bez kontrole cionističkog režima i vojske završi arsenal oružja ?

Pa jasno je, Hamas igra za Izrael i ovima je njihovo djelovanje povod za novi teror nad Palestincima, bombardiranje, raseljavanje i u konačnici otimanje zemlje.
Pa ko drugi nego ovaj zlotvor Nentayahu, jevrejski fašista i zločinac
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 okt 2023, 13:24

chily-rz je napisao/la:
Iran.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 okt 2023, 13:25

chily-rz je napisao/la:

Resid Hafizovic je prije 5,6 godina tvrdio da su sve ove teroristicke organizacije (Al Quaeda, Isil, Boko Haram,Hamas i ostali) zapravo virusi napravljeni u kuhinjama Mosada i CIA-e, namjenjeni da iznutra razvale nesto sto se kolokvijalno zove arapski svijet. I zasad odlicno rade svoj taj posao, tvdio je profesor.
A finansiraju ih slijedece prijestolnice (ovo je vrlo zanimljivo) : Washington, Tel Aviv i Rijad.

Kaze, ovi zadnji mozda najvise :lol:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 11 okt 2023, 13:29

Saurman je napisao/la:
11 okt 2023, 13:24
chily-rz je napisao/la:
Iran.
Šta Iran ? Njihovo oružje nebi moglo devedesetih doci do Bosne da Hrvati nisu puštali odredjenu količinu. Postavlja se pitanje kako to oružje završi u Gazi ? Kojim kanalima?

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 11 okt 2023, 13:31

Arapski, preciznije, muslimanski svijet je toliko razjedinjen da im ne treba nikakva infiltracija sa strane.

Nevjerovatno je, sa savršenom organizacijom 12 plemena su došli do Poatjea, a danas, hiljadu i nesto godina poslije su na samom civilizacijskom, kulturološkom i tehnološkom dnu.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 11 okt 2023, 13:34

Saurman je napisao/la:
11 okt 2023, 13:24
chily-rz je napisao/la:
Iran.
According to a 1980 CIA study, "in November 1963 Ayatollah Khomeini sent a message to the United States Government through [Tehran University professor] Haj Mirza Khalil Kamarei", where he expressed "that he was not opposed to American interests in Iran", "on the contrary, he thought the American presence was necessary as a counterbalance to Soviet and possibly British influence".
Khomeini nije uopste bio Iranac vec vodi porijeklo iz Indije. Svi su oni instalirani.
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 11 okt 2023, 13:35, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 okt 2023, 13:34

nerkolfc je napisao/la:
11 okt 2023, 12:35
Koliko brat navede izgovora da se opravda istrebljenje jednog naroda :salut:

Komotno voditelj na televiziji u Tel Avivu mozes biti.

Kolektivna osveta za zlocine pojedinaca je ratni zlocin.
Ne opravdavaju se jedni zlocini drugima, nego je poenta na tome sta se postiglo time sto je Hamas naparavio, samo su pucali sebi u stopalo i u ideju Palestinske nezavisnosti i uopce opstanka Palestinskog naroda. Moras bas biti glup da uradis ovakvo nesto znajuci da je dva miliona tvojih sunarodnjaka u opsadi i pod prijetnjom nestanka u roku od par dana ako se Izraelcima stane na zulj.

Dok su PLO i Arafat vodili glavnu rijec Palestina je imala neku sansu, kad su ovi iz Hamasa preuzeli glavnu rijec upropastili su sve dobro sto je on napravio.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 11 okt 2023, 13:39

avenija je napisao/la:
11 okt 2023, 13:15
U NOVI dan na N1 se uživo iz Pojasa Gaze javila novinarka Marah Mahdy i poslala apel uime civila koji ondje doživljavaju, kako kaže, humanitarnu katastrofu.

Izrael je snažno uzvratio Hamasu za subotnji najsmrtonosniji napad u povijesti Izraela, a zračnim su udarima sravnili cijele četvrti dok se pripremaju za moguću kopnenu ofenzivu. Visoki povjerenik UN-a za ljudska prava u utorak je upozorio Izrael da je potpuna blokada Pojasa Gaze zabranjena međunarodnim humanitarnim pravom.

“Nalazim se u skloništu, nema struje ni interneta, zato se ne možemo uključiti videopozivom”, rekla je Marah Mahdy i opisala:

“Svjedočim pravoj humanitarnoj krizi, poput genocida. Ljudi su nasilno raseljeni, ne samo mi nego i mnogi iz Gaze. Ljudi su morali napustiti kuće jer su uništene. Kad sam vidjela susjedovu kuću jutros, prizor je bio strašan i ostala sam bez riječi. Moji susjedi i ja smo izgubili sve, nisam ni kuću prepoznala. Situacija je doista strašna. Ni u skloništima nema struje ni vode. Mnogo je ljudi ovdje gdje se nalazim, u skloništu ima nekoliko tisuća Palestinaca, većinom djece.

Provela sam besanu noć. Koriste novu vrstu oružja i kad padnu rakete i bombe, osjeti se strašan miris u zraku i čuju se snažne eksplozije. Čuju se zvukovi aviona, čak dolaze rakete s brodova. Situacija je doista strašna, ne mogu to ni opisati riječima, riječ je o pravoj humanitarnoj katastrofi.

Ne znam ništa o vanjskom svijetu. Konstantno smo izloženi napadima. Dogodio se masakr u blizini našeg skloništa – tijekom bombardiranja stradalo je više od tisuću Palestinaca, teško su opečeni bili, djeca su vrištala na ulici. Uvjeravam vas da smo mi obični civili. Oni su bombardirali jednu tržnicu, možete zamisliti kako je to izgledalo. Ovo je novi genocid nad palestinskim narodom.”

“Ovo je prava humanitarna kriza, nema struje ni vode, nema hrane, bolnice ne primaju ranjene, strašno je. Čujete zapomaganja ljudi i plač jer znaju da su im bližnji stradali. Ovo je pravi genocid, ovo se ne može drugačije opisati”, dodaje Mahdy.
Zašto taj narod koji gine zbog poteza HAMASa ne proba se distancirati od njih?
U smislu da ne podržaju to što ovi rade.

Malo je licemjerno da podržaješ Hamas a da poslije kukaš jer ovi uzvraćaju,na stranu koliko nehumano postupaju.

Mozda sam propustio nešto ali mislim da svi u pojasu gaze podupiru djelovanje Hamasa.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 11 okt 2023, 13:45

chily-rz je napisao/la:
Ima i granica sa Egiptom, mada ne sumnjam da su i Izraelci puštali naoružanje.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 11 okt 2023, 13:48

Bakhmut (population 73,212)
Mariupol (population 446,103)
Nova Kakhovka (population 45,422)
Severodonetsk (population 106,513)

slika

slika

slika

slika
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 11 okt 2023, 13:57

Meni jedna stvar nije jasna ovdje, vecina je za Ukrajinu jer brane svoju zemlju ? Zašto onda dvostruki aršini sa Palestinom, zašto oni nisu dobili podršku velikih igrača da odbrane svoju zemlju ? Pa zato što su veliki igrači i odlučili da im otmu zemlju. Pogledajte to licemjerstvo gdje se Ukrajini šalje pomoć mjerena u milijardama, šalju se avioni, tenkovi i sva ostala vojna tehnologija sve u cilju odbrane Ukrajine dok se s druge strane Izraelu cuva ledja dok rade isto kao i Rusi.

Ne kontam tu logiku nikako, Izrael može da napravi državu u državi a Rusi ne mogu?

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 11 okt 2023, 14:03

chily-rz je napisao/la:
11 okt 2023, 13:57
Meni jedna stvar nije jasna ovdje, vecina je za Ukrajinu jer brane svoju zemlju ? Zašto onda dvostruki aršini sa Palestinom, zašto oni nisu dobili podršku velikih igrača da odbrane svoju zemlju ? Pa zato što su veliki igrači i odlučili da im otmu zemlju. Pogledajte to licemjerstvo gdje se Ukrajini šalje pomoć mjerena u milijardama, šalju se avioni, tenkovi i sva ostala vojna tehnologija sve u cilju odbrane Ukrajine dok se s druge strane Izraelu cuva ledja dok rade isto kao i Rusi.

Ne kontam tu logiku nikako, Izrael može da napravi državu u državi a Rusi ne mogu?
Šta ne kontaš, ovdje je narativ da se Izrael brani jer je Hamas izvršio teroristički napad na njihovoj teritoriji. Samo ne ide baš da se brane tako što ulaze na tuđu teritoriju :lol:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 okt 2023, 14:06

Netanyahu i njegova vlada nije nista manje teroristicka od onih idiota iz Hamasa. Pa ko njih osuđuje sta rade vec decenijama ?

Frajer je pocinio ratne zlocine jos 1968 u Libanonu kao vojnik Sayert Matkala (btw. kao i Ariel Sharon prije njega) i prosao nekaznjeno :puke: nepresuđeni ratni zlocinac kakvih se krije po Bosni i Srbiji na stotine, samo sto je ovaj premier drzave.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 11 okt 2023, 14:11, ukupno mijenjano 1 put.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 11 okt 2023, 14:07

let3 je napisao/la:
11 okt 2023, 13:25
chily-rz je napisao/la:

Resid Hafizovic je prije 5,6 godina tvrdio da su sve ove teroristicke organizacije (Al Quaeda, Isil, Boko Haram,Hamas i ostali) zapravo virusi napravljeni u kuhinjama Mosada i CIA-e, namjenjeni da iznutra razvale nesto sto se kolokvijalno zove arapski svijet. I zasad odlicno rade svoj taj posao, tvdio je profesor.
A finansiraju ih slijedece prijestolnice (ovo je vrlo zanimljivo) : Washington, Tel Aviv i Rijad.

Kaze, ovi zadnji mozda najvise :lol:
Pa opste je poznato da CIA ima svoje prste u svim tim organizacijama, ne samo teroristickim, nego prije i onim gerilskim, antikomunistickim, itd.. Pa kako su skidali vrhove drzava u centralnoj i juznoj Americi? Tako sto je CIA naoruzavala i obucavala desnicarske frakcije koje su posle drzavnim udarima dolazili na celo drzave.

Samo sto ja ne mislim da oni imaju za cilj da "razvale arapski svijet", jer je on prakticno nikakav faktor, sto se vidi i na tome da Izraelu uz podrsku SAD-a cijeli taj arapski svijet ne moze nista. Jednostavnije objasnjenje je da Ameri gledaju stalno svoju korist i zato i jesu tu gdje jesu.. Da unistavaju nesto samo da bi unistili, jer su npr Arapi - Arapi.. Pa ne vjerujem u tu opciju. Danas sutra i da im Izraelci ne budu vise trebali, lako ce oni i njih smaknuti.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 11 okt 2023, 14:08

chily-rz je napisao/la:
11 okt 2023, 13:57

Problem nastaje u tome sto je Izrael dobio državu u državi na osnovu toga što je to bilo njihovo dok ih ovi nisu istjerali.

Izvorno su židovi živjeli na tom mjestu a kroz godine su ih ubijali i protjerali odatle upravo ljudi kojima je ta zemlja uzeta nazad.
Sada kada su židovi vraćeni na svoju zemlju oni koji su im je prvotno oteli žele osvetu.

Barem sam tako shvatio.

Rusija i Ukrajina su definirali granice nekim sporazumima i potpisima čime su dobili suverenost i samim tim je drugačija situacija jer je to komadanje države koju je agresor sam priznao u tim granicama.

I da se ne lažemo,Izraelski lobi je vjerojatno najjači lobi u americi a većina država radepo njihovom nalogu.
Zadnja izmjena: Rosicky, dana/u 11 okt 2023, 14:11, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai i 38 gostiju.