FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

umene zeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la umene zeljo » 04 jan 2010, 16:31

Otišo si Enki, ostala je tuga,vječno će te voljeti Manijaci s Juga..!

nek ti je vjecni rahmet dusi...!!

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 04 jan 2010, 16:32

pile87 je napisao/la:Otkrismo toplu vodu, sve poslovan covjek na forumu :D kao da nikom do sad nije palo na pamet nesto napraviti al takav je vakat da niko ne da para ne samo sad nego par zadnjih godina unazad, a i kamaru zanimljivih objekata i prostora u gradu niko se ziv ne trza toliko da napravi tribinu pa da kao posle ima neke koristi prije svega to kosta a i nesigurna je investicija, prije svega da bi se napravio istok treba milion a za te pare mozes uzeti prostor gdje hoces u gradu.Tako da je ta ideja da neko nesto napravi totalno nerealna.
Eto sad imamo 200 000, otprilike nista ali mislim da bi se nesto moglo organizovati kod uefe ili fife kao stadion koji je ostecen u ratu i dobiti neku cifu na racun toga.prilicno sam siguran kada bi organizovali neku utakmicu narimjer sa volsburgom u kojoj bi karta bila karikiram 50 KM i u kojoj bi sredstva bila usmjerena na gradnju tribine da bi nagurali 15 000 ljudi na stadion plus neki prijatelji kluba moglo bi se doci do neke fine cife sa kojom bi se bilo u stanju napraviti i vise od istoka.Otprilike sve ovo spada u neka mastanja i nase zelje i ne bi bilo neizvodljivo da klub nije u dugovima kakvim jeste.Nekad u buducnosti ako bog da, mislio sam da necu vise nikad vidjeti refektore na Grbavici pa ih docekah.Bitnije od svega ovoga treba zapamtiti koja je gamad zapalila stadion i koja je gamad dovela da stadion bude u ovakvom stanju.

samo nek naprave stadion pa da mogu umrijet :)

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 04 jan 2010, 16:40

Predrag Šimić (INTERVJU)

SPORTportal: Kako ocjenjujete igre Željezničara u protekloj polusezoni u BiH prvenstvu?

Predrag Šimić: S obzirom da smo kiksali kući protiv Rudara, Zrinjskog, a pogotovo protiv Sarajeva, i obzirom da smo u polufinalu kupa, moramo biti zadovoljni sadašnjim plasmanom na tabeli.

SPORTportal: Kako ste zadovoljni svojim igrama i dobijenom prilikom?

Predrag Šimić: Mogu reći da sam polovično zadovoljan minutažom koja mi je pružena, ali mislim da sam to vrijeme na terenu dobro iskoristio, mada smatram da mogu mnogo više doprinijeti klubu u nastojanjima da ostvarimo zacrtane ciljeve.

SPORTportal: Da li ste zadovoljni uslovima koje imate u Željezničaru i da li razmišljate o ponovnom odlasku u inostranstvo?

Predrag Šimić: Dolaskom nove uprave stvari se pomjeraju u pozitivnom smjeru i nadam se da dolaze bolji dani za Željezničar jer to ovaj tim zaista zaslužuje. Što se tiče inostranstva ta opcija je uvijek otvorena.
SPORTportal: Koje ekipe po vama imaju priliku da osvoje šampionsku titulu u ovoj sezoni?

Predrag Šimić: Uz moje želje da to bude Željezničar, realno je da tu spada i Sarajevo, Široki Brijeg, Borac Banja Luka i Zrinjski. Mislim da će proljetni dio šampionata biti jako zanimljiv, kao nikada do sada.

SPORTportal: Ima li Željezničar šanse da preko KUP-a izbori izlazak u Evropu?

Predrag Šimić: Smatram da je to jedan od načina da ostvarimo taj cilj i nadam se da će zaista doći do osvajanja kup-a BiH. Samim izlaskom na evropsku scenu bi se uveliko popravila atmosfera u klubu.

SPORTportal: Da li će se vaš klub pojačati u prvenstvenoj pauzi i možete li nam reći neka od imena?

Predrag Šimić: To pitanje bi ponajprije trebalo postaviti menadžeru kluba koji zasigurno ima neke planove kako i na koji način pojačati tim pred dolazeće izazove, ali u slučaju da tim ostane isti, ponovo ćemo davati 100 % na terenu i braniti boje kluba.

SPORTportal: Da li imate reprezentativne ambicije?

Predrag Šimić: Ambicija uvijek postoji ali realnost je da ima mlađih igrača koji treba da zauzmu mjesto u reprezentaciji BiH. Kao što znate ja sam debitovao u mladoj reprezentaciji 1998. godine i odigrao niz utakmica za istu, a također sam igrao i za A reprezentaciju BiH i samim tim mi se životna želja, sto se tiče reprezentativnih nastupa, ispunila.

SPORTportal: Možete li nam reći u kojim ste klubovima do sada igrali?

Predrag Šimić: Naravno, igrao sam u FK Vrbanjuši koji mi je bio i matični klub sve do 1999. godine, potom odlazim u NK Zagreb gdje sam osvojio titulu prvaka Hrvatske, i tu sam ostao do 2003 kada prelazim u NK Široki Brijeg s kojim također osvajam titulu prvaka BiH. Ostajem u NK Širokom Brijegu jednu sezonu nakon čega odlazim u NK Zrinjski. U NK Zrinjskom sam igrao polusezonu i tada prelazim u NK Hajduk. Nakon NK Hajduka sam igrao za NK Maribor iz Slovenije, te nakon toga odlazim u Grčku gdje sam proveo dvije sezone u klubu FC Niki Volos i FC Rodos. Dalje priča nastavlja sa FK Željezničarom.

SPORTportal: Kakav je jedan uobičajeni radni dan profesionalnog fudbalera?

Predrag Šimić: Uz samo treniranje i kvalitetnu ishranu teži se zdravom i mirnom životu. Život profesionalnog fudbalera je pun raznih odricanja kako na profesionalnom tako i na privatnom planu.

SPORTportal: Koliko vremena stignete provesti sa porodicom i prijateljima?

Predrag Šimić: Sve slobodno vrijeme posvećujem svojoj obitelji koja mi je velika potpora u sve što radim i čime se bavim. Nedavno sam postao otac prekrasne kćerkice Sare koja mi ispunjava srce i dušu i ona je moj najveći fan (smijeh).

SPORTportal: Svjedoci smo da je sada moderno da igrači nakon završene karijere cesto postaju treneri. Imate li vi takve ambicije?

Predrag Šimić: Sigurno da ambicije postoje, ali sve u svoje vrijeme, trenutno sam jedino okupiran nastupima za sadašnji klub i igrama na terenu.

SPORTportal: Ko vam je najdraži trener?

Predrag Šimić: Moram priznati da sam od mnogih trenera naučio mnogo ali bi kao najdražeg istaknuo jednog i jedinog Hadžiosmanović Aliju poznatog kao Braco.

SPORTportal: Gdje sebe vidite za 10 godina?

Predrag Šimić: Vidim se kao zdravog, sretnog porodičnog čovjeka koji sa svojim iskustvom usmjerava djecu ka zdravom i sportskom životu.
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 04 jan 2010, 16:46

lol , kao novinar koji se sprema za interview sa jdnim igracem bi trebao znat gdje je taj igrac prije igrao :D

edotm87
Kontakt:

Post Postao/la edotm87 » 04 jan 2010, 17:19

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:slika
Goodison park u Engleskoj , podsjeca me na Grbavicu samo 100x ljepse, mogli bi i mi ovako istocnu tribinu napraviti da se uklopi sa sjeverom.
najljepsi stadion, pravi navijacki,a Grbavica kad bi se uradila bila bi ista... kazem kad bi se... ;)
BRAVE HEART 1979-2005

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 04 jan 2010, 18:06

Seyo_TM je napisao/la:Cuj ostavio bi je onakvu i onda govoris da bi ostale tri tribine ponovo izgradio :mrgreen:
Hahahah pa s obzirom u kakvoj smo finansijskoj situaciji meni je grbavica takva kakva je nesto najdraze u zivotu :D

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 04 jan 2010, 18:46

http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 04 jan 2010, 18:50

Kad već maštamo, po meni najidealnije riješenje za grbavicu bi bilo: istok i zapad napraviti indetničnim kao sjever, s tim što bi se na zapadu nalazila prelijepa, komforna, europska loža ;) a što se tiče juga njega bi napravio skroz drugačijeg od ostalih tribina samo za TM ;) nekako da bude iz jednog dijela tribina, ako me kontate i da počne od samog dna,a ne ko sad pola tribine se ne koristi, ma da bude nešta kao što će biti kop na liverpulovom novom stadionu, evo slike slika
da se pohvalim ovaj stadion sam ja pravio ;)
Strauss Junior

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 04 jan 2010, 18:54

mog'o si pitarskiji klub naci...

AnnesTM87
Kontakt:

Post Postao/la AnnesTM87 » 04 jan 2010, 19:15

Nivesica :D

slika
Jer si jedan jedini ! - www.tm87-breza.com.ba Officijalna stranica TM87-Breza

umene zeljo
Kontakt:

Post Postao/la umene zeljo » 04 jan 2010, 19:28

AnnesTM87 je napisao/la:Nivesica :D

slika
hahahah......prejako

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 04 jan 2010, 19:28

AnnesTM87
Kontakt:

Post Postao/la AnnesTM87 » 04 jan 2010, 19:29

slika
Jer si jedan jedini ! - www.tm87-breza.com.ba Officijalna stranica TM87-Breza

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 04 jan 2010, 19:50

AnnesTM87 je napisao/la:slika
Ima da je na desk stavim. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

fcz
Kontakt:

Post Postao/la fcz » 04 jan 2010, 20:11

ovako nekako ja zamisljam grbavicu, kad bi kompletna bila uradjena po uzoru na sjever (inace, ovo je ruhrstadion u bochumu):

slika
slika
slika

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 04 jan 2010, 20:22

fcz je napisao/la:ovako nekako ja zamisljam grbavicu, kad bi kompletna bila uradjena po uzoru na sjever (inace, ovo je ruhrstadion u bochumu):

slika
slika
slika
I ja ali samo manji kapacitet :D :mrgreen:
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

fcz
Kontakt:

Post Postao/la fcz » 04 jan 2010, 20:28

sto manji, ovako je bas taman, izmedju 25 i 30 hiljada.

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 04 jan 2010, 20:31

fcz je napisao/la:sto manji, ovako je bas taman, izmedju 25 i 30 hiljada.
ma vise prima sto posto ..
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

fcz
Kontakt:

Post Postao/la fcz » 04 jan 2010, 20:36

prema wikipediji 31,328.
ma tu je to negdje s grbavicom, jer su tribine na ovom stadionu jako slicne nasem sjeveru.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 04 jan 2010, 21:00

Imal' ko jos da preprica san?

Samo Ivica pogodi u srz sa svim sto kaze,pa i sad za Papeta!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, sassari i 26 gostiju.