Postao/la DirkNowitzki » 21 dec 2025, 23:48
Velicanstvena pobjeda, pogotovo na strani sto se uzelo. Zaista za svaki respekt. Treba odati i priznanje sudackoj trojci koja je napravila maestralan mec, niti jednog trenutka nije bilo niti jedne sumnje u odluku. Bravo i za naseg Maida Lasetovica, sina legendarnog Laseta, koji je veceras odradio odlican posao. Pribojavao sam se sudjenja sve vrijeme, Jaramazovic stalno prijeti da ce napustiti projekat Spartaka, ali veceras kad je krenulo nizbrdo, pokazali su veliku ranjivost.
Potajno sam se nadao pobjedi i da Plummer i Young odigraju ovako dobar mec. Alfonso dolazi na radnu temperaturu, a veceras je odigrao odlicno u drugom poluvremenu. Razlog sto je odigrao odlicno u drugom poluvremenu je nazalost taj sto se vidjelo da Bosna puno energicnije i bolje izgleda bez Edina Atica. Lopta je puno tecnije isla u napadu, uspostavila se hijerarhija gdje se trazio ili Young ili Plummer. Cinjenica da je West odigrao katastrofalan mec i da smo uspjeli na kraju dobiti, pokazuje koliko su maestralni u drugom dijelu bili Young, Plummer i Kovacevic. Za Younga sam znao da ce odigrati vrhunski mec, jer na drugoj strani nema Danila Nikolica koji bi ga konstantno u odbrani izvlacio vani i sutirao iz pick n’pop situacija, znao sam da ce biti odmorniji, ostali (Ilic, Medarevic, itd nemaju tu sposobnost).
Prvo poluvrijeme oni nisu toliko dobri bili koliko smo mi lose igrali u odbrani. Ovaj tim zivi i umire s odbranom, kad god smo dobru odbranu odigrali, nagradjeni smo i pobjedom. Igrac tipa Lopeza bolje odgovara ovom timu, ne Atic npr. jer Edo previse zeli da “carini” loptu, kada je on u ekipi previse smo staticni.
Od Joesara sam ocekivao da odigra jos bolju utakmicu, nije ponovo na nivou bio. Pero je u nestvarnoj formi, nikada u zivotu nije ovako igrao. Nazalost, ispade da je veci doprinos u sezoni dao Djoko, nego Miralem koji ce ispasti najveci promasaj sezone. Uz sve nedace povreda Shepharda, neigranje Halilovica, Muhamed je klupirao i Delu (nemam informaciju da je povrijedjen), na kraju je sansu dobio i Manojlovic. Cak i kada smo se vracali, malo ga je vratio nazad u igru, sto je za svaki respekt. Novak ima veliko srce, radan je, nije veliki talenat, ali moze koristiti u narednom periodu.
Young ima problema s motivacijom, ali kada je motivisan, rijetko ko ga moze cuvati. Veceras se na njemu bas vidjelo da mu je stalo i da zeli preokret. Nadam se da cemo sto vise akcija vidjeti za Plummera, jer je ozbiljna prijetnja svima, da je visociji 6/7 cm, igrao bi sigurno ozbiljnu ulogu u puno jacim klubovima.
Nadam se da ce protiv Zadra makar na tribinama biti 2.500-3.000 ljudi, a ne samo mi standardni koji smo kupili sezonske ulaznice i jos par stotina ljudi koji dodju povremeno.
Zadnja izmjena:
DirkNowitzki, dana/u 22 dec 2025, 00:20, ukupno mijenjano 1 put.