Emir Spahić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la calcio » 09 avg 2014, 00:58

Tek sad procitah ovaj Spahicev intervju za Avaz. Dobar intervju, rekao je nekoliko zanimljivih stvari.
Kaze da smo odigrali lose protiv Nigerije, iako smo pokradeni, ali da nas nije islo taj dan iako je bilo velike zelje, sa Susicem ima pravi prijateljski odnos, brani ga ("Nije lako Safetu ako se zna da ima hiljade trenera i drugih pametnjakovića koji bi uvjek uradili „bolje“) i na kraju kaze da nismo ni svjesni sta ime Hasana Salihamidzica znaci u svijetu.
Bogami, Spaha demantova neke od stvari za koje su ga optuzivali.
Trebao je tako cijelo vrijeme, pricati sa medijima a ne bojkotovati, i onda bi bilo mozda manje optuzbi, traceva i ogovaranja.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 09 avg 2014, 01:01

calcio je napisao/la:Tek sad procitah ovaj Spahicev intervju za Avaz. Dobar intervju, rekao je nekoliko zanimljivih stvari.
Kaze da smo odigrali lose protiv Nigerije, iako smo pokradeni, ali da nas nije islo taj dan iako je bilo velike zelje, sa Susicem ima pravi prijateljski odnos, brani ga ("Nije lako Safetu ako se zna da ima hiljade trenera i drugih pametnjakovića koji bi uvjek uradili „bolje“) i na kraju kaze da nismo ni svjesni sta ime Hasana Salihamidzica znaci u svijetu.
Trebao je tako cijelo vrijeme, pricati sa medijima a ne bojkotovati, i onda bi bilo mozda manje optuzbi, traceva i ogovaranja.
:thumbup:

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 09 avg 2014, 01:22

@calcio zaboli me ona stvar sta je rekao za Avaz,on ne daje izjave za domace medije...nek ugasi sve profile i nek suti,dovidjenja,prijatno :salut:

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 09 avg 2014, 01:30

@Ajax, pričamo upravo o tome da je jedan "panj" Altidore, kako ga neki nazivaju, pravio budalu od Spahića jedne Julske večeri. Ako je Altidore "panj" a Spahić alfa i omega odbrambeni igrač, onda da Bog da mi imali na izvoz napadača koji su "panjevi" i igraju u ispodprosjećnom Sunderlandu, odnosno Alkmaaru, kako ti kažeš. Jeli sada jasnije?

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 09 avg 2014, 02:17

fkv123 je napisao/la:@Ajax, pričamo upravo o tome da je jedan "panj" Altidore, kako ga neki nazivaju, pravio budalu od Spahića jedne Julske večeri. Ako je Altidore "panj" a Spahić alfa i omega odbrambeni igrač, onda da Bog da mi imali na izvoz napadača koji su "panjevi" i igraju u ispodprosjećnom Sunderlandu, odnosno Alkmaaru, kako ti kažeš. Jeli sada jasnije?
:urnebes: a sto manje alfi i omega stopera :urnebes:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 09 avg 2014, 02:56

Odakle Altidore sada??

Altidorea je jako tesko cuvati...nije neki golgeter ali u duelima je jak kao zemlja..

Nikako ne kontam :hmmmmm: ...kako je Altidore pravio Spahu budalom....Spaha je izasao na poluvremenu kod 2:0 za nas(mislim da je Sunjic usao umjesto Spahe)...poslije je Altidore zabio tri gola za manje od pola sata...ispravite me ako grijesim.. :?
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 09 avg 2014, 03:13

Juventinisimo je napisao/la:Kad se vec postavljaju GIFovi sa Spahom...vjerujem da ima i onih gdje je Spaha stavio u "dzep" mnoge napadace...gdje je isao glavom gdje drugi nisu nogom...gdje je maltene drzao odbranu sam a pored njega igrali kojekakvi panjevi(znate za one sto su se prodavali)...ipak nije Spaha igrao samo SP...igra covjek godinama..

Imao je greski...naravno da je imao...koji igrac ih nema...dajte barem JEDNOG na cijelom svijetu..
Da bude lakse,dajte barem JEDNOG,za vrijeme Spahe koji je trebao da igra u repki a Spaha ne..
Postajte i argumentujte,ko,kako i zasto..

Spahinu igru protiv Nigerije vidimo kroz greske...tacno tako, ali moramo biti realni i reci da je covjek SAM igrao LCD i LB...znaci i Pape ima svoje "maslo" u toj utakmici...opet da kazem, "taktika-nesto najgore sto sam vidio od kako pratim fudbal"...
Medjutim, to ne opravdava Spahu za katastrofalne pasove na toj utakmici..da je izgubio ritam,prostor i "poziciju" zbog toga...mora se priznati da jeste..on jednostavno nije bio sposoban da pokriva dvije pozicije..a ko jeste? ko to moze?

O njegovoj (ne)disciplini neka kaze nesto vise ko je upoznat sa time...mi samo nagadjamo o tome..ali ipak svi smo svjesni da gdje ima dima ima i vatre...koliko?? Nisam siguran i ne mogu tvrditi..
To mozemo vidjeti i po igracima koji se oglasavaju nakon Spahinog odlaska...njih niko ne sili da napisu bilo sta...tako da prica "nece valjda reci da su jedva docekali" ne pije vode..oni svjesno napisu sta misle..

"Navijaci" su pljuvali i Brazzu(ja Boga mi nisam)...sjecam se dobro..za Bayern "gine" :crazy: a za repku preko qurca igra :crazy: :crazy: :crazy: ...a covjek je bio jedini profesionalac u timu...danas ih imamo,hvala Bogu vise..Begovic,Pjanic,Kolasinac...

Mi brzo zaboravimo neke stvari...Spaha je igrao SRCEM za repku...Dzeko nas ODVEO na SP...Barba istinska LEGENDA...da ne nabrajam vise...
I sve to popljujemo.. :nene: :nene: :nene: :nene: :nene: i valjda su to ti "najvatreniji navijac
i"... :hmmmmm:
Džeko kloc, ja mu kroz noge provlačio loptu, ta će on, vidi mu glave, seljak, ljigavac, kabadahija......
Sve za kafom ili ispred kompjutera, sve inteligentni ljudi, uspjeli u životu koji i sad pitaju mamu i tatu da im da za kafe da mogu tračat po par sati, i platit im internet da mogu 24 sata visit po forumima :zzz:

Najbolje ih je Damir Nikšić opiso
[youtube][/youtube]

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 09 avg 2014, 03:17

Juventinisimo je napisao/la:Odakle Altidore sada??

Altidorea je jako tesko cuvati...nije neki golgeter ali u duelima je jak kao zemlja..

Nikako ne kontam :hmmmmm: ...kako je Altidore pravio Spahu budalom....Spaha je izasao na poluvremenu kod 2:0 za nas(mislim da je Sunjic usao umjesto Spahe)...poslije je Altidore zabio tri gola za manje od pola sata...ispravite me ako grijesim.. :?
Neka dok djeca pogledaju hajlajtse na youtubeu pa će ti odgovorit.
Dok je Spaha igro nisu mogli prismrdit golu, izašo on i imaš šta vidit.
To nas bojim se čeka i u kvalifikacijama kada ove igračine zamjene ovog levata, kiksera, kabadahiju i klocinu :kafa:

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 09 avg 2014, 03:48

Drug Mandrax reče "koga boli briga kad nas panjevi kao Altidore budu trpali". Eto kako dodje do priče o tamnoputom Amerikancu i moje konstatacije da bih volio da mi imamo pun napad takvih "panjeva".

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 09 avg 2014, 03:57

ma odsad in sunjic we trust :lol: :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 avg 2014, 06:38

Ništa on nije demantovao. Shvatio je da su mu svi okrenuli leđa pa opet pokušava da manipuliše, ljigavac spreman na sve. Kakav licemjer jbt.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 09 avg 2014, 07:37

Pojedinci priželjkuju da spusimo EP da kažu zbog Spahica a lik nam oduze EP svojom bahatoscu i gluposti kao i prolaz grupe na SP.
Nevjerovatno koliko raja pada na patetiku. Od kapitena očekujem da se pridruži Barbi na pokeru.
I on nema pravo spominjati Hasu nikad više. Sramota ljigava sad daje intervju a gdje je bio poslije Nigerije i Nasrija.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 09 avg 2014, 10:09

calcio je napisao/la:Tek sad procitah ovaj Spahicev intervju za Avaz. Dobar intervju, rekao je nekoliko zanimljivih stvari.
Može li link tog intervjua?
DRUG NEBI TI PUNCA

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 09 avg 2014, 10:30

ovdje mozete procitati cijeli intervju
- Gotovo je. Povlačim se iz reprezentacije – izjavio je Emir Spahić u telefonskom razgovoru.

Spahić je kapiten s najdužim stažom u reprezentaciji. Utakmica i historijska pobjeda Zmajeva protiv Irana bila je oproštajna za njega. Definitivno, neće ga biti na popisu za mečeve s Lihtenštajnom i Kiprom.

O Ibričiću i Džeki

- Možda se nekome čini da sam previše bio vezan za Edina i Ibru. Nastojao sam biti korektan i jednak prema svima. Ako je to tako izgledalo, onda sam ja ponosan na to da je Edin planetarna zvijezda, naš ambasador, zaštiti znak BiH. Moje mišljenje da se prema Ibričiću činila nepravda. Nije zaslužio nekorektan odnos. Otišao je iz reprezentacije iako je mogao još puno dati – kaže Emir.

Ne znam da mrzim

Nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu nije se oglašavao, potom je otvorio dušu.

- Nisam više u cvijetu mladosti. Definitivno sve teže podnosim napore. Već sam imao razgovor s Rudi Felerom, s ljudima u Bayeru. Najavio sam da više neću igrati za reprezentaciju. Cijelu sam karijeru i život podredio reprezentaciji. Krpio sam rupe i onda kada se to činilo nemogućom misijom. Obećao sam sebi, svojoj porodici, kolegama da ćemo otići na veliko takmičenje. To mi se ostvarilo. Ostavljam iza sebe jaku ekipu, jednu jaku familiju. Ostaju moja braća...

U kom svojstvu se vidite u budućnosti kada je reprezentacija u pitanju?

- Ako nekada budem potreban selektoru i reprezentaciji ja sam uvjek spreman staviti se na raspolaganje. Međutim, sada sam osjetio da je došlo vrijeme da se povučem. Jedini razlog je opterećenje, moje fizičko stanje koje nije više kao prije četiri pet godina. Ja ću ubuduće biti jedan veliki srčani navijač Bosne i Hercegovine.

Kako ste se nosili s kritikama na Vaš račun proteklih godina?

- Iako je bilo vrijeđanja, omaložavanja, optužbi na moj račun, ja nikome ništa ne zamjeram Svašta se pričalo i pisalo. Ja znam da ljudi u BiH jako vole svoju reprezentaciju. Ja znam da je tanka nit između mržnje i ljubavi. Nikome ništa ne zamjeram. U mom životu nema mjesta za mržnju, za osvetu... Nisam odgojen da nekoga mrzim, iako sam prikazivan u najgorem svjetlu od pojedinaca. Ako misle da su u pravu neka tako ostane, ali ja im neću zamjeriti.

Pariz i Rio

- Najsretniji sam bio u Riu, na brazilskoj Marakani kada smo igrali s Argentinom, kada se čula naša himna, vijorila zastava Bosne i Hercegovine. Bio sam najponosniji čovjek na svijetu. Najtužniji sam bio nakon utakmice s Francuskom. Ja sam platio ceh, iako smo baš dobro pokradeni. Valjda je to tako moralo biti.

Ponekad ste bili više od kapitena...

- Samo sam radio svoj posao. Branio sam svoje igrače, jer je to bila moja obaveza kao kapitena. Rekao sam svakome od njih; šta god treba ja sam tu da poturim svoja leđa, da vas zaštitim. I ja sam imao grešaka, koje nisam činio namjerno. Za neke sam se izvinjavao ljudima. Svjesno sam se isturao jer sam znao da mlađi igrači neće izdržati taj pritisak.

Sa Sušićem prijatelj

Zamerate li sebi, selektoru što nismo prošli u drugi krug?

- Iskreno, mogli smo i morali proći dalje. Nije nam se trebala dogoditi Nigerija. Jesmo oštećeni, ali smo odigrali slabo. Ima dana u nogometu, a to je bio baš taj protiv Nigerije, kada hoćeš, želiš, a ne možeš.

Kakav je bio Vaš odnos sa selektorom Sušićem?

- Korektan, prijateljski. Nije to bio klasični odnos igrač i trener, već pravi prijateljski. I na to sam ponosan. Nije lako Safetu ako se zna da ima hiljade trenera i drugih pametnjakovića koji bi uvjek uradili „bolje“.

Šta očekuje našu reprezentaciju u budućnosti?

- Imamo dobru reprezentaciju, veliki potencijal u mladim igračima. Ostaju karakterni ljudi i igrači koje predvode Edin, Asmir, Pjanić... Međutim, ne smijemo se zavarati da imamo laganu grupu. Nije lagana, iako moramo sebi postaviti cilj da kao prvi završimo kvalifikacije. Samo tako možemo održati rejting koji smo postigli plasmanom na Svjetsko prvenstvo – izjavio je Spahić.

O Kolašincu

- Istina je da sam otišao na noge Seji Kolašincu kada se lomio za koga će igrati. Ma, koliko se to činilo neuobičajenim želio sam mu tom gestom pokazati koliko mi je stalo da dobijemo takvog igrača. Sejo se pokazao kao naš veliki dobitak, i ja sam na to ponosan.

O Braci i Sergeju

- BiH, posebno NSBiH ne smije se tako lahko odreći veličina kakve su Sergej Barbarez, Muhamed Konjić, Mirsad Hibić, Kenan Hasagić, Saša Papac, Mirsad Bešlija... Svi oni su nas zadužili, oni su udarili temelje ovoj reprezentaciji. Treba ih zadržati u bilo kojem obliku. Nismo ni svjesni šta u svijetu znači ime Hasana Salihamidžića...

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 09 avg 2014, 11:19

fkv123 je napisao/la:Drug Mandrax reče "koga boli briga kad nas panjevi kao Altidore budu trpali". Eto kako dodje do priče o tamnoputom Amerikancu i moje konstatacije da bih volio da mi imamo pun napad takvih "panjeva".
Mislim da je @ mandraX spomenuo Altidorea bas iz razloga sto ga je Spahic zaustavio ( po nekima ovdje jedva ali ipak zaustavio ). A onda ulazi Sunjic i taj isti Altidore zabija 3 komada. Nesto zbog licnih greski nesto zbog neuigranosti stoperskog para ali sve se svodi na isto. Izgledali su jako lose i nesigurno kao sto @no rules rece. Kad je tadasnjim stoperima jedan Altidore pravio pometnju sta ce tek da rade Lukaku, Bale ili Hazard i skoro svaki malo brzi igrac :roll: :roll: Da o EP i ne govorimo. Jer tamo nema laganih ekipa kao sto su Iran i donekle Nigerija. I jos igramo bez Spahe. Ocigledno je jedini cilj da se kvalifikujes. I tu se sve ambicije zavrsavaju. Steta jedne takve reprezentacije. Posebno Dzeke jer takvog igraca mi desetinama godinama necemo imati i samim time najvjerovatnije ni vrhunskih rezultata ( osim ponekih kvalifikovanja ). Izostanak vrhunskog spica je jako tesko nadoknaditi u modernom fudbalu. Imas puno odlicnih reprezentacija kojima samo zbog toga izostane rezultat. Mi cak nemamo ni treceg kakvog god napadaca ?? Ko da ce Dzeko i Vedo igrati 100 godina. Ali o tome izgleda niko ne razmislja. Samo nek se kvalifikujemo. :opaopa: :opaopa: Iz ovog SP sa je moralo izvuci vise. Posebno u utakmici protiv Nigerije. Pitanje je dali ce biti jos takvih prilika vise uopste.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 09 avg 2014, 14:20, ukupno mijenjano 1 put.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 09 avg 2014, 12:04

Kakav je to kapiten pa ne moze objektivno procjeniti da Ibricicu vise nije mjesto u reprezentaciji. Mrzim to, budi iskren ako vec trebas pricati o njemu ili jednostavno izbjegni razgovor ali sugerisati da je jos trebao biti u reprezentaciji je smijesno. Predstavlja se kao borac za dobro repke ali zagovara igranje Ibricica, nekako kontradiktorno :roll:

imperator10
Kontakt:

Post Postao/la imperator10 » 09 avg 2014, 12:27

Popljuvan i otjeran iz reprezentacije, a tek će se sad vidjeti koliko joj je značio i koliko je nenadoknadiv gubitak ovo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 09 avg 2014, 12:51

“Mi trenutno nemamo stopera ni približno Spahićevih kvaliteta i zbog ove izjave nema se razloga niko ljutiti”, rekao je na početku razgovora za SportSport.ba selektor Safet Sušić.

Hajde da se i ja u potpunosti slozim sa jednom Papetovom izjavom. Samo da nije sada malo kasno ??
Trebao ga je nagovoriti da ostane ako je to tako, a jeste ??

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 09 avg 2014, 13:13

I Pape je kleknuo ispred Kapitena i rekao da ga ne zaslužuje. :tokralju:
Svaka čast Pape :salut:
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 09 avg 2014, 13:40

Emir Spahic - Bosnian terminator

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

[youtube][/youtube]
Mangupski

[youtube][/youtube]
:thumbup: :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: AdMer12, denza, Google Adsense [Bot], kakarut, Mostarska i 28 gostiju.