Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Bianconeri1988
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Bianconeri1988 » 30 dec 2011, 21:57

Oprosti, molim te, ja nemam hrabrosti ni poštenja jer sam loš čovjek, ti si na par nivoa više od mene, ustvari ja sam retard za tebe i za mnoge ovdje, ja kao takav nisam vrijedan tvojih riječi, tako da budi ljubazan i ne obraćaj pažnju na moje postove i moje komentare kao i svi ostali jer su to obične gluposti.

Već sam ti jednom rekao i nemam namjeru više ponavljati.

Još jednom, hvala!
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 dec 2011, 22:04

Bianconeri1988 je napisao/la:Oprosti, molim te, ja nemam hrabrosti ni poštenja jer sam loš čovjek, ti si na par nivoa više od mene, ustvari ja sam retard za tebe i za mnoge ovdje, ja kao takav nisam vrijedan tvojih riječi, tako da budi ljubazan i ne obraćaj pažnju na moje postove i moje komentare kao i svi ostali jer su to obične gluposti.

Već sam ti jednom rekao i nemam namjeru više ponavljati.

Još jednom, hvala!
Nema problema. Konacno se u necemu slazemo.
Nije korektno lagati da sam trazio tvoj ban, kad nisam. ;)

P.S. A nesto ti se i avatar promenio. Da nisam ja to izdejstvovao, mozda :?: :!: :lol:

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 30 dec 2011, 22:10

Ako sam ja rekao da ja nisam vrijedan tvojih riječi i ti se s tim složio, zašto pokušavaš razgovarati sa mnom i spuštati se na moj nivo!?

Ili ti čovjek mora crtati!?
Ž '21!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 dec 2011, 22:23

Bianconeri1988 je napisao/la:Ako sam ja rekao da ja nisam vrijedan tvojih riječi i ti se s tim složio, zašto pokušavaš razgovarati sa mnom i spuštati se na moj nivo!?

Ili ti čovjek mora crtati!?
Ne pokusavam da razgovaram sa tobom. A glede tvog nivoa, tesko je spustiti se na njega. Mozda nekim podzemnim sondama, eventualno.:roll:
Poslednja recenica je bila ironija. Nisi je skapirao. Arrivederci.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 30 dec 2011, 22:32

Pomoz Bog!
Ž '21!

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 30 dec 2011, 22:34

IlPrincipe je napisao/la:
A_d_0 je napisao/la:Sve neku objektivnost furaju a Ibrahimovica nema u toj nekoj postavi iako je frajer daleko najbolji igrac lige. Al ovdje pravda nije istjerana od kad je gavran pocrnio, pa se necu ni trudit.
Svake godine s Interom kada je osvojio Serie A za mene je bio najbolji igrač lige pored Kake. To tvrdim i danas, s kakvom on lakoćom igra protiv ovih manjih klubova to nije humano, a u Serie A se šampionat osvaja na manjim utakmicama
Al realno gledajuci, konkurencije nema. Svojim golovima donio 23 boda Milanu. Al hajde. Realnost i objektivnost njihova su vrlina.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 31 dec 2011, 01:29

Da i ja pokušam napraviti moj idelani tim nakon 16 odigrani utakmica ( možda neki igrači koju zaslužuju da se nadju tu neće biti, jer ih nisam dovoljno pratio do sad).

Buffon, jednostavno čovjek je u ovih 16 utakmica pokazao da nije još za staro gvožđe. Sačuvao je mreže u nekoliko utakmica, ali i direktno svojim odbranama donio bodove.

Lichtsteiner, ovdje je dvojba bila između Maggia i Lichtsteinera, ali ovaj me momak kupio igrama ove polusezone, koliko samo pretrci u toku jednu utakmice, odlično zatvara pozadi, da popravi malo centaršut bio klasa više.

Thiago Silva, nije igrao samo jednu utakmicu u ovom dijelu, uzrok većeg broja golova Milanu je, jer mu se partner u odbrani često mjenjao, tako da i to treba uzeti u obzir. Ali da sam stavio i Benatiu umjesto njega ne bi bilo ne zasluženo.

Barzaglie, momak odigrao polusezonu bez greške i apsolutno zaslužio da bude u timu "polusezone".

Lulić, jednostavno kao i Barzaglie odigrao je i više nego što se od njega očekivalo, postigao 3 gola.

Pirlo, posjetio na stare dane i pokazao da ima još toga za pokazati. Šteta što nije postigao gol u ovom dijelu, a imao je nekoliko prilika, ali sreća ga nije pomilovala.

Marchisio, napokon proigrao kako se to i od njega očekuje, postigao golove u dva derbija (Milan, Inter), ali i pored toga je bio jedan od ključni igrača novog Juventusa.

Nocerino, takodjer jedan igrač koji je iz pozadine izašao u prvi plan i već polako otplatio dio uloženog novca. Sa 6 golova zaslužio prvi 11.

Ibrahimović, čovjek koji je donio većinu bodova Milanu ove sezone i on je najzaslužniji zašto je Milan na samom vrhu.

Denis, odlično igra od početka prvenstva, kao i njegova Atalanta, postigao je 12 golova i prvi je strijelac lige do sad.

Di Natale, kao i svake godine ikona koja drži Udine pri samom vrhu Serije A.

----------------Buffon---------------
Lichsteiner---Barzaglie---Silva---Lulić
------Nocerino----Pirlo--Marchisio
-------Di Natale-----Ibra----Denis

Treba dodati još: Handanović, Benatia, Maggio, Vidal, Boateng, Pepe, Klose, Armero, možda sam još nekog zaboravio ali sve su to igrači koji su obilježili ovaj prvi dio sezone.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 31 dec 2011, 08:35

evo jedan post i od mene u nadi da cu skrenut paznju od ovih prepucavanja na nekad najjacem pdf-u koja su dojadila i bogu i narodu. dakle, moj tim polusezone:

buffon - juventus igra dobro, odbrana je solidna i vezni red rijetko lahko propusta napade protivnicke ekipe ALI ono sto prodje njih sigurno nece pored njega. u par navrata je ekipi svojim odbranama donosio bodove i sigurno je jedna od najvaznijih karika trenutno neporazene ekipe lige. highlight polusezone bi definitivno bio odbranjeni penal tottiju, iako bi se lahko dala napraviti dobra kompilacija njegovih odbrana iz svih do sada odigranih utakmica.
lichtsteiner - da se razumijemo, njegovo mjesto u top 5 desnih bekova lige je diskutabilno jer po kvalitetu sigurno nije neka ekstra klasa, medjutim, conte izvlaci iz njega maksimum potencijala i upravo je ono sto treba ekipi juventusa - trkac koji ne komplikuje previse nego jednostavno radi svoj posao. njegov transfer mi je na pocetku bio totalno nejasan s obzirom da ima(o) tendenciju radit nepromisljene prekrsaje (a i mahanje rukama u 16ercu mu nije strano) al' kao sto rekoh, conte izvlaci sami maksimum iz njega i mene sto se tice on je jedan od otkrovljenja polusezone.
thiago silva - italiju su, kao i brazilce, uvijek krasili klasni stoperi a silva je upravo utjelovljenje takvih klasa. beskompromisan, lahkog koraka i tehnicki potkovan sigurno spada u sam vrh svjetskog fudbala i meni je kao fanu calcia drago sto 'imamo' jednog takvog stopera jer muka mi je vise od precijenjenih engleza a bgm i od ovih 'nasih' poluigraca kao sto su cassetti, aronica, biava i ostatak penzionerske ekipe koja ni kriva ni duzna drzi svoje mjesto u prvih 11 top klubova serie a (ovo je ipak tema za neke druge emisije). usudio bih se napisati da milanu znaci gotovo jednako kao i ibrahimovic.
barzagli - igrac koji je od klase srozan do smijurije u wolfsburgu a onda opet vracen do samog vrha. odusevljen sam jednostavnoscu kojom rjesava situacije, odbrana juventusa je sigurno nezamisliva bez njega i ja kao navijac rome mogu samo pozeliti da kjaer napravi nesto slicno.
armero - procitah negdje da je 6 puta izabran za igraca utakmice - svaka cast. po meni, najbolji lijevi bek lige i s obzirom na sistem koji preferira guidolin, armero je podjednako dobar i u ofanzivi i u defanzivi tako da bi ga vec od iduce sezone mogli gledati u nekom vecem klubu jer, ruku na srce, udinese je mala sredina za ovako velikog igraca. jedan je od prvih igraca koje sam imao u vidu kada sam 'sastavljao' ovaj tim.
de rossi - mozda navijacki, mozda subjektivno a mozda i ne!? odigrao je perfektnu polusezonu u slabasnoj romi koja tek treba da zaigra kako zna i strah me i pomislit sta bi bilo da recimo de rossi nije u formi u kakvoj jeste. ova cinjenica me zapravo najvise i 'natjerala' da ga uvrstim u ovih 11 jer tesko je odrzavat top formu kada si cesto okruzen neraspolozenim saigracima. bez ikakve sumnje, najjaci veznjak kojeg italija trenutno ima za ponudit i njegovim eventualnim gubitkom, ne samo da bi roma bila ostecena nego i citava liga jer njegova klasa ide bok uz bok sa zlatanovom, buffonovom i ostalim velikanima.
marchisio - dugo vremena je koristen na zadnjem veznom, zatim je uslijedio eksperiment i na poziciji lijevog veznog da bi ga se ponovo vratilo u sredinu i kroz sav taj period marchisio je pruzao solidne, ne sjajne ne katastrofalne ali solidne partije. medjutim, dolaskom contea koji mu je dao vise slobode i cini se pronasao pravu ulogu za njega, marchisio je jednostavno eksplodirao - statistika ne laze. mozda je steta sto sa ovakvim performansama nije krenuo sa 22/23 godine (imao je potencijal) jer do sad bi sigurno bio i bolji nego sto jeste, medjutim, nikada nije kasno. iskreno se nadam da ce jos napredovati i da nece biti samo one-season-wonder.
boateng - jos jedan meni jako drag igrac. fizicki dominantan i odlican tehnicar sto je u danasnjem fudbalu neka dobitna kombinacija pa i ne cudi njegova dominacija sredine terena. ona partija protiv leccea me odusevila i od tad ga pokusavam pratit kad god imam priliku i uvjerio sam se zapravo o kakvom majstoru se radi. ostatak sezone tj uspjesnost iste milana ce uveliko zavisiti od princa, koji bi ako nastavi sa ovom formom (i naravno ako se jos neke stvari poklope) mogao pocastit navijace jos jednim moonwalkom.
di natale - maestro fudbalskog znanja, omiljen od strane svih pa i protivnika i jednostavno prijetnja sa svih mogucih pozicija opasnih po gol. legenda kakvih je danas malo u novcem obojenim fudbalskom svijetu i koji je odbio prvo romu pa onda sezonu kasnije i juve (iako su se klubovi dogovorili oko finansija) jer je zelio ostati odan svome klubu i navijacima, koji po ko zna koju sezonu za redom i vise nego dobro stoje na tabeli upravo zahvaljujuci njemu.
denis - osjecaj za gol ili imas ili nemas, a ovaj ga ocigledno ima (sto sam kao navijac rome 'osjetio i na svojoj kozi'). trenutno prvi strijelac lige iz utakmice u utakmice pruza sve bolje partije i prava je steta sto je atalanta krenula sa minusom jer bi itekako zakomplikovali borbu za europu, naravno ako bi nastavili sa ovom formom.
ibrahimovic - covjek koji je prostudirao talijansku ligu i potvrdjuje to iz sezone u sezonu. zelite scudetto - potpisite ibrahimovica i stvar je gotova. posjeduje svu slobodu svijeta kada je rijec o igri milana i maksimalno to koristi tako da ga nerijetko mozemo vidjeti i u ulozi kreatora napada a, naravno, jos cesce u onome sto najbolje radi - u ulozi egzekutora.

to bi bilo to, s tim sto definitivno treba spomenuti lulica i klosea koji su se odlicno snasli u svojoj prvoj sezoni u italiji, pogotovo senad i ne bi me iznenadilo da su ovi tracevi oko milana i bayerna zapravo istiniti. medjutim, misljenja sam da su armero i kloseova 'konkurencija' u napadu odigrali bolju polusezonu pa ih ne uvrstih u prvih 11. nocerino je iznenadjenje sezone definitivno i kradja stoljeca, sta se zampariniju motalo po glavi kada ga se onako lahko rjesio to samo on zna. pirlo se lagano vraca na staze stare slave sto mi je kao navijacu azzurra itekako drago, kao i aquilani. tu su i 'neki novi klinci': coutinho, alvarez, lamela, pjanic, estigarribia, torje, badu, jovetic koji se lagano vraca itd. spomenuo bih jos cavanija, maggia, stekelenburga, handanovica i posebno benatiu koji bi se ako nastavi podizati formu mogao naci i u timu sezone na kraju . . .

prije nego neko popljuje neka shvati da je ovo moj licni izbor - nesto sto bi pojedinci trebali nauciti prije nego se registruju na forum. ako sam nekog igraca zaboravio sugerisite i naravno oprostite, halalite :D
budite pozdravljeni i uzivajte u praznicima

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 31 dec 2011, 09:27

Bravo za @juventus 0244 i @Evil Genius II, jednostavno to je to ! ;)
-RIVALDO-

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 31 dec 2011, 09:37

Preziosi je poceo sa zimskim shoppingom : doso je Gilardino iz Fiorentine za 8 miliona eura. Gila ce imat oko 2 miliona eura godisnje. Sad ocekujem jos jedno 5 pojacanja od ludjaka :lol: 8-)

Kakogod,bilo je i vrijeme da Gila ode iz Fiorentine kojoj sad predvidjam sigurnu borbu za opstanak.
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato...

I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Lucio idiote umri !

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 31 dec 2011, 12:57

A ostat ce vjerovatno i bez Montoliva i Vargasa, a onda ostaje jos Jovetic

njemu predvidjam Manchester City, jer znamo da niko od italijana nema eura da zadovolji Fiorentinu

od Precioznog nista novo, prosle zime je prodao 5 napadaca i kupio novih 5 :lol:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 31 dec 2011, 17:29

evo da i ja napravim idealnih 11 u dosad odigranom dijelu prvenstva.

4-4-2

-------------buffon--------------

maggio--silva--barzagli--lulić

marchisio-pirlo-ddr-boateng

------di natale-----ibra---------

ne bi nešto posebno komentarisao niti koga posebno izdvajao. sretna nova 8-)
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 31 dec 2011, 17:34

Svim forumašima sa ovog pdf-a i ljubiteljima Serie A
želim sretnu i uspješnu 2012...

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 31 dec 2011, 17:50

Mister No je napisao/la:Svim forumašima sa ovog pdf-a i ljubiteljima Serie A
želim sretnu i uspješnu 2012...
-RIVALDO-

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 31 dec 2011, 18:03

Dečki svima želim sretnu novu a za one zadrte talijanske forumaše

Ne može mi nitko ništa jači sam i od sudbine!!!!!!!!!!! :lol:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 31 dec 2011, 19:04

Raja sretna vam svima nova i sve najbolje...

Cujemo se nekad za 2 dana kad dodjem sebi :D

Lijep provod svima 8-)
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato...

I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Lucio idiote umri !

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 31 dec 2011, 19:06

Sritna nova, lipo se provedite i nemojte pretjerivat :lol:
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 01 jan 2012, 08:17

Puma je napisao/la:A ostat ce vjerovatno i bez Montoliva i Vargasa, a onda ostaje jos Jovetic

njemu predvidjam Manchester City, jer znamo da niko od italijana nema eura da zadovolji Fiorentinu

od Precioznog nista novo, prosle zime je prodao 5 napadaca i kupio novih 5 :lol:
Postoje neke naznake da vlasnici zele da prodaju klub, stoga mislim da vrse ovu sezonsku rasprodaju po superniskim cijenama :mrgreen: Nadam se da ce doci do toga, u sto skorijoj buducnosti.

Sretna nova godina Tale moje :mrgreen: Napoli osvaja Ligu Prvaka, Lazio Europa Ligu, Italija Euro 2012, neke od zelja :lol:
Support Velez, It's logical! ★

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 01 jan 2012, 11:34

Sretna Nova ljudi, dabogda gledali sto bolji fudbal u ovoj godini i da Italija osvoji EP 8-) :D
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 02 jan 2012, 22:54

Sretna vam svima nova godina.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.