NBA Playoffs

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: NBA Playoffs

Post Postao/la JoseMourinho » 27 maj 2015, 14:43

neO1 je napisao/la:Meni nije jasno zasto se Cavsi podcjenjuju u finalu protiv GSW-a. Mislim da je njima lakse igrati protiv ekipe koja ima jaku vanjsku liniju, a slabiju unutrasnju. Imaju igrace koji su sposobni da brane i Currya i Klaya dok je pitanje da li je iko od Warriorsa sposoban da brani LBJ-a.
A koga zo tako dobrog imaju da brani currya i tompsona?? Haj ima et iman i nekako al ko još?

Blancos10
Kontakt:

Re: NBA Playoffs

Post Postao/la Blancos10 » 27 maj 2015, 14:47

Pa bit ce sigurno dosta situacija gdje ce Lebron cuvati Currya.

neO1
Kontakt:

Post Postao/la neO1 » 27 maj 2015, 15:31

Evo odgovori ti kolega iznad, a ja sam siguran da ce LeBron veci dio serije cuvati Stepha.

adriano_leite
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: NBA Playoffs

Post Postao/la adriano_leite » 27 maj 2015, 15:33

JoseMourinho je napisao/la:
neO1 je napisao/la:Meni nije jasno zasto se Cavsi podcjenjuju u finalu protiv GSW-a. Mislim da je njima lakse igrati protiv ekipe koja ima jaku vanjsku liniju, a slabiju unutrasnju. Imaju igrace koji su sposobni da brane i Currya i Klaya dok je pitanje da li je iko od Warriorsa sposoban da brani LBJ-a.
A koga zo tako dobrog imaju da brani currya i tompsona?? Haj ima et iman i nekako al ko još?
LeBron James ili je njemu zabranjeno da igra da se vidi dokle mogu Cavsi bez njega??
Zadnja izmjena: adriano_leite, dana/u 27 maj 2015, 15:36, ukupno mijenjano 1 put.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 maj 2015, 15:36

Ja sam siguran da nece LeBron cuvati Curryja. Steph ce biti na 30 ppg u finalu sigurno,bez obzira cuvao ga james ili ne. Bolje cuvti ostala 4 igraca nego ovog jednog. Curry sam nemoze ,koliko god da zabije poena. Bolje zatvoriti klaya,greena i barnesa,nego ovog jednog.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 maj 2015, 15:37

majestic24 je napisao/la:Ja sam siguran da nece LeBron cuvati Curryja. Steph ce biti na 30 ppg u finalu sigurno,bez obzira cuvao ga james ili ne. Bolje cuvti ostala 4 igraca nego ovog jednog. Curry sam nemoze ,koliko god da zabije poena. Bolje zatvoriti klaya,greena i barnesa,nego ovog jednog.
Ma ja sam siguran da ce ga Iman cuvati, a James ce cuvati Klaya.

Mes Que Un Club!

Blancos10
Kontakt:

Post Postao/la Blancos10 » 27 maj 2015, 15:46

majestic24 je napisao/la:Ja sam siguran da nece LeBron cuvati Curryja. Steph ce biti na 30 ppg u finalu sigurno,bez obzira cuvao ga james ili ne. Bolje cuvti ostala 4 igraca nego ovog jednog. Curry sam nemoze ,koliko god da zabije poena. Bolje zatvoriti klaya,greena i barnesa,nego ovog jednog.
Legenda kaže da je uvijek bolje cuvati najboljeg igraca ekipe, udarati ga, udvajati, jednostavno pokušati ga izbaciti iz ritma.

Jer ako pustiš vodju ekipe (Lebron/Currya) da se razigraju, onda si yebao ježa. Pa zamisli Currya u seriji kad ga krene, to ti je smrt.

A ovamo ako Lebron bude igrao strašno, odmah mu i ekipa igra za 30 % bolje.

neO1
Kontakt:

Post Postao/la neO1 » 27 maj 2015, 15:48

Ma bez obzira ko koga cuvao imaju dva igraca koji mogu zaustaviti Klaya i Stepha, a kad se to uradi protiv GSW-a imas vrlo dobre sanse za pobjedu.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 27 maj 2015, 15:49

ma ja jedva čekam duel LBJ - Green :mrgreen:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 27 maj 2015, 16:03

adriano_leite je napisao/la:
I ja isto kontam da ce biti tako.

Po meni bas te odbrane jedan na jedan bi mogle odluciti ovu seriju.. i to ne toliko na Curryu i LeBronu, jer su oni igraci koji i pored najbolje moguce odbrane mogu zatrpati kos, koliko na drugim igracima.. Klay, Barnes, Smith, Shumpert, Mozgov i Bogut.. dosta toga ce zavisiti od njih.

Bas me zanima sta ce Blatt uraditi sa Irvingom, koji je taj minus u odbrani kod Cavsa.. isto kao i Curry kod GSW-a, samo sto on uvijek moze cuvati Shumperta jer Iman nije tolika prijetnja u napadu.. moze ga prosrati neka utakmica, ali u sustini ne bi trebalo.

I da se adriano ne uzbudi ( :D ), pod ovim "minus u odbrani" podrazumjevam to da je on u petorci najslabiji u odbrani i da ako ce nekoga sakrivati, to je onda on.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 maj 2015, 16:32

dscile je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:
I ja isto kontam da ce biti tako.

Po meni bas te odbrane jedan na jedan bi mogle odluciti ovu seriju.. i to ne toliko na Curryu i LeBronu, jer su oni igraci koji i pored najbolje moguce odbrane mogu zatrpati kos, koliko na drugim igracima.. Klay, Barnes, Smith, Shumpert, Mozgov i Bogut.. dosta toga ce zavisiti od njih.

Bas me zanima sta ce Blatt uraditi sa Irvingom, koji je taj minus u odbrani kod Cavsa.. isto kao i Curry kod GSW-a, samo sto on uvijek moze cuvati Shumperta jer Iman nije tolika prijetnja u napadu.. moze ga prosrati neka utakmica, ali u sustini ne bi trebalo.

I da se adriano ne uzbudi ( :D ), pod ovim "minus u odbrani" podrazumjevam to da je on u petorci najslabiji u odbrani i da ako ce nekoga sakrivati, to je onda on.
Pa to je sasvim normalno i za ocekivati, da Irving cuva Barnesa, a s druge strane Curry Shumperta, ali valja nekada i izmjenu napraviti, kako ce sakriti Currya kada bude tu Smith, a zna se kakav je on kad se zagrije. Isto tako ne bi me iznenadilo ni jedan drugog da cuvaju, a siguran sam da jedan drugog ne mogu zaustaviti :urnebes: . Najbitnije od svega i najveci upitnik kod njih je: ko ce cuvati Jamesa? Green? Klay mu ne moze nista, Klay ce cuvati Irvinga 90%, ali ako Green bude cuvao Jamesa, eto belaja, jer Barnes nece moci cuvati Tristana na ofanzivnom skoku, ma nema sanse, nit ima snagu da ga drzi van reketa. Ako Green bude igrao 3, eto GSW problema jer ce igra biti sporija ko god bude na 4 kod GSW (Mislim na Moa i Leea). Takodjer, imaju Iggya da cuva Jamesa, ali Iggy nije sto je nekad bio i nece Jamesa mnogo napatiti (Jimmy je bolji defanzivac od Iggya pa smo vidjeli da ga i on nije mogao mnogo puta zaustaviti), plus ce napad GSW biti losiji sa njim nego sa Barnesom.

Ne znam, mozda je navijacki, jer drugacije ne mogu pratiti svoj tim, ali mislim da ce mnogo vise prilagodbe morati raditi GSW nego mi. Mi smo totalno sve opcije isprobali i uigrali zbog povreda, sto je u neku ruku sada i dobra stvar pa se zna sta od koga ocekivati.

Mes Que Un Club!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 27 maj 2015, 16:50

ako Irving i Curry budu cuvali jedan drugog ocekujem nezaboravan suterski obracun :D ali to se vjerovatno nece desiti,a i ne treba.Ima tu igraca koji mogu da koliko toliko uspore Stepha.Bice zanimljivo vidjeti da li ce LeBron u nekim trenucima meca cuvati Stepha,mislim da je to jedino moguce u nekoj gustoj zavrsnici,nije ni on budala da citavu utakmicu trci za njim :D sto se tice odbrane na LeBronu niti Iggy niti Green nisu ni blizu Bulterovoj odbrani jedan na jedan.Tu ocekujem velike stvari od Jamesa,ako mu budu konstantno skupljali reket suteri moraju da budu na nivou,a Irving,Smith,Iman,Jones,Delly svi mogu da pogadjaju suteve i da eksploatisu eventualno skupljanje,pa i ako promase koju tu je mada fakin Tristan da pokupi koji skok u napadu :mrgreen:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 27 maj 2015, 18:04

Kako cuvati nekog kome je potrebno par cenata prostora i sekunda da uputi sut koji pogadja u skoro 50%..Taj prostor mu se moze omoguciti jednim blokom..Mislim da ce ekipa koja se vise okrene cuvanju prvih igraca a ne ostatka ekipe, izgubiti, jer ni James ni Curry nisu u stanju sami rijesiti 7 utakmica poentiranjem, obojici ce trebati udio ekipe i bar po jos jedan igrac na pprosjekuod 20ak poena. a mislim da Iggy iako je ostario da jos uvijek moze odigrati par utakmica vrhunske odbrane, nije da im je trebala u dosadasnjem dijelu POa ta 1na1..

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 27 maj 2015, 19:42

Ne smije Clevelan zrtvovat LeBro a u odbrani bilo na Klayu bilo na Stephu jer bi to znacilo da ce morat trcat kroz blokove ko konj. To bi mu odma uzelo ogroman dio snage za napad. Sto se tice pick igre Currya, jedino je sigurno da ne smiju radit switchevecjer se vidjelo kako se izivljavao na visokim Houstona u tim situacijama. U odbrani ce vjerovatno koristit Barnesa na LeBronu jer je momak fakat ogroman (6-8 visina, 6-11 wingspan i uz to dosta jak), a po potrebi Greena ili udvajati s Bogutom i onda sto preciznije rotirati (sto ce biti tesko). Ne bih se slozio s Adrianom da Barnes ne moze drzat Thompsona na ofanzivnom skoku kad je protiv Memphisa odradio odlican posao u box outu na ZBou (koji je realno bolji od Thompsona u tome zbog strasnog osjecaja) i opcenito u pomoci u reketu. Sigurno je da ce GSW nabijat tempo jer im to bolje lezi nego Clevelandu kojima ipak odgovara sporija igra jer im je u finalu istoka temelj napada bio LeBronov post up. Ako se udje u onaj brzi ritam mogao bi Cleveland imati velikih problema.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 maj 2015, 20:07

Bliži se finale po meni je 50:50.James će na Klaya,a Curry i Irving će da vode rat...

@alem ,kolega nadam se da je sve ok,vidim ove užasne poplave.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 27 maj 2015, 20:24

evo nekih zlatnih momenta LeBrona protiv Ratnika :D
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
a upravo protiv GS-a je cini mi se ove sezone ubacio najvise poena na mecu 42
[youtube][/youtube]
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 27 maj 2015, 22:51

Mogo bi biti gusto u finalu,ne bih se zaletao bas i davao toliku prednost GSW...po meni 50/50..cak malo naginjem na Cavse :D
Racunam na neiskustvo Cury-a i ekipe u finalu,pritisak..a i imam neki osjecaj da ce sut stati,tj zakazati,dok na drugoj strani Cavsi su rastereceni,LBJ ima iskustva u finalu,Irving se oporavio i odmorio malo..generalno ekipa je usla u dobar ritam
A ovo Green na Jamesu...to James unistava lagano ako ga krene,u regularnom djelu ga je u nekim sekvencama nosio u dole u postu kad se spusti...

rudy91
Kontakt:

Post Postao/la rudy91 » 28 maj 2015, 03:31

Bogami se Rocketsi ne sale,Howard babo :D

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 28 maj 2015, 03:40

Ovakav Dwight je daleko najbolji odbrambeni igrac lige, kako je samo lik inteligentan u odbrani. Fantazija. Odlicna odbrana i GSWa al neovoljno dobra kontrola skoka.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 28 maj 2015, 03:50

Moglo bi se ovo i prespavati...

Veoma losa igra obje ekipe. Evidentno su strasno nervozni i uplaseni radi vaznosti utakmice...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.