RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Crveni_1922

Re: FK Velež

Post Postao/la Crveni_1922 » 04 jul 2009, 18:52

ROĐENI SLAŽU EKIPU

Fudbaleri Veleža ulaze u drugu sedmicu priprema, a već treći dan su u Fojnici gdje će pored dva treninga dnevno odraditi i jednu, eventualno dvije test utakmice kako bi prije svega Abdulah Ibraković provjerio nekolicinu novajlija koji žele izboriti svoje mjesto u prvoj ekipi.
Za sada od novih imena tu su Admir Kajtaz i Emir hadžiđulbić za koje se ne može reći da su
novajalije, s obzirom da su i jedan i drugi već nosili dres Veleža. U Fojnici je i nekoliko novih imena
uglavnom manje poznatih poput Borića, Đurasovića, Jovanovića, dok su već na prozivci bili Aličić i Bajramović. Od igrača sa kojima se pregovara su Elvir Čolič i Asim Škaljić. Čolić je prošlu polusezonu odradio u Veležu kao posuđeni igrač Čelika, dok je Asim Škaljić slobodan igrač nakon isteka ugovora u Švicarskoj.
Ekipa će u Fojnici zadržati desetak dana, nakon čega slijedi povratak u Mostar. Nakon toga će se krenuti sa realizacijom preostalih transfera, jer je planirano da Velež u sezonu uđe sa 20 igrača uz tri golmana.
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 06 jul 2009, 19:41

Mont0 je napisao/la:Sta ima za Asima, ostaje u Zelji ili? Bio sam mu se obradovao :( :P
Škaljić i Čolić su naši ;)

Ajdin_RA81
Kontakt:

Post Postao/la Ajdin_RA81 » 06 jul 2009, 19:42

danas za velez potpisali colic,asim skaljc.kodro i coric :D :D

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 06 jul 2009, 19:44

Ajdin_RA81 je napisao/la:danas za velez potpisali colic,asim skaljc.kodro i coric :D :D
Špekulacije ;)

Znam samo da su Hadžiđulbić i Kajtaz došli zasad...a Čolić je obećao da ostaje ako ne bude išao u inostranstvo,te Škaljić bi trebao u nas ipak je on dijete Veleža !!

Fantom78
Kontakt:

Post Postao/la Fantom78 » 06 jul 2009, 20:05

Stone Island je napisao/la:
Ajdin_RA81 je napisao/la:danas za velez potpisali colic,asim skaljc.kodro i coric :D :D
Špekulacije ;)

Znam samo da su Hadžiđulbić i Kajtaz došli zasad...a Čolić je obećao da ostaje ako ne bude išao u inostranstvo,te Škaljić bi trebao u nas ipak je on dijete Veleža !!
tko su ti ?
Meni Đurđa ukrest ne more moje baklje, dimne i topovske. Za unit triba imat tehniku, palit cemo Pirotehniku.

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 06 jul 2009, 20:10

Fantom78 je napisao/la:
Stone Island je napisao/la:
Špekulacije ;)

tko su ti ?
hadziulbic je dobar golman zadnju sezonu u modrici a kajtaz je bio dobar sad je vec istrosen igrac koji je otjeran kao i mnogi iz olimpika nadam se da ce velez sastaviti odlicnu ekipu i da ce se boriti za vrh pozzz svim RA-ovcima
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

Komunikacija
Kontakt:

Post Postao/la Komunikacija » 06 jul 2009, 22:14

Zamisli ti karijere,otjeraju te iz olimpika i znas gdje se mozes uvjek vratit u Velez,tamo ionako nema discipline sto se tice profesionalizma. :lol:
San o ligi prvaka ....ipak ostaje samo san...Zrinjski Mostar

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 06 jul 2009, 22:36

eno velez iz argentine osvojio prvenstvo možda će i ovaj velež osvojiti premijer ligu BiH

prema pojačanjima u upravi veleža izgleda misle ozbiljno
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 07 jul 2009, 02:36

Ne mislis valjda da mogu boriti se za najvise pozicije? Nedovoljno je to za vise od opstanka u ligi, ali neka ih bar u ligi. Jedan grad, jedan klub, Velez Sarsfield. :P
...Život za Široki...

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 07 jul 2009, 08:38

Komunikacija je napisao/la:Zamisli ti karijere,otjeraju te iz olimpika i znas gdje se mozes uvjek vratit u Velez,tamo ionako nema discipline sto se tice profesionalizma. :lol:
Zamisli tvoje karijere....hmmmm.(nemas je nikako!!)

Morecambe
Kontakt:

Post Postao/la Morecambe » 07 jul 2009, 09:59

Komunikacija je napisao/la:Zamisli ti karijere,otjeraju te iz olimpika i znas gdje se mozes uvjek vratit u Velez,tamo ionako nema discipline sto se tice profesionalizma. :lol:
Što nemogu ovih dešnjaka koji se najviše druže sa desankom šakić...
PS: nikada,ali baš nikada ne igraj protiv ekipe druge Engleske lige - ekipe Morećambe,jer samo Morećambe može od 1-3 do 4-3 za 3 minute oooooo Morećambe :)

hujka komandant
Kontakt:

Post Postao/la hujka komandant » 07 jul 2009, 14:08

cujem dobro zivis stara ti ima redovna primanja...

Ajdin_RA81
Kontakt:

Post Postao/la Ajdin_RA81 » 07 jul 2009, 15:02

Fudbalerima Veleža na pripremama u Fojnici danas ce se priključiti i četiri povratnika u sastav rodjenih.Radi se o Elvisu Čoriću i Mustafi Kodri iz gradačačke Zvijezde te Asimu Škaljicu iz Švajcarske i Elviru Čoliću s kojima je uprava našla zajednicki jezik i koji su colic..dogovorili saradnju za narednu sezonu.

Uz provjerena imena golmana Hadžidjulbića i iskusnog Admira Kajtaza koji su vec potpisali vjernost Veležu, sa sigurnosću se može reći da ce rodjeni u narednoj sezoni imati respektabilan sastav i da je nova uprava vec počela povlačiti prave poteze.
-Nadam se da ćemo biti barem u sredini tabele. Ako se ukaže prilika, idemo prema samom vrhu. Mi planiramo u narednih par godina igrati evropske utakmice. Prije rata smo bili evropski klub, zašto ne bismo to bili ponovo? Svi smo siti borbe za opstanak, rekao je novi direktor Veleža Sedin Tanović. :D :D :!: :!: :lol: -VELEZ SE POJACAO

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 07 jul 2009, 15:18

Ajdin_RA81 je napisao/la:Fudbalerima Veleža na pripremama u Fojnici danas ce se priključiti i četiri povratnika u sastav rodjenih.Radi se o Elvisu Čoriću i Mustafi Kodri iz gradačačke Zvijezde te Asimu Škaljicu iz Švajcarske i Elviru Čoliću s kojima je uprava našla zajednicki jezik i koji su colic..dogovorili saradnju za narednu sezonu.

Uz provjerena imena golmana Hadžidjulbića i iskusnog Admira Kajtaza koji su vec potpisali vjernost Veležu, sa sigurnosću se može reći da ce rodjeni u narednoj sezoni imati respektabilan sastav i da je nova uprava vec počela povlačiti prave poteze.
-Nadam se da ćemo biti barem u sredini tabele. Ako se ukaže prilika, idemo prema samom vrhu. Mi planiramo u narednih par godina igrati evropske utakmice. Prije rata smo bili evropski klub, zašto ne bismo to bili ponovo? Svi smo siti borbe za opstanak, rekao je novi direktor Veleža Sedin Tanović. :D :D :!: :!: :lol: -VELEZ SE POJACAO
nek vam je sa srecom..da kod vas pocnu igrati kako valja...oni se jednostavnom svojom igrom nisu bas uklopilu i igru zvijezde
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 07 jul 2009, 15:46

Na istoku stare price - na zapadu nista novo. Kako sam i ocekivao. A je li se moglo na sezonu i pol ikako sa njima napraviti ugovor, ccc, ovo ti je sve na slamku .. Uglavnom, nadam se da necemo biti kandidati za ispadanje, jer vidim svi nas sa radoscu tu svrstaju, nadam se da cemo se malo osvijestiti i da se prosla sezona nece ponoviti.

Forza Velez.
Support Velez, It's logical! ★

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 08 jul 2009, 09:04

Ćorić i Kodro su dobra pojačanja za Velež, mislim Vi ste već dobro upoznati njihovim kvalitetama. Posebno Mustafa Kodro, momak rastura u veznom. Drago mi je da će narednu sezonu pomoći Veležu da napravi bolje rezultate.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 08 jul 2009, 09:27

Knele je napisao/la:Ćorić i Kodro su dobra pojačanja za Velež, mislim Vi ste već dobro upoznati njihovim kvalitetama. Posebno Mustafa Kodro, momak rastura u veznom. Drago mi je da će narednu sezonu pomoći Veležu da napravi bolje rezultate.

Ma dobro je uglavnom krenulo je na bolje radi se punom parom!!

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 08 jul 2009, 15:17

IBRAKOVIĆ Moralo je bolje
slika

U ponedjeljak su Rođeni odigrali i svoju prvu utakmicu u pripremnom razdoblju, u Fojnici je savladan istoimeni drugoligaš s 4:0, no šef stručnog stožera Abdulah Ibraković nije prezadovoljan viđenim.
Na teren je poslao dvije potpuno različite momčadi i s obzirom da je na raspolaganju imao čak dvanaest igrača na probi, nije tražio ništa više od maksimalnog zalaganja i borbenosti.
- Svjestan sam da je umor prisutan, ali to ne može biti alibi. Ovakva igra daleko je od željene i planirane, daleko od onoga kako moramo igrati iduće sezone. Moramo biti mnogo žustriji, agresivniji, s mnogo više želje, ukratko je objasnio Ibraković.
Golove za Rođene postigli su redom igrači koji se u Fojnici nalaze na probi – Adnan Ejupović, Adnan Šahmanović, Dino Suljaković i Sandi Berić. Ipak, nije Ibraković želio govoriti o pojedinačnim kvalitetama igrača koje je isprobao u ponedjeljak, niti detalje njihovog eventualnog ostanka u crvenom dresu.
- Neke ćemo već danas poslati kući, ali ćemo ih nastaviti aktivno pratiti u idućoj polusezoni, dok će neki ostati s nama do nedjelje i nastaviti se boriti za mjesto u momčadi, istaknuo je Ibraković.
Od jučer on na raspolaganju ima i Asima Škaljića i Elvira Čolića, koji su se pridružili ostatku momčad i odradili večernji trening, pa je tako ostao tek neizvjestan status Danijela Majkića i Amera Juge.
- Jugo traži angažman u inozemstvu, dok Majkić još uvijek pregovara s klubom. Nažalost, mi ne možemo previše čekati i ova priča mora biti riješena brzo. Nitko nije nezamjenjiv, niti ćemo ikome dopustiti da se igra s ugledom kluba, rekao je Ibraković.
Naglasio je šef struke da do ponedjeljka, kada se momčad vrati u Mostar, želi imati jasnu sliku 90 posto momčadi na koju će računati u idućoj sezoni, kojoj se eventualno može priključiti jedno ili dva provjerena pojačanja do početka sezone.

Džafić, Ćorić i Kodro na čekanju

Iako su iz ljudi Uprave navodno postigli načelan dogovor s Mustafom Kodrom i Elvisom Ćorićem, direktor Sedin Tanović kazao nam je da ne žele ništa ozvaničiti dok ne razgovaraju s ljudima iz Zvijezde, u kojoj je ovaj dvojac završio prošlu sezonu.
- Imamo korektan odnos za Zvijezdom i ne želimo to kvariti. Razgovarat ćemo s njima i ako oni ne budu imali ništa protiv, raditi na angažmanu Kodre i Ćorića, kaže Tanović.
S Veležom je u pregovorima i s mladim reprezentativcem Adinom Džafićem, no ovaj nogometaš trenutačno je na probi u Arminiji iz Bielefelda.
- Džafić je obećao da će se, ako ne pronađe inozemni angažman, priključiti Veležu, objasnio je Ibraković.

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 09 jul 2009, 21:28

Ovo iznad je sve ovako. Pošto sam danas imao slobodan dan, nakon jednog malog rolanog na našoj novoj tribini, usput da kazem da je tribina ekstra, a svlačionice necu ni da pominjem, otišao sam u Fojnicu sa ekipom. Atmosfera perverzna. Konačno nakon dugo dugo godina da i ove moje stare kosti malo uzivaju. Ibraković je dobio sve što je zaželio. Igraći isplaćeni. Ima još izgleda da dovede i nekog malog iz Tuzle, kaže ekstra. Igra za repku. Vaha hoće da nam pošalje neka dva mala reprezentativca iz Obale Slonovače. Neznam, ja sam protiv, jer izgledamo pravo dobro, i pravo Mostarski. Zajebano do bola, hahahaha. Zlaja Kazazić je potpisao trogodošnji ugovor sa Plzenom, Drakul bi trebao biti kapiten Tatrana. Vladavića neću ni da pominjem. Sve u svemu trenutno bajka. Samo da potraje....Pozdrav rodjenim ma gdje bili.... Uz napomenu... 15.07. Jablanica. Turbina - Velež. Stara prijateljska ekipa i dobra prilika za par hladnih piva i druženje.

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 11 jul 2009, 01:40

slika

Jos jedan grafit je osvano u Mahali!!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 0 gostiju.