UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
105
64%
Jon Jones
43
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 165

work
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la work » 27 okt 2013, 11:37

Lyoto "The Dragon", rođeni šampion!
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 29 okt 2013, 20:36

Jedno veliko sranje u Manchesteru od borbi do atmosfere,prvi UFC event koji me razocarao :oops:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 10 nov 2013, 00:32

valjda veceras bude bolje nego u manchesteru. prelims su vec u tijeku ako se nekom gleda.
ako nista interesantna glavna borba, u slucaju pobjede belfort bi mogao dosta dobiti dok hendu treba pobjeda da mu ne bi ugovor dosao u pitanje.
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

SheldonCooper
Kontakt:

Post Postao/la SheldonCooper » 10 nov 2013, 00:56

Najbrže ruke UFC-a protiv olimpijskog hrvača. Dva veterana na TRT u sudaru. Ne sumnjam da će bit odličan meč, ipak mislim da Belfort posjeduje više za pobjedu trenutno mada ako ga pogodi H-bomb kraj je.
Očekujem super event jer u Brazilu rijetko kad se desi omaška :D a krenulo je odlično sa tri prekida u prelimsima

Edit: Event je odličan, Thatch razbio Thiaga kao i Feijao Pokrajca, koljenima iz klinča. Stephensov head kick je bio brutalan, Perpetuo vs. Akhmedov fantastičan meč pun preokreta..... Ostao još main event

Edit1: Kako je samo Vitor razbio Henda :lol: Prvo ga je maestralno naciljao onim lijevim aperkatom kojeg je izvukao iz zemlje da bi ga nakon gnp završio head kickom, šta reći :mrgreen: Bravo za Belforta prvog čovjeka koji je uspio nokautirati Henda ;)
I'm not insane, my mother had me tested!

A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 10 nov 2013, 21:44

dosta dobar event. dosta zavrsetaka al je belfort izdominirao za kraj. svaka mu cast za jos jednu sjajnu pobjedu u nizu.
stephens, feijao, thathc isto jako lijepo rijesili svoje protivnike.

Ismire odlazi!!!

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 11 nov 2013, 02:19

Koji event ljudi moji,ne mogu da vjerujem,meni licno najbolji koji sam gledao do sada :shock: :shock: :shock:

Nema se tu sta ni komentarisati,skoro da i nije bilo neke taktike,svi su isli na nokaut i borili se za publiku,sto je i rezultiralo velikim brojem prekida,fakat sam uzivao,fantasticni borci.Najneizvjesniji mec je bio Perpetuo-Akhmedov :mrgreen:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 14 nov 2013, 21:43

bellator otpustio svog sampiona u welteru ben askrena. eto mu prilike da se okusa u ufc-u. sjajan hrvac i odlican na parteru al vidjecemo koliko ce ta njegova jednostranost biti problem ako dođe u ufc.

Ismire odlazi!!!

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 16 nov 2013, 12:58

Očekujem dobar event večeras, card izgleda zastrašujuće.
Rory - Lawler .... Ovaj Rory mi je jedan od mržiš boraca. Lawler ima oružje da ga ko-a, što mi je velika želja, samo je pitanje može li to iskoristiti. Rory je škola onog dosadnjakovića iz Kanade, tako da će vjerovatno dobiti na bodove, outjabing the oponent.
Evans - King Sonnen .... Da je borba godinu, godinu i pol ranije hladno bih rekao lagana dominacija Evansa, međutim užasno izgleda u zadnjim borbama, jedino protiv Henda malo bolje. Dobro po njega jeste da je dobro branio takedowne protiv Henda. Sonnen je vjerovatno bolji hrvač, ali ne toliko jer e i Evans vrlo dobar na podu. U standupu bih dao prednost Evansu, međutim i tu me razočarao u zadnjim borbama, tako da i to nije sigurno. Mislim da je najveće pitanje može li Chael sa svojim odličnim takedownovima oboriti Evansa, ako uspije makar u dvije rnde, mislim da ga može outwokat u parteru. Isto tako mislim da evans može outworkat, kako glupa riječ, Sonnena u standupu.
GSP Dosadni - Hendricks .... Hendricks je vjerovatno jedan od boljih hrvača protiv kojih se borio GSP. Kao čistokrvni hrvač vjerovatno je i bolji od GSP-a, ali je ovj odličan UFC hrvač, tako da je to vrlo zanimljivo. Međutim, vjerujem da će GSP tražiti svoje prednosti, a to je svakako njegov reach, te da će probati direktima kontrolisati borbu i uzeti na bodove, nešto kao protiv Kosa. Sa druge strane, Big Rigg vrlo brzi i eksplozivno ulazi u linč, tako da će biti zanimljivo koliko GSP može držati tu distancu. Ukratno, zanimljiv matchup, WAR Hendricks!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 16 nov 2013, 21:18

ja mislim da ce gsp i rory naci put do pobjede. a volio bi da rory izgubi al tesko zna on drzati borbu gdje njemu odgovara. lowler moze svakoga zavrsiti ako mu naleti na udarac.

sonnen ce ispeglati evansa i dobiti na sudijsku odluku.

jos dosta interesantnih borbi ima, bas event po mom ukusu :D

koschak ne bi smio opet izgubiti, od cerronea ocekujem pobjedu on mi je jedan od drazih boraca steta sto vise ne trenira mogao bi biti u samom vrhu.
zanimljiv mi je i mec između ebersola i storya. ebersola nije bilo dosta dugo a meni je su njegovi mecevi skoro uvijek interesanti.
na fb prelimsima ce biti sergio pettis. svakako vrijeti pogledati i njegov debi.

Ismire odlazi!!!

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 17 nov 2013, 06:01

Robbie Lawler, wooooooooaaaaaahhhhh 8-)

Evans se izgleda vratio treniranju, vrlo dobar. Nadam se da će Suga ostati fokusiran, odličan je borac, bezveze bi biloda se ne trudi jer je uistinu jedan od najboljih, najkompletnijih, u diviziji.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 17 nov 2013, 06:12

Tijesna runda. 1-1 TD's, GSP malo bolji na distanci,ali bih je dao Hendricksu zbog više aktivnosti u klinču.
Bojm se da će GSP biti sve jači kako borba bude odmicala, pogotovo eventualna 4. i 5. runda. Hendricks ovo mora odvesti na pod.

EDIT

Prvi dio druge runde dominacija Johnnya, ali je onda GSP uspostavio kontrolu direktom, možda mu ju je i ukrao, ali mislim da je ipak 10-9 Hendricks. Hendricksov kardio već pod velikim upitnikom, mislim da se bolje snalaziu klinču, tako da treba tražiti hrvanje, na distanci ga GSP kontrolira direktom.

EDIT

Tijesna, tijesna runda. GSP bolji u standupu, više je radio, ali su ovi TD-ovi u UFC-u big deal, tako da je Johnny to malo nivelisao. Ipak mislim ¸10-9 GSP. Veći problem za Hendricksa jete da je izgleda ispuhao, kardio 0 bodova. Ako ovo ne pretvori u hrvački meč, GSP će ga lahko iskontrolisati direktima.

EDIT

Hendricksova četvrta 100%. Mislim da je glupost napravio puštanjem GSP-a da ustane, moglo ga je koštat runde.
Hendricks vjerovatno vodi 39-37. GSP-u treba KO ili velika, 10-8 runda.

EDIT

GSP-jeva peta, nema dvojbe, 10-9.

Nije bila ljepotica, ali mislim da je Hendricks uzeo 1, 2 i 4, a GSP 3. i 5, tako da 48-47 Hendricks.

EDIT

Wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, jedna od većih krađa, , wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf, wtf

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 17 nov 2013, 06:50

Johny ga je razbio ko zvečku, svaka čast dosta je bilo trljanja po protivnicima po 5 rundi.
A šta reći za sudačku odluku, UFC polako ide stopama boksa.

I drago mi je što je onaj odvratni Rory dobio dobre batine.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 17 nov 2013, 13:26

Teska odluka. GSP je uzeo 3. i 5. sigurno, e sad kako je vidio od sudija 2. i 4. , to je pitanje jer je prva pripala sigurno Hendricksu.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 17 nov 2013, 13:33

tyler durden je napisao/la:Teska odluka. GSP je uzeo 3. i 5. sigurno, e sad kako je vidio od sudija 2. i 4. , to je pitanje jer je prva pripala sigurno Hendricksu.
Drugu svi dali Hendricksu, prvu dvojica dali GSP-u. Razumijem da je jedan dao, ali dvojica, strašno.

slika

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 17 nov 2013, 20:41

ja jos uvijek ne znam sta bi rekao na ovo... sramotno pomalo...

drago mi je sto je lowler pobijedio i cowboy je dosao do pobjede dobrim trianglom. solidan event al opet sudije bacile sjenu na sve...

Ismire odlazi!!!

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 01 dec 2013, 10:55

War Diaz! Smiješan post fight intervju, kao i uvijek. :lol:

Samo je sudija malo kasno zaustavio borbu, trebao je ranije da zaštiti borca. :x

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 05 dec 2013, 19:09

work je napisao/la:War Diaz! Smiješan post fight intervju, kao i uvijek. :lol:

Samo je sudija malo kasno zaustavio borbu, trebao je ranije da zaštiti borca. :x
al je zato ono finale tuf-a za zene zaustavio u zadnjoj sekundi...
diaz sjajan samo sto se nikad ne zna kakav ce biti u narednom mecu. ovaj bully je totalno ispuhao u zadnje vrijeme. ne bi me cudilo da dobije otkaz uskoro.

Ismire odlazi!!!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 06 dec 2013, 22:07

interesantan event veceras.
nadam se da ce hunt doci do pobjede al imam neki osjecaj da bi ga silva mogao submitati.
za shoguna jedna dosta bitna borba jer bi u slucaju poraza mogao i otkaz dobiti, na vaganju je ta huna izgledao dosta krupniji... shogun je dosta los u zadnje vrijeme. mogao bi ta huna slaviti veceras mada to bi bilo veliko iznenađenje bez obzira sto je zadnji dobar mec shogun odradio kad je izgubio protiv hendersona.
pat barry i bader bi trebali upisati pobjede, mada me ne bi previse iznenadilo da bader izgubi al realno favorit je protiv perosha.
sa prelimsa ovako najintersantnije mi izgleda duel mizugakija i phana. ocekujem lud mec i pobjedu japanca.

Ismire odlazi!!!

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 07 dec 2013, 13:18

Ljudi moji šta je ovo bilo :o , svaka čast ovim ratnicima, e ovo je borba, a ne ono trljanje od kavez po 4 minute u rundi.
Drago mi je zbog Rue zaslužio je to, samo mu nije trebo onaj dodatni udarac kad je vidio da je te huna u vječnim lovištima.
Nadam se da će Pata otpustiti, nek ide više u K-1 gdje mu je i mjesto.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 07 dec 2013, 16:38

Iz prelimsa bih izdvojio Garciju(odlična ručna tehnika, radujem se njegovom novom meču. Čini se interesantnim borcem.) i Japanca, dobar posao, sad možda i neki malo ozbiljniji protivnik.
Rua je fizički dobro izgledao, malo je stomačinu skresao. Nadam se da je na pravom putu povratka u vrh. Iako ga ne gotivim kao borca, uvijek je dobro pogledati dobru borbu kso onu njegovu protiv Henda.

Main event prava makljaža u četvroj i petoj kada su obojica izgubila snagu. Iskreno, gledajući meč, iamo sam ga 48-47 za Silvu, ali sam navijao za Hunta jer mi je jedan od dražih boraca. volio bih vidjeti score card ako ga neko nađe ili ako ga je vidio. Kako ste vi sudili meč?
Istovremeno, izgleda da su se sudije malo opametile nakon one borbe gdje su Hendricksu oteli titulu. I u main eventu, ali i ranije bodovali su neke runde neriješeno. Tako je jedna borba bila 30-28, ne sjećam se koja, tako da je tu bila jedna runda 10-10 vjerovatno. Raduje ovo, samo je pitanje jesu li ovo bili neki Australijski suci ili oni amateri iz Vegasa, nisam to upratio.
Za kraj onaj Huntov mali u interview-u nakon meča reče "I'm not saying anything." il' nešto tako, pravo me nasmija, kontam :"Vidi ga, isto babo." :D

EDIT

Uh, vidim sad zakazano Cormier vs. Evans. Wow, ipak je Cormier ozbiljan u nastojanju da se spusti u LHW. Ovo bi moglo biti vrlo, vrlo interesantno.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.