NBA Playoff 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

MaGiCa
Kontakt:

Re: NBA Playoff 2011

Post Postao/la MaGiCa » 27 maj 2011, 09:32

SaltCityAttack je napisao/la:vec si me citiro, ali sam malo izmjenio taj post i dodao neke stvari... prvo imao je samo 8 ast, a jesi li samo vidjeo koliko je tancih lopti dao, koje smo mi profulali?..kolko mu se lopti unisti to se nikad nece nigdje ni spomenuti.. ma bez obzira na to nema se tu sta vise pricati izgubili smo i to je to, ali pricaj o sudijama slobodno, jer ipak oni su ti koji su najvise uticali na nase poraze, bas kao i Dallas protiv OKC...umjesto da si nam lijepo cestitao na prolazu u finale istoka i da smo bili prvi na istoku,i sto nam niko nije davao sansu da budemo tu, vi dodjete nesto da kazete protiv njih hmmm...Miami nas nadigrao nije , ako nist ami smo njih jendu tekmu i to razvalili, dok su oni se patili u 4 utakmice... pa ebote sinoc smo ih 5 minuta prije kraja imali su 63p, pa zar to nije dovoljno reci, da tri tako ofanzivna igraca u toku jedne utakmice drzis na 63p....polako ebiga ima vremena za nas, jer mi smo ekipa u stvaranju, tako da poraz protiv objektivno bolje ekipe Miamia i ne pogadjaju nas mnogo, izuzev da boli istina, da smo ipak imali velike sanse da sve ovo bude u nasu korist
I taj Miami je ekipa u stvaranju, takodje. Sta ce biti kad umesto 7 igraca, budu imali 10 koji igraju basket?
Ja nemam nista protiv Rose-a. Imam protiv Rosetardsa koji su s.ali mesecima protiv 1 LeBrona, a taj isti LeBron se pokenyao po Chicagu kao retko ko dosada (barem kada su Bullsi imali jaku ekipu, i barem otkada ja pratim NBA).
Bullsi jesu prebacili ocekivanja, ali ne znam da li ce to tek tako ici sa SGom i Howardom kako ti pricas, te da li ce se NBA uopste igrati sledece sezone. ;)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 maj 2011, 09:48

Ma kako mislis da Miami napravi ekipu tako brzo i da sad dovede novih 10 igraca?...mogu dovesti veterane brate Iverson i jos neke koji zele titulu, a ne pare..oni ce potpisati vjerovanto ovo sto imaju sad i dovesti jos nekog..ebiga nama fali jedan covjek i jos neko ko moze igrati u zavrsnici sa Rosom...meni je jako cudno da Deng koji zna da je u onim trenutcima James na Rosu, s ajos jednim dodatnim igracem koji motri na Rosa ipak se ne odlucuje preuzeti odgovornost i u tim trenutcima kada ga ne cuva James pokusa napraviti nesto....ma dobro bilo kako bilo zavrsilo je i neka je sad sam rahat :)...idemo sad se pripremat za narednu sezonu, a sad ce free agenti 1 juli ako bog da :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 maj 2011, 10:30

SaltCityAttack je napisao/la:Ma kako mislis da Miami napravi ekipu tako brzo i da sad dovede novih 10 igraca?...mogu dovesti veterane brate Iverson i jos neke koji zele titulu, a ne pare..oni ce potpisati vjerovanto ovo sto imaju sad i dovesti jos nekog..ebiga nama fali jedan covjek i jos neko ko moze igrati u zavrsnici sa Rosom...meni je jako cudno da Deng koji zna da je u onim trenutcima James na Rosu, s ajos jednim dodatnim igracem koji motri na Rosa ipak se ne odlucuje preuzeti odgovornost i u tim trenutcima kada ga ne cuva James pokusa napraviti nesto....ma dobro bilo kako bilo zavrsilo je i neka je sad sam rahat :)...idemo sad se pripremat za narednu sezonu, a sad ce free agenti 1 juli ako bog da :)
Miami ima Big3 + Jones, Anthony, Chalmers, Haslem. Ovo ostalo je smesno: Bibby penzos, Zidrunas isto, Magloire isto, Miller smesan igrac. Kad se rese njih i dovedu 3 igraca koji mogu da igraju ozbiljan basket, makar i u jednom pravcu, bice kompletna ekipa.

A Bullsi su se zeznuli sa Boozerom. U utakmicama u kojima se lomilo (2,4,5), nije se video u crunch time-u. Nije on bigman koji moze da donese titulu. Tradeovati ga za jakog SGa ili PFa ili za 2 solidna igraca. I dovesti nekoga ko zna da sutne, ali i da sam sebi izgradi poziciju.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 27 maj 2011, 10:33

MaGiCa je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:Ma kako mislis da Miami napravi ekipu tako brzo i da sad dovede novih 10 igraca?...mogu dovesti veterane brate Iverson i jos neke koji zele titulu, a ne pare..oni ce potpisati vjerovanto ovo sto imaju sad i dovesti jos nekog..ebiga nama fali jedan covjek i jos neko ko moze igrati u zavrsnici sa Rosom...meni je jako cudno da Deng koji zna da je u onim trenutcima James na Rosu, s ajos jednim dodatnim igracem koji motri na Rosa ipak se ne odlucuje preuzeti odgovornost i u tim trenutcima kada ga ne cuva James pokusa napraviti nesto....ma dobro bilo kako bilo zavrsilo je i neka je sad sam rahat :)...idemo sad se pripremat za narednu sezonu, a sad ce free agenti 1 juli ako bog da :)
Miami ima Big3 + Jones, Anthony, Chalmers, Haslem. Ovo ostalo je smesno: Bibby penzos, Zidrunas isto, Magloire isto, Miller smesan igrac. Kad se rese njih i dovedu 3 igraca koji mogu da igraju ozbiljan basket, makar i u jednom pravcu, bice kompletna ekipa.

A Bullsi su se zeznuli sa Boozerom. U utakmicama u kojima se lomilo (2,4,5), nije se video u crunch time-u. Nije on bigman koji moze da donese titulu. Tradeovati ga za jakog SGa ili PFa ili za 2 solidna igraca. I dovesti nekoga ko zna da sutne, ali i da sam sebi izgradi poziciju.
Jedino za njega se ne slazem,solidan je.. Da se vrati u staru formu bio bi ako nista dobar back-up.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 maj 2011, 12:49

MaGiCa je napisao/la: Miami ima Big3 + Jones, Anthony, Chalmers, Haslem. Ovo ostalo je smesno: Bibby penzos, Zidrunas isto, Magloire isto, Miller smesan igrac. Kad se rese njih i dovedu 3 igraca koji mogu da igraju ozbiljan basket, makar i u jednom pravcu, bice kompletna ekipa.
Uvjeren sam da ce dovesti bolje igrace :shock: Cijela NBA liga ce se podrediti Miami-ju i Jamesu pa ce tako svi klubovi dati po jednog solidnog igraca kako bi se od Heata napravio najboji tim svih vremena i kako bi James osvojio 10 titula :shock:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 maj 2011, 13:19

adnan24 je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la: Miami ima Big3 + Jones, Anthony, Chalmers, Haslem. Ovo ostalo je smesno: Bibby penzos, Zidrunas isto, Magloire isto, Miller smesan igrac. Kad se rese njih i dovedu 3 igraca koji mogu da igraju ozbiljan basket, makar i u jednom pravcu, bice kompletna ekipa.
Uvjeren sam da ce dovesti bolje igrace :shock: Cijela NBA liga ce se podrediti Miami-ju i Jamesu pa ce tako svi klubovi dati po jednog solidnog igraca kako bi se od Heata napravio najboji tim svih vremena i kako bi James osvojio 10 titula :shock:

ma tesko ce oni dovesti nesto puno bolje od ovih..ebiga treba love da bi oni doveli sve te igrace..malo je sad tih veterana koji bi mogli pomoci im, a da ce ujendo uzeti taj veteranski ugovor..mozda Carter ili T Mac, ali i oni bi im s klupe ulazili, ali eto ojacali bi im barem klupu...njima najvise treba pod kosem i ima li nekoda je spreman otici za minimalac?...mozda Ming da im ode, on je svakako zaradio para, a nije ni igrao nesto posebno :)

Eh sad se nadam da ce Chicago barem malo otici preko tog salary capa i formirati ekipu koja ce se boriti za titulu..sad su pokazali ipak da mogu daleko i da nam ne treba mnogo...samo kad su ti Chicago ekipe upitanju malo ko pamti da je neko ulagao u ekipe izuzev, kad su platili Jordanu, ali on im je sve odplatio to naravno, sa silnim sponzorima i td.
Onako juce sa jednim covjekom ovako nesto stari navijac Bullsa, pa pricamo o ekipi i tako i naravno pricamo o mogucim pojacanjima, a covjek se samo nasmije...pita covjek koliko dugo si Chicago fan :)..znaci covjek hoce da kaze, kako poznavajuci ownere Chicago ekipa, nikad niko nije ulagao.
Bilo kako bilo, Jery je rekao, kako ce otici preko salary capa, ako ovoj ekipi bude trebalo da napravi uspjeh, a posto je vidjeo da se moze sa samo malo uloga, doci do uspjeha, zato vjerujem da ce sad ipak napraviti pravi potez
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 maj 2011, 13:26

adnan24 je napisao/la:
Jel to ironija, kolega? Upgrade u odnosu na gorepomenute i nije tako tesko naci. Eliminacijom M.Millera se dobija prostor za kalkulacije, posto mu je ugovor isuvise veliki za ono sto on zapravo radi. A ako tome dodamo nekog starkelju koji ima kvalitet, a fali mu titula (pa bi hteo da igra za sicu), eto ti title contendera i u narednom periodu.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 maj 2011, 13:48

Bogami Miler je bio kljuc Miamia u ove zadnje dvije utakmice :)..ma dobro Miler ima nekih 5m po sezoni, a Miami za slijedecu seoznu ima ekipu koja ce vrijediti nekih 65m...vala mogu samo dovest te veterane, ali nema ih mnogo Iverson? Carter?...mogli bi pomoci, ali nebi opet bili starteri...ne znam sta da kazem, to sigurno znaju owneri sta ce raditi, ali Miami nece imati prostora mnogo da dovodi slijedece sezone...ove godine ce uzeti titulu sigurno, pa ce onda kao i kad su sa Shaqom uzeli titulu ohladiti ko ce ti ga znat
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 maj 2011, 13:57

MaGiCa je napisao/la:
Jel to ironija, kolega? Upgrade u odnosu na gorepomenute i nije tako tesko naci. Eliminacijom M.Millera se dobija prostor za kalkulacije, posto mu je ugovor isuvise veliki za ono sto on zapravo radi. A ako tome dodamo nekog starkelju koji ima kvalitet, a fali mu titula (pa bi hteo da igra za sicu), eto ti title contendera i u narednom periodu.

A jbg. pa znas i ti sam da Miami nema vise prostora za neke trejdove...oni mogu da dovedu nekog za minimalac a od takvih igraca tesko da ce naci nesto bolje od Millera,Bibby-ja i slicnih.
Evo @Salt kaze Carter ili McGrady...to mozda zvuci bolje ali ta 2 igraca Miamiju manje odgovaraju od navedenih igraca.Ono sto njima treba je dobri suteri(Bibby,Miller,Chalmers-nece naci bolje od njih) ili neki bolji centar...na toj poziciji je tesko naci dobrog igraca i kad imas prostora u salary cap-u a da ne govorim o njihovoj situaciji.
Carter i McGrady su igraci koji da bi dali doprinos traze loptu u rukama...znaci od toga nema nista.
Moje misljenje da ovaj tim ne moze biti bolji igracki...evenutalno da Miller vrati staru formu pa da njega vise koriste.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 maj 2011, 14:12

imaju i mid level exception, mogu nekog jako dobrog igraca za te pare dovesti.

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 27 maj 2011, 14:14

MaGiCa je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:vec si me citiro, ali sam malo izmjenio taj post i dodao neke stvari... prvo imao je samo 8 ast, a jesi li samo vidjeo koliko je tancih lopti dao, koje smo mi profulali?..kolko mu se lopti unisti to se nikad nece nigdje ni spomenuti.. ma bez obzira na to nema se tu sta vise pricati izgubili smo i to je to, ali pricaj o sudijama slobodno, jer ipak oni su ti koji su najvise uticali na nase poraze, bas kao i Dallas protiv OKC...umjesto da si nam lijepo cestitao na prolazu u finale istoka i da smo bili prvi na istoku,i sto nam niko nije davao sansu da budemo tu, vi dodjete nesto da kazete protiv njih hmmm...Miami nas nadigrao nije , ako nist ami smo njih jendu tekmu i to razvalili, dok su oni se patili u 4 utakmice... pa ebote sinoc smo ih 5 minuta prije kraja imali su 63p, pa zar to nije dovoljno reci, da tri tako ofanzivna igraca u toku jedne utakmice drzis na 63p....polako ebiga ima vremena za nas, jer mi smo ekipa u stvaranju, tako da poraz protiv objektivno bolje ekipe Miamia i ne pogadjaju nas mnogo, izuzev da boli istina, da smo ipak imali velike sanse da sve ovo bude u nasu korist
I taj Miami je ekipa u stvaranju, takodje. Sta ce biti kad umesto 7 igraca, budu imali 10 koji igraju basket?
Ja nemam nista protiv Rose-a. Imam protiv Rosetardsa koji su s.ali mesecima protiv 1 LeBrona, a taj isti LeBron se pokenyao po Chicagu kao retko ko dosada (barem kada su Bullsi imali jaku ekipu, i barem otkada ja pratim NBA).
Bullsi jesu prebacili ocekivanja, ali ne znam da li ce to tek tako ici sa SGom i Howardom kako ti pricas, te da li ce se NBA uopste igrati sledece sezone. ;)
Pusti kraju jarane i po meni su pljuvali kao djeca su svi,osim salta..
Mjesecima govorim da nemaju centra,pa miami nema nnikoga pod kosem to se treba iskorisiti,ali skim?sa noah?ma da smjesno,kurt odigrao bolje ovu jednu nego noah sve utakmice..James je bolji i kompletniji od derricka,ali ruku na srce i derick je dobar.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 27 maj 2011, 14:34

SaltCityAttack je napisao/la:Zasluzeno u finalu Miami i Dallas i ako mislim da da su malo previsoko sa po 4:1 dosli do ovog finala...s obzirom na razvoj situacije, kako se kretao u svim utakmicama zaista jeste previsoko.

Mislim da ce ovo Miami uzeti 4:1 i da ce im biti lakse , nego sa Bullsima u finalu istoka

Navedi jedan argument u korist svoje zadnje konstatacije. Dallas je pokazao najvecu sirinu u napadu od svih ekipa u play off-u, a u odbrani ne zaostaju niti sekunde za tim tvojim Chicagom. Pa taj Dallas je, kako pojedinacno tako i ekipno bolja ekipa od Chicaga, na stranu regularan dio sezone.. Ne kazem da ce Dallas da pobijedi Miami, ali tvrditi to sto tvrdis, pokazuje koliko imas fakticki pojma i koliko je tvoja ljubav do Chicaga slijepa, sto je za pohvalu, ali isto tako je ta ljubav i previse subjektivna da bi mogao da das objektivno misljenje ... Mada, to je isto tako samo moje misljenje ...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 maj 2011, 15:04

Donnie Darko je napisao/la:imaju i mid level exception, mogu nekog jako dobrog igraca za te pare dovesti.
Kakvi su sa draft pickovima? Ti to pratis vise od mene, tako da cenim da se i tu nesto moze probrati. :?

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 maj 2011, 15:30

doe78 je napisao/la:
Pusti kraju jarane i po meni su pljuvali kao djeca su svi,osim salta..
Mjesecima govorim da nemaju centra,pa miami nema nnikoga pod kosem to se treba iskorisiti,ali skim?sa noah?ma da smjesno,kurt odigrao bolje ovu jednu nego noah sve utakmice..James je bolji i kompletniji od derricka,ali ruku na srce i derick je dobar.

Ja apsolutno razumijem kada ti neki igrac nije drag, ne volis takvog tipa na terenu i slicno pa te i subjektivnost zanese, ali covjece pretjerujes. Noah je ovome timu uz Rosea i Denga udarni motor. On samo svojom energijom i max angazovanoscu na terenu uradi mnogo vise nego Boozer koji dadne 25 poena a Bosh mu zabije 35 preko njega.
Sto se mene tice Gibson od sljedece sezone u prvoj postavi, tradeovat Booza jer je ocigledno da taj vise nema niti zelje niti snage da bude onaj stari. Vise zicera na jednoj utakmici nikada u zivotu nisam vidio da neko moze promasiti od Carlosa. Dakle trade napraviti, dovesti dva sutera, jednog eventualno sa drafta.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 maj 2011, 16:10

MaGiCa je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:imaju i mid level exception, mogu nekog jako dobrog igraca za te pare dovesti.
Kakvi su sa draft pickovima? Ti to pratis vise od mene, tako da cenim da se i tu nesto moze probrati. :?
Lose stoje sa pickovima, jer su nama dali za 2012. i 2015. godinu, isto tako i Torontu cini mi se 2013. godina i 2014 ili 2016. godina, sada nisam siguran, ali nama su dali 2 picka prve runde kao i Torontu. Jedino ako sta dobiju nekim trejdom mogu dobiti neke pickove. Na trenutnom draftu, to jest ovom sto nam dolazi, oni imaju samo jedan pick druge runde, tacnije prvi pick druge runde. Nekome su dali pick prve runde, ali ne znam kome, to je vjerovatno od prije nekada u nekom trejdu (mozda Minnesoti u trejdu Beasleya, mada nisam siguran).
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 maj 2011, 16:17

Titova-Juga je napisao/la:Vise zicera na jednoj utakmici nikada u zivotu nisam vidio da neko moze promasiti od Carlosa.
slika

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 maj 2011, 16:20

samson je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:Zasluzeno u finalu Miami i Dallas i ako mislim da da su malo previsoko sa po 4:1 dosli do ovog finala...s obzirom na razvoj situacije, kako se kretao u svim utakmicama zaista jeste previsoko.

Mislim da ce ovo Miami uzeti 4:1 i da ce im biti lakse , nego sa Bullsima u finalu istoka

Navedi jedan argument u korist svoje zadnje konstatacije. Dallas je pokazao najvecu sirinu u napadu od svih ekipa u play off-u, a u odbrani ne zaostaju niti sekunde za tim tvojim Chicagom. Pa taj Dallas je, kako pojedinacno tako i ekipno bolja ekipa od Chicaga, na stranu regularan dio sezone.. Ne kazem da ce Dallas da pobijedi Miami, ali tvrditi to sto tvrdis, pokazuje koliko imas fakticki pojma i koliko je tvoja ljubav do Chicaga slijepa, sto je za pohvalu, ali isto tako je ta ljubav i previse subjektivna da bi mogao da das objektivno misljenje ... Mada, to je isto tako samo moje misljenje ...
pa ja sam ovdje napisao da ce Miami dobiti Chicaga 4;2.. doduse bilo je blizu toga moglo se lahko desiti i obrnuto, pa i sad kazem da ce Miami dobiti 4;1 i sta sad ima sa tim Chicago?...ja kazem da ce lakse izaci sa vama na kraj nego sa Bullsima, a vama bi naprimjer bilo sigurno teze igrati protiv nas, nego protiv Miamia...doduse ostat ce samo na tome da mislim jer to necemo moci ni vidjeti, ali ovo izmedju Miamia i Dallasa cemo da vidimo...ja iskreno volio bi da Dallas uzme i za njih cu navijati u ovom finalu
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 27 maj 2011, 16:25

Titova-Juga, to za Noaha je isto kao i za Varejaa. Ljudi jednostavno vide box score i ne vide mnogo poena i ostalih statistickih podataka, pa onda kazu kako je to slab igrac. Po meni se takvi igraci najvise cijene, jer donose energiju, borbenost, srcanost, pozrtvovanost.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 27 maj 2011, 16:25

@SaltCityAttack

eh sad i meni navedi par razloga zasto ce njima biti lakse igrati protiv nas,nego li protiv Bullsa :roll:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 maj 2011, 16:29

svakom timu treba igrac poput noaha. igrac strasne energije koji gine za svaku loptu i motivira saigrace. dobro je adriano rekao, takvi igraci su debelo podcjenjeni na osvnovu statistike. mi hvala bogu imamo dudleya, koga ne bi dao ni za duplo bolje igrace od njega.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.