SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

19TM87
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la 19TM87 » 18 jun 2010, 16:00

zasluzena pobjeda srbije
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 jun 2010, 16:00

Joj kad citam ovdje postove pitam se ko je kakvu utakmicu gledao.
Pa sad jos ispade, da je Srbija nadigrala Njemacku. :lol:

Elf je igrala skoro 60 minuta sa igracem manje, a drugi su se bojali ici jace u duele, a ipak bili stalno na rubu izjednacenja, da je Schweinsteiger pucao penal, malo morgen bi se ovdje slavilo. Pa dragi navijaci Srbije niste trebali gasiti televizor kratko pred kraj 2. poluvremena ili prvih 20-30 minuta drugog poluvremena. Dominacija Njemacke sa jednim igracem manje, samo velika porcija srece spasava Srbiju, ali izvolite, slavite to i uzivajte i sanjajte dalje o kvalitetu kojeg nemate. ;)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 18 jun 2010, 16:00

cestitke Srbiji.. drago mi je za Krasica.. dobro je igrao.. novi Nedved :mrgreen:

a Svabe ocekujem u finalu :D
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 18 jun 2010, 16:03

EdinTM87 je napisao/la:
Chologol je napisao/la:ije
EdinTM87 je napisao/la:Idite svi slavite, djaba vam, opet necete proc grupu..
De bogati vidi kakav ce mi biti seksualni zivot do kraja godine.
Kakav glup odgovor. Srbija ima najmanje sanse da prodje od tri selekcije koje ce imati na kraju isti broj bodova.
(Aludiram na to da ce Gana dobiti sutra unistenu Australiju, te da ce u 3. kolu srbija dobiti Australiju i Njemacka Ganu). Onda ce odlucivati gol razlika. Njemacka ce imati najbolju jer su dobili Australiju 4:0. Znaci odlucivat ce dueli Gane i srbije sa Australijom, koja ce u trecem kolu imati Cahilla (nece igrati radi crvenog kartona protiv Gane) i Kewella (najvjerovatnije ce biti spreman za 3. kolo). Male su sanse da prodje drzava koja granici sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom na svom zapadnom dijelu. ;) ;)
Jesi li siguran ako dođe do kruga tri reprezentacije da će se gledati gol razlika iz mečeva sa Australijom?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 jun 2010, 16:03

Principatus je napisao/la:Joj kad citam ovdje postove pitam se ko je kakvu utakmicu gledao.

Elf je igrala skoro 60 minuta sa igracem manje, a drugi su se bojali ici jace u duele, a ipak bili stalno na rubu izjednacenja, da je Schweinsteiger pucao penal, malo morgen bi se ovdje slavilo. Pa dragi navijaci Srbije niste trebali gasiti televizor kratko pred kraj 2. poluvremena ili prvih 20-30 minuta drugog poluvremena. Dominacija Njemacke sa jednim igracem manje, samo velika porcija srece spasava Srbiju, ali izvolite, slavite to i uzivajte i sanjajte dalje o kvalitetu kojeg nemate. ;)
1.Oces da kazes da je Nemacka nadigrala Srbiju u pravom smislu te reci.
2.Oces da kazes da Nemci nisu imali srece,daj molim te.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 18 jun 2010, 16:05

Neocekivano, ali mora se reci sasvim zasluzeno. Nisam gledao prvo poluvreme.., u drugom Srbija bolja. Cestitke!

Svabe malo ostecene za penal u sudijskom vremenu (faul Stankovica), ali...

Bice guravo u ovoj grupi ako sutra kenguri dobiju Ganu.

P.S. Igraci oba tima u drugom delu su delovali kao da im je neka baba bajala pre utakmice. Sve se pitam kako su kladionice prosle?! :D
Zadnja izmjena: cole-ch, dana/u 18 jun 2010, 16:15, ukupno mijenjano 1 put.

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 18 jun 2010, 16:05

Principatus je napisao/la:Joj kad citam ovdje postove pitam se ko je kakvu utakmicu gledao.

Bravo majstore, svaka ti cast, nek si im rek'o. Nece ni Australiju dobit. :lol:
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 jun 2010, 16:06

Kazem: Ako ´ocete, vjerujte i dalje u to, da bi ovako odigrali protiv jedanaest 11 Njemackih igraca. U paralelnom univerzumu mozda. Srbija se vidjela 2-3 puta u citavoj utakmici, sa igracem vise. Ako vam je to jako: uzivajte.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 jun 2010, 16:07

Devil je napisao/la:

Njemačka je nadigrala sa 10 igrača Srbiju u pravom smislu te riječi.

Nijemci su imali sreće , da naravno, Žigić okrznuo prečku i to je to. Pogledaj samo statistiku u drugom poluvremenu, a i prvi gol pade radi dekoncentracije golmana i sunca , zato su ljudi izmisli kačket, to Neuer nije znao.

Srbija se prepala sa igračem viška, i garantujem ti da neće daleko. Stavljao sam njih i Nijemce kao favorite ovdje, i da će proći, no Srbija je upravo danas polazala da se ne može igrom nositi protiv jačih ekipa.

Sada će početi gluposti o tome da ja njih mrzim blabla, ne, to je realnost, isto tako da su Francuzi luzeri, ne igra im trener, nego oni, ko im je kriv što se ne trude.

Борац БЛ
Kontakt:

Post Postao/la Борац БЛ » 18 jun 2010, 16:08

Principatus je napisao/la:Kazem: Ako ´ocete, vjerujte i dalje u to, da bi ovako odigrali protiv jedanaest 11 Njemackih igraca. U paralelnom univerzumu mozda. Srbija se vidjela 2-3 puta u citavoj utakmici, sa igracem vise. Ako vam je to jako: uzivajte.
imali su i Srbija i NJemacka sansi ali to nije bitno vazno je da smo mi uzeli 3 boda i ostali u borbi za prolaz dalje.

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 18 jun 2010, 16:08

Chologol je napisao/la: Imas li ti mala sta pametnije reci, ili sumnjas u svoje mozdane vijuge da opvrgnu moje tvrdnje? :roll:
Naravno da imam.
Prvo, ne zovi me mala. Za tebe sam @lejla.

Drugo, sta mislis zbog cega je ova tema ima daleko najvise postova na ovom podforumu? Jer smo dobri poznavatelji reprezentacija Njemacke, Srbije, Gane i Australije, ili zbog toga sto je raj za kojekakve spamere, nacionaliste i domoljube?
Rasprava koju ti forsiras nema veze sa sportom, tako da je nepozeljna na ovom forumu. Zbog toga smaras.

Ja sam svoje odradila, cestitala sam na ovom forumu reprezentaciji Srbije, tako da mi nemas sta prigovoriti.
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 jun 2010, 16:09

Neutral je napisao/la: Srbija se prepala sa igračem viška, i garantujem ti da neće daleko. Stavljao sam njih i Nijemce kao favorite ovdje, i da će proći, no Srbija je upravo danas polazala da se ne može igrom nositi protiv jačih ekipa.

Sada će početi gluposti o tome da ja njih mrzim blabla, ne, to je realnost, isto tako da su Francuzi luzeri, ne igra im trener, nego oni, ko im je kriv što se ne trude.
Aah najzad neko ko je stvarno gledao utakmicu. ;)

Bez_komentara
Kontakt:

Post Postao/la Bez_komentara » 18 jun 2010, 16:09

Bravo za Srbiju kao fudbalski kolektiv.Igrali su poprilično dobro.
Utakmica mi se nije nešto posebno svidjela,očekivalo se mnogo više.
Što se tiče emotivnog stava...
I koliko god oni nama susjedi bili i sve,zaista nisam nacionalista i gnušam se istog ali kao neutralan čovjek njih je nemoguće simpatisati.
Gledam sad na RTS-u...
"Nakon 37 godina smo pobedili Nemačku!!!Dočekali smo taj dan!Pokazali smo svima da smo svetska velesila!"
1.Zaista ne podnosim to **** i dizanje u nebesa.
2.Ne podnosim to što su Srbi i dok je bila Jugoslavija a i sada naravno isticali samo sebe kao jedine koji valjaju na ovim prostorima.
3.U Jugoslaviji nisu igrali samo oni niti su samo oni bili fenomenelni igrači.
4.Ohanite.

Bilo bi zaista lijepo kada bi svi navijali jedni za druge,ali je naprosto nemoguće...
Ali opet ko voli nek izvoli.

plava_pruga
Kontakt:

Post Postao/la plava_pruga » 18 jun 2010, 16:10

Devil je napisao/la:

SREĆA JE JEDINI RAZLOG POBJEDE srbije PRIMJER SU TI PREČKA UDARCI PODOLSKOG I NAJVEĆI PRIMEJER PENAL !
u svim segmentima igre srbija je bila nadigrana! ali pobjedili jeste i niko vam pobjedu neumanjuje samo zelimo reci da je njemacka imala vise prilika i statistika sve govori.
G A Z I
Željo sve do pobjede

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 18 jun 2010, 16:10

@Willy Jesi li siguran ako dođe do kruga tri reprezentacije da će se gledati gol razlika iz mečeva sa Australijom?[/quote]
Ne, rekao sam da ce ta razlika odluciti, jer Gana je dobila srbiju 1:0, srbija Njemacku 1:0, Njemci ce najvjerovatnije dobiti Ganu sa nekim minimalnim rezulatatom tako da ce utakmice sa Australijom odlucivati.
Njemci dobili 4:0 i zavsili pricu oko gol razlike. Tako da ostaju Srbija i Gana...
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 jun 2010, 16:13

Neutral je napisao/la:
Devil je napisao/la:

Njemačka je nadigrala sa 10 igrača Srbiju u pravom smislu te riječi.

Nijemci su imali sreće , da naravno, Žigić okrznuo prečku i to je to. Pogledaj samo statistiku u drugom poluvremenu, a i prvi gol pade radi dekoncentracije golmana i sunca , zato su ljudi izmisli kačket, to Neuer nije znao.

Srbija se prepala sa igračem viška, i garantujem ti da neće daleko. Stavljao sam njih i Nijemce kao favorite ovdje, i da će proći, no Srbija je upravo danas polazala da se ne može igrom nositi protiv jačih ekipa.

Generalna statistika:
http://www.fifa.com/live/competitions/w ... index.html
Da li ovo znaci nadigravanje ako vi tako mislite onda OK,jedino su se u kornerima odlepeli i to je to.
Nadigrali su nas u smislu pasova(skoro 100 vise),ali smo mi njih nadigrali u trcanju.
Prvi gol mozda jeste pao zbog dekoncentracije i sunca,ali zar zbog toga da se umanjuje taj pogodak,i sjajan prodor Krasica gde je BAdstubera ostaveo daleko iza sebe.
Meni i ne treba da Srbija ode daleko,ja sam i pred Sp rekao da je potrebno samo da se ne obrukamo i da probamo doci do druge faze i da dokazemo mnogima da nismo samo zahvaljuci srecom dosli dovde.Ja sam do sada veoma zadovoljan uspehom i moje zelje su skoro pa ispunjene.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 jun 2010, 16:15

& ? je napisao/la:imali su i Srbija i NJemacka sansi ali to nije bitno vazno je da smo mi uzeli 3 boda i ostali u borbi za prolaz dalje.
I to ne sporim Srbima, imali su veliku srecu danas i iskoristili su je. Ali samo slijepac nije vidio sta se desavalo, posebno pocetkom drugog poluvremena na terenu i to sa igracem manje. Samo ludak moze u to vjerovati, da bi utakmica danas ovako zavrsila, da je pravedno odigrana sa 11 igraca. Onom Spancu, da pozdravim sve zivo, hebala ga Svicarska, pa ovo je fudbal, a ne balet.

Da vidimo koliko ce Löw jos forsirati Badstubera, koji je plivao i plivao, a sad ni sa Klose nemoze vise igrati. Cacau i posebno Marin su bile najvece greske, kakav je djavo jahao Löw-a, da tako mjenja. Müller je nosio kao uvjek igru, Özil jak, ali nije dovoljno direktan, ipak ova dvojica su morali odigrati do kraja, pa da i isplaze jezik.
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 18 jun 2010, 16:15, ukupno mijenjano 1 put.

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 18 jun 2010, 16:15

Nešto slično se desilo u kvalifikacijama za ovaj mundijal u Beogradu, kad su igrali Srbija i Francuska. Na samom početku utakmice isključen je igrač Francuzima i Srbija je povela iz penala. Francuska je bila bolja veći dio utakmice, ali Srbija je dobila utakmicu i otišla na mundijal.

Šta bi uradio Murinjo na ovako važnoj utakmici da mu ekipa vodi 1:0 i da ima igrača više? I da je protivnik objektivno jača ekipa. Niko ne spominje da je danas Srbija imala stativu Jovanovića, prečku Žigića i još par izglednih šansi.

Srbija je više nego zasluženo uzela tri boda danas.

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 18 jun 2010, 16:19

Lejla@ Jesam li ja kao nenacionalist prvokator ili neki koji govore "ajmo svabe, satrite srbe"?! :roll:

Ovi sto govore da su Srbi imali srece@ Sreca kao prvo prati hrabre (dal su svabe ovde bile hrabre? :roll:), a da je Bosna (samo navodim primjer jer mi navijamo za njih) ovako pobjedila, sigurno nebi pricali kako je nezasluzeno.

Dobro, Mourinho je pickastom igrom osvojio LP, pamte se samo pobjednici, al dobro, kolko vidim po vasem bolje izgubit neg pobjedit. :?

Dalje, svabe su morale napadat, ili bi se po vasem trebali braniti u trenutku kada gube?! takticki savrsena utakmica igraca Radomira Antica!
Rey de la furia española...

Bily Piton
Kontakt:

Post Postao/la Bily Piton » 18 jun 2010, 16:20

Kakva su pravila kad dva ili više timova imaju isto bodova?Jel se gleda međusobni skor ili gol razlika?
PFC Forever!!!

Ponosan što sam Srbin!

Jedan je CLEO 9 !!!

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.