Sve receno.hapuc je napisao/la:Vidi se pomak u igri. Ima neki red, sistem, gradnja smislenih akcija. Naznake pametne, inteligentne timske igre.
Pjanić odigrao vrhunski, pokazuje zašto ga je Juventus doveo.
Samo bez euforije, polahko do cilja.
06.09.2016. / BiH - Estonija
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Medikament
- Kontakt:
Re: 06.09.2016. / BiH - Estonija
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
ma zajebani su skroz, svi nisko teziste imaju, brzi, okretni, dobri dribleri, dobri suteriSheyi je napisao/la:Mene je najviše strah onih njihovih juriša kroz sredinu, kada bi uspjeli nekako umrtviti igru pa onda ko Talijani na kontru uvaliti jedan za pobjedu. :pray:
u veznom redu sve sirovine teske, ubise po nogama
ali dobra taktika moze zaustavit svaku ekipu :kafa:
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Veceras su nam se sve stvari poklopile savrseno, bas onako kako treba, rani gol prakticno iz nicega, onda ubrzo i penal nakon toga, i jednostavno kada imas sve u svojim rukama povuces rucnu i cekas te prlike, mi smo ih hvala Bogu docekali jako puno, precka,stativa, nekoliko vrhunskih intervencija njihovog golmana i sve u svemu s nase strane dobro, ne odlicno, ali sasvim dovoljno i to je odlika velikih reprezentacija.
Ja sam danima ukazivao na to da je ova reprezentacija nesto totalno drugo od onoga sto je bila u proslim kvala i protiv Irske, Mesa gradi jedan novi sistem, sa dosta trke, igraci se nadopunjuju medjusobno , mnogo vise je i borbenosti, vidi se jasna ideja kod nasih igraca kada doddju na njihovu polovinu, bilo je tu stvarno genijalnih protrcavanja, proigravanja, povratnih pasova, Estoncima jednostavno iako smo im dali u nekim trenucima loptu, nismo im dozvolili da bilo sta s njom urade, tako da je ovo sasvim ohrabrujuce i stvarno mi je veceras bilo zadovoljstvo gledat nasu repezentaciju. Protiv Belgije cemo gledati nesto sasvim drugo i na nama je da se nadamo nekom rezultatu, a na Mesi je da u ovih mjesec dana jos bolje spremi nasu igru na tom taktickom planu, a igraci ce iz utkamice u utakmicu bit sve uigraniji i bolji, sa bodom protiv Belgije bi dobili tako samopuzdanje ja mislim da bi Helenama uvalili 3 komada u novembru
Ja sam danima ukazivao na to da je ova reprezentacija nesto totalno drugo od onoga sto je bila u proslim kvala i protiv Irske, Mesa gradi jedan novi sistem, sa dosta trke, igraci se nadopunjuju medjusobno , mnogo vise je i borbenosti, vidi se jasna ideja kod nasih igraca kada doddju na njihovu polovinu, bilo je tu stvarno genijalnih protrcavanja, proigravanja, povratnih pasova, Estoncima jednostavno iako smo im dali u nekim trenucima loptu, nismo im dozvolili da bilo sta s njom urade, tako da je ovo sasvim ohrabrujuce i stvarno mi je veceras bilo zadovoljstvo gledat nasu repezentaciju. Protiv Belgije cemo gledati nesto sasvim drugo i na nama je da se nadamo nekom rezultatu, a na Mesi je da u ovih mjesec dana jos bolje spremi nasu igru na tom taktickom planu, a igraci ce iz utkamice u utakmicu bit sve uigraniji i bolji, sa bodom protiv Belgije bi dobili tako samopuzdanje ja mislim da bi Helenama uvalili 3 komada u novembru

'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
Odlicno,ozbiljno,odgovorno,zrelo,sa pola gasa.
Nije Estonija toliko slaba nego je izgledala kao Andora zbog nase igre.
Jedina mana,vjezbati kombinatoriku i posjed lopte,protiv jakih ako nisi u stanju drzati loptu i tako umiriti protivnika on te sabije golmanu u krilo i ne mozes izaci iz njega.Te greske smo pravili,pogotovo protiv Belgije zadnju.
Idealna prilika rastereceno,sa potpunom vjerom u sebe i uspjeh,ici tamo po pobjedu.Ovo kako ih pojedini precjenjuju nije relevantno jer nije istinito,nemamo razloga prepasti se Belgije.Da su oni top reprezentacija to bi i dokazali na nekom od predhodnih prvenstava.
Samo nas luzerstvo,nevjerovanje u sebe i skidanje gaca unaprijed moze zajebati u Belgiji,ako odemo sa vjerom u sebe mozemo napraviti puno toga.
Licno bih igrao opet sa dva napadaca,bas u kontru i natjerao ih da razmisljaju i o svom golu,ku.rac ce onda bezglavo jurnuti naprijed.Odbrana im je katastrofalna i to treba iskoristiti.Samo bih u tom slucaju pojacao odgovornost,trku i borbenost na maksimalan level.
Optimista sam i mislim da mozemo u Rusiju sa prvog mjesta,samo respekt svakome ali skidanje gaca nikome.
Nije Estonija toliko slaba nego je izgledala kao Andora zbog nase igre.
Jedina mana,vjezbati kombinatoriku i posjed lopte,protiv jakih ako nisi u stanju drzati loptu i tako umiriti protivnika on te sabije golmanu u krilo i ne mozes izaci iz njega.Te greske smo pravili,pogotovo protiv Belgije zadnju.
Idealna prilika rastereceno,sa potpunom vjerom u sebe i uspjeh,ici tamo po pobjedu.Ovo kako ih pojedini precjenjuju nije relevantno jer nije istinito,nemamo razloga prepasti se Belgije.Da su oni top reprezentacija to bi i dokazali na nekom od predhodnih prvenstava.
Samo nas luzerstvo,nevjerovanje u sebe i skidanje gaca unaprijed moze zajebati u Belgiji,ako odemo sa vjerom u sebe mozemo napraviti puno toga.
Licno bih igrao opet sa dva napadaca,bas u kontru i natjerao ih da razmisljaju i o svom golu,ku.rac ce onda bezglavo jurnuti naprijed.Odbrana im je katastrofalna i to treba iskoristiti.Samo bih u tom slucaju pojacao odgovornost,trku i borbenost na maksimalan level.
Optimista sam i mislim da mozemo u Rusiju sa prvog mjesta,samo respekt svakome ali skidanje gaca nikome.
Zadnja izmjena: Fidelis, dana/u 07 sep 2016, 00:49, ukupno mijenjano 1 put.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Sve za 10!
Kad vidis kako se nominalno kvalitetnije reprezetacije muce i kiksaju protiv ekipa ranga Estonije, znas koliko je veliko danas dobiti nekoga 5:0, a da nisu neki amateri.
Pjanic maestralan. Ostali odlicno odradili svoj posao.
Kad vidis kako se nominalno kvalitetnije reprezetacije muce i kiksaju protiv ekipa ranga Estonije, znas koliko je veliko danas dobiti nekoga 5:0, a da nisu neki amateri.
Pjanic maestralan. Ostali odlicno odradili svoj posao.

Imaju i u sredini De Bruynea. Po krilima Hazard glavni igrac Belgije i Carasco, oni su i najveca opasnost po nas.Chinaglia je napisao/la:ma zajebani su skroz, svi nisko teziste imaju, brzi, okretni, dobri dribleri, dobri suteriSheyi je napisao/la:Mene je najviše strah onih njihovih juriša kroz sredinu, kada bi uspjeli nekako umrtviti igru pa onda ko Talijani na kontru uvaliti jedan za pobjedu.
u veznom redu sve sirovine teske, ubise po nogama
ali dobra taktika moze zaustavit svaku ekipu
Teško ce biti, jer valja sve to zaustaviti, ali eto nadam se da ce Meša skontati neku taktiku....bar za nekog remija.
ugodjaj je doneke pokvario glupson Nermin Sabic sa svojim komentarima
da Edin i Mesa nisu takvi profesionalci kakvi jesu, siguran sam da bi ga poslali tamo gdje se ne ide
da Edin i Mesa nisu takvi profesionalci kakvi jesu, siguran sam da bi ga poslali tamo gdje se ne ide
Slažem se da je Višca vcrs bio jedan od losih al bas zato mislim da je njegova prilika protiv Belgije kad ćemo ganjat kontre i kad ce moći dobit loptu u brisan prostor gdje je realno najaci i to ce nam možda biti najveće šanse,nadam se da ce Milicevic se sto brze uklopit,jer siguran sam da ce nam biti od pomoći pogotovo protiv Belgije će nam trebati ta 10 iza napadača nego Dva špica i jos je samo pitanje tog zadnjeg veznog..ono što mi je drago konačno smo vidjeli Dzeku koji grize,općenito koheziju i zajedništvo,a koliko znam u Belgiji nisu nimalo zadovoljni bili igrom protiv Španije čini mi se u prijateljskoj gdje su navijači zviždali Martinezu i igračima,vcrs su dobili al statistika kaže da nije nimalo lako bilo,al rezultat opet drugačije,ja mislim da imamo svoje šanse,samo nam treba dosta muda,sreće,snage i strpljenjaSheyi je napisao/la:Mene je najviše strah onih njihovih juriša kroz sredinu, kada bi uspjeli nekako umrtviti igru pa onda ko Talijani na kontru uvaliti jedan za pobjedu.Chinaglia je napisao/la:ma ako pogledas proslu tekmu s njima, preglupe golove smo primiliSheyi je napisao/la:Bojim se da smo previše mehki za Belgiju, nema Bešića, još ako Medunjanin bude igrao crno nam se piše.Nadam se Meša ima plan.
korner, sut s distance i penal
nas je bar bio iz akcije, a imali smo jos jedan mrtvi zicer, ne sjecam se ko je bio u sansi.. jesu oni bolji, bez sumnje, ali mislim da imamo sanse ako ne primimo tako glupe golove, a vjerujem da cemo zabit! da ne pricam da je atmosfera bolja sada nego tada i da je ekipa s Mesom provela vise vremena, da im je sada stosta jasnije nego tada i da su uigraniji, jer s vremenom sve bude bolje
Bit ćeš opet prvak čest 1946
Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!
Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo
Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!
Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo
I nevjerovatno kako su ovdje likovi dosadni za Cimirota.
Cimirot nije jedna od 20 opcija Mehmeda Bazdarevica,kad cete skontati to.Cak i ako protiv Belgije i bude igrao sa tri klasicna vezna jedan od njih sigurno nece biti Cimirot.
Svasta,Cimirot nije opcija kod Bazdarevica.Ja mislim sasvim opravdano.
Sto puta dokazano,najbolji igraci kad igraju nema problema.Zna se ko su najbolji igraci,Cimirot nije ni u 18 najboljih.
Cimirot nije jedna od 20 opcija Mehmeda Bazdarevica,kad cete skontati to.Cak i ako protiv Belgije i bude igrao sa tri klasicna vezna jedan od njih sigurno nece biti Cimirot.
Svasta,Cimirot nije opcija kod Bazdarevica.Ja mislim sasvim opravdano.
Sto puta dokazano,najbolji igraci kad igraju nema problema.Zna se ko su najbolji igraci,Cimirot nije ni u 18 najboljih.
Bila mi je guzva u kuci pa nisam sve kristalno cuo sta je Sabic rekao ali sam naslutio sta bi to moglo biti.Chinaglia je napisao/la:ugodjaj je doneke pokvario glupson Nermin Sabic sa svojim komentarima
Ima ovdje na portalu Luliceva izjava nakon utakmice i da li je ta izjava slicna Sabicevom pitanju i razlog za slanje tamo negdje. Ili mi je stvarno nesto opako pobjeglo i nisam dobro cuo.
A šta je to namlatio Šabić?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
ma srao kako smo zabili cetiri komada iz prekida, kako bi vise volio da je iz igre, akcije
kako necemo tako vjerovatno moci zabit jacim ekipama, npr Belgija i Grcka
uglavnom pametuje, zabiju pet komada i ti pricas kako su postignuti golovi :lol:
kako necemo tako vjerovatno moci zabit jacim ekipama, npr Belgija i Grcka
uglavnom pametuje, zabiju pet komada i ti pricas kako su postignuti golovi :lol:
Pa nesto slicno je i Lulic rekao poslije utakmice.
Sabic je pomocnik komentator ili "strucni" sukomentator sto bi rekli na HTV-u. Mislim da profesionalac treba odgovoriti na pitanje a ne nikoga slati nigdje.
Mesa se malo trzno ali nista mu nece biti. Trzali smo se i mi protiv Irske.
Sabic je pomocnik komentator ili "strucni" sukomentator sto bi rekli na HTV-u. Mislim da profesionalac treba odgovoriti na pitanje a ne nikoga slati nigdje.
Mesa se malo trzno ali nista mu nece biti. Trzali smo se i mi protiv Irske.
ma jarane, kada zabijes pet komada, nema smisla pricat takve stvari
na kraju krajeva, bilo je i sansi iz akcija, al nisu zabili
o tome pricam, nismo zabili samo jedan gol iz akcije jer smo slabi, nego smo zabili cetiri iz prekida jer smo ih odlicno izvodili, takav je bio splet okolnosti i odvijanje tekme, njegov komentar je meni pravo glupo, al eto
o tome pricam, nismo zabili samo jedan gol iz akcije jer smo slabi, nego smo zabili cetiri iz prekida jer smo ih odlicno izvodili, takav je bio splet okolnosti i odvijanje tekme, njegov komentar je meni pravo glupo, al eto
Nermin nije ništa slagao.
Ima smisla pričati takve stvari.
Nijemci su pobijedli u gostima Norvešku sa tri gola razlike, pa je Lehmann pametovao oko Gotze-a u studiju. Zabili su pet golova, od čega četiri nakon prekida (penal uračunat) i jedna akcija. Nismo Grčka.
Ima smisla pričati takve stvari.
Nijemci su pobijedli u gostima Norvešku sa tri gola razlike, pa je Lehmann pametovao oko Gotze-a u studiju. Zabili su pet golova, od čega četiri nakon prekida (penal uračunat) i jedna akcija. Nismo Grčka.
To sto smo opet vrlo,vrlo opasni iz prekida ne moze biti mana nase igre,moze biti samo prednost.Znati iskoristiti prekid je precica,laksi put do uspjeha.
Ali ne moze se reci da nismo imali izgradjenih akcija iz igre,imalo smo ih itekako i to vrlo lijepih.Samo smo promasili dosta sansi iz igre.
Znaci opusteno,ponovo smo reprezentacija kakva smo bili prije dvije godine,ono sto smo bili izgubili vratili smo,ozbiljnost,odgovornost i maksimalno zalaganje.Kvalitet ionako nikad nije ni bio upitan.
Jos samo mentalitet,sto kazu BHF,luzerski.Toga se moramo konacno rijesiti.
Ali ne moze se reci da nismo imali izgradjenih akcija iz igre,imalo smo ih itekako i to vrlo lijepih.Samo smo promasili dosta sansi iz igre.
Znaci opusteno,ponovo smo reprezentacija kakva smo bili prije dvije godine,ono sto smo bili izgubili vratili smo,ozbiljnost,odgovornost i maksimalno zalaganje.Kvalitet ionako nikad nije ni bio upitan.
Jos samo mentalitet,sto kazu BHF,luzerski.Toga se moramo konacno rijesiti.
Nermin kao strucni komentator mora znati da su cetiri od pet golova splet okolnosti (ne slucajnosti), a ne neka impotencija nase ekipe da napravi akciju i zabije iz iste, sto je bila njegova misao! jedan gol je pao iz akcije, a pogodjena su precka i stativa, takodjer iz akcije, tako da Nermin jede sto se ne jede :kafa:
kada vodis 2-0 s dva jeftina gola, zasto bi ganjao neke akcije, ne kontam.. Mesa preferise siguran fudbal i cuvanje rezultata i tako smo igrali poslije 2-0, nije se islo na nikakve akcije i slicno
kada vodis 2-0 s dva jeftina gola, zasto bi ganjao neke akcije, ne kontam.. Mesa preferise siguran fudbal i cuvanje rezultata i tako smo igrali poslije 2-0, nije se islo na nikakve akcije i slicno
O Meši sudimo nakon kvalifikacija, rezultatski smo odlično počeli, igrački dobro, taktički upitno.
Slazem se da nema smisla danas pricati o igri niti o pojedincima. Pa brate ni o Sabicu jer onda moras i o Lulicu.Chinaglia je napisao/la:ma jarane, kada zabijes pet komada, nema smisla pricat takve stvari

Trenutno korisnika/ca: DeeWa, Homelander i 40 gostiju.