BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

amerosm
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la amerosm » 28 mar 2013, 14:09

Povodom interesovanja Barcelone za Hummelsa otac i manager Matsa je danas dao jednu veoma zanimljivu izjavu:

Kada u svom gradu imate jedan odlican Italijanski restoran gdje Vam je hrana ukusna, onda ne pomisljate da promjenite tu lokaciju, ali kada nadjete jedan bolji restoran, onda o tome sigurno razmisljate.

Ja licno mislim ukoliko ponuda Barce bude zadovoljavajuca - iznad 30 miliona € - da mu BVB nece praviti probleme prilikom transfera, jer u BVB-u je osvojio skoro sve sto se moze osvojiti i jedino mu je u karijeri preostalo da se okusa u klubu A+ kategorije, iako se BVB vec sada klub A kategorije.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 28 mar 2013, 15:54

Saurman je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:
A što se tiče "pomoći" Bauerna, vraćena je uredno s kamatama. Nije Bauern pomogao s 2 mil. što voli BVB, nego zato što se okoristio uredno isplaćenim kamatama. Čist biznis. ;)
Bayern spasio Borussiju Dortmund od bankrota: Posudio joj dva milijuna eura bez kamata.
"Kad su Dortmunđani došli u poziciju da više nisu mogli funkcionirati i plaćati račune, posudili smo im dva milijuna eura bez kamata na nekoliko mjeseci
", rekao je Hoeness tijekom druženja s navijačima u Hamburgu. ;)
A evo ti tekst da je kamata bila 5 %. (klikni)

„Mitte 2005 haben wir die letzte der drei Raten zurückgezahlt.“ Samt fünf Prozent Zinsen. ;)

Evo ovo je izdvojeno. Već sam pisao o ovome i 100 % je bilo kamate, a kredit/posudba je vraćena u kratkom roku uz kamate. Kao što rekoh čist biznis. Bauern ne bi nikada pomogao BVB-u da nije imao neke koristi. ;)

Edit:
A ovaj tekst što si ti izdvojio 'ajde nađi na njemačkom pa mi pokaži gdje se pominje riječ "kamata" (zinsen). Ja znam koji je to tekst i znam da je preveden kako Jajrcima paše tj. netačno. A to što je neko pogrešno preveo i što ti to iskorištavaš da ložiš sve oko sebe je druga stvar. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 mar 2013, 16:23

Semir bvb je napisao/la:
„Mitte 2005 haben wir die letzte der drei Raten zurückgezahlt.“ Samt fünf Prozent Zinsen. ;)

Evo ovo je izdvojeno. Već sam pisao o ovome i 100 % je bilo kamate, a kredit/posudba je vraćena u kratkom roku uz kamate. Kao što rekoh čist biznis. Bauern ne bi nikada pomogao BVB-u da nije imao neke koristi. ;)
Ova tema se bezveze ovoliko vrti. Ne znam sad koji je izvor baš relevantan i dal je bilo kamate, jer se ovim iskreno nisam puno ni bavio nit me zanimalo. Nego sad htjedoh samo reagovat na ovo, jer je smiješno ako ti vjeruješ da je Bayern tad pomogao BVB-u samo zbog kamate, pa ova kamata je mizerna , s obzirom kakve prihode Bayern ostvaruje. Et taman bi sad Hoeness zarađivao na ovoj kamati... :D A pomagao je Bayern i drugim klubovima u Njemačkoj. Hoenessova solidarnost je dobro poznata, bez obzira na to što on mnogima naspram drugih klubova izgleda namdmen i prepotentan (ta doza arogancije je naravno s aspekta Bayerna korisna....).

I inače je u Njemačkoj ta solidarnost poseban slučaj u Evropi, jer za razliku od drugih liga ovde niko ne želi zlo drugom klubu. Postoje žestoka rivalstva, ali svi zato bodre klubove koji su u Evropi.
Pa i na samim tv pravima je Bayern mogao zaradit više, da ih je npr odvojeno prodavao, nego uvijek su svi i ostali pri tom sistemu ravnomjernog raspoređivanja para od tv prava.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 28 mar 2013, 20:24

Da se mi okrenemo okrsaju sa Stutgartom.Zbog povrede prepona mec ce najverovatnije propustiti Blazikovski koji bi mogao da propusti i prvi mec sa Malagom.Kolko sam dobro razumeo povredu je zadobio dok je igrao za reprezentaciju.Verovatno ce Groskrojc tu uskociti, mada nije iskljuceno da ce Leonardo dobiti ponovo sansu.

Za Stutgart nece zbog kartona nastupiti Kvist i Molinaro.Odsustvo prvog za nas je dobra vest, a za drugog mi je i krivo sto ga nece biti posto je mogao da bude tajni adut za Dortmund. :mrgreen: Bio bi red da se konacno slavi protiv njih.

Sto se tice povrede Blazikovskog, cim budem saznao nesto postavicu ovde.Mada mislim da ce me u tome preteci Sema i ostali insajderi koji ovde postuju redovno. :D

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 29 mar 2013, 00:27

Kako god da odigramo, ne treba se pretjerano sekirati. Dosta nasih je igralo sad u srijedu za reprezentacije, sutra treba lagano, samo da se ko ne povrijedi. Nama su bitne utakmice radnim danima (utorak i srijeda), a vikendom je cisto odradjivanje posla ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 mar 2013, 00:34

12/13 26.03.2013 Unbekannt Adduktorenbeschwerden

Imao je i prošli mjesec problema sa tom povredom ali je pauzirao samo 3 dana.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 29 mar 2013, 01:50

Mozel anketa nova Da li ce Hummels ostat vjeran Dortmundu ili ide u Barcu .
BvB Echte Liebe !!!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 29 mar 2013, 10:43

Damir_BvB je napisao/la:Mozel anketa nova Da li ce Hummels ostat vjeran Dortmundu ili ide u Barcu .
Nema potrebe za anketom, :mrgreen: Ostaje 100 %. 8-)

Nego portugalski portal Abola prenosi da se BVB sastao s Portom u vezi zvjerke Jacksona Martineza (klikni). :D
Joj to bi bio moćan transfer. Igrač košta 8,5 mil, a ima klauzulu od 40 mil. Znamo da Porto svoje igrače masno naplaćuje, ali mislim da je ovaj transfer realan s nekih 20 - 25 mil. 8-) Ima mnogo zainteresovanih za njega, pa su šanse da ga dovedemo male, ali ipak postoje. :) 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 29 mar 2013, 11:25

@ Sema

Jesil stvarno ozbiljno i iskreno 1000% siguran da Mats ostaje ? Ja nesto ne vjerujem i mislim kako on ode u ljeto :( :oops: ...

A ovo za Jackson Martineza bi bilo odlicno odlicno odlicno igrac po mom ukusu :D
BvB Echte Liebe !!!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 29 mar 2013, 12:02

Sto se tice naseg dragog Hummy-a,do prije par dana sam mislio(nesto u meni je govorilo)da je on nas buduci kapiten i da ce karijeru zavrsiti u nasem klubu!Vjerovatno za vecinu neskromno i mozda prepotentno razmisljanje ali jace je od mene!
Vec sad nisam bas takvog misljenja,bar ne u toj mjeri!Ovaj prelazni rok(ljetos)nas nece napustiti,to je moje misljenje i poprilicno sam siguran(da li se varam vidjet cemo),ali za godinu-dvije...ne smijem nista reci :?

Interesovanje za vecinu nasih igraca je sasvim normalno i ocekivano!Jbg,jesmo mi financijski jaki,za razliku od nekad dosta bolje stojimo i iz dana u dan napredujemo ali...i mnogo bogatiji ponekad prodaju svoje ponajbolje igrace za masnu lovu tako da...nista cudno!
Ako bih nesto volio,to je da nikog ne prodajemo ali ako ne sad onda za neko vrijeme,morat cemo se rastati od nekih pulena,mada kad se vec desi i ako,onda to treba "dobro iskoristiti"!

Ljudi,"do juce" se niko nije ni obazirao na nase igrace,bili su totalno nezanimljivi velikanima i bogatunima kao i nas klub kojeg niko nije shvatao ozbiljno pa ni simpaticno.Situacija se u veoma kratkom roku promjenila i na to treba da budemo ponosni i zahvalni celnicima i upravi naseg kluba,a ponajvise Doktoru!Od ljudi je napravio masine(na pozitivan nacin),vratio klub gdje mu je mjesto,ucinio da se nasem klubu svi dive i nekima da ga mrze iz ljubomore,digao sa dna i svakodnevno se penje s istim ka samom vrhu,sve to uz svoje pomocnike i ljude u klubu!

Svaki igrac je zamjenjiv iako neki misle da nije!BvB je kolektiv gdjesu sve zvijezde ili niko nije zvijezda...Nije klub koji cini jedan igrac i na terenu 10 njegovih "pomagaca" da ne spominjem klupu i ostale!Uvjerili smo se odlaskom Sahina-najboljeg nam igraca i najboljeg igraca lige(tad zvanicno),odlaskom Kagawe-jednog od nosioca igre,dugim pauziranjem Goetze-a za kojeg neki kazu da ne bi mogli bez njega!Sjetite se njegove pauze od par mjeseci,tad smo bili u fazonu postavljanja nekih rekorda pa bucali sve po BL,nije li tako!?Kazem volio bih da karijeru zavrsi kod nas,kao i velika vecina nasih igraca ali...NIKO NIJE NEZAMJENJIV!

To je samo moje miisljenje,i dok je Doktor na kormilu naseg broda(kao i uprava kluba)on nece potonuti ma koji igraci otisli i ko im zamjene bile,to je sigurno!I u slucaju da on ode nekad(nadam se da nece zadugo) necemo potonuti jer vjerujem u ovaj klub,vjerovao sam kad smo bili na dnu i volio ga,tako je i sad,i uvijek ce biti!

Echte Liebe BvB ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 29 mar 2013, 12:19

Damir_BvB je napisao/la:@ Sema

Jesil stvarno ozbiljno i iskreno 1000% siguran da Mats ostaje ? Ja nesto ne vjerujem i mislim kako on ode u ljeto :( :oops: ...
Ma ne moraš se brinuti. Vjerujem da će još dugo ostat'. A ukoliko se nekad odluči za odlazak, vjeruj to neće biti ovo ljeto. ;)

Zorc je izjavio da planira dugoročno sa Matsom koji je više nego sretan kod nas. Osim toga ovu izjavu što je njegov otac dao, u nastavku te izjave je rek'o da "ako ga Barca traži da ne mora značit' da će on napustit' BVB." Dečko je svjestan šta ima kod nas, koliko je cijenjen i voljen. Ne beri brige... ;)

P.S.
Evo ovo za J.Martineza.(klikni)
Izgleda da će uskoro biti sastanak, a Zorc je tražio da se nađe s čelnicima Porta. :)

Ovo konstantno povezivanje s boljim igračima je baš ono što je Zorc najavio, a to je da ovakva (dosadašnja) transfer politika BVB-a neće uvijek trajati i da će BVB u budućnosti kupovati i "gotove igrače", a ne po svaku cijenu razvijati mlade i nove talente. ;) :)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 mar 2013, 15:56

Kako su mi igraci tipa Harnik odvratni...Prvo izfolira faul, pa zatim po svemu sudeci slomi nos Schmelzeru pa se onda cudi sto je dobio zuti karton.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 30 mar 2013, 16:23

I Schmelzeru slomljen nos...koji je ovo igrac po redu...Subotic,Bender,Kehl :?:

Citav Stuttgart je ciganska ekipa sto je bas netipicno za Bundesligase.Dosta simuliraju,zale se na sudijske odluke...

Treba ovdje uzeti 3 boda i nadati se da se niko nece pridruziti Schmelzeru...

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 30 mar 2013, 16:26

Kako luda utakmica braco mila :) ... Nadam se da cemo uspjet odbranit prednost i postic iz kontre jos jedan gol inace sumnajm da cemo dobit ovaj mec dobre svabe danas pravo je.bo ih papa uvijek se naloze protiv nas ... Nuri moj dosta slab a i Ilkay nema bas svoj dan ... Zao mi Schmelleta :( ... Valjda bude s maskom igro protiv Malage ... Gotze takodje dosta slad ... Moze ovo puno bolje ... ocekivo sam da cemo imat vecu incjativu s ovim mocnim veznim redom Ilkay Nuri no medjutim nista bog zna njih dvojica trebaju stat malo na loptu i diktriat tempo ... Al sad ce to Kloppo sredit nije dzaba otrcao u svlacionicu sigurno je uocio neke rupe koje ce sad na video analizi pojasnit ...
BvB Echte Liebe !!!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 30 mar 2013, 16:31

Ma ovaj Stuttgart mi je najmrži klub, mamu li im cigansku. :evil:

Nadam da će Schmelle bit' ok i da će igrat' u srijedu. Al' nama i treba nešto ovako pa da vide da se ne može uć' u sezonu i igrat' na 2-3 fronta bez bar još jednog kvalitetnog beka. Sreća pa Kevin zasad igra odlično. :)

Dat' će Reus makar još jedan gol. ;)

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 30 mar 2013, 16:35

Semir bvb je napisao/la:Ma ovaj Stuttgart mi je najmrži klub, mamu li im cigansku. :evil:

Nadam da će Schmelle bit' ok i da će igrat' u srijedu. Al' nama i treba nešto ovako pa da vide da se ne može uć' u sezonu i igrat' na 2-3 fronta bez bar još jednog kvalitetnog beka. Sreća pa Kevin zasad igra odlično. :)

Dat' će Reus makar još jedan gol. ;)
Imam isti osjecaj mora ga Rolls Reus zabit :D
BvB Echte Liebe !!!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 30 mar 2013, 16:42

A ja tvrde utakmice.
Ubise oni mesari iz Stuttgarta.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 mar 2013, 17:00

Mogao bi ovaj Niedermeier u Stoke ili u jednog od 2 španska giganta. Udara gore od Hutha i Shawcrossa, a glumi bolje od Pepea i Pedra. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 30 mar 2013, 17:01

Monolog je napisao/la:Mogao bi ovaj Niedermeier u Stoke ili u jednog od 2 španska giganta. Udara gore od Hutha i Shawcrossa, a glumi bolje od Pepea i Pedra. :lol:
A ima tehniku u rangu sa Bejlovom. :lol:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 30 mar 2013, 17:27

E nek' su cigane dobili...da hoce ispasti u cvajtu :twisted:

Mislim da od Schmelzera nema nista za srijedu...
Monolog je napisao/la:Mogao bi ovaj Niedermeier u Stoke ili u jednog od 2 španska giganta. Udara gore od Hutha i Shawcrossa, a glumi bolje od Pepea i Pedra. :lol:
Dobro je da si ispostovao rivale...da je samo jedan od njih sad bi se ovdje sjatili :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.