Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

jahija

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la jahija » 11 maj 2014, 15:30

miky_hz je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/svraka-p ... ran/130890

Dzes im to raditi Muamere dragi :pinokio:
Još kad ga je nazvao poznati pitar salem prolić gdje nećeš reći salemu bog te poslat će on opet sudca po zadatku da odsudi derbi sarajevo ne smije izgubit, a nedaj bože da se očit penal protiv njega svira odmah letiš sa liste sudijske.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 11 maj 2014, 16:14

Evo ja odgovorno tvrdim da ovi podaci na zvanicnoj stranici saveza nisu tacni za vecinu utakmica. Govorim konkretno za Želju i vidim da nas zakidaju skoro svaku utakmicu.

Evo uzecu jedan primjer, kad smo igrali protiv Zrinjskog, prema zvanicnim podacima je bilo 4000 ljudi. Siguran sam da je bilo vise ljudi, tu utakmicu je jug bio pun, na sjeveru standardno bila milja i po pa i vise, i jos zapad, to izadje oko 4500-5000 ljudi da je bilo.

Ne zakidaju oni za neke aman zaman cifre, ali je ocigledno da manje napisu. Svejedno, statistika je porazavajuca.
FKŽ !

mellow
Kontakt:

Post Postao/la mellow » 11 maj 2014, 16:57

TeaM87 je napisao/la:Evo ja odgovorno tvrdim da ovi podaci na zvanicnoj stranici saveza nisu tacni za vecinu utakmica. Govorim konkretno za Želju i vidim da nas zakidaju skoro svaku utakmicu.

Evo uzecu jedan primjer, kad smo igrali protiv Zrinjskog, prema zvanicnim podacima je bilo 4000 ljudi. Siguran sam da je bilo vise ljudi, tu utakmicu je jug bio pun, na sjeveru standardno bila milja i po pa i vise, i jos zapad, to izadje oko 4500-5000 ljudi da je bilo.

Ne zakidaju oni za neke aman zaman cifre, ali je ocigledno da manje napisu. Svejedno, statistika je porazavajuca.
Neke utakmice možda malo zakinu ali sam siguran da za neke utakmice malo i više napišu. Sve u smemu ove brojke su otprilike realan broj navijača,sad da li Željo ima prosjek npr. 3000 ili 2700 to i nije neka ogromna razlika.

Ono što je najžalosnije jest to da samo 6 od 16 klubova ima prosjek veći od 1000. Volio bi vidjeti podatke za hrvatsku i srpsku ligu. Ne vjerujem ni da su u njih brojke fantastične ali vjerovatno su nešto bolje.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 11 maj 2014, 17:16

mellow je napisao/la:
TeaM87 je napisao/la:Evo ja odgovorno tvrdim da ovi podaci na zvanicnoj stranici saveza nisu tacni za vecinu utakmica. Govorim konkretno za Želju i vidim da nas zakidaju skoro svaku utakmicu.

Neke utakmice možda malo zakinu ali sam siguran da za neke utakmice malo i više napišu. Sve u smemu ove brojke su otprilike realan broj navijača,sad da li Željo ima prosjek npr. 3000 ili 2700 to i nije neka ogromna razlika.

Ono što je najžalosnije jest to da samo 6 od 16 klubova ima prosjek veći od 1000. Volio bi vidjeti podatke za hrvatsku i srpsku ligu. Ne vjerujem ni da su u njih brojke fantastične ali vjerovatno su nešto bolje.
jesu bolje, ali nista strasno, jedino zvezda i hajduk odskacu posjetom, Željo im je parirao u prve dvije godine nakon Amarovog povratka sa prosjekom od nekih 8000, ali smo se opet vratili na jadne 3000, ako neko ima podatke iz regiona nek postavi
FKŽ !

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 11 maj 2014, 17:24

Evo Srbija,Zvezda ce popraviti prosjek jer ce sledece kolo biti pun stadion,nakon sto godina uzimaju titulu....
http://www.utakmica.rs/4-jelen-super-li ... 014/poseta" onclick="window.open(this.href);return false;

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 11 maj 2014, 17:29

sad sam izracunao da Rijeka ima prosjek od 5200, a Hajduk sigurno ima preko 10000, sad vidim da i 5-6 klubova iz Srbije ima veci prosjek od svih nasih klubova, fakat smo jadni

Ali treba u obzir uzeti vise faktora:
-u Hrvatskoj ni u jednom vecem gradu nemaju 2 kluba, primjeri: Dinamo, Hajduk, Rijeka...citavi gradovi navijaju za ove klubove, dok je kod nas najveci grad prepolovljen sto se tice navijaca pa je samim tim i posjeta na stadionima prepolovljena
-Beograd ima preko milion stanovnika, a Sarajevo 300.000-400.000 pa je i logicno da Zvezda i Partizan imaju bolji prosjek od Želje i malenih
-Hrvatska igra ligu od 10 timova, samim tim je liga kvalitetnija i doalzi vise raje na tekmu

*poredim samo Želju i Sarajevo sa ostalim timovima jer smo jedini mi ozbiljni sto se tice posjet ili bar imamo potencijala da budemo ozbiljni, tu je i Čelik, njih vadi sto su jedini u svom gradu

ali opet je sramota da neki Napredak i Novi Pazar imaju bolju posjetu od nasih najvecih klubova...
FKŽ !

mellow
Kontakt:

Post Postao/la mellow » 11 maj 2014, 17:40

Našao sam za HNL: http://prva-hnl.hr/blog/wp-content/uplo ... Domaci.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Kad se podijeli ukupna posjeta sa brojem utakmica dobije se:
Hajduk 10205
Rijeka 5529
Dinamo 4577

S tim da je Hajduk do derbija imao prosjek od 12076 ali su nakon te utakmice izgubili svaku šansu za naslov a Europa je već bila osigurana tako da je posjeta očekivano malo pala.

Zvezda očekivano ima najveću posjetu,tu joj se nitko iz ex-yu ne može približiti. Svaka čast Hajduku,iako je Split puno manji od Beograda i Zagreba a klub ne ostvaruje dobre rezultate opet imaju posjetu veću od Partizana i Dinama.

Sad ću naći podatke za utakmice u Europi da vidimo koliko naši klubovi zaostaju za velikom četvorkom u europskim takmičenjima. Prvo ću uzet podatke od zadnjih 5 sezona,tj. od 2009. , previše ima posla da bi računao 20 godina unazad :lol:

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 11 maj 2014, 17:46

Dinamo 4,5 milje :lol: više da je 450 :lol:
Grbavica naš je Hram!!!

mellow
Kontakt:

Post Postao/la mellow » 11 maj 2014, 17:52

TeaM87 je napisao/la:sad sam izracunao da Rijeka ima prosjek od 5200, a Hajduk sigurno ima preko 10000, sad vidim da i 5-6 klubova iz Srbije ima veci prosjek od svih nasih klubova, fakat smo jadni

Ali treba u obzir uzeti vise faktora:
-u Hrvatskoj ni u jednom vecem gradu nemaju 2 kluba, primjeri: Dinamo, Hajduk, Rijeka...citavi gradovi navijaju za ove klubove, dok je kod nas najveci grad prepolovljen sto se tice navijaca pa je samim tim i posjeta na stadionima prepolovljena
-Beograd ima preko milion stanovnika, a Sarajevo 300.000-400.000 pa je i logicno da Zvezda i Partizan imaju bolji prosjek od Želje i malenih
-Hrvatska igra ligu od 10 timova, samim tim je liga kvalitetnija i doalzi vise raje na tekmu

*poredim samo Želju i Sarajevo sa ostalim timovima jer smo jedini mi ozbiljni sto se tice posjet ili bar imamo potencijala da budemo ozbiljni, tu je i Čelik, njih vadi sto su jedini u svom gradu

ali opet je sramota da neki Napredak i Novi Pazar imaju bolju posjetu od nasih najvecih klubova...
Još da nadodam Srbija ima 3 mil. stanovnika više od BiH.

A i ta statistika mi se čini sumnjiva. Za Napredak piše da mu je najveća posjeta 13500 a stadion mu prima 10331 gledalaca.

RiverPlate je napisao/la:Dinamo 4,5 milje :lol: više da je 450 :lol:
Također mi se čini sumnjivo. Ne bi me nimalo čudilo da Mamić napucava prosjek da bi izgledao manje loš. Jest da utakmice sa Hajdukom i Rijekom povećavaju prosjek al opet mi je to previše.

zrinja05
Kontakt:

Post Postao/la zrinja05 » 11 maj 2014, 18:04

Izostavili ste jedan vrlo vazan podatak.Ovo za nasu ligu se odnosi na gledatelje sa placenim ulaznicama

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
VOLIM MOSTAR PA MAKAR I VAKI !!!
HŠK ZRINJSKI,MNK ZRINJSKI,HKK ZRINJSKI,HMRK ZRINJSKI,HŽRK ZRINJSKI,ŽKK ZRINJSKI 2010,HAK ZRINJSKI,APK ZRINJSKI,KK ZRINJSKI,HBK ZRINJSKI,ŠPK ZRINJSKI,ŠK ZRINJSKI,UPŠO ZRINJSKI

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 11 maj 2014, 18:05

zrinja05 je napisao/la:Izostavili ste jedan vrlo vazan podatak.Ovo za nasu ligu se odnosi na gledatelje sa placenim ulaznicama

Ne, ne "broje" se gledaoci na osnovu kupljenih karti nego "odokativnom metodom"
Zadnja izmjena: TeaM87, dana/u 11 maj 2014, 18:06, ukupno mijenjano 1 put.
FKŽ !

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 11 maj 2014, 18:06

zrinja05 je napisao/la:Izostavili ste jedan vrlo vazan podatak.Ovo za nasu ligu se odnosi na gledatelje sa placenim ulaznicama

Šta, svi klubovi imaju brojače?

:clap:
Hayley <3

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 11 maj 2014, 18:13

Prije će biti da je od oka, i nažalost mislim da su i ovi gore podaci malo napuhani.

kladionicar30
Kontakt:

Post Postao/la kladionicar30 » 11 maj 2014, 18:43

Pozdrav . Ovako ovo je mozda off topic ali jednostavno danima razmisljam o nasoj ligi repki selektoru itd. Zakljucak moj licni je da se ova nasa liga kakva god da je igra iz samo jednog razloga a to su sudije . Oni zaradjuju, zive , vedre i oblace. Naravno naci ce mnogi kontra argumente ali evo krenut' cu redom. Kada sam od selektora vidio spisak reprezentativaca za world cup odmah sam znao da i saveza boli briga za ligom. Vrijedja me iskreno kao covjeka koji idem i gledam utakmice gdje cesto na jadnim terenima , sa jadnim placama, sa bijednom ishranom itd igraci se trude da napreduju da izadji iz sivila. Kao nagrada za taj trud trebao je savez imati sluha pa glavonji reci zovni bolan jednog ili dvojicu najboljih najperspektivnijih igraca. Nemojte se uvrijediti navijaci drugih klubova ali evo da je zovnuo Stanica ili Dupova medju 22 igraca ne mora niti zaigrati u brazilu kao sto mnogi koje je zovnuo nece , nego eto neka se upise da su bili pa sutra kad dodje do transfera da bar malo digne cijenu igracu i donese koji dinar u ovu jadnu drzavu i klubove. Ne mi idemo spasavati Hajduka i slicne klubove i njima dizati cijenu da profitiraju. Jednostavno ne kontam savez pa to bi bilo idealno valjda je cilj da se i PL digne na neki nivo . Po meni su ovime zabili noz u ledja i ovako slaboj ligi. Kad pogledam status igraca npr Travnika , drustveni , finansijski i uporedim sa statusom sudije iz Travnika Ibrisimbegovica jasno je da je on zvijezda. U svakome pogledu dominira. Kad pogledate njihovo ponasanje koje ponekad granici sa nebeskim jasno je sve. Odlasci na skupocjene pripreme po Makarskoj i slicno dok igrace koji se lome trude savez ne zeli da pomogne . Jasno vam je kad pogledate Jakupovica npr. koji je dosao umjesto Aleckovica i koji je posredstvom SDAi Salema Prolica licnih veza munjevito napredovao o kakvim se tu likovima radi. Liga je sve svela na njihova delegiranja , njihovu zaradu cak je veci dozivljaj kad oni idu suditi neke utakmice pri uefi nego kada zeljo, zrinja ili sarajevo igraju evropu. Postoji neka nada sa ulaganjima u klubove tipa Sarajevo i tan ali generalno dok god savez drzi oci zavezane i ne zeli da pomogne tesko cemo nazalost dobiti u dogledno vrijeme neki jaki klub ili imati bazu igraca.
Imao bi jos mnogo nekih argumenata da iznesem na racun moje teze ali muka mi je i ovako...nazalost kao i u svemu u nasoj maloj divnoj bih mogu samo reci ....putuj evropo...

pozzzz

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 11 maj 2014, 18:50

kladionicar30 je napisao/la:Pozdrav . Ovako ovo je mozda off topic ali jednostavno danima razmisljam o nasoj ligi repki selektoru itd. Zakljucak moj licni je da se ova nasa liga kakva god da je igra iz samo jednog razloga a to su sudije . Oni zaradjuju, zive , vedre i oblace. Naravno naci ce mnogi kontra argumente ali evo krenut' cu redom. Kada sam od selektora vidio spisak reprezentativaca za world cup odmah sam znao da i saveza boli briga za ligom. Vrijedja me iskreno kao covjeka koji idem i gledam utakmice gdje cesto na jadnim terenima , sa jadnim placama, sa bijednom ishranom itd igraci se trude da napreduju da izadji iz sivila. Kao nagrada za taj trud trebao je savez imati sluha pa glavonji reci zovni bolan jednog ili dvojicu najboljih najperspektivnijih igraca. Nemojte se uvrijediti navijaci drugih klubova ali evo da je zovnuo Stanica ili Dupova medju 22 igraca ne mora niti zaigrati u brazilu kao sto mnogi koje je zovnuo nece , nego eto neka se upise da su bili pa sutra kad dodje do transfera da bar malo digne cijenu igracu i donese koji dinar u ovu jadnu drzavu i klubove. Ne mi idemo spasavati Hajduka i slicne klubove i njima dizati cijenu da profitiraju. Jednostavno ne kontam savez pa to bi bilo idealno valjda je cilj da se i PL digne na neki nivo . Po meni su ovime zabili noz u ledja i ovako slaboj ligi. Kad pogledam status igraca npr Travnika , drustveni , finansijski i uporedim sa statusom sudije iz Travnika Ibrisimbegovica jasno je da je on zvijezda. U svakome pogledu dominira. Kad pogledate njihovo ponasanje koje ponekad granici sa nebeskim jasno je sve. Odlasci na skupocjene pripreme po Makarskoj i slicno dok igrace koji se lome trude savez ne zeli da pomogne . Jasno vam je kad pogledate Jakupovica npr. koji je dosao umjesto Aleckovica i koji je posredstvom SDAi Salema Prolica licnih veza munjevito napredovao o kakvim se tu likovima radi. Liga je sve svela na njihova delegiranja , njihovu zaradu cak je veci dozivljaj kad oni idu suditi neke utakmice pri uefi nego kada zeljo, zrinja ili sarajevo igraju evropu. Postoji neka nada sa ulaganjima u klubove tipa Sarajevo i tan ali generalno dok god savez drzi oci zavezane i ne zeli da pomogne tesko cemo nazalost dobiti u dogledno vrijeme neki jaki klub ili imati bazu igraca.
Imao bi jos mnogo nekih argumenata da iznesem na racun moje teze ali muka mi je i ovako...nazalost kao i u svemu u nasoj maloj divnoj bih mogu samo reci ....putuj evropo...

pozzzz
dobar post...

inače ovo za gledatelje..kakvo bola odokativno brojenje..zar ne zivimo u takvo doba da za sve postoji rjesenje, kao npr sistemi za brojanje gledatelja na stadionima:

evo 1 upis u google:
http://www.otot.ws/en/systems/people-counting" onclick="window.open(this.href);return false;

da ovakve stvari budu obaveza za dobivanje licence itd

kao da zivimo u tunguziji
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 11 maj 2014, 18:56

Jakupović nema veze sa Alečkovićem niti je negdje došao umjesto navedenog.Još počne uplitati politiku.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

kladionicar30
Kontakt:

Post Postao/la kladionicar30 » 11 maj 2014, 18:59

Mancini je napisao/la:Jakupović nema veze sa Alečkovićem niti je negdje došao umjesto navedenog.Još počne uplitati politiku.
Ocito nisi mnogo upucen . Provjeri malo za Jakupovica iz Krajine. Zatim , poslije Lecka a sad povlaci se i Pilav Salem je njemu to mjesto obezbjedio i on ce suditi uefine tekme kao glavni ;). Ajd nemoj me tjerati da javno pisem neke stvari o porijeklu salemove zene, stranci i sl.....

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 11 maj 2014, 19:02

Nečije porijeklo me ne interesuje.Jakupović sudi najmanje 5 godina u Premijer ligi BiH.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 11 maj 2014, 19:59

Kevin je napisao/la:
kladionicar30 je napisao/la:Pozdrav . Ovako ovo je mozda off topic ali jednostavno danima razmisljam o nasoj ligi repki selektoru itd. Zakljucak moj licni je da se ova nasa liga kakva god da je igra iz samo jednog razloga a to su sudije . Oni zaradjuju, zive , vedre i oblace. Naravno naci ce mnogi kontra argumente ali evo krenut' cu redom. Kada sam od selektora vidio spisak reprezentativaca za world cup odmah sam znao da i saveza boli briga za ligom. Vrijedja me iskreno kao covjeka koji idem i gledam utakmice gdje cesto na jadnim terenima , sa jadnim placama, sa bijednom ishranom itd igraci se trude da napreduju da izadji iz sivila. Kao nagrada za taj trud trebao je savez imati sluha pa glavonji reci zovni bolan jednog ili dvojicu najboljih najperspektivnijih igraca. Nemojte se uvrijediti navijaci drugih klubova ali evo da je zovnuo Stanica ili Dupova medju 22 igraca ne mora niti zaigrati u brazilu kao sto mnogi koje je zovnuo nece , nego eto neka se upise da su bili pa sutra kad dodje do transfera da bar malo digne cijenu igracu i donese koji dinar u ovu jadnu drzavu i klubove. Ne mi idemo spasavati Hajduka i slicne klubove i njima dizati cijenu da profitiraju. Jednostavno ne kontam savez pa to bi bilo idealno valjda je cilj da se i PL digne na neki nivo . Po meni su ovime zabili noz u ledja i ovako slaboj ligi. Kad pogledam status igraca npr Travnika , drustveni , finansijski i uporedim sa statusom sudije iz Travnika Ibrisimbegovica jasno je da je on zvijezda. U svakome pogledu dominira. Kad pogledate njihovo ponasanje koje ponekad granici sa nebeskim jasno je sve. Odlasci na skupocjene pripreme po Makarskoj i slicno dok igrace koji se lome trude savez ne zeli da pomogne . Jasno vam je kad pogledate Jakupovica npr. koji je dosao umjesto Aleckovica i koji je posredstvom SDAi Salema Prolica licnih veza munjevito napredovao o kakvim se tu likovima radi. Liga je sve svela na njihova delegiranja , njihovu zaradu cak je veci dozivljaj kad oni idu suditi neke utakmice pri uefi nego kada zeljo, zrinja ili sarajevo igraju evropu. Postoji neka nada sa ulaganjima u klubove tipa Sarajevo i tan ali generalno dok god savez drzi oci zavezane i ne zeli da pomogne tesko cemo nazalost dobiti u dogledno vrijeme neki jaki klub ili imati bazu igraca.

pozzzz
dobar post...

inače ovo za gledatelje..kakvo bola odokativno brojenje..zar ne zivimo u takvo doba da za sve postoji rjesenje, kao npr sistemi za brojanje gledatelja na stadionima:

evo 1 upis u google:
http://www.otot.ws/en/systems/people-counting" onclick="window.open(this.href);return false;

da ovakve stvari budu obaveza za dobivanje licence itd

kao da zivimo u tunguziji
U ovoj državi je 99% stvari na nivou "tunguzije" pa zašto nebi bilo i ovo prebrojavanje gledalaca.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 11 maj 2014, 21:18

mellow je napisao/la:Malo sam se potrudio i izračunao prosječnu posjetu na domaćim utakmicama BH Telecom Premijer lige (podaci sa NFSBIH,valjda su ti službeni). Rezultati su sramotni i poražavajući.
1. Sarajevo 2831
2. Željezničar 2714
3. Čelik 2293
4. Borac 1987
5. Zrinjski 1727
6. Velež 1018
7. Zvijezda 863
8. Rudar 783
9. Travnik 706
10. Vitez 682
11. Široki 668
12. Olimpic 620
13. Slavija 593
14. Mladost VO 540
15. Radnik 477
16. Leotar 279
Podaci nisu ispravni, to sto je Sarajevo imalo dvije utakmice bez publike ne daje nikome za pravo da se njihov prosjek dijeli sa manjim brojem utakmica. Mogao si primjetiti da na onom sajtu Jelen Super Lige regularno se ubace i te utakmice u prosjek, sami su krivi za zabranu. Evo ispravne liste:

Domacini
1. Željezničar 2700
2. Sarajevo 2453 (dvije pred praznim tribinama)
3. Čelik 2293
4. Borac 1987
5. Zrinjski 1727
6. Velež 1083
7. Zvijezda 863
8. Travnik 792
9. Rudar 777
10. Vitez 737
11. Široki Brijeg 690
12. Olimpic 620
13. Slavija 593
14. Mladost 540
15. Radnik 477
16. Leotar 279
Prosjek ukupne lige: 1241

Kao gosti:
1. Željezničar 2433
2. Sarajevo 2127
3. Široki Brijeg 1623
4. Borac 1415
5. Zrinjski 1377
6. Olimpic 1225
7. Velež 1163
8. Čelik 1140
9. Mladost 957
10. Radnik 937
11. Vitez 853
12. Zvijezda 797
13. Travnik 710 (jedna utakmica pred praznim tribinama)
14. Slavija 703
15. Leotar 583
16. Rudar 567 (jedna utakmica pred praznim tribinama)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.