Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

juvebosna
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la juvebosna » 25 dec 2011, 10:14

Svim ljudima katoličke vjeroispovjest a naročito braći Juventinima :D želim Sretan Božić i da ga provedu u zdravlju i veselju !!
"Postao sam Juventino onog dana kada sam kročio u Torino,i zbog toga što sam shvatio koliko ovaj klub mrze navijači drugih klubova u Italiji.njihovu mržnju sam pretvorio u ljubav prema Juveu.Protiv svega i svakoga "Paolo Montero"

juvebosna
Kontakt:

Post Postao/la juvebosna » 25 dec 2011, 10:22

Kao prvo pozdrav svima(osim interistima) :lol: :lol: :lol:
Prvi put sam ovdje,ali svakodnevno čitam vaše postove,neki me pravo nasmiju :D a neki me naljute :evil: :evil:
Iskoristio bih ovu priliku da vam pozovem da učestvujete u jednoj humanitarnoj akciji.
Naime jedan momak,Jasmin Makšić je teško bolestan,ima neku vrstu tumora na kičmi :cry: ,treba na operaciju u Istanbulu,kosta negdje samo oko 21 500 eura,ali za naše prilike i to je puno.Iako je riječ o Juventinu 8-) ipak je riječ o čovjeku koji voli seriju A i najbolji klub 8-) (malo reklame ne škodi :lol: )

Jasmin Maksić (1988.) je naš juventino kojem je hitno potreban novac za liječenje. Obolio je od teškog oblika tumora na vratnom dijelu kičme.

Tumor koji Jasmin ima pritišće njegovu kičmenu moždinu, a posljedica toga je trenutna paraliza. S obzirom na vrstu tumora koja se nalazi na veoma rizičnom mjestu Jasmin se ne može liječiti u BiH.

"Znamo se dugo, nekih desetak godina. Kad smo igrali playstationa uvijek je uzimao Juve, bez obzira što sam ga ja ili neko od jarana znali pobjediti sa Realom ili Barcelonom. On nije mijenjao ekipu koju voli da bi pobjeđivao. Kad smo igrali fudbala uvijek je nosio dres Del Piera. Ovo ljeto smo baš igrali, ali eto za 3-4 mjeseca se razbolio i nepokretan je. Nikad nije bio na tekmi u Italiji, jer se za to nije imalo para. Otac mu je umro nedugo poslije rata, živi sa mamom i bratom. Radio je kao konobar dok se nije desilo ovo."

Njegova porodica je kontaktirala kliniku Acibadem u Istanbulu, gdje su ljekari nakon uvida u Jasminove nalaze preporučili operaciju. Srećom, za operaciju nije potrebna ogromna suma novca kakvu obično naši građani moraju izdvojiti kada idu na liječenje u inozemstvo. Ali, i 21.885 eura je za naše prilike previše. Ovaj novac bi pokrio sve troškove liječenja, hospitalizacije i prijevoza.

Njegova porodica i prijatelji su uvjereni da će dobrota građana i ovog puta sačuvati još jedan mladi život.

Kako bi se skupio novac otvoren je humanitarni račun u ProCredit banci na ime Nejra Maksić.

Račun za uplate iz BiH: 1941022842801163

Iban Code: BA39 194-102-28428022-30.

Na Facebooku je otvorena i grupa podrške ovom momku: Pomozimu Jasminu Maksiću.
"Postao sam Juventino onog dana kada sam kročio u Torino,i zbog toga što sam shvatio koliko ovaj klub mrze navijači drugih klubova u Italiji.njihovu mržnju sam pretvorio u ljubav prema Juveu.Protiv svega i svakoga "Paolo Montero"

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 25 dec 2011, 17:30

koristim priliku da čestitam Božić svim forumašima koji ga slave :)

@juvebosna šta misliš da se kontaktira batka i vidi se šta se može uraditi?
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

juvebosna
Kontakt:

Post Postao/la juvebosna » 26 dec 2011, 11:10

baresi#6 je napisao/la:koristim priliku da čestitam Božić svim forumašima koji ga slave :)

@juvebosna šta misliš da se kontaktira batka i vidi se šta se može uraditi?
nisam siguran je li mislis na banka ili patka :lol: :lol:
ako zelis otidji na njegov face profil,postavio sam ga gore,tamo imas sve podatke,koliko znam treba im jos oko 5000 km,ako zelis pomoci uplatom u banku tamo imas broj racuna na koji mozes uplatiti,a imas i onaj tel,cijene je mislim 2 ili 3 km,ma koliko god mozes bit ce dobro
iskoristit cu jos jednom ovu priliku da opet pozovem forumase da ucestvuju u akciji,i 1 km moze pomoci,odreknite se jedne kafice,soka,kutije cigareta,vi mozete jedan dan bez toga,a momak moze pobjediti tu bolest upravo zahvaljujuci vama
jos jednom hvala svima koji zele pomoci
P.S.
ja ne poznajem tog momka,jednostavno sam htio u skladu sa svojim mogucnostima da mu pomognem,ane skodi to sto je JUVENTINO :D

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 26 dec 2011, 11:33

tony-mortale je napisao/la:slika
opet ti o bonusima, a čovjek priča o bodovima za pobjedu, dakleM, samo za tebe po stoti put 2 boda se dobije za pobjedu u EL a 2 boda za pobjedu u LP, nije fer, trebali su i u bodovima napraviti istu razliku kao i u bonusima
ti stvarno ne kužiš? Ovo je rasprava koju ne možeš dobiti jer tvrdiš da se EL i LP isto boduje a to nije istina, zbog toga što u Lp dobivaš bodove koje nedobivaš u El.

Moreš sad tu umret i plakat ali neš bit u pravu i moro buš prihvatiti činjenicu da unatoč tome što se u LP osvaja više bodova nego u EL, SERIA A je izgubila jedno mjesto na UEFINOJ listi i sad mora fatati BUNDESLIGU. 8-)

SRETAN BOŽIĆ SVIMA!!!! Pogotovo onima koje brutalno žiPciram!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 26 dec 2011, 11:39

anton 1983 je napisao/la:SERIA A je izgubila jedno mjesto na UEFINOJ listi i sad mora fatati BUNDESLIGU. 8-)
tu grijesis,,ne mora,zasto bi morala?ima 3 i zdravo,,kada imas 4 kluba vaze samo da imas 1 sansu vise da osvojis LP,a italijani znaju da ce prije njihova 3 neko bundesligaska 4 da osvoje jednu LP,, :arrow:
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 26 dec 2011, 11:42

adointer je napisao/la:
tu grijesis,,ne mora,zasto bi morala?ima 3 i zdravo,,kada imas 4 kluba vaze samo da imas 1 sansu vise da osvojis LP,a italijani znaju da ce prije njihova 3 neko bundesligaska 4 da osvoje jednu LP,, :arrow:
Pametno zboriš! NE MORAJU! Krivi glagol sam koristio. To sam valjda napisao jer ima jako puno dečki ovdje koji su zbog toga ogorčeni. Moja Bad! 8-)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 26 dec 2011, 12:04

antiša nažalost moraš i ti na ignore jer si nepopravljivi troll i lažljivac, a znaš da takvi vrlo brzo bananu dobiju(mada si ti na to već i navikao koliko znam).

po ko zna koji put, bonusi se razlikuju jer naravno da se mora nekako razdvojiti elitno od utješnog takmičenja, ali bodovi za pobjede u LP i EL su ISTI, po DVA za pobjedu u LP i DVA za pobjedu u EL-jel to pravedno???

tako je prvak njemačke koji je prekucao ligu ali u teškoj grupi LP ispao skupio daleko manje bodova od jednog šalkea koji je natrpao neke kiprane i izraelce, a u ligi im nisu mogli opepeliti. i sad šampion unatoč tom bonusu od 4 boda za grupe LP ima daleko manji koeficient(oko 9) od ekipe koja je bila 14 na tabeli(šalke skupio koeficient preko 12 do sad) :lol: :lol: :roll:

kako je to moguće-pa tako što pobjeda na aek larnacom se vrednuje sa 2 boda kao i eventualna pobjeda nad arsenalom ili marsejom, da ga hebeš nonsens i glupost 8-)

znači bolje završiti 14 i preko kupa ući u miki maus kup nego biti šampion i igrati LP, tako ispada po uefinom bodovanju, jedina pozitivna stvar je puno više novca, ali kako su izjednačili bodovanje za pobjede u LP i EL nebi me čudilo da izjednače i premije :roll:
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Samir1988

Post Postao/la Samir1988 » 26 dec 2011, 12:18

Goal.com : Tim polusezone Serie A:

Gianluigi Buffon (Juventus) - golman
Christian Maggio (Napoli) - desni bek
Senad Lulić (Lazio) - lijevi bek
Andrea Barzagli (Juventus) - stoper
Thiago Silva (Milan) - stoper
Daniele De Rossi (Roma) - vezni red
Andrea Pirlo (Juventus) - vezni red
Radja Nainggolan (Cagliari) - vezni red
Miroslav Klose (Lazio) - napad
German Denis (Atalanta) - napad
Zlatan Ibrahimović (Milan) - napad

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 26 dec 2011, 12:18

@tony-mortale buraz samo gubiš vrijeme... lakše mu je je metar u nego centimetar u glavu
Jasno odavno.

07/08.01.2012. se igraju zanimljive tekme..

Siena - Lazio - gosti idu na tricu biće dobra tekma
Inter - Parma - biće gusto i zanimljivo
Udinese - Cesena - pobjeda domaćih ne bi smjela biti upitna
Atalanta - Milan - Domaći igraju solidno i mislim da prvaku neće biti lako
Bologna - Catania - borba na život i smrt bolognesa
Cagliari - Genoa - nit smrdi nit' miriše
Lecce - Juventus - ovi moji trebaju i moraju pobijediti
Novara - Fiorentina - remi nebi bio iznenađenje, Novara nema lošu igru kući
Roma - Chievo - pobjeda domaćina kao vrata
Palermo - Napoli - moglo bi biti golova napretek ovdje
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 27 dec 2011, 17:28

Tim polusezone po Football Italia

Handanovic-Maggio.Silva.Campagnaro.Lulic-De Rossi.Boateng.Marchisio-Denis.Cavani.Klose

Novi igrac Napolija Vargas u konkurenciji za najboljeg fudbalera J.Amerike
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 27 dec 2011, 18:26

koliko je navijaca posjetilo stadione nakon 16 kola:

1.Inter 50.729
2.Napoli 43.660
3.Milan 41.606
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 29 dec 2011, 12:36

adointer je napisao/la:koliko je navijaca posjetilo stadione nakon 16 kola:

1.Inter 50.729
2.Napoli 43.660
3.Milan 41.606
a evo i prosjeka grupne faze LP
1° Manchester United 74.272
Milan 70.991
3° Real Madrid 68.638
4° Barcelona 67.203
5° Bayern Munchen 66.000
6° Borussia Dortmund 65.718
7° Arsenal 59.332
Napoli 55.742
9° Ajax 50.256
10° Shakhtar Donetsk 49.197
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 29 dec 2011, 14:01

slika

JoJo u novom izdanju :P
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 29 dec 2011, 14:41

Pošto nisam bio u mogućnosti da dam neki svoj osvrt na dosadašnji dio sezone u Serie A zahvaljujući moljakanju i ulizivanju pojedinih forumašima moderatorima koji su uspješno uspjeli izdejstvovati ban nas trojice, to ću učiniti sada.

slika

http://www.uefa.com/memberassociations/ ... index.html

Nakon 16. kola prvo mjesto drži Juventus, na drugom mjestu je Milan sa istim brojem bodova, ali zbog slabijeg skora u međusobnom duelu nalazi se na drugoj poziciji. Ove dvoje ekipe će vjerovatno voditi borbu za Scudetto, dok će Udinese, Lazio,Roma i Napoli voditi veliku borbu za treće mjesto i Ligu prvaka, ostale ekipe će pokušati da izbore plasman u Europa ligu, među kojima je i posrnuli inter, iako je nanizao par pobjeda zahvaljujući laganom rasporedu i ogromnom sudijskom pomoću.

Definitivno najveće iznenađenje je Atalanta koja je uspješno izašla iz minusa i čvrsto se drži u sredini tabele, dok pod najvećim razočarenjem vidim ekipu intera, koja je na početku slovila za najvačeg favorita za osvajanje Scudetta, ako se uzme u obzir veliki optimizam navijača i bespotreno izdizanje u visine, logično je da je ovaj rezultata svakako ponižavajući za njih, manje iznenađenje se može smatrati i Napoli koji je platio ceh igranja u Ligi šampiona, nažalost ne može se sa 13 ili 14 igrača igrati podjednako dobro na dva fronta.

Treba napomenuti da je dosadašnji dio sezone obilježilo katastrofalno suđenje. Svaka ekipa je oštečena nekoliko puta, ali isto tako poslije i "nagrađena" nepostojećim penalima, među nagrađenim ekipama se najviše izdvaja ekipa Milana.

Po mom nekom nahođenju najboljih 11 bi činili sljedeći igrači u formaciji 4-3-3: Buffon, Lichtsteiner, Barzagli, Benatia, Armero, Pirlo, Vidal, Marchisio, Klose, Denis i Di Natale. Trener: Conte.

slika

Na golu je bez premca najbolji golman svih vremena Buffon, ove sezone se vraća u staru formu, imao je odličnih intervencija među kojima se izdvaja odbranjen penal Tottiju, odbranu čini igrači po 2 igrača iz ekipa koje imaju najbolju odbranu lige, Barzagli i Benatia su neprelazni, dok Lichtsteiner i Armero svaku utakmicu podjednako igraju dobri i u napadu i u odbrani, jednostavno nezaustavljivi su. Sredinu terena čine 3 igrača Juventusa koji su najzaslužniji za preporod Stare dame, dovoljno govori da je svaku utakmicu Juventus imao veći posjed lopte od svog suparnika, znanje Pirla i ogromne trkačke sposobnosti Marchisia i Vidala definitno čine najjači vezni red lige. U napadu su najbolji strijelac lige Denis, Klose, najzaslužniji da ovaj visoki plasman Lazia na tabeli, uostalom nakon par sezona svojim pogodtkom je konačno donio Laziu pobjedu nad gradskim rivalom ekipom Rome, te neuništivi Di Natale koji svojim golovima već par sezona drži Udinese u samom vrhu calcia. Trener je opravdano Antonio Conte, podatak da je Juventus jedina neporažena ekipa u ligi petice sve govori.

Najlošiji 11 čine: Boruc, Nagatomo, Aronica, Kaladze, Antonini, Cambiasso, Montolivo, Vargas, Robinho, Pazzini, Milito. Trener: Malesani

slika

Boruc, najlošiji strani golman otkako pratim Serie A, ove sezone je jednostavno haotičan, dvoumio sam se između njega i Abbiatija, ali odlučio sam se za Boruca jer je imao par večih kikseva, Aronica i Kaladze, već sada vremešni dvojac ne može da se takmiči sa mnogo mlađim napadačima zbog toga veliki broj grešaka i ispadanja, Nagatomo, iako je u posljednje vrijeme ušao u zavidnu formu, ali njegovoi katastrofalni nastupi protiv Udinesea, Napolija i Juventusa, pa čak i protiv Novare su jednostavno nezaboravni, ponekad se činio tako smiješnim, Antonini, najslabija karika u ekipi Milana i kad dobije šansu da zaigra uvijek pokaže zašto je najgori, Cambiasso, ne pronalazi se u taktikama trenera prvo Gasperinija, a sada i Ranierija, ni sjena onog od ranije, šta reći za Montoliva i Vargasa, dvojac koji jedva čeka da ode iz Firenze zato i loše igre i nastupi u skoro svakoj utakmici, napadački trojac Robinho, Milita i Pazzini poznatiji kao gospoda promašaji, jednostavno veliki broj promašenih zicera u skoro svakoj utakmici s punim pravom ih stavlja u najgorih 11 dosadašnjeg dijela Serie A. Malesani bi bio odličan trener za ovu ekipu, poznat po formaciji 8-1-1 protiv jačih protivnika, bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi ova ekipa odigrala pod njegovom palicom.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 29 dec 2011, 14:59

De banujte ga opet Allaha vam vaseg...

Vise gluposti u jednom postu jos nisam vidio...

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 29 dec 2011, 17:08

"Buffon na klađenje mjesečno troši između 100 i 200 tisuća eura!"

Nova je afera, s legendarnim reprezentativcima Gianluigijem Buffonom, Fabijem Cannavarom i Gennarom Gattusom u glavnim ulogama, zatresla Apeninski poluotok...

U srijedu su talijanski mediji imena sve trojice svjetskih prvaka iz 2006. godine doveli u vezu s kladiteljskim skandalom koji potresa državu. Niti jedan od njih, međutim, neće biti sudski procesuiran.

Za njihovo je dovođenje u kontekst skandala oko namještanja utakmica zaslužan Nicola Santoni, bivši nogometaš i aktualni trener talijanskog niželigaša Ravenne.

Talijanski mediji došli su u posjed snimljenih audiomaterijala na kojima je Santoni, u razgovoru s istražiteljima, spominjao trojicu slavnih talijanskih reprezentativaca.

"Nogomet je generalno zaražen virusom namještanja", rekao je Santoni prije no što se obrušio na Buffona, Cannavara i Gattusa:

"Gigi mjesečno na klađenje troši između 100.000 i 200.000 eura. Ništa bolji nisu Cannavaro i Gattuso. Sva su trojica ovisnici o klađenju."

Zadnje a najbitnije: državno je tužilaštvo provjerilo Santonijeve navode i službeno priopćilo da ne postoje indicije o uključenosti trojice nogometaša u namještanje utakmica.

U posljednjem valu borbe protiv sportskog kriminala 19. je ovog mjeseca talijanska policija uhitila 17 osumnjičenika za namještanje utakmica. Među njima bio je i bivši talijanski reprezentativac i Atalantin kapetan Cristiano Doni.

Ispada, međutim, da je dotična skupina organizirano utjecala na rezultate utakmica nižih razina natjecanja u Italiji i Istočnoj Europi.
-RIVALDO-

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 29 dec 2011, 17:10

Huska je napisao/la:De banujte ga opet Allaha vam vaseg...

:!: :D
-RIVALDO-

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 29 dec 2011, 17:24

Bianconeri1988 je napisao/la:, ostale ekipe će pokušati da izbore plasman u Europa ligu, među kojima je i posrnuli inter, iako je nanizao par pobjeda zahvaljujući laganom rasporedu i ogromnom sudijskom pomoću.
Najlošiji 11 čine: Boruc, Nagatomo, Aronica, Kaladze, Antonini, Cambiasso, Montolivo, Vargas, Robinho, Pazzini, Milito. Trener: Malesani.
Kakav car :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kakva patološka mržnja spram Intera, odmori malo, ovo je sport....

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 dec 2011, 17:27

senad_flamin je napisao/la:
Huska je napisao/la:De banujte ga opet Allaha vam vaseg...

:!: :D
:lol: :lol: :lol:

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.