Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

KenoRob
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la KenoRob » 07 maj 2020, 15:29

Trosi se previse energije na nesto sto se nece nastaviti. Bolje da se svi resursi okrenu na normalan pocetak naredne sezone. Fidbal se ne moze igrati u ovim okolnostima u 6 i 7 mjesecu sta vam je ba? Jedino da se pronadje neka solucija 2-3 stadiona i da se igraju nocne utakmice. Ali kako i to kad ljudi nemogu ni trenirat? Sa druge strane kako proglasiti nesto 11 kola prije kraja? Jedino da licenca odradi neke stvari....Najlakse je palamudit a milion prepreka.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 maj 2020, 15:38

Pantelija je napisao/la:
07 maj 2020, 14:15
Pa sto bi se zvojezda 09 zalila na prekid bez ispadanja :D
Sa par bodova ostaju u pl. radniku svejeedno. Borac u evropu boli ih briga.
Negdje sam pročitao da će Zvijezda ući u nastavak prvenstva (ako se nastavi) sa juniorima a da će im ogromna većina igrača dobiti raskid ugovora, ne znam koliko je tačno.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

PappiPapp
Kontakt:

Post Postao/la PappiPapp » 07 maj 2020, 15:42

KenoRob je napisao/la:
07 maj 2020, 15:29
Trosi se previse energije na nesto sto se nece nastaviti. Bolje da se svi resursi okrenu na normalan pocetak naredne sezone. Fidbal se ne moze igrati u ovim okolnostima u 6 i 7 mjesecu sta vam je ba? Jedino da se pronadje neka solucija 2-3 stadiona i da se igraju nocne utakmice. Ali kako i to kad ljudi nemogu ni trenirat? Sa druge strane kako proglasiti nesto 11 kola prije kraja? Jedino da licenca odradi neke stvari....Najlakse je palamudit a milion prepreka.
Sto je babi milo to joj se i snilo.

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 07 maj 2020, 15:45

MortemHz je napisao/la:
07 maj 2020, 15:38
Pantelija je napisao/la:
07 maj 2020, 14:15
Pa sto bi se zvojezda 09 zalila na prekid bez ispadanja :D
Sa par bodova ostaju u pl. radniku svejeedno. Borac u evropu boli ih briga.
Negdje sam pročitao da će Zvijezda ući u nastavak prvenstva (ako se nastavi) sa juniorima a da će im ogromna većina igrača dobiti raskid ugovora, ne znam koliko je tačno.
To je bio plan ako se sada nastavi.
Ukoliko niko ne bi ispao, sastavljali bi oni novu ekipu za jesen.

OdmutNicaze1988
Kontakt:

Post Postao/la OdmutNicaze1988 » 07 maj 2020, 15:46

Ja kad kazem da se liga nece nastaviti ovdje pojedini kazu da nije istina.
Ljudi mi nemamo uslove da igramo u normalnim uslovima ligu a kamo li pod ovim okolnostima pod coronom.Najrealniji i najbjezbedni nacin je prekid totalnih liga i sporta u nasoj zemlji i nistenje ove sezone i pocetak sljedece u augustu ili septembru.
Ko moze obezbijediti ovakve uslove koje ce morati da se odrade ako se liga nastavi u sestom mjesecu.Realno je neizvedivo pa bilo nekom krivo sto nece osvojiti titulu,kup ili uci u ligu.Ozbiljna je ovo tema oko nastavka i mi smo prosto mali misevi za ovo sve sto se dešava u sportu BiH.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 07 maj 2020, 15:48

OdmutNicaze1988 je napisao/la:
07 maj 2020, 15:46
Ljudi mi nemamo uslove da igramo u normalnim uslovima ligu a kamo li pod ovim okolnostima pod coronom.Najrealniji i najbjezbedni nacin je prekid totalnih liga i sporta u nasoj zemlji i nistenje ove sezone i pocetak sljedece u augustu ili septembru.
Ko moze obezbijediti ovakve uslove koje ce morati da se odrade ako se liga nastavi u sestom mjesecu.Realno je neizvedivo pa bilo nekom krivo sto nece osvojiti titulu,kup ili uci u ligu.Ozbiljna je ovo tema oko nastavka i mi smo prosto mali misevi za ovo sve sto se dešava u sportu BiH.
I zadnja dva da ispadnu iz lige i riješen problem.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

OdmutNicaze1988
Kontakt:

Post Postao/la OdmutNicaze1988 » 07 maj 2020, 16:02

Mancini je napisao/la:
07 maj 2020, 15:48
07 maj 2020, 15:46
I zadnja dva da ispadnu iz lige i riješen problem.
Moze druze ako mislis da ja sporim ispadanje svog kluba grdno se varas.
Ja sam i ne samo ja vec vecina iskrenih navijaca Čelika je bila za da nas klub ispadne jos prije dvije godine kad je Borac ispao na nacin na koji je ispao s toga ne moj misliti da ja ovaj scenarij ismisljam i zagovaram da Čelik ostane u ligi.Grdno se varas ja samo kazem da je ovo jedini i pravni nacin trenutno jer na kakvim stadionima igraju timovi u kakvim svlačionicama borave igraci u kakvim busevima se voze igraci na te iste utakmice i sam procijeni od ove tri stvari sta je vise nehigjenski pa kad smontas i procijenis onda mozemo nastaviti razgovor u normalnom tonu jer tvoj je od pocetka svrha podjebavanje po pitanju da Čelik ispadne.Kad svaris u glavi da je normalno razmisljanje u ovoj situaciji bitnije od navijackih prepucavanja kao sto rece mozemo dalje u razgovor ;)
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 07 maj 2020, 16:05

Ma trebamo mi i navijaci "pritiskati" da se liga nastavi ,kakvi smo to mi navijaci koji molimo boga da se liga prekine :roll: ,pa sto im se onda timovi ikako takmice.Ima vise opcija ako se hoce moze se nastaviti(samo je pitanje hoce li se i zeli li se od pojednih klubova,a vidim neki se ubise dokazujuci da je nemoguce nastaviti ligu dok je to u svim okolnim drzavama normalna stvar)

U slucaju da se prekine liga onda se tabela takva kakva jeste mora priznati(ne moze se tabela parcijalno priznati da prvih 4 ide u Evropu a da ne priznaju donji dio tabele da niko ne ispada :problem: )

Posto bi se liga prekinula onda ne moze niko biti prvak niti niko moze biti oznacen kao osvajac kupa,samo nek savez proglasi da prve 4 ekipe idu u Evropu (mada nije ni to korektno,po meni ne bi trebalo biti ni Evrope ako se prekine liga)od toga Sarajevo da bude predstavnik BiH u pretkolu lige prvaka a ostali u pretkolima UEFA lige.Ne moze se Sarajevo proglasiti sampionom (zvanicno) a liga nije odigrana i ne moze se to koristiti ni u kakvim statistikama (ovo vazi i za kup),i jedino tako bi bilo donekle OK .Nista protiv Sarajeva nemam i mislim da imaju najbolji tim i vjerovatno bi osvojili ligu ali ako se liga prekine,da bi bili korektni prema ostalim konkurentima onda se ne moze niko proglasiti Sampionom
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 07 maj 2020, 16:11

Fudbalski savez Njemačke održao je danas sastanak s klubovima i odlučeno je da se prvenstvo nastavi u subotu 16. maja.
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 07 maj 2020, 16:14

Salih1984 je napisao/la:
07 maj 2020, 16:11
Fudbalski savez Njemačke održao je danas sastanak s klubovima i odlučeno je da se prvenstvo nastavi u subotu 16. maja.
Njemacka. Zastita igraca, uposlenika, testiranja, sve pokriva drzava a prvenstvo se nastavlja zbog tv prava kao i u italiji i engleskoj. Dakle novac.

Kod nas. Teatiranja malo sutra, tv prava i nema haman a veci trosak ce biti nastavak nego zarada ikakva

Volio bih svega mi da se nastavi al mojne porediti nas i njemacku sviju ti, degutantno je.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 07 maj 2020, 16:15

Ne vidim razloga da ne nastavimo prvenstvo?
Svi u regionu ce nastaviti

OdmutNicaze1988
Kontakt:

Post Postao/la OdmutNicaze1988 » 07 maj 2020, 16:18

Pantelija je napisao/la:
07 maj 2020, 16:14
Salih1984 je napisao/la:
Njemacka. Zastita igraca, uposlenika, testiranja, sve pokriva drzava a prvenstvo se nastavlja zbog tv prava kao i u italiji i engleskoj. Dakle novac.

Kod nas. Teatiranja malo sutra, tv prava i nema haman a veci trosak ce biti nastavak nego zarada ikakva

Volio bih svega mi da se nastavi al mojne porediti nas i njemacku sviju ti, degutantno je.
:clap: objasnio covjek.
Vi poredite nas i njemacku a nedavno ovdje neko napisa kako je francuska.
Ljudi te drzave imaju stadione najbolje a njihove svlačionice su sredjenije od 90%kupatila i domacinstava u nasoj drzavi i o cemu mi da pricamo dalje o nekom nastavku pod ovim uslovima.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 maj 2020, 16:20

Koliko puta se i ovi iz Saveza sastaju ni dvije konkretne odluke nisu donijeli. Nit su izasli u javnost sa opcijama ukoliko se prekine prvenstvo nit bilo kakvim planom. Sve im je u tonu “Vidjet cemo”.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 07 maj 2020, 16:21

Pantelija je napisao/la:
Salih1984 je napisao/la:

Ne moras poredit s njima
Poredi sa npr regionom, svi nastavljaju
A također imaju katastrofalne uslove kao i mi

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 07 maj 2020, 16:24

Meni je najgore sto CG nastavlja i moze pribaviti uslove. Liga gora od nase sto se tice svega od zainteresovanosti, uslova, novca koji zaradjuju fudbaleri itd.
Epidemioloska situacija nije izgovor ni kod nas jer se sve otvara. Da su kafici, vrtici, zubari, trzni centri zatvoreni onda bi rekao nema se tu sta traziti da se igra npr. ko sto je bilo u aprilu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 07 maj 2020, 16:25

Ko ba nastavlja? Srbi igraju da bi se stekli uslovi(svak sa svakim) tj preostala 4 kola i proglasenje hrvati i crnogorci odigrali 2 3 kola vise u nastavku. A mi jedini u regionu cak i vise smo zavrsili taj dio svak sa svakim i spadaju u drzave koje su stekle da proglase prvaka bez ikakvih drugih uslova. Ne znam sta nije jasno ovdje znam da vas boli ali visa sila(Bozija volja).
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 07 maj 2020, 16:27

Da se pitam nastavio bih i to sa publikom. Ova korona je nidje veze svakako. Ljetni je period, i ovo malo virusa sto je ostalo ce biti sprzen.

I koji je razlog da se kup ne odigra do kraja, kad su sva cetiri kluba koja su ostala za to da se igra? Kup nema nikakve veze s prvenstvom.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 07 maj 2020, 16:28

LjoZee je napisao/la:
07 maj 2020, 16:24
Meni je najgore sto CG nastavlja i moze pribaviti uslove. Liga gora od nase sto se tice svega od zainteresovanosti, uslova, novca koji zaradjuju fudbaleri itd.
Epidemioloska situacija nije izgovor ni kod nas jer se sve otvara. Da su kafici, vrtici, zubari, trzni centri zatvoreni onda bi rekao nema se tu sta traziti da se igra npr. ko sto je bilo u aprilu.
Jos crna gora ima i gore medicinske uslove nego mi

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 maj 2020, 16:29

ZaZelju je napisao/la:
07 maj 2020, 16:27
Da se pitam nastavio bih i to sa publikom. Ova korona je nidje veze svakako. Ljetni je period, i ovo malo virusa sto je ostalo ce biti sprzen.

I koji je razlog da se kup ne odigra do kraja, kad su sva cetiri kluba koja su ostala za to da se igra? Kup nema nikakve veze s prvenstvom.
Ne može onda savez prijaviti četvrtu ekipu za europska takmičenja, to će trebati što prije ako se prekine prvenstvo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

PappiPapp
Kontakt:

Post Postao/la PappiPapp » 07 maj 2020, 16:29

07 maj 2020, 16:18
Pantelija je napisao/la:
Salih1984 je napisao/la:

:clap: objasnio covjek.
Vi poredite nas i njemacku a nedavno ovdje neko napisa kako je francuska.
Ljudi te drzave imaju stadione najbolje a njihove svlačionice su sredjenije od 90%kupatila i domacinstava u nasoj drzavi i o cemu mi da pricamo dalje o nekom nastavku pod ovim uslovima.
Ti se raskide da dokazes nesto sto se ne moze dokazati.Sve zbog izvlacenja iz govana u koja ste sami upali.Daj prestani vise bola sramota te citati.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.