LA Lakers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: LA Lakers
Ma nema nikakvog spora da Cousins definitivno vrijedi tog paketa koji bi Lakersi poslali za njega i da je to sto Kingsi traze realno. Bolji paket tesko da mogu dobit od neke druge zainteresovane ekipe (Denver, Boston) jer bi u slucaju da prihvate te ponude bili mozda malo bolji nego sto su trenutno al bi se zakopali u prosjecnost i neko zivotarenje na 10-oj poziciji sto je u NBA najgore. Russell je igrac koji ima puno veci potencijal od bilo kojeg drugog igraca koji im se nude od Denvera i Bostona i sigurno najvrijedniji asset kojeg mogu dobit. Druga je skroz stvar sto ja licno ne bi volio da dajemo Russella jer vjerujem da ce momak biti samo takva igracina. Najidealnije za mene bi bilo da odradimo taj trade al da damo bilo sta osim Russella mada je to i sam priznajem nerealno i veoma tesko izvodivo. Necu reci nemoguce jer se ipak radi o Lakersima koji su specijalisti za izvuc ovakav trade i u upravi Kingsa je Divac koji je "nas" covjek na neki nacin. Dodaj jos na to da su Kingsi retardirana fransiza i da imaju vlasinka koji se hoce igrat 4 na 5 odbrane, pametom jasno. KIngsima ide u prilog sto Cousins ima jos 3 godine vjerovatno najboljeg ugovora u ligi u ovom trenutku i oni nisu prisiljeni da ga trejduju. Sad, znamo svi kakav je Cousins u glavi i lako je moguce da pocne opet pravit cirkus i sabotirat ekipu na sve moguce nacine da ih prisili da ga trejdaju.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Znam da nisi to mislio, ali ovo si formulisao tako da bi neko ko ne zna rekao da je Cousins već pokušao natjerati Kingse da ga trejdaju, i da je pravio cirkus oko toga. Kao Dwight.Epidaurus je napisao/la: Sad, znamo svi kakav je Cousins u glavi i lako je moguce da pocne opet pravit cirkus i sabotirat ekipu na sve moguce nacine da ih prisili da ga trejdaju.
A u stvarnosti je čovjek lojalan Kingsima i hvali ih na svakom koraku (osim kada ovi odu u krajnost kao otpuštanje Malonea). Sigurno više nego što bi 95% igrača u ligi radilo da je na nejgovom mjestu.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@Paskal Pa iskren da ti budem ja i ne vrednujem previse jednodimenzionalne igrace,ali Cousins je u specificnoj poziciji.Zasto?Zato sto je njegova pozicija fakticki izumrla u NBAu.90% ljudi na toj poziciji su danas samo,skakaci,odbrambeni specijalisti i blokeri.Ofanzivni talenat im se sveo na zabijanje zicera kad dobiju cistu ass.,jer sami nisu u mogucnosti da kreiraju,tako da kad se pojavi jedan koji sve to moze sam,on izgleda kao svemirski brod.Takodje,iako je Cousins los defanzivac,mnogo ga je lakse sakriti pored svih ovih drugih C koje sam opisao.To, sa losim defanzivnim PG npr.,tesko da mozes uraditi u ligi kakva jeste danas.
Russell ima nesto,ali to nesto je i dalje potencijal.Nije nesto fizicki dominantan,a nema najbolji prvi korak.Kaze da se ugleda na Currya,a iskren da ti budem,sumnjam da se takva 2 radjaju u ovako malom vremenskom intervalu.Dosta toga on ima za dokazati.I na kraju,moje misljenje je,da ako ce ti Clarkson biti igdje blizu prve 3 opcije,ta ekipa nece vidjeti PO-a na ovakvom Zapadu...
Russell ima nesto,ali to nesto je i dalje potencijal.Nije nesto fizicki dominantan,a nema najbolji prvi korak.Kaze da se ugleda na Currya,a iskren da ti budem,sumnjam da se takva 2 radjaju u ovako malom vremenskom intervalu.Dosta toga on ima za dokazati.I na kraju,moje misljenje je,da ako ce ti Clarkson biti igdje blizu prve 3 opcije,ta ekipa nece vidjeti PO-a na ovakvom Zapadu...
Slazem se tu, totalno ga razumijem sta god da uradi u Kingsima jer su ljudi idioti. Cudi me samo da lik sa takvim cudnovatim karakterom nije poceo udarat upravu i trenere po svlacionici, toliko ga sabotiraju. Sto se tice ovoga da pocne pravit cirkus, mislio sam da opet pocne da se ispucava s distance i poludistance i totalno zanemari odbranu pa da Karl i uprava skontaju da nema druge nego da ga trejdaju. Mislim da se tesko mogu izmirit on i Karl, jedan ce morat ic.Donnie Darko je napisao/la:Znam da nisi to mislio, ali ovo si formulisao tako da bi neko ko ne zna rekao da je Cousins već pokušao natjerati Kingse da ga trejdaju, i da je pravio cirkus oko toga. Kao Dwight.Epidaurus je napisao/la: Sad, znamo svi kakav je Cousins u glavi i lako je moguce da pocne opet pravit cirkus i sabotirat ekipu na sve moguce nacine da ih prisili da ga trejdaju.
A u stvarnosti je čovjek lojalan Kingsima i hvali ih na svakom koraku (osim kada ovi odu u krajnost kao otpuštanje Malonea). Sigurno više nego što bi 95% igrača u ligi radilo da je na nejgovom mjestu.
@NEZALAGANJE Cousins ima sve moguce predispozicije da bude vrhunski defanzivac i fantastican cuvar reketa. Naravno, ne govorim da ce bit defanzivno u rangu Dwighta il DeAndrea da moze drzat i perimetar i reket jer nije takav atleta ipak al sasvim sigurno ima odlicne atletske i fizicke predispozicije da bude odlican defanzivni centar. On samo treba trenera i ekipu da ga nauce kako igrat odbranu i iskoriste taj Bogom dat potencijal. Malone je bio na dobrom putu al je Vivek idiot. Sto se tice Russella, oni ima bolje fizicke predispozicije od Curryja i sa 19 godina je na college imao slicne asistentske i kreatorske brojke kao Steph tokom college. Mislim da ima potencijal da bude bolji od Curryja upravo zbog bolje fizike jer moze igrat bez problema obe bekovske pozicije i ni na jednoj nece (kada dovoljno sazrije naravno) biti supalj. Igraci sa onakvim osjecajem za igru tesko da mogu propast, to je meni nezamislivo.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Cousins ima predispozicije da igra dobru odbranu,ali on to ne radi,iako je vec 5 god u ligi.Nakon toliko godina obicno si vec formiran igrac ,to si sto jesi i ,po meni,sve sto mozes dodavati su detalji.Ne ocekujem od njega da ikad bude vrhunski defanzivac.Russell je visociji od Currya,time i logicnije da je od njega atletski jaci.Talenat ima,to ne sporim,samo sam izrazio sumnju da ce biti novi Steph.Ako nemas dovoljno brz prvi korak i nisi fizicki jak,onda bolje da imas vrhunski sut,jer bez toga tesko da ces do obruca u NBAu.Na koledzu je pokazao da ga ima,da li ce to potvrditi i u NBAu,ostaje da se vidi...
Mada Mark Stain na nekom podcastu je komentarisao Russela i nije bas bio odusevljen,ispada je da sut debelo precjenjen i da nije bas takav kakvog se predstavlja,sto je vrlo moguce..treba malo prevrtiti nazad i vidjeti kako se igrao protiv malo jacih odbrana itd
Sto se tice Cousins-ove odbrane,nije sjajna (jer mu se ne da igrati),ali je bolja nego sto je bila..znaci neki progres postoji,to je evidentno
I ne vidim gdje je problem Russel/Randle za Cousins-a??...LAL dobijaju provjerenog centra,vjerovatno najbolju peticu lige u narednim godinama a daju dva prospekta od koji jedan moze postati superstar a drugi igrac za 13/7 (po meni)...ili mogu biti krsevi i jedna i drugi,to se nikada ne zna
Sada jbg i da Russel uspije doci do superstara,ne gubis nista jer i LAL su dobili superstara..jedini problem su razlike u godinama
Sto se tice Cousins-ove odbrane,nije sjajna (jer mu se ne da igrati),ali je bolja nego sto je bila..znaci neki progres postoji,to je evidentno
I ne vidim gdje je problem Russel/Randle za Cousins-a??...LAL dobijaju provjerenog centra,vjerovatno najbolju peticu lige u narednim godinama a daju dva prospekta od koji jedan moze postati superstar a drugi igrac za 13/7 (po meni)...ili mogu biti krsevi i jedna i drugi,to se nikada ne zna
Sada jbg i da Russel uspije doci do superstara,ne gubis nista jer i LAL su dobili superstara..jedini problem su razlike u godinama
Lakers have informed Jordan Hill they will not pick up his $9 million team option
ser del barça es el millor que hi ha !
- PaskalHens
- Kontakt:
Ma dobro, ofanzivni Cousins je sila u ligi i vjerovatno najbolji na svojoj poziciji (uz Brook Lopeza po meni). Ja vjerujem da bi on u LA-u smirio i glavu i trudio se više u odbrani, zalagao bi se na terenu i vidjeli bi još jačeg i boljeg igrača. Međutim, meni to opet nije dovoljno za uzeti, a dati tako puno. Kažem meni, što ne znači da je nekome uredu i sasvim razumno.NEZALAGANJE je napisao/la:@Paskal Pa iskren da ti budem ja i ne vrednujem previse jednodimenzionalne igrace,ali Cousins je u specificnoj poziciji.Zasto?Zato sto je njegova pozicija fakticki izumrla u NBAu.90% ljudi na toj poziciji su danas samo,skakaci,odbrambeni specijalisti i blokeri.Ofanzivni talenat im se sveo na zabijanje zicera kad dobiju cistu ass.,jer sami nisu u mogucnosti da kreiraju,tako da kad se pojavi jedan koji sve to moze sam,on izgleda kao svemirski brod.Takodje,iako je Cousins los defanzivac,mnogo ga je lakse sakriti pored svih ovih drugih C koje sam opisao.To, sa losim defanzivnim PG npr.,tesko da mozes uraditi u ligi kakva jeste danas.
Pa dobro nisam ja rekao da bi Clarkson bio 15/5/5 u contenderu tipa SAS, GSW ili u Kravama, al' ovakvim Lakersima itekako može. Samo dok sazrije. Ili u Sacramentu, ako ode u trejdu.
Viva la France, as they say in Rome.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Dijelim misljenje za Brooka i Cousinsa.Pa i nije ti to puno,ako bi oni pristali,posto je on jako mlad i fakticki bi izgledalo kao da si ga tek draftovao.PaskalHens je napisao/la:Ma dobro, ofanzivni Cousins je sila u ligi i vjerovatno najbolji na svojoj poziciji (uz Brook Lopeza po meni). Ja vjerujem da bi on u LA-u smirio i glavu i trudio se više u odbrani, zalagao bi se na terenu i vidjeli bi još jačeg i boljeg igrača. Međutim, meni to opet nije dovoljno za uzeti, a dati tako puno. Kažem meni, što ne znači da je nekome uredu i sasvim razumno.NEZALAGANJE je napisao/la:@Paskal Pa iskren da ti budem ja i ne vrednujem previse jednodimenzionalne igrace,ali Cousins je u specificnoj poziciji.Zasto?Zato sto je njegova pozicija fakticki izumrla u NBAu.90% ljudi na toj poziciji su danas samo,skakaci,odbrambeni specijalisti i blokeri.Ofanzivni talenat im se sveo na zabijanje zicera kad dobiju cistu ass.,jer sami nisu u mogucnosti da kreiraju,tako da kad se pojavi jedan koji sve to moze sam,on izgleda kao svemirski brod.Takodje,iako je Cousins los defanzivac,mnogo ga je lakse sakriti pored svih ovih drugih C koje sam opisao.To, sa losim defanzivnim PG npr.,tesko da mozes uraditi u ligi kakva jeste danas.
Pa dobro nisam ja rekao da bi Clarkson bio 15/5/5 u contenderu tipa SAS, GSW ili u Kravama, al' ovakvim Lakersima itekako može. Samo dok sazrije. Ili u Sacramentu, ako ode u trejdu.

Kad smo kod danasnjih LAL,onda Clarkson def.moze imati takve brojeve,ali ja vas vidim kao nekog ko bi se borio za PO u najmanju ruku,ako se dovede neki top FA.E tada ce tesko imati te prosjeke.To sam mislio....Pozdrav.
- PaskalHens
- Kontakt:
Ja bih radije u ovom trenutku više volio Aldridge-a za ovih 80 na 4 što se spominje, nego trade Cousins-ekipa. Iako mi je Cousins daleko draži igrač i mlađi je.NEZALAGANJE je napisao/la:Dijelim misljenje za Brooka i Cousinsa.Pa i nije ti to puno,ako bi oni pristali,posto je on jako mlad i fakticki bi izgledalo kao da si ga tek draftovao.PaskalHens je napisao/la:Ma dobro, ofanzivni Cousins je sila u ligi i vjerovatno najbolji na svojoj poziciji (uz Brook Lopeza po meni). Ja vjerujem da bi on u LA-u smirio i glavu i trudio se više u odbrani, zalagao bi se na terenu i vidjeli bi još jačeg i boljeg igrača. Međutim, meni to opet nije dovoljno za uzeti, a dati tako puno. Kažem meni, što ne znači da je nekome uredu i sasvim razumno.NEZALAGANJE je napisao/la:@Paskal Pa iskren da ti budem ja i ne vrednujem previse jednodimenzionalne igrace,ali Cousins je u specificnoj poziciji.Zasto?Zato sto je njegova pozicija fakticki izumrla u NBAu.90% ljudi na toj poziciji su danas samo,skakaci,odbrambeni specijalisti i blokeri.Ofanzivni talenat im se sveo na zabijanje zicera kad dobiju cistu ass.,jer sami nisu u mogucnosti da kreiraju,tako da kad se pojavi jedan koji sve to moze sam,on izgleda kao svemirski brod.Takodje,iako je Cousins los defanzivac,mnogo ga je lakse sakriti pored svih ovih drugih C koje sam opisao.To, sa losim defanzivnim PG npr.,tesko da mozes uraditi u ligi kakva jeste danas.
Pa dobro nisam ja rekao da bi Clarkson bio 15/5/5 u contenderu tipa SAS, GSW ili u Kravama, al' ovakvim Lakersima itekako može. Samo dok sazrije. Ili u Sacramentu, ako ode u trejdu.![]()
Kad smo kod danasnjih LAL,onda Clarkson def.moze imati takve brojeve,ali ja vas vidim kao nekog ko bi se borio za PO u najmanju ruku,ako se dovede neki top FA.E tada ce tesko imati te prosjeke.To sam mislio....Pozdrav.
Pa dobro, ako bi recimo nekom ludom srećom potpisali Aldridge-a, doveli kroz trade Cousinsa (bez Clarksona), naravno da ne bi imao takve brojke. Sumnjam da bi imao i 15 minuta, a ne poena toliko. Međutim, ovako kako sad stoji roster LA, u ovom trenutku može imati te brojke. Sve zavisi od trade-a, koji će se nadam se ubrzo i desiti.
- majestic24
- Kontakt:
Ma dati ovu trojicu. Dajes 3 igraca od kojih jedan ima potencijala da postane superstar za igraca koji je vec superstar i koji je relativno mlad (25 godina) sa finim ugovorom jos 3 godine (14-15 mill ako se nevaram)
Mislim da imamo prostora u SC da dovedemo Cousina preko tradea i da potpisemo Aldrigea. Jedino je problem sto ostajemo suplji na svim drugim pozicijama.
Mislim da imamo prostora u SC da dovedemo Cousina preko tradea i da potpisemo Aldrigea. Jedino je problem sto ostajemo suplji na svim drugim pozicijama.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- PaskalHens
- Kontakt:
Pa to mene najviše i brine u ovom trade-u. Ja bih dao za Cousinsa i više, al' jednostavno onda ostajemo bez pola tima faktički. Je.bo i Cousinsa, ako ćemo se krpiti veteranskim ugovorima i rukijima na ostalim pozicijama.
- majestic24
- Kontakt:
Al sa druge strane,kakvo god smece da stavis pored njih,konkurenti smo. Bilo bi dobro potpisati Piercea ako postoji mogucnost da pokrijemo sa njim poziciju niskog krila.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
- PaskalHens
- Kontakt:
To da, svakako. Al' sve je to na dugom štapu još.
Nemoj majke ti bostonskog gov.nara da uzimamo. Imamo Wesley Johnsona tu, radije ću njega gledati.
Nemoj majke ti bostonskog gov.nara da uzimamo. Imamo Wesley Johnsona tu, radije ću njega gledati.
-
- Kontakt:
Ma ebo i Wesleyja, i on je nedorecen, na pola...napredak spor, vazda nesto kilavi, a kakve fizicke predispozicije ima....ccc...ja bih deda Piercea uzeo svaki dan u konkurenciji Whesleyja...
Nego evo se Kobaja aktiviro, Bleecher javlja da ce ucestvovat u pregovorima sa Lamarcusom......
Nego evo se Kobaja aktiviro, Bleecher javlja da ce ucestvovat u pregovorima sa Lamarcusom......

mora da se salis?PaskalHens je napisao/la:Nemoj majke ti bostonskog gov.nara da uzimamo
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
- PaskalHens
- Kontakt:
Ne. Ne mogu ga organski. Opet, to je moje mišljenje samo.KK_Bosna je napisao/la:mora da se salis?PaskalHens je napisao/la:Nemoj majke ti bostonskog gov.nara da uzimamo
-
- Kontakt:
he Lakers meeting with LaMarcus Aldridge went almost two hours. **** in the room said it went “really well”
From a person in the room for the Lakers pitch “LaMarcus seemed completely focused.”
Always hard to gauge how a meeting really went, but Lakers felt better about this mtg w/ Aldridge than they did w/ Dwight or Melo.
Bill Oram of the Orange County Register:
Been told Kobe Bryant was “very good” in Lakers meeting with LaMarcus Aldridge. Also that meeting went “well,” for what that’s worth.
Koliko god tuzno zvucalo, ali Bryant mora shvatiti da je njegovo vrijeme proslo i da nema sta traziti na sastancima sa FA-ovima...Sada pokusati potpisati Lopeza i Harrisa i narednu godinu pokusati dovesti Duranta, jer bi to onda mogao biti njegov tim nakon sto Bryant ode u penziju.@Mike_Bresnahan: More LMA: He and Kobe didn't quite gel. It's a little vague, but Aldridge apparently didn't quite get answers from Kobe he was seeking.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- majestic24
- Kontakt:
amerosm je napisao/la:Koliko god tuzno zvucalo, ali Bryant mora shvatiti da je njegovo vrijeme proslo i da nema sta traziti na sastancima sa FA-ovima...Sada pokusati potpisati Lopeza i Harrisa i narednu godinu pokusati dovesti Duranta, jer bi to onda mogao biti njegov tim nakon sto Bryant ode u penziju.@Mike_Bresnahan: More LMA: He and Kobe didn't quite gel. It's a little vague, but Aldridge apparently didn't quite get answers from Kobe he was seeking.
kojeg lopeza??? brooka???
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.