FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Avanes
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Avanes » 07 avg 2012, 09:30

Ako igdje mozes vidjeti dobar potez u ovoj nasoj ligi onda je to Grbavica. Pa kad smo zavrsavali od 7-10 mjesta uvijek je bilo lijepih poteza, npr. Stila - Buba akcija za 10. Ako nekoga volis onda mu trazis dobre strane da ga volis jos vise, a ne trazis mu mane, te mane i ne vidis jer volis svim srcem, tako ja kod Zelje sakrijem od sebe nekako i Bukija i Dzelu, a vidim sve ovo ostalo sto je tako lijepo i volim ovaj klub svim srcem, dolazim na Grbavicu otkad znam za sebe i dolazit cu do kad budem znao za sebe zato sto volim taj klub. Muamer svraka i tika-taka je zahebancija Jointa kad su nabavili dobru robu taj daj, niko ne povezuje Svraku i tika-taku aludirajuci na Barcu, ali hajde...
Zadnja izmjena: Avanes, dana/u 07 avg 2012, 09:34, ukupno mijenjano 1 put.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 07 avg 2012, 09:30

Avanes je napisao/la:Ovu dvojicu gore sto se pale na bakljade treba brate zaposliti u zeljezari pa nek im sijeva i gori po cijeli dan pred ocima. Cuj ovi sto ne podrzavaju bakljade i ispisano ZELJO bakljama su mladi i ne sjecaju ih se, mislim kolega da je totalno suprotno i da ovi sto se sjecaju i puno dalje od tog ZELJO ne porzavaju te bakljade i praznjenje budzeta kluba na sranja, da se na to pale bas ovi sto se ne sjecaju nicega. Super ste navijaci kad u ovom kokuzluku izbijate svom "voljenom" klubu 60.000KM iz kase. Danas kad nekom puskom moras izbiti marku iz dzepa, vi klubu kojeg "volite" izbijate 60.000 tih novcanih jedinica. Ovaj gore kao vec racuna koliko ce se platiti zbog bakljade protiv Borca, pa molim te pomozi klubu ti i tih 20 i nemojte doci na utakmicu, to je klubu manje 100KM i u svakom slucaju je bolje izgubiti tih 100 nego tih 8000 koje ste vi vec obracunali. Pa onda fino sakupite tih 5-8000 pa poslije svake bakljade odnesite u klub. Zbog tih baljki tjerate veliki broj navijaca sa stadiona koji bi dosli sa familijom, samim smanjivanjem posjete uticete i na broj sponzora itd itd, ukljucite malo te mozgove, znam da je vruce i da su prokuhali, ali ukljucite malo. Hocete neka pojacanja, a evo pare za pojacanja odose Platiniju, mozda on potpise za nas kad mu damo 60.000 na ruke...
Necu ici dalje, jer sam se bas iznervirao na sabahetu.
Kralju miješaš kruške i jabuke......jesi li igdje pročitao da sam rekao da je u redu što su se palile baklje, pa sad treba platiti 60.000 KM? Ja sam samo rekao da većina ljudi ovdje sere i samo traži na šta će prigovoriti, da nemaju jasno definisane stavove, nego se postavljaju kaka je aktuelno da se tada postave, i za primjer uzeo dvije najaktuelnije rasprave na forumu (baklje i vrijeme tekme).

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 07 avg 2012, 09:32

bablaz je napisao/la:dajemo golove na silu. prekid, korner, nismo poentirali iz neke akcije ne sjećam se. Budimo realni ljudi dolaze da vide kakvu lijepu akciju, neki dobar potez, a toga na žalost nema... i ne vidim ni da će biti u skoroj budućnosti.
Jesi li ti bio redovan na utakmicama prosle sezone?

2 gola Rudaru:
" onclick="window.open(this.href);return false;
1 go Travniku:
1 go Čeliku:
1 go Borcu:
3 gola Slobodi:
2 gola Veležu:
3 gola Slaviji:
1 go Sarajevu (jeste autogol ali je iz akcije):
1 go Kozari (i prvi go nije bilo klasicno nabacivanje iz prekida):
2 gola Leotaru:
1 go Širokom:
4 gola Rudaru:
1 go Travniku:
5 golova Čeliku:
2 gola Zvijezdi:
1 gol Borcu:
3 gola Slobodi:
4 gola GOŠKU:
1 gol Veležu:
3 gola Slaviji:
2 gola Sarajevu:
" onclick="window.open(this.href);return false;!
2 gola Kozari:
1 gol Leotaru (njega je bezveze i spominjati):

47 od 68 golova ili skoro 70% golova je dato iz igre. Znaci, ta prica "sila, prekid, korner" nikako ne stoji i bezveze ti je to pisati. To mi nekako vise smrdi na pricu anamo onih. Pored toga, mozes vidjeti na snimcima, bilo je jos dobrih poteza i dobrih prilika koje nisu pretvorene u golove.

Pitanje je koliko cesto si gledao utakmice Želje prosle sezone i sta si uopste gledao.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 avg 2012, 09:32

ej, zaista ne treba pretjerivati. za našu ligu smo prošle godine itekako imali dobre akcije i lijepu igru osim na samom početku.

i kome nije jasno da je tika taka muamer svraka bila dobra (i napušena) zajebancija, ko misli da je to neko i poluozbiljno mislio, meni ga je žao...

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 07 avg 2012, 09:35

ChWilla je napisao/la:ej, zaista ne treba pretjerivati. za našu ligu smo prošle godine itekako imali dobre akcije i lijepu igru osim na samom početku.

i kome nije jasno da je tika taka muamer svraka bila dobra (i napušena) zajebancija, ko misli da je to neko i poluozbiljno mislio, meni ga je žao...
Pa zato što nam je trebalo vremena da se oporavimo od izraelaca, a mislim da ćemo ove sezone igrati još bolje...

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 07 avg 2012, 09:40

@ublehas - vise se odnosilo 90% napisanog na momcinu iznade tebe, jer se sve vezalo na njegovu pricu i neke proracune koliko cemo platiti itd itd.
@Stole - hvala ti sto imas zivaca i lijepo argumentima im zacapio usta, a evo materijala da se malo i ubije malo vremena :mrgreen: hvala hvala
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 07 avg 2012, 09:42

Sad u Travniku Kvesić-Bekrić-Adilović-Bekrić prelijepa akcija samo što Bekrić nije bio prisebniji da pogodi...
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 07 avg 2012, 09:45

bablaz je napisao/la:DA cititram Osima, prošle godine protiv ne znam nekog kluba manje atraktivnog: "Nije mu jasno zašto nema navijača prtiv Zvijezde, ili nekog bezveze, a ima protiv Borca. U obje utakmice igra Željo". Problem je što Željo ne igra, sve je nazor, nema nikakve ljepote u igri... dajemo golove na silu. prekid, korner, nismo poentirali iz neke akcije ne sjećam se. Budimo realni ljudi dolaze da vide kakvu lijepu akciju, neki dobar potez, a toga na žalost nema... i ne vidim ni da će biti u skoroj budućnosti.

sreća nam je pa je liga totalno bljak, pa možemo opet biti konkurenti opet za vrh, ali mislim da je nevjerovatno da na nekoj utakmici na grbavici bude više od 3.000- 4.000 gledalaca. i to ti je to.

Sve je ovo bez veze...
Ti si bezveze, ti si sigurno jedan od anamo onih koji je dosao trolati temu.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 07 avg 2012, 09:58

Armin Ivković novi član FK Željezničar

Blistave partije uz 48 pogodaka bile su dovoljne skautima FK Željezničar iz Sarajeva da u svoje redove dovedu sada već bivšeg člana nogometne sportske škole Globus Bugojno, Armina Ivkovića. Ovaj talentovani napadač od slijedeće sezone nastupat će za kadete ovog kluba i pokušati dokazati svoj veliki potencijal.

- Želim da ponovim sezonu koja je iza mene u Globusu. Dolazim u puno jači tim koji igra Premijer ligu i nije odmah lako upasti u ekipu, ali vjerujem da ću svojim trudom i radom uspjeti u tome. Treninzi su puno zahtjevniji nego u ostalim klubovima, ali moram se tome prilagoditi. Treneri su odlični, zahtijevaju veliki trud i rad. Krenule su već i pripreme i na meni je da ispunim zahtjeve trenera i onda sam siguran da neće biti problema, kaže nekadašnji član Globusa.

Mladi napadač ističe da će mu nedostajati Bugojno i njegova porodica, ali da je svjestan toga ako želi uspjeh u karijeri.

- Bugojno će mi puno nedostajati, kao i moji prijatelji, a posebno moja porodica. Do uspjeha treba uložiti i puno truda, pa sam tako sve shvatio ozbiljno. Moja velika želja je da zaigram za prvi tim Želje.
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

CARSON

Post Postao/la CARSON » 07 avg 2012, 10:26

ipetm je napisao/la:Armin Ivković novi član FK Željezničar

Blistave partije uz 48 pogodaka bile su dovoljne skautima FK Željezničar iz Sarajeva da u svoje redove dovedu sada već bivšeg člana nogometne sportske škole Globus Bugojno, Armina Ivkovića. Ovaj talentovani napadač od slijedeće sezone nastupat će za kadete ovog kluba i pokušati dokazati svoj veliki potencijal.

- Želim da ponovim sezonu koja je iza mene u Globusu. Dolazim u puno jači tim koji igra Premijer ligu i nije odmah lako upasti u ekipu, ali vjerujem da ću svojim trudom i radom uspjeti u tome. Treninzi su puno zahtjevniji nego u ostalim klubovima, ali moram se tome prilagoditi. Treneri su odlični, zahtijevaju veliki trud i rad. Krenule su već i pripreme i na meni je da ispunim zahtjeve trenera i onda sam siguran da neće biti problema, kaže nekadašnji član Globusa.

Mladi napadač ističe da će mu nedostajati Bugojno i njegova porodica, ali da je svjestan toga ako želi uspjeh u karijeri.

- Bugojno će mi puno nedostajati, kao i moji prijatelji, a posebno moja porodica. Do uspjeha treba uložiti i puno truda, pa sam tako sve shvatio ozbiljno. Moja velika želja je da zaigram za prvi tim Želje.

Ovo pokazuje da smo ipak na dobrom putu svaka cast
treba se osloboditi svih ovih igraca koje placamo a ne odigraju ni minute tipa cutuk,colic,stanic...itd a dovoditi mlade igrace to je jedini nacin da postanemo dobar klub

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 07 avg 2012, 10:34

CARSON je napisao/la:Ovo pokazuje da smo ipak na dobrom putu svaka cast
treba se osloboditi svih ovih igraca koje placamo a ne odigraju ni minute tipa cutuk,colic,stanic...itd a dovoditi mlade igrace to je jedini nacin da postanemo dobar klub
Sezona je duga a mi cemo igrati na dva fronta kup i liga.I svi ce dobiti sansu da zaigraju.Razlika je samo u plati koju prima neko ko igra za prvu ekipu i nekoga kao sto je Cutuk a takvih igraca moras imati da zacepis rupe.Dakle moraju postojati i ovi i oni.
I da ne bude pisanja prosla zajebancija sa skorom je bila bas zajebancija niko ga ziv nije kontaktiro, kako sad stoje stvari ne znam ali sam misljenja da ce prije u borac.Da je **** jeste ali i da je dobar napadac jeste.Ja bi opet vise volio nekog zadnjeg veznog al takvog da ce biti igrac za iducu godinu u evropi ako nije taj kalibar i ne treba nam.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 07 avg 2012, 11:16

Ja mislim da nema ludjeg naroda od nas Bosanaca.Dok nam ide najjači smo,ne može nam niko ništa.A kad počnemo da gubimo e onda ne valja niko.Na početku prošle sezone gotovo identične stvari su se dešavale kao i ove.Ispadanje iz Evrope,slab početak prvenstva(ne mora značiti za ovu sezonu jer je tek počelo,ali već ne valja).Tada je Adilović bio najveća krampa,liku su je*ali sve što su stigli(nema pojma,kloc,zenička pi*ka,itd.).A i ostali nisu valjali.Ali kad smo prekinuli niz loših rezultata i počeli da pobjedjujemo i da redamo neke rekorde,e tada su oni koji su pljuvali počeli da hvale igru Želje a i njegove igrače.Te Adilović(koji je prije bio krampa) postao po njima najbolji centarfor u regionu.Te da ga Pape treba zvati u repku jer ipak daje svaku tekmu go.Kako je Zeba najbolji vezni igrač momak koji je prekucao našu ligu,svraka koji je bolji od sve i jednog veznog igrača iz reprezentacije,Bogičević najbolji stoper u našoj ligi i zaslužuje da igra umjesto Pandže i Mravca u repki,do Jamaka koji ima najbolji pregled igre(te da bi mu i najveći majstori pozavidili na tehnici).Također tada više ni jedan igrač iz Premijer lige nema mjesta u Želji (da dođe u Želju ne bi mogao igrati).I tako je sve bilo dok nam je sve išlo po loju.I da se nadovežem još na igrače Sarajeva koje su ismijavali(kako su debeli neki,drugi ne znaju da trče itd.).Tada ovaj debeli(Said) i ovaj što ne zna da trči(Suljić) ne bi mogli ni na klupi Želje biti.Uoči ove sezone priča je bila kako je naša najveća prednost to što je ekipa ostala na okupu.Ali sad kad smo ispali iz Evrope naša najveća greška je sto nismo osvježili ekipu,jer ipak su se zasitili ovi igrači osvajanja trofeja.Kako su se drugi pojačali iz zemalja regiona a mi nismo nikog doveli.Svi su počeli da svr*avaju na igre Sarajeva(ja im čestitam, iako nisam navijao za njih), i sad je Said najbolji igrač naše lige.Dali bi i Jamaka,Zebu,Bešliju,Adilovića,Bogičevića i Svraku za tog debelog majstora da dođe u Želju.Suljić je po njima postao najbolje krilo Balkana.Sad po njima nijedan igrač Želje ne bi imao mjesta u ovom Sarajevu? :? TAKVI SE PREOKRETI DEŠAVAJU U NIHOVIM GLAVAMA DA JE TO ZA NEPOVJEROVATI.Sram vas i stid bilo!!!Pozdrav i selam pravim i iskrenim navijačima Želje.U nedjelju podržimo Želju ka novim pobjedama i abd trofejima.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

neno
Kontakt:

Post Postao/la neno » 07 avg 2012, 11:23

Ne znam da li AMAR cita ovaj forum mada cisto sumnjam :mrgreen: ali znam da igraci citaju neka neko posalje Zebu psihologu,ljudi moji lik je totalno potonuo :o pa on nije ni za klupe,gotivim ga stvarno znaci da me neko ne shvati pogresno ali je lik pao u formi katastrofa-a ako mu se ne igra kao sto tvrde neki navijaci eno mu klupe neuzimaj mjesto onome tko hoce da igra i da se bori-GREHOTA JE :( :(
VOLIM TE ZELJO

neno
Kontakt:

Post Postao/la neno » 07 avg 2012, 11:28

aleksandar_veliki je napisao/la:
PL BiH -1 je napisao/la:Amar Osim opet "nagovara" Alena Skoru da potpise za Zelju. Skoro trazi da ga postedi igranja u derbiju. Borac mu nudi istu platu kao i Zeljo. Za platu je mahalska za pregovore je provjerena.
Hm, ko iz vedra neba. Hajde da rece nagovara, pa ne bih ulazio u diskusiju, ali ovo "opet" me natjera da ti kazem da ne govoris istinu. Dakle, mozda i nagovara, ali opet nikako.
Sto ga Aco ne bi i nagovorio,bolje da dodze u ZELJU nego da ide u borac-jeste pitar ali po meni dobar igrac i kada nije u formi-SJETIMO SE ALDINA CENANA-ZELJO-SARAJEVO 4-0 RAZNIO IH :mrgreen: ja nebih imao nista protiv
VOLIM TE ZELJO

mirza1921
Kontakt:

Post Postao/la mirza1921 » 07 avg 2012, 11:44

sto se tice skore nebih imao nista protiv da potpise ipak je on davno prekuco nasu ligu , jest da poveo vozic na sred grbavice ali opet navikli bi se mi na njega isto kao i na adilovica kojeg nismo prihvatili na pocetku , a kvalitet igraca je neosporan lik bio u marseju jbt ;) inace koliko on ima godina i gdje je igro zadnjih sezona ?
ne brini mama sve je uredu

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 07 avg 2012, 11:48

Ma kakav Škoro šta vam je
DRUG NEBI TI PUNCA

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 07 avg 2012, 11:55

opet jedna patka za škoru :mrgreen: haj još malo pa će i sesar doći
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 07 avg 2012, 12:02

bablaz je napisao/la:Ko je spomenuo Barcelonu, tika-taku (izuzev nekih forumaša koji zajedno u kontekst stavljaju Svraku i tika-taku, da nije žalosno bilo bi smješno). Pa protiv Travnika čitavo drugo poluvrijeme smo nabijali bezveze loptu prema njihovom šesnaestercu, što su ljudi jednostavno kupili bez problema. Razlog je što nemamo ni jednog veznog igrača koji ima ideju... Također niko nije spomenuo ni neku ligu iz okruženja, al moraš priznati da smo skinuli gače Mariboru još u tunelu... Presmješni smo ljudi i ne možemo ni tražiti da neko dođe i pogleda utakmicu, a o uživanju da i ne pričamo...
tika taku ja spomenuh u kontekstu, da to treba usadit' igračima odn djeci sad što su pioniri, pjetlići il kako se to zove, i usadit im radne navike, znači kući pravo s treninga, pa i kući trenirat, naveče trčanje..pa da vidiš malog profića, izbacit' djeci McD hranu, kolu i slično...i dok dođe do juniora s treningom, tika takom, pregledom igre, snagom, tehnikom bolji i od jednog prvotimca sadašnjeg, al ne znaju naši :)
I sad da traže da zaposle nekog u klub da se bavi tim stvarima zaposlili bi "dželu br. 2" a ne nekog s idejom :)
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

partibrejker1921
Kontakt:

Post Postao/la partibrejker1921 » 07 avg 2012, 13:03

Velika šteta je što u Želji nema više igrača poput ovog Kvesića, pravi momak, primjer i na terenu i van njega.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 07 avg 2012, 13:06

Prava radilica, suti i igra... jedan od drazih igraca u poslijeratnoj historiji Zelje... ;) ;)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Anpa, MSOZ101, Napaceni87, ristagrad i 91 gost.