LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Kobe Bryant
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la Kobe Bryant » 27 jun 2015, 22:45

Moramo ici ofanzivno na sve ili nista sada i iduce godine kroz FA , jer 2016 i 2017 1 round draft picks nisu nasi tj. top 3 i top 5 protects .
Sto je naj tuznije to smo dali za Nash-a i Howard-a :roll:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 jun 2015, 22:50

Kobe Bryant je napisao/la:Moramo ici ofanzivno na sve ili nista sada i iduce godine kroz FA , jer 2016 i 2017 1 round draft picks nisu nasi tj. top 3 i top 5 protects .
Pik koji ima Orlando je iz 2018.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 27 jun 2015, 23:01

Donnie Darko je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la:Moramo ici ofanzivno na sve ili nista sada i iduce godine kroz FA , jer 2016 i 2017 1 round draft picks nisu nasi tj. top 3 i top 5 protects .
Pik koji ima Orlando je iz 2018.
jah, sad se pomakao ;)

Kod: Označi sve

2018 first round draft pick to Orlando
If at least two years after the L.A. Lakers conveyed a 1st round pick to Philadelphia, then the L.A. Lakers' 1st round pick to Orlando protected for selections 1-5 in 2018 and unprotected in 2019; if the L.A. Lakers have not conveyed a 1st round pick to Philadelphia by 2017, then the L.A. Lakers will instead convey their 2017 2nd round pick and 2018 2nd round pick to Orlando [L.A. Lakers-Phoenix, 7/11/2012; L.A. Lakers-Orlando, 8/10/2012; Milwaukee-Philadelphia-Phoenix, 2/19/2015]

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 jun 2015, 12:21

Mogli bi naredne sezone ukoliko ne bude povreda izboriti PO, jer glasine u medijma su obecavajuce....

NBA Free Agency: Lakers focused on signing LaMarcus Aldridge, preparing 4-year, $80 million contract offer, per report
Problem bi ovdje mogao predstavljati sto je Aldridge navodno izjavio da ne zeli igrati na poziciji centra...
Pincus: DeAndre Jordan scheduled to meet w/Lakers on first day of Free Agency
Ja saM iskreno vise za opciju da potpisemo Jordana nego Aldridge-a, jer je Jordan tri godine mladji i njegova prirodna pozicija je pozicija centra, no vidjecemo sta ce biti do kraja naredne sedmice. Siguran sam da smo blizu da potpisemo jednog big mana na FA trzistu jer mislim da bi onda draftovali Okafora da nije tako.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 28 jun 2015, 12:29

Problem je u tome sto je Jordan ofanzivno limitiran,90% njegovih poena su zakucavanja. Na to sve ima uzasna slobodna bacanja.

Idealno bi bilo kad bi mogli njega i Aldridgea spojiti ali to je ove sezone nemoguce,barem mislim.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 28 jun 2015, 12:36

amerosm je napisao/la:
NBA Free Agency: Lakers focused on signing LaMarcus Aldridge, preparing 4-year, $80 million contract offer, per report
Problem bi ovdje mogao predstavljati sto je Aldridge navodno izjavio da ne zeli igrati na poziciji centra...
bez navodno.
sezonu u paru sa jj hicksonom je odigrao na centru i nakon toga je par puta pricao kako ne zeli da ima ista sa tom pozicijom, da je on PF i da zapravo zeli igrati u paru sa klasicnim centrom.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 jun 2015, 13:08

Jbg čovjek ima 30 godina nema on vremena za eksperimentisanje i izmišljanje nekih novih pozicija.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 jun 2015, 13:17

Onda je nasa uprava GLUPA...
Zamara se sa igracem koji ne zeli igrati tu poziciju, i uz to mu nudi 20 miliona $ godisnje. Nek se onda okrenu Jordanu i pokusaju njega dovesti.

@ majestic24

imamo mi u napadu dovoljno opcija u vidu Bryanta, Russella, Clarksona i Randlea, a Jordan bi dobro dosao da odbranu koliko-toliko drzi pod kontrolom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 28 jun 2015, 13:39

Sto je s Rođakom?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 28 jun 2015, 16:17

jopaa7 je napisao/la:Sto je s Rođakom?
Nista, nisu Lakersi htjeli dati Russella, Randle, Clarkson, i pikove za njeg.

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 28 jun 2015, 16:39

alemsa je napisao/la:
jopaa7 je napisao/la:Sto je s Rođakom?
Nista, nisu Lakersi htjeli dati Russella, Randle, Clarkson, i pikove za njeg.
Hvala ;)

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 28 jun 2015, 17:00

Toliko već ne vrijedi. Clarkson + Randle ok, al' dodavati Russela je previše..
Viva la France, as they say in Rome.

XConTroL7
Kontakt:

Post Postao/la XConTroL7 » 29 jun 2015, 15:12

hit you with so many rights you gonna beg for a left

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 jun 2015, 15:21

PaskalHens je napisao/la:Toliko već ne vrijedi. Clarkson + Randle ok, al' dodavati Russela je previše..
Moze jedno pitanje?Pa ko je taj Clarkson da ga se toliko vrednuje?Sta,odigrao dobru sezonu u ekipi gdje nije bilo ni glave ni repa!?Pa takvih je svuda uokolo u svakoj ekipi koja nije u POu.Nikako nije logicno da se jedan All star C ,pred kojim su tek najbolje godine,dobije za 2 totalna anonimusa NBA lige. Licno Cousinsa ne bih dao ni za svu trojicu,jer nijedan,do sada,nista znacajnije nije uradio u ligi.Dvojica nisu odigrala utakmice,a treceg sam opisao.Russell jeste potencijal,ali ko zna sta moze biti,a zauzvrat dobijas isto mladgo,a vec dokazanog.No brainer za LAL,po meni,pogotovo kad se vidi da je u zadnjih 7-8 god najvise bustova bilo upravo s 2. pozicije drafta...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 jun 2015, 15:27

NEZALAGANJE je napisao/la:
PaskalHens je napisao/la:Toliko već ne vrijedi. Clarkson + Randle ok, al' dodavati Russela je previše..
Moze jedno pitanje?Pa ko je taj Clarkson da ga se toliko vrednuje?Sta,odigrao dobru sezonu u ekipi gdje nije bilo ni glave ni repa!?Pa takvih je svuda uokolo u svakoj ekipi koja nije u POu.Nikako nije logicno da se jedan All star C ,pred kojim su tek najbolje godine,dobije za 2 totalna anonimusa NBA lige. Licno Cousinsa ne bih dao ni za svu trojicu,jer nijedan,do sada,nista znacajnije nije uradio u ligi.Dvojica nisu odigrala utakmice,a treceg sam opisao.Russell jeste potencijal,ali ko zna sta moze biti,a zauzvrat dobijas isto mladgo,a vec dokazanog.No brainer za LAL,po meni,pogotovo kad se vidi da je u zadnjih 7-8 god najvise bustova bilo upravo s 2. pozicije drafta...
:thumbup:

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 29 jun 2015, 16:14

Mislim da me nisi shvatio.. Htio sam reći da je ok dati jednog niskog + Randle, tj. da ostane tu ili Clarkson ili Russel. Ako ostane Clarkson, onda dati Russela i Randle-a, bez pickova, ako se bude odlučilo da Russel ostaje, onda uključiti i pickove. Mislim da Rođak ne vrijedi obojice niskih + Randle (a smatram ga najboljim C lige).
A sad da ti odgovorim na pitanje kontra pitanjem. Ko je Cousins da ga se toliko vrednuje? Odigrao odličnu prošlu sezonu i dobru pretprošlu u ekipi koja nema ništa, a kamoli glavu i rep. Franšiza kojoj je bolje da se ugase, nego da ovako egzistiraju. Znam, Cousins je tu najmanji problem (a pitanje je je l' najmanji, daleko od toga, al' haj), znam da plodi na centarskoj poziciji u ofanzivi, znam da je mlad i da je već mašina sa 24 godine.. Al' isto tako znam da je loš odbrambeni igrač, da je veliki divljak po pitanju psihe, da dolazi iz ekipe gdje bih i ja radio šta hoću na terenu, da ima pored sebe jednog hajmo reći kvalitetnog igrača i opet se ne može nametnuti kao lider u svojoj ekipi i igrač koji će biti primjer drugima i uzor. Kao takav ne vrijedi Clarksona, Russela, Randle-a i pickova. Iako bih ja guzice dao da dođe u LA i penetrira protivničke igrače u zlatno-ljubičastom dresu, ipak je to malo prevelik rizik.

A Clarkson je po meni vrlo zahvalan igrač sa svoje 23 godine. Igrao je u ekipi koja nema ni glavu ni rep prošle sezone, slažem se. Međutim gledao sam LA i on je izgledao kao vrlo solidan igrač. Po meni vrlo lako može biti igrač 15/5/5 u godinama koje slijede. Mlad je, tek je došao u ligu i odmah je u prvoj sezoni zapažen i nametnuo se kao glavni igrač LA. Nije mala stvar, pa da je ne znam ti kakva ekipa.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 29 jun 2015, 16:45

To je to. :thumbup:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 jun 2015, 17:49

@Paskal Shvatili smo se odlicno,samo sto mislim da ni sva trojica zajedno nisu vrijedna Cousinsa i to je realnost,svidjelo se to tebi ili ne.Sto se tice tvog kontra pitanja,da odgovorim...Prvo,vi trazite njega od SAC,a ne oni vas.Samim time,ljudi imaju pravo da traze sta hoce,a da li cete vi to dati je drugo pitanje!?Drugo,kakav god da je,bube u glavi,losa fransiza itd itd covjek je vec DOKAZAN u ligi i All star,sto znaci da njegov kvalitet prepoznaju svi.I trece,tek za nekoliko godina treba da udje u prime sto je u principu neogranicen potencijal,jer se rijetko ikada desava da u trejdu dobijas All star igraca koji tek treba da udje u prime.To ako se desi,obicno su tzv. "trejd kradje".2 igraca koja bi vi ukljucili u taj neki trejd su potencijali koji nemaju NBA utakmice,to je ultimate "macak u vreci",jer od Duncana i Lebrona s drafta nije izasao gotov proizvod.(to cak nije bio ni Lebron,ali sa ovakvim predispozicijama se znalo da ce od njega biti zvijer).Ti bi to prihvatio da si SAC?Ja mozda i bi,ali da Cousins vec ima 30 god.Ovako sa 24,ni u ludilu.Sto se tice Clarksona,zahvalan je igrac,ali da bi nesto zakljucio,treba ga vidjeti na djelu duze i u ozbiljnijim utakmicama,jer to ove bez pritiska koje je do sada odigrao,nisu.To da bi "vrlo lako" mogao imati 15/5/5 u prosjeku je smijesno druze.To su brojevi koje jedan Ginobili ima na granici kroz svoju karijeru i nikako nisu brojevi koje moze imati Clarkson,ako se radi o PO ekipi...Nikako.Ako je nesto bez PO,onda nije iskljuceno da svako ima bilo kakvu statistiku,ali ja te brojeve previse ne vrednujem,dok ne vidim PO tekme...

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 29 jun 2015, 18:08

Clarkson = Galloway
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 29 jun 2015, 18:18

NEZALAGANJE je napisao/la:@Paskal Shvatili smo se odlicno,samo sto mislim da ni sva trojica zajedno nisu vrijedna Cousinsa i to je realnost,svidjelo se to tebi ili ne.Sto se tice tvog kontra pitanja,da odgovorim...Prvo,vi trazite njega od SAC,a ne oni vas.Samim time,ljudi imaju pravo da traze sta hoce,a da li cete vi to dati je drugo pitanje!?Drugo,kakav god da je,bube u glavi,losa fransiza itd itd covjek je vec DOKAZAN u ligi i All star,sto znaci da njegov kvalitet prepoznaju svi.I trece,tek za nekoliko godina treba da udje u prime sto je u principu neogranicen potencijal,jer se rijetko ikada desava da u trejdu dobijas All star igraca koji tek treba da udje u prime.To ako se desi,obicno su tzv. "trejd kradje".2 igraca koja bi vi ukljucili u taj neki trejd su potencijali koji nemaju NBA utakmice,to je ultimate "macak u vreci",jer od Duncana i Lebrona s drafta nije izasao gotov proizvod.(to cak nije bio ni Lebron,ali sa ovakvim predispozicijama se znalo da ce od njega biti zvijer).Ti bi to prihvatio da si SAC?Ja mozda i bi,ali da Cousins vec ima 30 god.Ovako sa 24,ni u ludilu.Sto se tice Clarksona,zahvalan je igrac,ali da bi nesto zakljucio,treba ga vidjeti na djelu duze i u ozbiljnijim utakmicama,jer to ove bez pritiska koje je do sada odigrao,nisu.To da bi "vrlo lako" mogao imati 15/5/5 u prosjeku je smijesno druze.To su brojevi koje jedan Ginobili ima na granici kroz svoju karijeru i nikako nisu brojevi koje moze imati Clarkson,ako se radi o PO ekipi...Nikako.Ako je nesto bez PO,onda nije iskljuceno da svako ima bilo kakvu statistiku,ali ja te brojeve previse ne vrednujem,dok ne vidim PO tekme...
Ne pričamo o Shaqu ba, već o Cousinsu. One way igraču. Cousins po meni nije vrijedan sve trojice, po tebi je i to malo. Poštujem tvoje mišljenje. Samo mi je malo čudno da baš ti od svih toliko vrednuješ Cousinsa, koji ima mali market problema. Od odbrane, preko glave, do igranja preko neke stvari. Oni imaju pravo tražiti šta hoće, svakako, al' na LA-u da li to prihvatiti i dati, ili zahvaliti se i okrenuti se drugim mogućnostima. Pametnije bi bilo dovesti Marc Gasola, nego Rođaka (iako nisam za to, meni je Cousins top igrač i vrlo drag). Ne mora ni izaći gotov proizvod, al' Russel već sad ima ono nešto što ga čini legitimnim budućim all-star igračem i potencijalnim superstarom. Hoće li to opravdati, na njemu je. Ma pusti se toga igraš bez pritiska i te floskule. Ne igraš. Igraš u najboljoj ligi na svijetu, najvećem timu svih vremena u košarci, Hollywoodu jeb.enom i kao bez pritiska si. Jašta si. Možda je "vrlo lako" previše lagan izraz, al' uz neki naporan rad i kvalitetno upijanje svega od Kobaje, ne vidim zašto da ne može to postići u LA-u kao 2-3 igrač ekipe. Jedino ako dovedu Butlera/Aldridge/Westbrooka/Duranta, pa ovaj ne bude mogao doći do izražaja. Možda griješim, ne znam, vrijeme će pokazati, al' potencijal se vidi i sasvim sam siguran da će imati zapaženu ulogu u LA-u, ako ne bude trejdan.

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.