FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Head
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Head » 25 okt 2014, 23:12

Kako je Kodro tener Okic je u svakoj utakmici dao gol. :kafa:
1946

Crvena1981Armija
Kontakt:

Post Postao/la Crvena1981Armija » 25 okt 2014, 23:17

Dva Hercegovca- dobitna kombinacija :D ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA!!!
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 25 okt 2014, 23:24

Head je napisao/la:Kako je Kodro tener Okic je u svakoj utakmici dao gol. :kafa:
popricali na hercegovackom :mrgreen:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 25 okt 2014, 23:48

Head je napisao/la:
amorovski je napisao/la:Jajalo pozvan u repku.. Isad ne mogu da prezalim sto nije osto na AFH.. Al hvala mu svim srcem i sretno mu .. Klasa od igraca

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Sigurno medju top5 igraca koji su igrali u Sarajevu poslije rata.
+uzmi u obzir da je igrao možda sa 50% snage kod nas, bukvalno održavao formu samo! :shock:

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 26 okt 2014, 02:27

Naravno da nase tele od selektora nikad nije ni pomislio da pozove Jajala u reprezentaciju, a momak je igracina i za Susica i za Hadzica i za Medunjanina.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

bv071
Kontakt:

Post Postao/la bv071 » 26 okt 2014, 05:12

Za Susica i Hadica stoji, pored Medinjanina moze samo klupu grijati, ne pretjeruj. Dobar igrac, u nasoj ligi moze praviti razliku na terenu, al to je to, na nekom vecem nivou nista pisebno, sto je uostalom i dokazao vracajuci se na ove prostore.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

r3m1
Kontakt:

Post Postao/la r3m1 » 26 okt 2014, 08:47

Ne prenosite papanluke sa teme Safet Susic na ovu temu, molim lijepo. Da barem ovu temu mozemo nazvati iole normalnom.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 26 okt 2014, 09:28

Nevjerovatno koliki napredak je Radovac ostvario. Sigurno nasa najveca perspektiva i tip igraca kakav se odavno nije pojavio kod nas. Ne svidja mi se samo sto ga se previse forsira, igra svaku kod nas, U19, U21... Bojim se da momak ne pregori radi velikog broja utakmica. Dzeno je uradio pravu stvar sto ga je maksimalno gurnuo ove sezone. Sa druge strane, imam isjecaj da Cimirot po malo stagnira.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 okt 2014, 09:55

Aragon je napisao/la:Nevjerovatno koliki napredak je Radovac ostvario. Sigurno nasa najveca perspektiva i tip igraca kakav se odavno nije pojavio kod nas. Ne svidja mi se samo sto ga se previse forsira, igra svaku kod nas, U19, U21... Bojim se da momak ne pregori radi velikog broja utakmica. Dzeno je uradio pravu stvar sto ga je maksimalno gurnuo ove sezone. Sa druge strane, imam isjecaj da Cimirot po malo stagnira.
Cimirot je zadnji vezni al ne kreator tipa Pirla vec je radilica ,borac ,trkac slicno Besicu ti igraci se malo primjete na terenu od cimija ne treba ocekivati neke bravure ,driblige i slicno on svoj posao uvijek odradi korektno .

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 26 okt 2014, 10:17

bordobijeli je napisao/la:
Aragon je napisao/la:Nevjerovatno koliki napredak je Radovac ostvario. Sigurno nasa najveca perspektiva i tip igraca kakav se odavno nije pojavio kod nas. Ne svidja mi se samo sto ga se previse forsira, igra svaku kod nas, U19, U21... Bojim se da momak ne pregori radi velikog broja utakmica. Dzeno je uradio pravu stvar sto ga je maksimalno gurnuo ove sezone. Sa druge strane, imam isjecaj da Cimirot po malo stagnira.
Cimirot je zadnji vezni al ne kreator tipa Pirla vec je radilica ,borac ,trkac slicno Besicu ti igraci se malo primjete na terenu od cimija ne treba ocekivati neke bravure ,driblige i slicno on svoj posao uvijek odradi korektno .
cimirot je itekako dobar organizator, jako dobro vuče loptu i razigrava :)
naravno, kada igra sa radovcem to je nesto manje, ali je jucer bio igrac sa daleko najvvise kontakta sa loptom i najvise odigranih pasova... tako da je on itekako nas "Pirlo" :)
radovac je vise ofanzivac, meni vuče na "markizija" ili nesto sto igra "pogba"
imamo dva "lutajuca" igraca i to mi se jako svidja... radovac i bilbija... dok jedan se vrati po loptu drugi pravi prostor trojcu u napadu... jucer su igraci radnika bili jako zbunjeni u pokrivanju igraca... posebno dobra stvar je bila sto je stojceva stavio na krilo... ogroman prostor je ostavljen ostalim igracima..
Bilbija fenomenalan, asistencije kakve dugo nisam vidio na koševu... jednostavno srevira kao rukom... uz to jako borben, grize na sredini terena i ulazi u duele
Krste napokon se budi .. steta one prečke što nije ušla...
Radovac napreduje jako puno upravo zato sto se forsira .... da ga ne forsiramo stagnirao bi... zato mu je pametno da produzi ugovor i ne igra se sa karijerom. .jos je mlad i daleko od nekog visokog nivoa igre... jucer je imao nekoliko "poklonjenih" lopti i bespotrebnih driblinga.. mlad je , naucit ce.. zasluzan za gol kad sudija nije svirao penal na njemu a u nastavku akcije krste pogodio...
Cimirot se vraca u formu, opet pocinje da bvude onaj stari... njemu bi bilo dobro da zabije jedan gol !

odbrana odlicna, vidjelo se da izbjegavaju startove zbog kartona...
Dzemo na zadnjem veznom dobar pravo
Kostic se popravlja, treba mu tekmi!
stojcev isto tako vidi se da posinje igrati timski... ima starnu dugu loptu
puzigaca...mudonja...
dejo bez posla , ono sto je imao 100% sigurno... nadam se da se vraca u formu
duljevic.. polako pada... a onda ide iz greske u gresku, ocigledno da se boji klupe... a tamo zavrsis kada si sebican kada to ne trebas biti... jbg... po meni igrac na kojem cemo uz cimija uzeti najvecu lovu.. ali... mora poraditi na zavrsnici i na psihi.... nedaj se dulja!

i na kraju ...
OKIĆ!
KAKO JE TAJ MOMAK PROIGRAO KADA MU JE kODRO NASAO POZICIJU....
reseta i ne prestaje.. to sam i ocekivao od njega...kada sam cuo da dolazi igrac veleza mislio sam da je to Hebibovic... okica nistamnesto upratio prije toga, ali kada sam pogledao ponovo tekmu protiv nas pri kraju esezone na kosevu, shvatio sam o kakvom se igracu radi... brz, prodoran i ima nos za gol... sasvim opravdano je poslao na klupu jendog od krila-napadača

JUCER ODLICNA TEKMA, STRASNA FORMACIJA I POSTAVKA KODRE, ODLICNE IZMJENE, PRELIJEPE AKCIJE, BEZ ZUTIH KARTONA (osim jednog cimija , sudija debilu)!

Sarajevo22
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo22 » 26 okt 2014, 10:25

A što dade cimiju karton

Aragon
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la Aragon » 26 okt 2014, 10:26

Ma Kodro je mangup i veliki strucnjak. To se vidi na prvu. Treba ga podrzati maksimalno i uprava i mi navijaci.
Svoju inteligenciju Kodro je pokazao juce stavivsi Bilbiju da igra iza Radovca, sto Bilbija nikad nije igrao, a Nemanja mu je uzvratio sa tim da je bio igrac utakmice u situaciji kad su haman svi igraci dobro odigrali.
Stojcev je takodje juce puno bolje izgledao nego inace i to me jako raduje. Imamo kvalitet za dobiti naredne tri utakmice, a onda se muski potuci sa hercegovcima za titulu. Zrinski he ozbiljna ekipa ove sezone i bit ce zeznuto ganjati se sa njima. Ali za ligu samu je bolje da imamo sto vise konkurentnih i jakig ekipa.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 okt 2014, 10:30

moje misljenje i ne znaci da sam upravu al cimirot je igrac koji treba da pokriva defanzivu i sredinu terena i nakon toga da preda loptu kreativcima .u par utakmica smo imali problem kad je on poceo da previse vuce loptu nije mi to dobro izgledalo ,opet kazem on odradi svoje :tokralju: . i još cu da dodam optuzivali su ušćuplica za igrace i taktiku Meho nije puno toga promjenio gotovo pa isto je ostalo ono sto je dzeni nedostajalo to je sad ocito to je autoritet kod igraca a kad to nemaš dzaba taktika i trenersko znanje .

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 26 okt 2014, 10:30

Bilbija je jako skolovan i pametan igrac , samo sto su navijaci uzeli ga na zub pa covjeku pritisak stvarali ... al sad dolazi na svoje ,, Seljo vs Sarajevo 0:1 Bilbija 65 min...

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 26 okt 2014, 11:04

bordobijeli je napisao/la:moje misljenje i ne znaci da sam upravu al cimirot je igrac koji treba da pokriva defanzivu i sredinu terena i nakon toga da preda loptu kreativcima .u par utakmica smo imali problem kad je on poceo da previse vuce loptu nije mi to dobro izgledalo ,opet kazem on odradi svoje :tokralju: . i još cu da dodam optuzivali su ušćuplica za igrace i taktiku Meho nije puno toga promjenio gotovo pa isto je ostalo ono sto je dzeni nedostajalo to je sad ocito to je autoritet kod igraca a kad to nemaš dzaba taktika i trenersko znanje .

pa da je isto i nije, pocevsi od vrha napada:

1. Bilbija nije vise u spicu, nego je skroz povucen do veznog reda gdje je preuzeo ono za sta ti sada spominjes Cimirota koji je veci dio utakmice proveo na sredini i uopste nije isao gore
2. Krste nije na krilu gdje je peglan duze vremena i koje je ostavilo poprilicno posljedica po njeg jer mu je bilo potrebno vremena da se vrati u golgetersku formu
3. Okic i Duljevic prvenstveno prvi nije vise samo stacioniran na krilu, a svi koji malo bolje prate fudbal mogu uociti da za ovo vrijeme otkako je Kodro trener Okic djeluje blize golu i i i vise vremena provodi u kaznenom nego kod korner zastavice a tako i duljevic
4. Radovac postavljen dosta ofanzivnije i moze se reci da je zauzeo poziciju na kojoj Stojcev igra
5. Stojcev dobio dosta vise slobode u igri i nije zacementiran na poziciju klasicne desetke a jucer je 90% vremena proveo na krilu a treba spomenuti i situacije kada je Radnik napadao da je vuijek bio medju 3 ili 4 igraca koji su brzo pokrivali odbranu
6. Cimirot dosta defanzivnije postavljen nego inace, na pocetku sezone smo imali problem sa tim kada bi svi krenuli naprijed i onda bi nas protivnici napadali kontrama i to se promjenilo zadnjih par utakmica
7. Baric dobio vise prilike za igru i to prije Berberovica koji je imao zacementiranu poziciju u tim i to je jos jedna promjena, ne ulazim u to ko je kvalitetniji, po meni je Kallasi najbolji ali vjerujem da mu jezik jos uvijek predstavlja barijeru
8. Dupovac i kompletna odbrana su za razliku od pocetka sezone dosta sigurniji i igraju bez tog neko pritiska i vidi se poboljsanje u tome segmentu igre, posebno kod Dupovca koji je drasticno popravio formu
9. Sistem rotacije koji nije postojao prije Kodre, kada je igralo samo 14 igraca je takodjer veliki napredak i sada to dolazi do izrazaja kada neki od konkurenata imaju povrede, malo i umorni igraca kod nas je to Kodro u zadnji cas poslozio i svi imaju priliku da se pokazu, nikome mjesto nije zagarantovano a rezultati ne trpe (revans kupa i Zrinjski kao primjer jer ocekivano je to sto smo uzeli sve kuci)
10. Ozbiljnost i pristup samim utakmicama, od skautiranja, borbe i zelje medju igracima u zadnjim utakmicama, radnoj navici i treninzima poslije tekme jos jedan segment ozbiljnosti i to je taj vid autoriteta za koji se slazem sa tobom !!!

reci da nije doslo do nekih promjena i nije tacno, treba malo pogledati siru sliku pa vaditi zakljucke !!!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 26 okt 2014, 11:14

Ja koliko sam vidio u sinosnjem snimku na TVV juce je zaista sve funkcionisalo bezprijekorno. Sad je najbitnije da se kontinuitet dobrih igara nastavi i da ne bude prevelikih oscilacija.
Derbi kao derbi je uvijek nepredvidiv, ali gledajuci posljednjih nekoliko duela gotovo pa sigurno je da necemo izgubiti, ali opet nikad se ne zna.

Kao veliki postovalac lika i djela Dzenana Uscuplica moram se u potpunosti sloziti sa @collector-om. ;)
Nadam se da ce Kodro nastaviti kvalitetan rad sa ekipom.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 26 okt 2014, 11:34

Odlicna analiza brata colectora. Nema se sta dodati na sve ovo sto je napisao. Svaka cast !!!

Forestt
Kontakt:

Post Postao/la Forestt » 26 okt 2014, 13:49

Zasto Kallasi ne igra vise??? Jel ga Meho prekrizio??? Jezicka barijera?? Lik nije ni dobio prave prilike,a sve su sanse da ce otici nakon zimske pauze ako nastavi da gleda sa tribina.Jel moguce da je toliko losiji od Barica i Dzeme???

Ako ima neko da odgovori bio bih zahvalan ;)

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 26 okt 2014, 13:50

Ovi stariji se sjecaju Vujovica. Okic original , i kako mu je Kodro nasao ulogu , svaka cast ! Mnogi pocjenjuju ovog momka i jos uvijek. Golovo izgledaju lagani al skoro svaki od njegovih golova je nemoguc za bilo kojeg napadaca u ovoj ligi. Brzina majka , trci kao portugalac. Da imamo trenera repke otvorenog uma ovog momka bi trebalo probati.

Jedno pitanje ? Tko je juce uposlio Okica kod onog drugog gola ? Genijalan pas , ono se ne vidja cesto na nasim terenima !
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 26 okt 2014, 13:58

kimbo je napisao/la:Jedno pitanje ? Tko je juce uposlio Okica kod onog drugog gola ? Genijalan pas , ono se ne vidja cesto na nasim terenima !
bilbija.
dao je i dobru asistenciju velkoskom za njegov drugi gol, tj citava ona akcija je bila odlicna.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], USB i 36 gostiju.