LA Lakers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- majestic24
- Kontakt:
Re: LA Lakers
Bas me zanima koga cemo uzeti kao 27 pick. SF ili C???
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Nek vam je sretno sa russelom
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://secrelocal.com
bracika, de mi reci jesi ti sa ESPN-a ili?let3 je napisao/la:kakva pocetnicka greška Lakersa, kakav danak neiskustvu
pošto vidim, dosta si kompetentan pa daješ smjele odgovore

Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Ma Russell igračina, što će nam centar, kad ga možemo dovesti kao FA, a bekova baš i nema.
Još na 27. piku uzeti nekog od Roziera, Vaughna, Looneya i tjt
Još na 27. piku uzeti nekog od Roziera, Vaughna, Looneya i tjt

R.I.P Grande campione - Michele Scarponi
ko što reče magija na twitteru
The Lakers needed to draft a guy that can matchup well with Paul, Curry, Lillard, Parker, Westbrook and all the elite PGs in the West.
The Lakers needed to draft a guy that can matchup well with Paul, Curry, Lillard, Parker, Westbrook and all the elite PGs in the West.
Da te volim duša zna, draga moja BiH
WCS u SAC, znaci nama dolazi boogie
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
KK_Bosna je napisao/la:WCS u SAC, znaci nama dolazi boogie
Ne može bolje, samo da dođe do toga bez Russella

Diendželo, pa čovjek ima ime superstara

Glede cistog potencijala, D'Angelo je za stepenicu iznad Okafora. Momak jednostavno nema tesko nadonkadive fizicke mane na bilo kojem dijelu terena kao Okafor. Momak je strasan kosarkas, u pravom smislu te rijeci. Odlican suter, fantastican dribling, strasan razigravac i sasvim dobre fizicke preispozicije za biti dobar defanzivac. Mana je taj nedostatak eksplozivnosti al on je svakako tip igraca poput Hardena, Roya, Ginobillija, Curryja koji ima kosarku u malom prstu i koji se jednostavno igra s loptom na terenu. Cvrsto vjerujem da ce mali biti vrhunski igrac i da ce ispuniti sav svoj potencijl. Ovakvi igraci tesko propadaju
PaskalHens je napisao/la:Užas. Okafor se nije smio propustiti. Bit' će ovo greška LAL-a za kojom će žaliti u budućnosti.
Ne lupetaj .. Russel je najbolji izbor
kokuz je napisao/la:bracika, de mi reci jesi ti sa ESPN-a ili?let3 je napisao/la:kakva pocetnicka greška Lakersa, kakav danak neiskustvu
pošto vidim, dosta si kompetentan pa daješ smjele odgovore

Ne kažem da Russell nije najkompletniji igrac ovogodišnjeg drafta, ali LAL je trebla mrcina pod košem ko mejtu jasin.....kakav danak neiskustvu

Uz Randlea nam sigurno ne treba jos jedan igrac koji je odbrambeno dosta upitan i uz to ima skoro istu igru kao i Randle. Igraci s osjecajem za igru ko D'Angelo se rijetko vidjaju.let3 je napisao/la:kokuz je napisao/la:bracika, de mi reci jesi ti sa ESPN-a ili?let3 je napisao/la:kakva pocetnicka greška Lakersa, kakav danak neiskustvu
pošto vidim, dosta si kompetentan pa daješ smjele odgovore![]()
![]()
Ne kažem da Russell nije najkompletniji igrac ovogodišnjeg drafta, ali LAL je trebla mrcina pod košem ko mejtu jasin.....kakav danak neiskustvu
- PaskalHens
- Kontakt:
Ok. Ima sezona pred nama, pa ćemo vidjeti. U slučaju da nisu dogovorili dolazak big mana, ovo je loš potez.sLucajni je napisao/la:PaskalHens je napisao/la:Užas. Okafor se nije smio propustiti. Bit' će ovo greška LAL-a za kojom će žaliti u budućnosti.
Ne lupetaj .. Russel je najbolji izbor
Viva la France, as they say in Rome.
Jesi ti svjestan da ćemo kako god dobiti tu mrcinu, trejdom ili FA?let3 je napisao/la:kokuz je napisao/la:bracika, de mi reci jesi ti sa ESPN-a ili?let3 je napisao/la:kakva pocetnicka greška Lakersa, kakav danak neiskustvu
pošto vidim, dosta si kompetentan pa daješ smjele odgovore![]()
![]()

Odlican izbor, ovo je odavno liga bekova a Russel je izvanredan potencijal. Vremena su takva da ti ne treba elitni centar u finalu, dovoljan je Mozgov 

ser del barça es el millor que hi ha !
- majestic24
- Kontakt:
Kao 27 pick uzeli smo Larry Nance Jr. Igra kao krilni centar i jako je dobar u obrani.
Stari mu je 84 pobjedio na takmicenju u zakucavanju.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
Dobar izbor, fin šut ima sa distance, još ako je odbrana na takvom nivou, dobro će nam doćimajestic24 je napisao/la:Kao 27 pick uzeli smo Larry Nance Jr. Igra kao krilni centar i jako je dobar u obrani.
[youtube][/youtube]

- SaltCityAttack
- Kontakt:
Ispravna odluka sto ste ovako draftali , ali ste zajebali Sixerse
..mislim Okafor ce biti igracina mlad je ali mislim da preko FA mozete naci centra i SF u Loveu recimo..sretno

SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Evo slegao se draft, ispit solideno uradjen (nadam se i polozen
) pa da napisem sta mislim o igracima koje smo izabrali
Drugim pickom na draftu smo uzeli, po meni, najboljeg igraca na draftu sa najvecim potencijalom da postane pravi fransizni igrac i jedan od najboljih bekova lige. D'Angello Russell je jednostavno pravi kosarkas sa pravim smekom i osjecajem za ovu predivnu igru. Njegova igra je poezija, njegove kretnje i njegovi potezi pokazuju da se radi o pravom kosarkaskom romanticaru i tipu igraca zbog kakvog je ovo najbolji sport na svijetu. Mali je vec sad vrhunski suter bilo sa poludistance bilo sa NBA trice. Ima strasno brz i lijep izbacaj. Kontrola lopte je takodjer nesto posebno, nevjerovatno je s kakvom lakocom se igra ove igre. O pregeldu igre i sposobnosti razigravanja je suvisno i pricati, momak je pravi kompletni napadac koji te cisto na racun osjecaja za igru moze unakaziti u stilu jednog Stepha Curryja. Sto se fizickih predispozicija tice, ima odlicnu visinu i duzinu za bilo koju bekovsku poziciju, a narocito za playmakera sto je i pozicija na koju ga po meni treba gurat jer mali ima to u sebi. Cinjenica je da nije elitni atleta poput Mudiaya ali to nadonjadjuje strasnim osjecajem i IQ-om. Atletski gledano je vrlo dobar zbog odlicne brzine i odlicnih promjena pravca i smjera kretanja. Vjerovatno je da ce u pocetku karijere imati problema u odbrani ali ocekujem da vremenom to sve nadoknadi i da postane sasvim dobar defanzivac sposoban zaustaviti "normalne" playeve dok one sile prirode poput Westbrooka svakako nijedan playmaker ne moze zaustaviti nego samo vrhunski bocni defanzivci. Moguce je i da u pocetku karijere ima problema sa zavrsavanjem u sredini jer realno nije taj tip igraca ali ocekujem da se vremenom sasvim dobro prilagodi i dovede to zavrsavanje u sredini na sasvim dobru razinu. Uglavnom, na vrhuncu karijere ocekujem da bude kompletan i vrhunski napadac i dobar/vrlo dobar defanzivac. Momak ima veoma visok plafon i najbolji moguci scenarij za njega je atletski i odbrambeno mocniji Steph Curry (tesko da ima onakav sut al ce to nadoknadit boljim zavrsavanjem na obrucu i blizu kosa) dakle fransizni igrac i superstar, a neki minimum mu je dobar startni playmaker sa odlicnim razigravanjem i sutem. Ja ne vidim kako ovaj momak moze biti neuspjesan NBA igrac, jednostavno je previse talentovan da bude flop. Samo ne daj Boze povreda
Dvadeset sedmim pickom smo izabrali Larry Nancea Jr. To je sin od legendarnog Larry Naancea, igraca koji je bio odlican strijelac u 80-im i ranim 90-im. Njega nisam puno gledao al vidim da je po vecini mockova bio projiciran za drugu tako da mi nije jasno iz kojeg smo razloga propustili uzeti Looneyja koji ima zanimljiv potencijal. Koliko mogu vidjeti, radi se o cetvorci sa izrazitim kosarkaskim IQom, odlicnim osjecajem za dodavanje, majstoru s visokog i niskog posta (odlicna igra ledjima prema kosu). Nije atleta tako da ne treba ocekivati od njega da bude neki poseban odbrambeni igrac ali mozda moze biti koristan kao igrac s klupe. Ako doda sut za tri i strech element igri moze biti mozda neka light verzija Borisa Diawa ili nesto slicno.
Trideset cetvrtim pickom smo uzeli Anthony Browna, seniora i nisko krilo sa Stanforda. Posto je vec senior i do pocetka sezone ce imati 23 godine, nema neki veliki potencijal za nesto posebno al moze zahvaljujuci odlicnom sutu i dobrim fizickim predispozicijama biti neki 3&D igrac za popunu petorke (to u daleko najboljem slucaju). Ima stvarno fin sut i izbacaj, finu visinu i duge ruke al sve ostalo je upitno. Od njega kao pick-a druge runde ne treba naravno nista posebno ocekivat i sve pozitivno sto ostvari je naravno veliki plus.
Generalno sam zadovoljan draftom. Ne bih volio da malog Russella trejdamo za bilo koga jer u njemu vidim beka koji ce nasljediti Kobea i uz Randlea (ili nekog drugog potencijalnog visokog) vodja nove generacije Lakersa. Ocekujem dogodine ROY sezonu za Russella i odlicnu sezonu Randlea (naravno, ako ostanu u ekipi).

Drugim pickom na draftu smo uzeli, po meni, najboljeg igraca na draftu sa najvecim potencijalom da postane pravi fransizni igrac i jedan od najboljih bekova lige. D'Angello Russell je jednostavno pravi kosarkas sa pravim smekom i osjecajem za ovu predivnu igru. Njegova igra je poezija, njegove kretnje i njegovi potezi pokazuju da se radi o pravom kosarkaskom romanticaru i tipu igraca zbog kakvog je ovo najbolji sport na svijetu. Mali je vec sad vrhunski suter bilo sa poludistance bilo sa NBA trice. Ima strasno brz i lijep izbacaj. Kontrola lopte je takodjer nesto posebno, nevjerovatno je s kakvom lakocom se igra ove igre. O pregeldu igre i sposobnosti razigravanja je suvisno i pricati, momak je pravi kompletni napadac koji te cisto na racun osjecaja za igru moze unakaziti u stilu jednog Stepha Curryja. Sto se fizickih predispozicija tice, ima odlicnu visinu i duzinu za bilo koju bekovsku poziciju, a narocito za playmakera sto je i pozicija na koju ga po meni treba gurat jer mali ima to u sebi. Cinjenica je da nije elitni atleta poput Mudiaya ali to nadonjadjuje strasnim osjecajem i IQ-om. Atletski gledano je vrlo dobar zbog odlicne brzine i odlicnih promjena pravca i smjera kretanja. Vjerovatno je da ce u pocetku karijere imati problema u odbrani ali ocekujem da vremenom to sve nadoknadi i da postane sasvim dobar defanzivac sposoban zaustaviti "normalne" playeve dok one sile prirode poput Westbrooka svakako nijedan playmaker ne moze zaustaviti nego samo vrhunski bocni defanzivci. Moguce je i da u pocetku karijere ima problema sa zavrsavanjem u sredini jer realno nije taj tip igraca ali ocekujem da se vremenom sasvim dobro prilagodi i dovede to zavrsavanje u sredini na sasvim dobru razinu. Uglavnom, na vrhuncu karijere ocekujem da bude kompletan i vrhunski napadac i dobar/vrlo dobar defanzivac. Momak ima veoma visok plafon i najbolji moguci scenarij za njega je atletski i odbrambeno mocniji Steph Curry (tesko da ima onakav sut al ce to nadoknadit boljim zavrsavanjem na obrucu i blizu kosa) dakle fransizni igrac i superstar, a neki minimum mu je dobar startni playmaker sa odlicnim razigravanjem i sutem. Ja ne vidim kako ovaj momak moze biti neuspjesan NBA igrac, jednostavno je previse talentovan da bude flop. Samo ne daj Boze povreda

Dvadeset sedmim pickom smo izabrali Larry Nancea Jr. To je sin od legendarnog Larry Naancea, igraca koji je bio odlican strijelac u 80-im i ranim 90-im. Njega nisam puno gledao al vidim da je po vecini mockova bio projiciran za drugu tako da mi nije jasno iz kojeg smo razloga propustili uzeti Looneyja koji ima zanimljiv potencijal. Koliko mogu vidjeti, radi se o cetvorci sa izrazitim kosarkaskim IQom, odlicnim osjecajem za dodavanje, majstoru s visokog i niskog posta (odlicna igra ledjima prema kosu). Nije atleta tako da ne treba ocekivati od njega da bude neki poseban odbrambeni igrac ali mozda moze biti koristan kao igrac s klupe. Ako doda sut za tri i strech element igri moze biti mozda neka light verzija Borisa Diawa ili nesto slicno.
Trideset cetvrtim pickom smo uzeli Anthony Browna, seniora i nisko krilo sa Stanforda. Posto je vec senior i do pocetka sezone ce imati 23 godine, nema neki veliki potencijal za nesto posebno al moze zahvaljujuci odlicnom sutu i dobrim fizickim predispozicijama biti neki 3&D igrac za popunu petorke (to u daleko najboljem slucaju). Ima stvarno fin sut i izbacaj, finu visinu i duge ruke al sve ostalo je upitno. Od njega kao pick-a druge runde ne treba naravno nista posebno ocekivat i sve pozitivno sto ostvari je naravno veliki plus.
Generalno sam zadovoljan draftom. Ne bih volio da malog Russella trejdamo za bilo koga jer u njemu vidim beka koji ce nasljediti Kobea i uz Randlea (ili nekog drugog potencijalnog visokog) vodja nove generacije Lakersa. Ocekujem dogodine ROY sezonu za Russella i odlicnu sezonu Randlea (naravno, ako ostanu u ekipi).
Report: Ranadive gave Cousins' agent permission to pursue Lakers trade
Joj kad se sjetim ovog klipa, vidi D'Angela
[youtube][/youtube]
Joj kad se sjetim ovog klipa, vidi D'Angela

[youtube][/youtube]
ser del barça es el millor que hi ha !
Ima kakvih novosti oko dovođenja igrača? 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.