BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

vopi
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la vopi » 21 mar 2013, 02:05

Semir bvb je napisao/la:8-)
slika
Masala, jes nam gundo narasto hehehe... 8-)

Pola borussije u reprezentaciji, jos fale grosskreutz i bender.. :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 mar 2013, 14:10

Napoli za iduću sezonu želi dovesti Jürgena Kloppa

Sve je očitije da ni ove sezone nogometaši Napolija neće uspjeti ugroziti Juventus koji juri prema drugom uzastopnom naslovu prvaka u talijanskoj Seriji A.

Jurgen Klopp (Foto: AFP)
Napoliju ostaje drugo mjesto, novi plasman u Ligu prvaka, ali i dosta dilema na kraju sezone. Dakako, glavno je pitanje ostaje li ili odlazi Edinson Cavani, najbolji strijelac i igrač južnjačke ekipe, ali jednako bitno za ekipu je i pitanje - ko će biti novi trener od iduće sezone.

Walter Mazzarri, sadašnji trener Napolija, još uvijek, kaže sam, nije odlučio, te je odluku o ostanku ili odlasku prolongirao za kraj sezone. Istina, talijanski mediji već odavno pišu o njegovom sigurnom odlasku, a čak su mu našli i novu destinaciju - Inter.

Istovremeno, kombinuje se imenima koji bi mogli postati Mazzarrijevi nasljednici, a dosad su u taj kontekst dovedeni Stefano Pioli, Luciano Spalletti, Gianfranco Zola i Carlo Ancelotti. Ipak, najjače je zazvučalo novo ime u tom nizu - Nijemac Jürgen Klopp.

Kontroverzni predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis je navodno oduševljen trenerom dortmundske Borussije, te je već namjeravao (ne zna se da li je) stupiti u kontakt s njim. Klopp je očigledno velika Napolijeva želja, ali je pitanje šta će o svemu reći Nijemac, pogotovo ako Borussia ostvari veliki rezultat u Ligi prvaka ove sezone, gdje igra u četvrtfinalu protiv Malage.

Karakterno bi se, pak, Klopp i Napoli zaista mogli dobro slagati.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Mene bi bilo stid objaviti ovakav clanak. Eto taman ce Klopp unazaditi svoju karijeru.

I jos jedna informacija iz Spanije...

slika

Mislim da je ovo bezpotrebno komentarisati. :? :? :?
"My Favorite Ring is Always the Next One"

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 21 mar 2013, 14:21

@amerosm
Ovo za Klopp-a,sto kazes stid bi me bilo objaviti ovako nesto :lol: :lol: Fakat kakve gluposti se mogu procitati po ovim k.rcevim medijima DRAMA! :?

I ovo za Gundu,gotivim ga(naravno),imam visoko misljenje o njemu,mislim da vrijedi 20milki(zbog dosta razloga-kad vidim ko vrijedi 30-40 :? )sto i nije tvoje misljenje(postujem) ali ovo za Barcu...mislim da ne treba komentarisati! ;) Imaju najjaci vezni na svijetu,pored toga imaju punu klupu igracina koji dobiju minutazu nidje veze...dosta stvari koje ukazuju da je ovo samo glupa spekulacija i nista vise!Ako bi Barca koga dovodila u "vezu" to sigurno ne bi bio Gundo,prije Pjanic-prvi mi pada na pamet,ima tu jos imena...

Iskreno,znam da je ovo samo spekulejsn,ali moze mu samo dici cijenu,svaka povezanost s Barcom,pa makar to bio samo clanak iz dosade nekog novinara-ne moze mu odmoci,to je moje misljenje! ;)

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 21 mar 2013, 14:34

Neznam zasto neproduzuju ugovor sa Günijem. Ovaj mu sad vazi do 2015.
Sledece sezone imamo ponovo slucaj Kagawa/Lewat, gdje ce se igrac morat prodat ukoliko nebi ostali praznih ruku.
:evil:

I sta niko nepoznaje ovog Antu Rebica iz Splita?
Izgleda nasa trojka opet kopa po nekim anonimusima, kamo srece da i ovaj opali :?
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 mar 2013, 15:10

30 mil. za Gundogana i njihov je! :mrgreen: Mi ćemo dovest' Rodea i problem riješen... 8-)
Lokos19 je napisao/la: I sta niko nepoznaje ovog Antu Rebica iz Splita?
Izgleda nasa trojka opet kopa po nekim anonimusima, kamo srece da i ovaj opali :?
Ne pratim regionalne lige tako da nisam čuo za ovog malca. Ne vjerujem da je u pitanju nešto ozbiljnije. ;)

Inače Zorc je najavio pojačanja. Kaže da smo mnogo više igrača pratili nego što se pominjalo u medijima. Na pitanje o imenima mogućih pojačanja samo je dodao „Lasst euch doch einfach mal überraschen“. :? 8-)

Ponovo se pominje mogućnost dolaska Herrmana... :?
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 21 mar 2013, 17:19

Herrman je dobar igrac s prostorom za daljnje napredovanje ali...mislim da se trebamo vise bazirati na dovodjenju dobrog spica(odlicnog) jer nam je(ukoliko Lewa ode-a hoce najvjerovatnije) prijeko potreban!

Sto se tice Rebica-nikad ga nisam gledao "u akciji",ne znam nista o njemu pa ga necu ni komentarisati iako(kao sto Sema rece) je vjerovatno samo spekulacija!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 21 mar 2013, 20:01

Sad Barca oće GundoŠPEKA...

Podsjetimo se. U istom klubu razaraju dva igrala, turskog podrijetla. Jedan je Ekici, drugi Fundo. Jedan pređe u Werder i izabere Tursku, drugi prijeđe u BvB i izabere Njemačku. Jedan "propadne", drugog želi Barca...

Čudni su putevi Božji...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 21 mar 2013, 20:09

zgmiky je napisao/la:
a za malagu, nije im svejedno jer moraju izboriti europu da ponište kaznu, kazna vrijedi dok god ne izbore europu

Evo na sta sam ja naleteo vezano za njih.
UEFA announced that due to unpaid bills, Málaga would not compete in any European competitions for potentially up to four years.
European football's governing body added that the Qatari-owned La Liga club could be banned for a second season within the next four years if it misses a March 31 deadline to pay its debts.
Znaci ako ne izmire dugovanja do 31 marta bice izbaceni dve godine.

Puno tu faktora utice na cenu Gundogana.Po meni je on jedan od kljucnih igraca u ovoj sezoni, bez obzira sto igra slabo u poslednje vreme.Imamo bas los bilans kada on ne igra.Kada se tu pridodaju uspesi koje Dortmund ima u LS kao i to da ga redovno pozivaju u repki+klubovi koji se raspitivaju za njega mene ova cena uopste ne cudi.

Sto se tice Hermana, trebalo bi to zavrsiti sto pre jer se na leto igra U21 gde ce on biti pozvan.I dobar rezultat mlade namcke reprezentacije umanjuje sanse da ce preci u Dortmund, jer ce Gladbah naravno traziti vise.Imao bi on finu minutazu, a odlaskom Perisica fali nam jedno krilo u rotaciji tako da je to po meni druga najbitnija pozicija u ovom prelaznom roku posle napadaca.Za mene bi idealan scenario bio da se vec u maju ozvanici Dzekin transfer, pa onda goniti Hermana dok ne pocne EP. :D

I ne verujem da ce ga Barsa uzeti kada su tu dobro popunjeni, ovo je samo glasina kako bi mu se jos malo digla cena, jer opet postoji rizik da on nece produziti ugovor.Ja ne znam zasto bi Barsa gurala Gundogana pored njihovih talentovanih klinaca.Bas zbog te situacije kao i to da Sahinu istice pozajmica sledece sezone bih poslao Lajtnera na pozajmicu.Ako neko da za Gundogana vec sada na leto 25 miliona evra, oberucke bih prihvatio. :mrgreen: Sitija na leto ocekuje rekonkstrukcija ekipe, tako da mislim da bi to mogla biti jedina Gundoganova destinacija na leto.I ako vec nude pare treba ih maksimalno odrati. :mrgreen: Najrealnija vatijanta je naravno da nece menjati sredinu i da ce ostati ovde, samo me ovaj scenario koji sam naveo ne bi puno iznenadio.

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 21 mar 2013, 20:31

Lokos19 je napisao/la:Neznam zasto neproduzuju ugovor sa Günijem. Ovaj mu sad vazi do 2015.
Sledece sezone imamo ponovo slucaj Kagawa/Lewat, gdje ce se igrac morat prodat ukoliko nebi ostali praznih ruku.
:evil:

I sta niko nepoznaje ovog Antu Rebica iz Splita?
Prvi pregovori s Gündoganom bi trebali započeti u travnju, tako da nema frke. ;)

Što se tiče Rebića, odličan talent, prošli vikend kad je Split dobio Zagreb 4-2 Rebić je dao 2 gola i izborio 11-erac Ćiro je rekao za njega da ga uskoro izbornik Štimac neće moći zaobići u pozivanju u A vrstu. Dečko ima 19 godina, ali imamo već dosta talenata i ne znam gdje bi Dortmund s njim.

Osobno nisam za dovođenje za Herrmanna, on mi je kao neka light verzija Reusa. Herrmann je igrač koji dolazi u velikom tempu, najviše dolazi do izražaja kad ima dosta prostora pred sobom, nisam od njega vidio neke velike tehničke predispozicije niti dribling rolice.

Ja sam za jednog drugog igrača:

Christian Eriksen iz Ajaxa - za razliku od Herrmanna internacionalno širom već poznat, naravno zbog toga i je na radaru mnogih europskih klubova. Igra već par sezona LP, briljira svojom inteligentnom igrom, odličan pass igrač dobrog šuta. Što ga čini još pristupačnijem ovog ljeta je da mu istječe ugovor 2014., te je njegova prodaja ovog ljeta izvjesna zbog zadnjeg vlaka dobivanja odštete. Zasada se šuška da su najozbiljnije zagrizli Liverpool i Tottenham, prvi će najvj. ostati bez Europe, drugi su još u borbi za LP s tim da oni s novopridošlim Holtbyem imaju već sličnog igrača, uz to još i Sigurdssona. IMHO mislim da s njima možemo konkurirat => odšteta, a cijena bi se kretala negdje oko 14-15 m €, za takvog igrača mislim da je MUSS da se baci rukavica u ring za ovog igrača dok i plaća od ca. 3m € ne bi bio problem.
Objektivno nakon GESETZT trojca Kuba-Götze-Reus mi i nemamo u širini igrača koji je na istoj razini kao ova trojka. Imamo Leitnera koji dosada stoji u razvoju te se evtl. razmišlja o posudbi (Mainz, Hertha), uz to Bittencourta koji je sada dobio malo prilike, hoće ostat ili na posudbu (Hannover)vidjet će se te još Großkreutz kojeg Zorc planira u sljedećoj sezoni na poziciji BEKA. Tako da mislim da na toj poziciji OMa imamo još prostora da se pojačamo s već provjerenom i potvrđenom kvalitetom.

Evo 2 videa sa skillsima Eriksena:

" onclick="window.open(this.href);return false;

" onclick="window.open(this.href);return false;
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 21 mar 2013, 23:32

I ja se slažem sa Prleom i rađe bih doveo Erikssena, jer smatram da je on puno bolji igrač od hermana. Al **** ovi oće švabu i moš ga ****! :mrgreen: No Eriksen i nije tako "daleko od švabe". :D
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 mar 2013, 14:47

Prema pisanju stranih medija BVB je zainteresovan za Armenskog reprezentativca Henrikha Mkhitaryana koji nastupa za Shaktar i koji je izjavio da isti zeli napustiti na kraju sezone. U Ukrajinskom prvenstvu u 20 utakmica je postigao 19 golova i imao sedam asistencija, a njegova trzisna vrijednost se procjenjuje na 17 miliona €.

Kao moguci konkurenti BVB-a prilikom ovog transfera se spominju dvije umjetne tvorevine iz Engleske i Bayern.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 22 mar 2013, 14:59

amerosm je napisao/la:Prema pisanju stranih medija BVB je zainteresovan za Armenskog reprezentativca Henrikha Mkhitaryana koji nastupa za Shaktar i koji je izjavio da isti zeli napustiti na kraju sezone. U Ukrajinskom prvenstvu u 20 utakmica je postigao 19 golova i imao sedam asistencija, a njegova trzisna vrijednost se procjenjuje na 17 miliona €.

Kao moguci konkurenti BVB-a prilikom ovog transfera se spominju dvije umjetne tvorevine iz Engleske i Bayern.
Ma odavno se provlaci kroz medije da smo zainteresovani za istog!Ima ucinak i statistika mu ide u korist,mada moram priznati da se u onom dvomecu protiv nas nije vidio!Ne sumnjam u njegove kvalitete ali mislim da bi trebalo izdvojiti vise od pomenute cifre za njegove usluge ;)

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 22 mar 2013, 15:18

Gotze izjavio kako bi mogao otici samo u Real, Barcu ili United. Ne vidim koji bi moj radio u prva dva tako da bi red bio da ga prodate nama jednog dana. Evo vam Anderson, Young, lova i lijevi bubreg od mene. :mrgreen:

Naravno, od vas ocekujem potvrdu ili demant ove izjave. Da ne bude zabune, dodao je kako uziva u Dortmundu i ne razmislja, trenutno, o odlasku. ;)
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 22 mar 2013, 15:49

A gdje je izjavio?

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 22 mar 2013, 15:53

Zodiac je napisao/la:A gdje je izjavio?
Procitah na index-u, nisam, iskreno, ni trazio po Njemackim, zato vas ovdje i pitam. :D

EDIT:
http://www.sportsmole.co.uk/football/bo ... 75500.html

Evo i ovdje. Da ne dizete pobunu, ne govorim da ce otici, samo prenosim clanak na koji slucajno naletih. ;)
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 mar 2013, 15:58

Zodiac je napisao/la:A gdje je izjavio?
Za ****. :)
http://www.****.de/de/fussball/fussba ... 91522.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fussballtransfers.com/bundes ... lubs_35432" onclick="window.open(this.href);return false;

Ma bezze. ;) Totalno nezanimljivo i već nekoliko puta dečko ponavalja istu priču, ali novinari ne odustaju. :roll:
Pisalo se da Zorc hoće Gotzea da zadrži do 35 god., pa su pitali Gotzea može li zamisliti prelazak u neki drugi klub i dečko rek'o da su Real, Barca i ManUtd interesantni, ali da je sretan u BVB-u i da uopšte ne razmišlja u narednim godinama o odlasku inače ne bi produžavao ugovor do 2016. god. To je to. 8-)

Šta će gdje ić', pa da nas k'o Kagawa gleda na malim ekranima u LP. :P 8-) Bolje da to lično doživi. :) 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 23 mar 2013, 00:18

Semir bvb je napisao/la:Šta će gdje ić', pa da nas k'o Kagawa gleda na malim ekranima u LP. :P 8-) Bolje da to lično doživi. :) 8-)
:mrgreen: 8-)

Veceraz zabijali:
Piscek za Poljsku, Gotze za Njemacku, Dzeko 2 za BiH :mrgreen:

Kad Dzeko onako daje golove na Misimoviceve asistencije, sta ce tek biti kad ga Reus pocne pogadjati u glavu iz slobodnjaka 8-) 8-)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 23 mar 2013, 13:55

Sven Bender naknadno pozvan u Elf, jer Schweini pauzira zbog kartona. ;)

Kao nova moguća pojačanja spominju se Rosicky ( :? )i lijevi bočni Dnipra Evgen Konoplyanka. :)
kraljttbvb je napisao/la:Kad Dzeko onako daje golove na Misimoviceve asistencije, sta ce tek biti kad ga Reus pocne pogadjati u glavu iz slobodnjaka 8-) 8-)
Ne znam da li Reus može gađat' Džeka u glavu kao Miske :mrgreen: . Miske je mađioničar. 8-) Al' svakako u slučaju ako nam dođe da ćemo iz prekida biti mnogo opasniji nego što smo sad. ;)

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 23 mar 2013, 15:53

Nadam se da je Rosicky samo jedna "minuta dosade" u zivotu nekog novinara ili necija zahebancija! :?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 mar 2013, 16:16

anton 1983 je napisao/la:Sad Barca oće GundoŠPEKA...

Podsjetimo se. U istom klubu razaraju dva igrala, turskog podrijetla. Jedan je Ekici, drugi Fundo. Jedan pređe u Werder i izabere Tursku, drugi prijeđe u BvB i izabere Njemačku. Jedan "propadne", drugog želi Barca...

Čudni su putevi Božji...
Marjan: "To imaš nešto protiv Turske" :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.