Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Slatinash_7
- Kontakt:
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Niko me ne može ubijediti da ovo Izraelci nisu iscenirali u saradnji sa ko zna kime kako bi izašli iz skoro pa bezizlazne situacije u koju ih je stavila S.Arabija i promjena vlasti u Iranu..Sve ostalo je poprilično suvišno komentarisati, civili ginu na sve strane bez ikakve potrebe tj. iz potrebe par luđaka
Ko misli da su ovo uradili Palestinci jer im je dosta svega je lud, jer da je tako pritisli bi svoje da prihvate kakav takav oblik mira, pa makar ovakav kakav smo mi dobili u BiH..Svima je dole kao dosta rata a kad se pojavi neka šansa niko ništa..
Inače Izrael je politički uništio "sve" svoje protivnike, ljudi pametno rade iza kulisa sad ce već 80 godina sigurno a vjerujem i 100+..Kaže neko pare,uticaj, toga imaju i Saudijci i Katrani i ko sve nema pa džaba, bez političkih igara koje islamski svijet dole očigledno ne zna igrati se ne može!
Ko misli da su ovo uradili Palestinci jer im je dosta svega je lud, jer da je tako pritisli bi svoje da prihvate kakav takav oblik mira, pa makar ovakav kakav smo mi dobili u BiH..Svima je dole kao dosta rata a kad se pojavi neka šansa niko ništa..
Inače Izrael je politički uništio "sve" svoje protivnike, ljudi pametno rade iza kulisa sad ce već 80 godina sigurno a vjerujem i 100+..Kaže neko pare,uticaj, toga imaju i Saudijci i Katrani i ko sve nema pa džaba, bez političkih igara koje islamski svijet dole očigledno ne zna igrati se ne može!
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Pa oni jesu najpametniji ljudi na svijetu, ako se nije sta promjenilo mislim da im je 40% nacije fakultetski obrazovano. Sto nema nijedna drzava.Slatinash_7 je napisao/la: ↑10 okt 2023, 15:36Niko me ne može ubijediti da ovo Izraelci nisu iscenirali u saradnji sa ko zna kime kako bi izašli iz skoro pa bezizlazne situacije u koju ih je stavila S.Arabija i promjena vlasti u Iranu..Sve ostalo je poprilično suvišno komentarisati, civili ginu na sve strane bez ikakve potrebe tj. iz potrebe par luđaka
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Kako kažu zapadni vojnici na forumu, propaganda ba, umrli od COVID-a, samo se nedužni jevreji mucki ubijaju dok se sve prenosi uzivo na televiziji i društvenim mrežama

da ne zaboravim "nositelje europskih vrijednosti" i štovaoce lika i djela Praljka isto što mrze sve što ima veze sa Islamom

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Pa vrlo je ocito da na obje strane imas poprilican broj ekstremista i bolesnika koji ce likovati nad poklanom djecom i civilima.
67-e su ih poderali zracno, plus je Izrael imao Americko oruzje dok Arapi Rusko. 73-e su Arapi imali uspjeha ali se onda ukljucila Amerika. Stavi no fly zone, onda bi bilo kvalitetnog fighta, ovi imaju tehniku, dok ovi ljudstvo, sve dok je Izrael daleko jaci na vodi i zraku, nece izgubiti tetitoriju.
Ko simpatise zidove neka im da komad zemlje i naseli ih.Ameri imaju Aljasku , vidim paze ih , ne znam sta cekaju neka ih deportuju.Evander je napisao/la: ↑10 okt 2023, 14:30A sta su mislili da ce im se desiti, nakon sto su uletili i pobuijali na stotine Izraleskih civila, pri tome izivljavajuci se nad njima i zarobljenim i nad lesevima. Nije da se sirom Gaze to nije slavilo. Izrael je mala drzava sa malo stanovnika, okruzena sa pola milijarde neprijateljski nasrojenih Arapa, koji vec 70 godina pokusavaju da ih bukvalno istrijebe, da mogu. Koliko god brutalno izgledalo ovo sto Izrael radi, oni druge mogucnosti nemaju, ako zele fizicki opstati u okruzenju koje bi u roku 24h izvrsilo genocid nad njima, da moze. Oni su jedan tezak genocid prezivjeli, drugi nece dopustiti sigurno. Jednostavno je ovo. Oni koji su pobijedili u ratovima, a to je Izrael, imaju moc i kontrolu. Palestinci nikako da se pomire sa tim da su izgubili sve ratove unazad 70 godina i da se na osnovu toga moraju postaviti. Niko im nece dati drzavu, koji su izgubili na bojnom polju.
Usput, Kurdi su decenijama u puno potlacenijem polozaju od Palestinaca, ne vidim da nekoga to previse dotice. Ono sto su im Iracani i Turci radili unazad 50 godina, daleko je brutalnije od onoga sta Palestinci prolaze. O Ujgurima da i ne pricam. To su neuporedive stvari.
I da se razumijemo. Ljudi ovdje imaju empatiju prema Palestincima, samo zato sto su daleko. Kad su kao imigranti prolazi kroz BiH, tad su Bosnje pokazale pravo lice prema tim istim Palestincima.
Nemojte biti licemjeri.
Izrael je nastao na genocidu i istrebljenju i tjeranju stanovnistva kako bi se te fekalije naselile jer nisu imale gdje.Da su zeljeli mir i suzivot mogli su ga ostvariti , dato im je na stolu , dato im je da odaberu.
Arapski svijet je glup sto ovo tolerisu i sto ovo nisu davno presjekli,ujedinili se i raznjeli do zadnjeg.Toliku djecu decenijama ubijati bez ikakve potrebe , necuveno.
Sta sad jaci si vojno pa ti se trebam saginjati ? Jaci si diplomatski pa ti se moram ulizivati? Jaci ti lobi i finansije pa ti ga moram popusiti ?
O kakvoj snazi pricamo ?
Da im nije Amera i da ne gledaju svoj interes na BI ne bi 24h ove Hamasove izdrzali.Kao jaki smo , Ameri nam avione lageruju , salju svoju flotu , svoju opremu.
Stid i sram prije svega genocidasa Amerikanaca pa onda ovih **** prljavih.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Izrael je genocidna tvorevina, bas kao i RS.Evander je napisao/la: ↑10 okt 2023, 15:24I jedni i drugi se bore za opsatanak i jedni i drugi su brutalni. Ovdje je primjenjiva ona "ko jači, tlači". U ovom slucaju to je Izrael. Da je obratno, vjerovatno bi palestinci bili jos brutalniji. Tamo nikad nije bilo mira i pravde, nema je ni danas, nece je ni biti.
Prokleto tlo i zemlja.
Dosli Zidovi, istrijebili ih Krscani. Pa onda dosli Muslimani istrijebili Krscane. Pa onda se Krstasi vratili, pa Istrijebili i britalno poubijali Muslimane. Pa onda Muslimani uzvratili i protjerali Krstase. Sad se Zidovi vratili pa protjeruju Muslimane. Ko zna sta je slijedece...
A da ce tamo nekad biti mira, nece nikad.
- Centre forward
- Kontakt:
U svakom medjunarodnom sukobu, možda i najbitniji je tajming. Iranu definitivno najviše odgovara ovaj belaj.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
JoeBleck je napisao/la: ↑10 okt 2023, 16:12Ko simpatise zidove neka im da komad zemlje i naseli ih.Ameri imaju Aljasku , vidim paze ih , ne znam sta cekaju neka ih deportuju.Evander je napisao/la: ↑10 okt 2023, 14:30A sta su mislili da ce im se desiti, nakon sto su uletili i pobuijali na stotine Izraleskih civila, pri tome izivljavajuci se nad njima i zarobljenim i nad lesevima. Nije da se sirom Gaze to nije slavilo. Izrael je mala drzava sa malo stanovnika, okruzena sa pola milijarde neprijateljski nasrojenih Arapa, koji vec 70 godina pokusavaju da ih bukvalno istrijebe, da mogu. Koliko god brutalno izgledalo ovo sto Izrael radi, oni druge mogucnosti nemaju, ako zele fizicki opstati u okruzenju koje bi u roku 24h izvrsilo genocid nad njima, da moze. Oni su jedan tezak genocid prezivjeli, drugi nece dopustiti sigurno. Jednostavno je ovo. Oni koji su pobijedili u ratovima, a to je Izrael, imaju moc i kontrolu. Palestinci nikako da se pomire sa tim da su izgubili sve ratove unazad 70 godina i da se na osnovu toga moraju postaviti. Niko im nece dati drzavu, koji su izgubili na bojnom polju.
Usput, Kurdi su decenijama u puno potlacenijem polozaju od Palestinaca, ne vidim da nekoga to previse dotice. Ono sto su im Iracani i Turci radili unazad 50 godina, daleko je brutalnije od onoga sta Palestinci prolaze. O Ujgurima da i ne pricam. To su neuporedive stvari.
I da se razumijemo. Ljudi ovdje imaju empatiju prema Palestincima, samo zato sto su daleko. Kad su kao imigranti prolazi kroz BiH, tad su Bosnje pokazale pravo lice prema tim istim Palestincima.
Nemojte biti licemjeri.
Izrael je nastao na genocidu i istrebljenju i tjeranju stanovnistva kako bi se te fekalije naselile jer nisu imale gdje.Da su zeljeli mir i suzivot mogli su ga ostvariti , dato im je na stolu , dato im je da odaberu.
Arapski svijet je glup sto ovo tolerisu i sto ovo nisu davno presjekli,ujedinili se i raznjeli do zadnjeg.Toliku djecu decenijama ubijati bez ikakve potrebe , necuveno.
Sta sad jaci si vojno pa ti se trebam saginjati ? Jaci si diplomatski pa ti se moram ulizivati? Jaci ti lobi i finansije pa ti ga moram popusiti ?
O kakvoj snazi pricamo ?
Da im nije Amera i da ne gledaju svoj interes na BI ne bi 24h ove Hamasove izdrzali.Kao jaki smo , Ameri nam avione lageruju , salju svoju flotu , svoju opremu.
Stid i sram prije svega genocidasa Amerikanaca pa onda ovih **** prljavih.
Izraelci su na svojim vijekovnim ognjstima, na kojima su bili prije Arapa, krstasa i sa kojih su bili protjerani. Nije valjda da i to neko spori, ili ce se uzimati samo period koji nekoj od strana odgovara?
Na istjerivanju i genocidu, nastala je velika vecina drzava. Pa i ta Pestina. Nisu vijekovima tu. Nekoga su itjerali i poubijali. Na zalost, istorija nas je naucila da se genocid isplati. Primjer recimo Armena u Turskoj. Ili nas u RS. Na taj nacin trajno si sebi uzeo tu teritoriju.
Ameri njima ne daju sto ih vole, daju im sto im trebaju. Izraleci su najinteligentniji narod na svijetu. Na celu vecine korporacija u Americi su Izraleci, a to im niko nije poklonio, sami su se izborili. U USA, tesko ces naci Zidova da nije bar magistar. Svi su ih ubijali i porobljavali, hiljadama godina. Mali narod, sve ukupno ih nema ni 20 miliona. A koliko nobelovaca imaju? Vjekovima su ulagali u jedino sto im nisu mogli uzeti, u znanje i to sad eksploatisu.
Arapi se jesu ujedinili, ali su dobili po piizdi, ne jednom. Jednostavno, pamet je jaca od salavatanja i tekbiranja.
Izraelci su vojni pobjednici i to je cinjenica. Kao pobjednici, oni ce tamo kreirati stanje. Do kad? Sve dok su jaci. Tako je svugdje. Ko zali ovdje za protjeranim Armencima? Niko. Azerbejdzan pobijedio i etnicki ocistio taj terutorij. Niko se za tim ni pocesati nece. Istoriju kreiraju pobjednici.
Palestinci su glupi sto nisu uzeli sta im se sedamdesetih godina nudilo. Ali nisu zelili priznati poraz. Sad imaju sta imaju, a imat ce jos manje.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 10 okt 2023, 16:34, ukupno mijenjano 1 put.
Priču o sukobu Hamasa i Izraela u svjetlu rata Rusije i Ukrajine, na ovoj temi ću dopustiti... dalje dubioze o ovome su oftopic, a pogotovo međusobna vrijeđanja necu dopustiti.
Uputi nas za koga smijemo navijati u ovom izraelsko-palestinskom ratu?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ispisa ti svasta druze, ne zali niko Armence u vojnom smislu, ljudi su ih dobili i pustili da odu, da su ih pobili (pocinili ratni zlocin), ja bi ih prvi zalio. Ovako moze ti biti samo zao sto je neko morao kucu svoju napustiti, ali to je sa ljudske strane, sa vojne potpuno legitimno/ispravno.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 10 okt 2023, 17:33, ukupno mijenjano 1 put.
Ima li kakvih desavanja u Ukrajini ili je stao rat jer su im pozornicu preuzeli Hamas i Čif.uti
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
E deda,bela glavo moja.
Pokušavaju uzvratiti Palestinici, ali slabo to ide
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Zašto?
Samo kud ne vidi povezanost u ova dva procesa kao i generalno onim što se u prethodna dva mjeseca izdešavalo. Prvo invazija Azerbejdžana na Nagorno-Karabag, pa pokušaj da se zapali vatra na Kosovu, i sad odjednom palestincima svega dosta. Iran debelo svoje ruke u ovo ima umješane s znamo s kim su na vezi....
Sta se on sve nagledao u zivotu i ne cudi me,mozda je prolazio i kroz konc logore u djetinstvu.
Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 4 gosta.