Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

iVar
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la iVar » 21 dec 2013, 01:38

:) e sad me puno pitaš, ja mislim da ima za HRZ (hrv. ratno zrakoplovstvo) al' tu ko prođe, tom kapu moramo svi skinut, rigorozno je..mislim da se upiše na prometnom fakultetu oko avijacije i onda ideš uporedo na te obuke letenja i učenja i još učiš na faksu :)
al to je bilo na KADET-u, sad se mijenja, sad se upiše ja msm Vojni inžinjering i kad završiš dobiješ isto čin poručnika i valjda onda ideš na sve to, iskreno, mene inžinjering ne interesuje zbog matematike :mrgreen: valja meni još pješaštvo :mrgreen:
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 21 dec 2013, 01:42

Mogu li ja sa gradjevinskom uletiti?volim matematiku pravo :D
ehh jos da nisam star.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 21 dec 2013, 01:44

iVar je napisao/la:ja sam kontaktirao s njima, ono baš direkt telefon i to, pozvali su me prije konkursa zbog nekih stvari, tako da idem na predaju papira uskoro...obzirom na ocjene i to imam šanse da uđem, tako su mi rekli, od testiranja bude tu samo medicinsko i psihološko, ostalo ništa (fala Bogu) :) (rezultati budu u junu/julu, imam vremena za sve)
samo moram državnu maturu sredit, a ne bi ni ovako bio siguran, da tu ne radi neko od familije mi očeve :mrgreen: jbg tako to ide...msm nije da sam loš, nego samo imam garanciju da neću otpast, pa makar bio 59. od njih 60 haha al obzirom na ocjene, školu i sve to biće i bolje bgm

a što se tiče toga, dobiješ nakon školovanja naziv bakalaureat vojnog upravljanja i čin poručnika, nakon toga ideš na školovanje u inozemstvo ako si zainteresovan (njemačka, amerika, francuska..) a možeš i stažirati u vojsci, na mjestu za koje si školovan, nakon šestomjesečnog staža ide taj ugovor..a ne zavisi ni od čega, jer sad se standardiziraju, bukvalno "mole" za kvalitetan kadar, jer se šire, NATO i te stvari, trebat će mnogo ljudi sa "diplomom" tj. školovanih, naravno svake godine po 60 bude, a neće svi nastaviti, neki otpadnu, neki ne prođu školovanje..šta da ti kažem, ko se bori i završi to ima SIGURAN POSAO..tako i moja jaranica Maja, završila i sad hadžinica, uniforma, ured, papiri i dobro joj :)
Kakve su oficirske plate u hrvatskoj vojsci? Ja čuo da su tu negdje ko i kod nas, oko 900 + dodaci.
Jel ima kod njih ko i kod nas ono primanje po nacionalnom ključu, toliko Hrvata, toliko Srba, Bošnjaka... žena?

Ta tvoja drugarica Maja, da je došla kod nas, radila bi u kancelariji za kompom i sa papirima i bez akademije :lol: , samo zato što je žensko. Bila bi zaštićena ko polarni medvjed, po čitav dan samo opušteno, zimi toplo, ljeti ladovina. Kad im stražu spomeneš ili se rasplaču, ili kaže ne da meni babo da idem na stražu. :lol:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 21 dec 2013, 01:51

Kad im stražu spomeneš ili se rasplaču, ili kaže ne da meni babo da idem na stražu. :lol:
pametno :lol: :lol:

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 21 dec 2013, 02:01

samo_lijevo je napisao/la:Mogu li ja sa gradjevinskom uletiti?volim matematiku pravo :D
ehh jos da nisam star.
imaš cro drž? :D ako imaš pucaj apostille žig na diplome, drmni državnu maturu, položi matiš A nivoa, budi zdrav skroz i udji na inžinjering :)
alan_kardec je napisao/la: Kakve su oficirske plate u hrvatskoj vojsci? Ja čuo da su tu negdje ko i kod nas, oko 900 + dodaci.
Jel ima kod njih ko i kod nas ono primanje po nacionalnom ključu, toliko Hrvata, toliko Srba, Bošnjaka... žena?

Ta tvoja drugarica Maja, da je došla kod nas, radila bi u kancelariji za kompom i sa papirima i bez akademije :lol: , samo zato što je žensko. Bila bi zaštićena ko polarni medvjed, po čitav dan samo opušteno, zimi toplo, ljeti ladovina. Kad im stražu spomeneš ili se rasplaču, ili kaže ne da meni babo da idem na stražu. :lol:
hmm za plate ne znam :D kol'ko god da je, bolje nego išta
što se tiče tih ključeva, nema, to je čista glupost kod nas :D primaju sposobne, npr ako je Slobodan iz Knina, srbin/pravoslavac u hrvatskoj, sposobniji od Mate, ući će, samo što su šanse da Slobodan upiše to 1:20000 :mrgreen: kontaš?

Jest al maja slijedeće godine ide na deploy u Afganistan i radit će na obučavanju vojne policije 8-) zamisli posla uh :D
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 21 dec 2013, 02:11

imaš cro drž? :D ako imaš pucaj apostille žig na diplome, drmni državnu maturu, položi matiš A nivoa, budi zdrav skroz i udji na inžinjering :)
ma bjezi ba,kakvo moje cro drzavljanstvo. :lol: :lol:

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 21 dec 2013, 02:12

završio si brzo :lol: :lol: :lol: probaj u travniku, doplati :mrgreen:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 21 dec 2013, 02:16

To u Travniku i drzavljanstva daju? :mrgreen: Na kojem je spratu?

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 21 dec 2013, 02:18

idi u Hrvatski dio :mrgreen: znam jednog lika koji je dobio na osnovu naninog državljanstva iz '42. :lol: :lol: :lol:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 21 dec 2013, 02:24

iVar je napisao/la:idi u Hrvatski dio :mrgreen: znam jednog lika koji je dobio na osnovu naninog državljanstva iz '42. :lol: :lol: :lol:
znam za to,raspitivao sam se oko toga.Nemam ja europejaca u familiji.
Nego sto je ova tvoja skola Zrinski,a ne Zrinjski?

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 21 dec 2013, 02:30

https://www.facebook.com/pages/HVU-Peta ... 2901840614" onclick="window.open(this.href);return false; et uvjeri se :)

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 21 dec 2013, 02:35

neam fejsbuk

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 21 dec 2013, 02:43

piše u linku :D zrinski, dašta nego zrinski :)

"Grof Petar IV. Zrinski (Vrbovec, 6. lipnja 1621. - Bečko Novo Mjesto, 30. travnja 1671.), bio je hrvatski ban, vojskovođa i pjesnik."

:D http://hr.wikipedia.org/wiki/Petar_Zrinski" onclick="window.open(this.href);return false;

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 21 dec 2013, 02:47

A sta je onda Zrinjski?
Cemu zamjena slova?

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 21 dec 2013, 02:52

ima vjerovatno veze sa zrinjevcem :mrgreen:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Zrinjevac" onclick="window.open(this.href);return false;

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 21 dec 2013, 09:35

Sabaharjla, let's go to Sarajevo :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Moja Cura ima Decka mozda i dva
oni imaju Para, da saznao sam ja
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 21 dec 2013, 09:37

Jel to u Sarajevo dolazis Dexe? :D
Ja te volim, volim Željo..

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 21 dec 2013, 09:41

U pola 11 krećem 8-)

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 21 dec 2013, 09:42

Znači curu moram istjerati iz grada, šta ja znam šta se sve može dogoditi :lol: :mrgreen:

Gdje ćeš biti?
Ja te volim, volim Željo..

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 21 dec 2013, 09:44

Kad dođem, prvo ću na skenderiju, na sajam, pa ću do pola 6 bit bilo gdje :lol:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.