FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

solinas
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la solinas » 04 okt 2016, 15:27

xeksor je napisao/la:Nihadu, Mikici, cickovom ulju, i inim grobarima bi halalio i uplatio penzonu komplet da idu u penziju al pod klauzulom da slobodu ne smiju gledat ni na TV
Bas tako.Isplatio im svakom po 200 000 Ali da se potpisu da nikada Slobodi pric nece..Seceru,Denisu i td....
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

tuzla075
Kontakt:

Post Postao/la tuzla075 » 04 okt 2016, 15:41

solinas je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:ne kazem da ga treba ugasit ili fuzirat posto-poto, nego ako nema mogucnosti da se dug sredi
ovako ce iz dan u dan, iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu dug rasti i ko zna koliki ce biti

Faraon jos 8 godina moze biti gradnonacelnik i toliko ce i biti, sta mislite koliko ce dug narast za tih 8 godina, ako se ne desi neko cudo i Faraon sredi dug, dovede investitore i slicno! ako nema drugog nacina, boze moj..
Pa ima nacin,rekoh ti.Tako je u cijelom svijetu.Privatizovati.
Znas kada cu ja navijati za OKK.
Kada ga budu vodili strucni ljudi i kada vrate pehare koje su prisvojili od Dite.Niko im nemoze zabraniti da postoje,ali nemogu biti ni sto nisu.
Taj klub je osnovan 2003 i to je to.Cuj nastavljaju kontinuitet.haha
Hajmo ja i ti ubiti Obamu i nastaviti biti predsjednici jbg nastavljamo kontinuitet.Zatvorili bi nas na 500 godina.
NAJBOLJE BI BILO VAS DVOJICU UGASITI DA NESERETE VISE.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 04 okt 2016, 15:45

pise se ne serete, dakle, odvojeno

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 04 okt 2016, 15:47

Ljudi nece se Sloboda ugasiti, nije svijeca jbg. Vodice se bitka oko Slobode. Strasna bitka. Cifre koje se vec vrte oko kluba su velike. Morace odustati oni koji nemaju adute u novcu. Da bi se jedno udruzenje moglo ugasiti potrebna je dvotrecinska vecina u skupstini, izmirivanje dugova povjeriocima, a o poreskoj da ne pricam. Zato je KK Sloboda zamrznuta sa radom, a ne ugasena. Cim bi je aktivirali potraznja dugova se pokrece. Zato nema sanse za zakonito gasenje FK Sloboda! Sve dok Azmir potrazuje svoje pare i ako vidi da joj se sprema gasenje, moze da tuzi klub, a klub se onda ne moze ugasiti. On jednostavno moze pod tuzbom traziti naknadu stete u imovini koju udruzenje posjeduje, a ne posjeduje nista osim imena. Znaci moze uzeti FK Slobodu kao brend i preuzeti dugove zajedno sa svim sto Sloboda posjeduje. On licno bi kao "vlasnik" bio i potpisnik izmirivanju svih obaveza koje su proistekle iz proslog vremena. Znaci Azmir kao najveci ulagac do sada moze uraditi mnogo toga. On je fakticki pa skoro vecinski "vlasnik"- ulagac u klub po sredstvima koja je investirao, tj. koja bi potrazivao. Ceka se zakon o privatizaciji ili novi statut koji bi skupstina izglasala u kojem bi se nalazila tacka o ulagackim pravima.
Koliko god mi mislili da Imamovic moze krojiti sudbinu kluba, to nije tacno, moze samo opstruirati (zabrana igranja na Tusnju itd.) sem ako Azmir i ostali kojima se duguje da oproste dug i da udruzenje izmiri obaveze prema poreskoj,tj. drzavi. Sve dotle ga ne mogu ugasiti. Mogu ga zamrznuti, ali Azmir moze blokirati zamrzavanje ako bi prihvatio na sebe sve obaveze.
Malo je komplikovano, ali dobar tim advokata to rijesi u mjesec dana.
I jos razgovarao sam sa osobom iz kantonalne poreske. Pare od evropskih utakmica bi vrlo lako mogle biti blokirane, cak to tvrdi sa sigurnoscu. Potrebno je samo da poreska dostavi papir savezu.
Najidealnije bi rjesenje bilo da skupstina ovlasti neku advokatsku kancelariju da promjene statut, odnosno u statut uvedu upravljacka prava i da onda to izglasaju na skupstini. I opet se postavlja pitanje da li bi neko zelio da ulaze u klub?
Azmir je jedan od rijetkih koji bi trebao biti zainteresovan za to, jer ima ogomna sredstva zaledjena u FK Slobodi.
Za grad bi najbolja solucija bila rjesiti se balasta i prepustiti FK Slobodu onome ko moze to iznjeti financijski, a davanjem stadiona na koncesiju velikom ustedom za grad i mogucoj investiciji da grad ne ulaze pare poreskih obveznika u izgradnju istog.
Hoce li biti imalo pameti, vidjecemo.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 04 okt 2016, 15:51

Chinaglia je napisao/la:pise se ne serete, dakle, odvojeno
:thumbup: :urnebes: :urnebes: :rol: :rol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 04 okt 2016, 15:51

Probisvjet je napisao/la:Ljudi nece se Sloboda ugasiti, nije svijeca jbg. Vodice se bitka oko Slobode. Strasna bitka. Cifre koje se vec vrte oko kluba su velike. Morace odustati oni koji nemaju adute u novcu. Da bi se jedno udruzenje moglo ugasiti potrebna je dvotrecinska vecina u skupstini, izmirivanje dugova povjeriocima, a o poreskoj da ne pricam. Zato je KK Sloboda zamrznuta sa radom, a ne ugasena. Cim bi je aktivirali potraznja dugova se pokrece. Zato nema sanse za zakonito gasenje FK Sloboda! Sve dok Azmir potrazuje svoje pare i ako vidi da joj se sprema gasenje, moze da tuzi klub, a klub se onda ne moze ugasiti. On jednostavno moze pod tuzbom traziti naknadu stete u imovini koju udruzenje posjeduje, a ne posjeduje nista osim imena. Znaci moze uzeti FK Slobodu kao brend i preuzeti dugove zajedno sa svim sto Sloboda posjeduje. On licno bi kao "vlasnik" bio i potpisnik izmirivanju svih obaveza koje su proistekle iz proslog vremena. Znaci Azmir kao najveci ulagac do sada moze uraditi mnogo toga. On je fakticki pa skoro vecinski "vlasnik"- ulagac u klub po sredstvima koja je investirao, tj. koja bi potrazivao. Ceka se zakon o privatizaciji ili novi statut koji bi skupstina izglasala u kojem bi se nalazila tacka o ulagackim pravima.
Koliko god mi mislili da Imamovic moze krojiti sudbinu kluba, to nije tacno, moze samo opstruirati (zabrana igranja na Tusnju itd.) sem ako Azmir i ostali kojima se duguje da oproste dug i da udruzenje izmiri obaveze prema poreskoj,tj. drzavi. Sve dotle ga ne mogu ugasiti. Mogu ga zamrznuti, ali Azmir moze blokirati zamrzavanje ako bi prihvatio na sebe sve obaveze.
I jos razgovarao sam sa osobom iz kantonalne poreske. Pare od evropskih utakmica bi vrlo lako mogle biti blokirane, cak to tvrdi sa sigurnoscu. Potrebno je samo da poreska dostavi papir savezu.
Najidealnije bi rjesenje bilo da skupstina ovlasti neku advokatsku kancelariju da promjene statut, odnosno u statut uvedu upravljacka prava i da onda to izglasaju na skupstini. I opet se postavlja pitanje da li bi neko zelio da ulaze u klub?
Azmir je jedan od rijetkih koji bi trebao biti zainteresovan za to, jer ima ogomna sredstva zaledjena u FK Slobodi.
Za grad bi najbolja solucija bila rjesiti se balasta i prepustiti FK Slobodu onome ko moze to iznjeti financijski, a davanjem stadiona na koncesiju velikom ustedom za grad i mogucoj investiciji da grad ne ulaze pare poreskih obveznika u izgradnju istog.
Odlično napisano i sve je tako

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 04 okt 2016, 16:04

tuzla075 je napisao/la:
solinas je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:ne kazem da ga treba ugasit ili fuzirat posto-poto, nego ako nema mogucnosti da se dug sredi
ovako ce iz dan u dan, iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu dug rasti i ko zna koliki ce biti

Faraon jos 8 godina moze biti gradnonacelnik i toliko ce i biti, sta mislite koliko ce dug narast za tih 8 godina, ako se ne desi neko cudo i Faraon sredi dug, dovede investitore i slicno! ako nema drugog nacina, boze moj..
Pa ima nacin,rekoh ti.Tako je u cijelom svijetu.Privatizovati.
Znas kada cu ja navijati za OKK.
Kada ga budu vodili strucni ljudi i kada vrate pehare koje su prisvojili od Dite.Niko im nemoze zabraniti da postoje,ali nemogu biti ni sto nisu.
Taj klub je osnovan 2003 i to je to.Cuj nastavljaju kontinuitet.haha
Hajmo ja i ti ubiti Obamu i nastaviti biti predsjednici jbg nastavljamo kontinuitet.Zatvorili bi nas na 500 godina.
NAJBOLJE BI BILO VAS DVOJICU UGASITI DA NESERETE VISE.
Indire oprosti.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 04 okt 2016, 16:15

Probisvjet je napisao/la:Ljudi nece se Sloboda ugasiti, nije svijeca jbg. Vodice se bitka oko Slobode. Strasna bitka. Cifre koje se vec vrte oko kluba su velike. Morace odustati oni koji nemaju adute u novcu. Da bi se jedno udruzenje moglo ugasiti potrebna je dvotrecinska vecina u skupstini, izmirivanje dugova povjeriocima, a o poreskoj da ne pricam. Zato je KK Sloboda zamrznuta sa radom, a ne ugasena. Cim bi je aktivirali potraznja dugova se pokrece. Zato nema sanse za zakonito gasenje FK Sloboda! Sve dok Azmir potrazuje svoje pare i ako vidi da joj se sprema gasenje, moze da tuzi klub, a klub se onda ne moze ugasiti. On jednostavno moze pod tuzbom traziti naknadu stete u imovini koju udruzenje posjeduje, a ne posjeduje nista osim imena. Znaci moze uzeti FK Slobodu kao brend i preuzeti dugove zajedno sa svim sto Sloboda posjeduje. On licno bi kao "vlasnik" bio i potpisnik izmirivanju svih obaveza koje su proistekle iz proslog vremena. Znaci Azmir kao najveci ulagac do sada moze uraditi mnogo toga. On je fakticki pa skoro vecinski "vlasnik"- ulagac u klub po sredstvima koja je investirao, tj. koja bi potrazivao. Ceka se zakon o privatizaciji ili novi statut koji bi skupstina izglasala u kojem bi se nalazila tacka o ulagackim pravima.
Pa i sam Jasmin je na jednom intervrjuu koliko se sjecam rekao da je za Slobodu najbolje rjesenje kao sto je to uradio NK Rijeka, a to je privatizacija. Ako je i on za privatizaciju, onda ne znam sta je tj ko je problem. Jbg, ako Azmir hoce da privatizuje Slobodu, neka je uzme ovakvu kakva je...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 04 okt 2016, 16:30

_dreamer_ je napisao/la:
Pa i sam Jasmin je na jednom intervrjuu koliko se sjecam rekao da je za Slobodu najbolje rjesenje kao sto je to uradio NK Rijeka, a to je privatizacija. Ako je i on za privatizaciju, onda ne znam sta je tj ko je problem. Jbg, ako Azmir hoce da privatizuje Slobodu, neka je uzme ovakvu kakva je...
Uzeo bi je Azmir 100% zajedno sa dugovima. Postoji problem u infrastrukturi. Stadion nije Slobodin niti ga grad zeli dati na koncesiju. Nezavrsen, nema licencu za Evropu, ne gradi se. Ko bi uzeo klub koji nema uslove za odigravanje utakmica koje donose pare?

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 04 okt 2016, 17:03

Ispade da je stadion problem #1
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 04 okt 2016, 17:25

Uvijek i iznova prica o stadionu. Cuo sam negdje da stadion nije samo stadion vec i prostor oko stadiona. I vidi sad. Na prostoru oko stadiona se mogu graditi SPO. Cak cini mi se da i one zgradice na ulazu na Istok upadaju u to podrucje. I zato stadion ima nevjerovatni potencijal. E sad, kako je Azmir cesto najvljivao strane investitore, licno ja sam ocekivao da ce se na kraju pojaviti za stolom i reci mi nudimo toliko para. Zauzvrat hocemo zemljiste, dozvole i stadion koji se obavezujemo zavrsiti u roku npr 3 godine stalno zaposliti toliko osoba. Na zalost to se nije dogodilo. Sto otvara sumnju da je ovo sve bio pokusaj da za do 10 miliona dobijes i jare i pare. Ali naravno da cemo svi zazaliti za Azmirom jer koliko god neko suprotno tvrdio u gradu ne postoji dovoljno zainteresovanih da finansiraju klub, pri cemu mislim na prave sponzore a ne one koji ce biti sponzori u obliku pozajmica pa kad oni odu mi u jos vecem glibu. Sponzori ne daju pozajmice. Ovaj sad dug prema Azmiru je dobar samo zato sto je donekle objedinjen pa ne duguje vise ono 10k, onom 20k, nekom trecem 50k.
Sa sportske strane Azmir nije Krstajic ali jos su manje ovi likovi iz komiteta. Stogodisnje igranje po nasim saban ligama nije bas neko profesionalno iskustvo i upravo je tu Sloboda padala a sada ce pogotovo da padne.
& $ ?

SRSlavinovici
Kontakt:

Post Postao/la SRSlavinovici » 04 okt 2016, 17:26

Samo da pozdravim kult :) Lijepo je citati kako sada pišete kao da prepisujete od mene :) Poseban i srdacan pozdrav za Solinasa i da dobije na lotu :)
FK Sloboda Tuzla, jedan grad, jedna ljubav.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 04 okt 2016, 17:32

:plac: Gledaj ovog tutankhamona ko da je sada iz sarkodaga skocio. :urnebes:
Momci cijelo vrijeme pisu STATUT I STADION INVESTITORI BEZ OBZIRA NA IME I PREZIME.
A ovaj samo neki kult spominje. :roll:

hulehule
Kontakt:

Post Postao/la hulehule » 04 okt 2016, 17:34

Da mi bi dobit taj solinasev loto ne bi me ni Tuzla ni Sloboda vise nikad vidila...

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 04 okt 2016, 17:42

hulehule je napisao/la:Da mi bi dobit taj solinasev loto ne bi me ni Tuzla ni Sloboda vise nikad vidila...
Nemoj tako...Ja bi se bas vratio i sa tim parama jos vise pokrenuo Ditu,Aidu,TTU,ulozio 100 000 u rukomet,u FK 5,6 miliona....I mnoge stvari....
Tuzla je moj grad,tu sam rodjen...ja sam stosta propatio u zivotu dole,a opet bi se vratio...

hulehule
Kontakt:

Post Postao/la hulehule » 04 okt 2016, 17:56

solinas je napisao/la:
hulehule je napisao/la:Da mi bi dobit taj solinasev loto ne bi me ni Tuzla ni Sloboda vise nikad vidila...
Nemoj tako...Ja bi se bas vratio i sa tim parama jos vise pokrenuo Ditu,Aidu,TTU,ulozio 100 000 u rukomet,u FK 5,6 miliona....I mnoge stvari....
Tuzla je moj grad,tu sam rodjen...ja sam stosta propatio u zivotu dole,a opet bi se vratio...
Postujem i to...svako ima svoje...ja znam da se ne bi ni okreno vise ni za Gradom ni drzavom...i sad da mi je rijesit probleme sto imam i da bjezim...

katarakta

Post Postao/la katarakta » 04 okt 2016, 18:06

wobly92 je napisao/la:Ispade da je stadion problem #1
Pa i jest :)
Niko, niko, samo Sloboda

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 04 okt 2016, 18:25

Cak i da iskesiras dug kompletan gdje ces igrati evropu....A nigdje nedaju ni pod koncesiju zemljiste to su dokazali odbivsi ponudu da covjek gradi stadion u industrijskoj zoni.A ne daju stadion bez obzira sto mozda nikada ga nece zavrsiti i nikada licencu nece dobiti...
I zasto da neko ulaze u klub....svakom bi pukao film kao Azmiru...A stadion prazan,za sta,za koga

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 04 okt 2016, 18:27

solinas je napisao/la:
solinas je legenda. Ovakvih bolesnika za Slobodu ne moze se na prste jedne ruke nabrojati. Jednostavno to se mora postovati. :salut:

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 04 okt 2016, 18:49

solinas je napisao/la:Cak i da iskesiras dug kompletan gdje ces igrati evropu....A nigdje nedaju ni pod koncesiju zemljiste to su dokazali odbivsi ponudu da covjek gradi stadion u industrijskoj zoni.A ne daju stadion bez obzira sto mozda nikada ga nece zavrsiti i nikada licencu nece dobiti...
I zasto da neko ulaze u klub....svakom bi pukao film kao Azmiru...A stadion prazan,za sta,za koga

. .to za stadion nemoj tako gledati. Povećanjem kapaciteta stadiona, drastičnim renoviranjem ili recimo novim stadionom, povećava se broj navijača u njemu. Mada nije poređenje, ali vidi Bajern. Na onom olimpijskom je više bio poluprazan nego onako pun na ovom novom. Juventus isto tako. Ne pamtim poluprazan stadion . . . itd. Ja vjerujem da bi završetkom stadiona, broj navijača povećao. Ne samo iz TZ, nego i ostalih mjesta. . . .

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.