Raonffa je napisao/la:
Pa pazi sad, ne vjerujem da svaki put povrijeđeni igrač dođe kod reprezentativnih doktora da ga pregledaju i utvrde stepen povrede. Ne znam sad eto, čitam prekjučer da Rakitić neće igrati za Hrvatsku u ovom junskom terminu, vidim i kod njih javnost svašta piše, al' nisam upratio da je Rakitić došao maksuz iz Barcelone u Hrvatsku da ga pregledaju njihovi doktori i potvrde povredu.
A eto Hrvati su, barem za nas na području ex-yu, primjer nekakve organizovanosti i ozbiljnosti na reprezentativnim akcijama.
Hoću da ti kažem da mi je smiješno kako se u ovom slučaju krivi Prosinečki, hajde eto neko ga krivi što nije natjerao Kolašinca da dođe u BiH i da ga naši pregledaju, to mi je i razumljivo, al' ne mogu da vjerujem da neko pravi teorije zavjere i da zapravo otkazivanje Kolašinca pripisuju Robertu, odnosno da je to njemu došlo kao kec na desetku i da je zapravo njemu draže što mu je ovaj otkazo, smiješno realno
Ne znam zašto imate potrebu da stalno tražite i pravite probleme tamo gdje ih nema, barem iz ugla Prosinečkog. Za Begovića smo sve rekli, al' eto za Kolašinca ne kontam nikako, kad god je bio zdrav i igrao u Arsenalu, bio je na spisku, kada ni u Arsenalu nije igrao zbog povreda, nije ga bilo ni na spisku reprezentacije, ne vidim šta je tu toliko intrigantno i otkud tolika potreba da se karikira nekakva netrpeljivost Prosinečkog prema Kolašincu.
Hrvati su viceprvaci svijeta, primjer odgovornosti i fanaticne pozrtvovanosti prema reprezentaciji.
Ovakve stvari se kod njih dese jednom u 5 godina i javnost opet trazi objasnjenje, tako da je krajnje neprimjereno uzimati slucaj Rakitica, da bi se opravdao nas javsluk.
Kod nas se to desava na bazi svakog okupljanja otkad je Prosinecki dosao. Prosinecki je netrpeljivost i nesuglasice u slucaju Begovica, rijesio krajnje neprofesionalno i perfidno. Begovic je bivsi.
Telefonska muljanja i manipulacije sa Lulicem, Ibisevicem, Jakupovicem su samo dodala ulje na vatru, a ovo sad je vec simptomaticno.
Neinsistiranje da Kolasinac dodje na obavezan pregled, uz vec postojece nesuglasice kojima smo svjedocili i nacin na koji Prosinecki rjesava stvari, upucuju da se Kolasinac treba hinjski otjerati iz reprezentacije.
Ponovicu jos jednom, nije u pitanju Kolasinac, Mujo ili Pero, u pitanju je kontraverzan i neprofesionalan nacin rada selektora.
Jos jedan selektror koji misli da moze da se zayebava sa glupim Bosancem, sto ne moze nigdje moze u Bosni.