Gledao sam i Figovu. Kakve veze ima sto smo lijepo igrali kad smo karinu osvojili s tim generacijama. Za Ronaldinhovu necu nista govoriti.Evander je napisao/la:Pa trebao si pogledatu onda i onu Barcelonu sa Romariom i Stoickom, trebao si pogledati i onu Barcelonu sa Rivaldom i Figom. Samo, tad je konkurencija bila puno jaca. Imao si super jake Italijane, mocan United, Bayern. I tih godina je Barcelona igrala najljepsi fudbal na svijetu. Pa onda Ronadinhova Barcelona...leorey je napisao/la:Gledao sam ja, pocetkom 2000, iako sam dijete bio, raspad zivi bili, cak smo se u nekim navratima borili za EL.
Uvijek smo mi imali igracine, ali ni blizu uspjesni kao zadnjih 10 godina. Ni blizu.
Cesto smo se i brukali. Nas klub mozes svest na Cryuffovu generaciju kao trener i kao igrac. I ovu Messijevu. Ostalo je realno prosjecno.
Prosle su mnoge legende kroz klub u vidu Maradone, ali sta je ostavio on recimo za klub? Ma nista vrijedno spomena.
Osamdesetih je Barcelona takodje imala dobre ekipe, imala je i pedesetih i sesdesetih. Kubala, najbolji igrac kluba, igrao je tih godina.
I za deset godina, Barcelona ce biti u vrhu Europskog fudbala, nevezano ko bude igrao.
Pa igrao i Napoli ove godine najljepse na svijetu pa qurac osvojio. Za 20 godina ces gledati samo titule, ko ce se jos igre sjecat. Pisu se titule.
Ljudi ce se najvise sjecati te generacije Xavi-Iniesta-Messi i to je to.
Iako se slazem, bitno je da lijepo igramo za oko- na kraju krajeva i zavolio sam klub zbog toga. Medjutim, ako nema titula, yebes to.
To da je konkurencija bila jaca, to je glupost sto gdje sam argumentima dokazao to na pdfu La Lige. Nostalgija i nista vise.
Dovoljno je reci da recimo prije 40-50 i vise godina SP igralo 8 timova. Zuti i crveni kartoni uvedeni tek u 60im godinama negdje i kasnije. Ofsajda ni na mapi. Sa LP ista stvar.