FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

leorey
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la leorey » 28 maj 2018, 19:23

Evander je napisao/la:
leorey je napisao/la:Gledao sam ja, pocetkom 2000, iako sam dijete bio, raspad zivi bili, cak smo se u nekim navratima borili za EL.

Uvijek smo mi imali igracine, ali ni blizu uspjesni kao zadnjih 10 godina. Ni blizu.

Cesto smo se i brukali. Nas klub mozes svest na Cryuffovu generaciju kao trener i kao igrac. I ovu Messijevu. Ostalo je realno prosjecno.

Prosle su mnoge legende kroz klub u vidu Maradone, ali sta je ostavio on recimo za klub? Ma nista vrijedno spomena.
Pa trebao si pogledatu onda i onu Barcelonu sa Romariom i Stoickom, trebao si pogledati i onu Barcelonu sa Rivaldom i Figom. Samo, tad je konkurencija bila puno jaca. Imao si super jake Italijane, mocan United, Bayern. I tih godina je Barcelona igrala najljepsi fudbal na svijetu. Pa onda Ronadinhova Barcelona...
Osamdesetih je Barcelona takodje imala dobre ekipe, imala je i pedesetih i sesdesetih. Kubala, najbolji igrac kluba, igrao je tih godina.
I za deset godina, Barcelona ce biti u vrhu Europskog fudbala, nevezano ko bude igrao.
Gledao sam i Figovu. Kakve veze ima sto smo lijepo igrali kad smo karinu osvojili s tim generacijama. Za Ronaldinhovu necu nista govoriti.

Pa igrao i Napoli ove godine najljepse na svijetu pa qurac osvojio. Za 20 godina ces gledati samo titule, ko ce se jos igre sjecat. Pisu se titule.

Ljudi ce se najvise sjecati te generacije Xavi-Iniesta-Messi i to je to.

Iako se slazem, bitno je da lijepo igramo za oko- na kraju krajeva i zavolio sam klub zbog toga. Medjutim, ako nema titula, yebes to.

To da je konkurencija bila jaca, to je glupost sto gdje sam argumentima dokazao to na pdfu La Lige. Nostalgija i nista vise.

Dovoljno je reci da recimo prije 40-50 i vise godina SP igralo 8 timova. Zuti i crveni kartoni uvedeni tek u 60im godinama negdje i kasnije. Ofsajda ni na mapi. Sa LP ista stvar.
27.10.2020

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 28 maj 2018, 19:42

Paq naravno da je Messieva Barcelona, najaca Barcelona ikad. Tu nema spora. 7 titula u ligi, 3 lige prvaka, nerealan ucinak za 10 godina. Ali to nije samo Messieva ekipa, tu su igrali Puyol, Dani Alves, Xavi i Iniesta. Sa dugim vrhunskim igracem umjesto Messia, Barcelona bi vjerovatno opet dosla do ovih trofeja, Messi bez pvih igraca ocito da ne moze.
Ali svemu nekad dodje kraj, doci ce i toj Messievoj Barceloni. I nakon toga, Barcelona ce biti vrhunski klub, kao sto je bila i prije Messia.
Sve to, ipak ne daje za pravo da Messi bude veci od kluba, jer to i nije.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 maj 2018, 20:30

Najsmjesnike mi je kad omladina pocne naprdjivati o mesijevoj eri i naprdjivati kako su svi rezultati dosli zahvaljujuci njemu, a svi plrazi zato sto nije imo s kim, i ondaponizavamje i nekih pretbodnih generacija k prica nisu imali mesija pa nisu osvajali, smijesno

Krojfov dream team laudrupom,stoickovom,kasnije i romarijom,kumanom,guardiolom zubizaretom itd osvojio.je u 4 godine ligu 4 put za redom, osvojio je i ligu prvaka i jedno finale izgubio,znaci nije da nije bilo rezultata

Barca s kraja devedesetih s rivaldom je osvajala lige a u ligi prvaka je ispadala zahvaljujuci preofanzivnoj igri ,tu mesi nista bitno promikenio jer napad je i tad bio brutalan, al da se imala tad odbrana onakva kakvu je imao mesi, i tad bi bili hegemonija sasvim sigurno

Ono sto se zove mesijeva era je era necega puno vise od mesija, to jestvar sjajnih generacija a ne jednog covjeka, i da je mesi kojim slucajem u prvoj guardiolinoj sezoni se oprostio od fudbala, barca bi do sad vjerovatno imala nekolilo osvojenih liga prvaka,mozda i vise od tri,mozda i manje, al to ne bi sigurmo zaviilo od jednog covjeka

Taj nevjerovatan spoj xavijeve generacije starije i ove mesi like,buskec , i superpojacamja koja smo imali, to je nesto vise puno od jednog covjeka makar on bio nas najbolji igrac u historiji i pretendent da postane njbolji ikada, sto je lako mogao postati, ali nije

Lako je mogao uzegi jos koju titulu s barcom kao ekipom fantasticnom a bogami i s argentinom, s kojom nine imao s kim igrati veci dio karijere istina, no opet je imo istorijsku sansu jer je i sabela tu argentinu s bunkerom doveo do finala i tu su bili ravnopravni i tu je mesi mogao prelomiti i postati najbolji ikada, i tu mu je teebalo 10 minuta inspiracije da povuce,cak su mu drugi i namjestili jednu priliku, al nije ga dao,i tu je kad je najvise trebalo odigrao prosjecno a ne kako bi dolikovalo najboljem igracu svijeta
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 28 maj 2018, 21:04

Zaključio da je Pjanic bara-bara s Rakiticem nakon prijateljske i to nakon što je sezona završila.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 maj 2018, 22:13

Pjanic je igrac sistema i ako mu sistem odgovara moze biti sjajan, sad pitanje je kako bi mu nas sistem legao, ja mislim da nije neki napredak u odnosu na raketu, tu su oni negdje sta ja znam, da bi bilo lijepo dovesti ga mislim da bi, pa mozda ne bude to to, a mozda briljira, dosta tu faktora ima, ako bi igrali 4-2-3-1 on sa buskecom u paru kao defanzivniji veznjaci mislim da bi mu to leglo, a ako bi igrali 4-3-3 tu bi vise trebao box to box veznjak, a pjanic bi tu onda bio slabiji dosta
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 28 maj 2018, 22:25

Prodati Raktica i za 80M dovesti Pjanica je jednostavno los posao. Pogotovo jer nema vise 25 godina.
27.10.2020

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 28 maj 2018, 22:26

leorey je napisao/la:Prodati Raktica i za 80M dovesti Pjanica je jednostavno los posao. Pogotovo jer nema vise 25 godina.
Zasto je los posao dovesti igrača koji je bolji od svih naših veznjaka osim Busquetsa ?

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 28 maj 2018, 22:36

jasmin10 je napisao/la:
leorey je napisao/la:Prodati Raktica i za 80M dovesti Pjanica je jednostavno los posao. Pogotovo jer nema vise 25 godina.
Zasto je los posao dovesti igrača koji je bolji od svih naših veznjaka osim Busquetsa ?
Pa i Gomes kad je dolazio kontalo se da ce bit najbolji. Sta ti garantuje da bi bio bolji od njih i da bi se snasao? Prodati Rakitica i dovesti njega je meni isti qurac. Nista posebno nece unaprijediti nasu igru, ali zivi bili pa vidjeli.

On od Rakitica nije toliko bolji da bi nasa igra izgledala toliko bolja. U cemu je to bolji od njega i ako jeste zasto nema bolju karijeru? Ta 2 igraca su u pet deka i niti jedan ne moze cistiti kopacke Modricu.
27.10.2020

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 28 maj 2018, 22:40

leorey je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:
Pa i Gomes kad je dolazio kontalo se da ce bit najbolji. Sta ti garantuje da bi bio bolji od njih i da bi se snasao? Prodati Rakitica i dovesti njega je meni isti qurac. Nista posebno nece unaprijediti nasu igru, ali zivi bili pa vidjeli.

On od Rakitica nije toliko bolji da bi nasa igra izgledala toliko bolja. U cemu je to bolji od njega i ako jeste zasto nema bolju karijeru? Ta 2 igraca su u pet deka i niti jedan ne moze cistiti kopacke Modricu.
Pa ko može očistiti kopačke Modricu ?
Ma ko.je to bgt mislio za Gomesa da će biti najbolji ? Pjanic je klasa iznad Rakitica čovječe. Znači Rakitic je bolji od Verratija jer ima bolju karijeru. E logike jake.
Šta ti garantuje da bi se bilo koji igrač uklopio ? Lupas kralju bezveze.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 28 maj 2018, 22:44

Klasa iznad je teška riječ, bolji jest sigurno jer je mlađi i u prajmu.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 28 maj 2018, 23:06

Pjanic je poslije Modrića najbolji veznjak na svijetu. Igrac prefinjene tehnike, pasa i shvatanja fudbalske igre koji sav svoj potencijal moze iskazati samo u ekipi poput Barcelone. Rakitić je jedna smiješna qrcina od igraca koja nije do koljena Pjanicu.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 maj 2018, 23:16

Cemu tolika prica oko Pjanića, igraca koji sigurno nece doci u Barcu :damn:

breelem
Kontakt:

Post Postao/la breelem » 28 maj 2018, 23:58

Wandelanoite je napisao/la:Pjanic je poslije Modrića najbolji veznjak na svijetu. Igrac prefinjene tehnike, pasa i shvatanja fudbalske igre koji sav svoj potencijal moze iskazati samo u ekipi poput Barcelone. Rakitić je jedna smiješna qrcina od igraca koja nije do koljena Pjanicu.
:lol:
Koje sve gluposti se mogu na ovoj temi pročitati...

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 maj 2018, 00:20

Pa upravo to i govorim. Cuj najbolji veznjak na svijetu hahaha.

@jasmine , Gomes je bio najbolji igrac Valencije, briljirao u par navrata na Euru, dolazio je kao veliko pojacanje, jer je i placen toliko. Uostalom da tako nije, ne bi bila klauzula za zlatnu loptu stavljena u ugovor.

Pjanic je vrlo dobar igrac, vjerovatno trenutno bolji od svakog naseg veznjaka, ali sta si dobio s njim, ako recimo prodas Rakitica a morat ces nekog prodat?

Covjek je u 28 godini, ulazi u 29, da bude najbolji imas maksimalno 2-3 sezone. Ne vrijedi 80M definitivno, pogotovo ako se proda Rakitic.
27.10.2020

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 29 maj 2018, 00:34

Barceloni trenutno i treba top igrac u tim godinama. Ne mora to nuzno biti Pjanic ali svakako neka top klasa da odmah u startu popravi vezu a ne da ga cekas i od njega pravis igraca.

Pjanic i nije neka teska klasa ali je dobar i provjeren igrac u najboljim godinama. U situaciji u kakvoj je Barcelona trenutno, i nemas previse izbora oko izgradjenih i mocnih centralnih veznjaka koji ce odmah osjetno poboljsati vezu tako da je dovodjenje Pjanica logican potez.
Verratti je ispricana prica i tesko moguc ali taj covjek opasno stagnira i vec par sezona mu se igre na terenu i reputacija ne podudaraju tako da ne vjerujem da je bas vrijedan nekih opasnih pregovora, visemjesecne sage i stotina miliona koliko bi u konacnici kostao transfer.

Opet kazem, ne mora ni Pjanic jer nije on level Modrica i Kroosa koji su jel rivali ali u ovom trenutku jedno od najlogicnijih rjesenja.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 29 maj 2018, 01:26

Eriksen plan B u slučaju da transfer Griezmanna propadne. :rol:

**** veznjak plan B za napadača. Ovi ljudi ne znaju šta rade.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 29 maj 2018, 08:17

® GONGASHI POWERHOUSE ®

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 29 maj 2018, 09:40

jasmin10 je napisao/la:
ne smije se raketa prodavati, nema sanse, i ako dovedemo sesticu neku klasnu,a la pjanic ili neko drugi, raketa mora ostati jer je odlicna zamjena i za tu sesticu, a i za buskeca, mora se imati siri fond igraca, to je jasno ko dan, novi veznjak ce biti zamjena za gomesa a ne za raketu u rosteru, a na samomo terenu ce se sa raketom boriti za poziciju

ako bi prodali raketu i gomesa, onda moramo dvojicu dovesti, ne mislite valjda da ce paulinjo igrati te pozicije zadnjeg veznog i playmakera
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 29 maj 2018, 09:56

messilla je napisao/la:Eriksen plan B u slučaju da transfer Griezmanna propadne. :rol:

**** veznjak plan B za napadača. Ovi ljudi ne znaju šta rade.
ne bi to bilo ni lose, samo sto je dovodjenje eriksena puno i teze nego dovodjenje grizmana, totenham ga nece pustiti ispod 180 miliona budite sigurni
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 29 maj 2018, 10:25

Mislim da je novinarsko lupetanje to plan A ili B.
Grizman je gotova stvar ubijedjen sam 1000%.
A ovo Eriksne plan B, to bi znacila da Couthina ne bi koristili kao veznog igraca, nego kao krilnog napadaca, a Eriksen bi bio ono sto su nanijetili Couthinu u veznom redu.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.