FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

enobarca
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la enobarca » 27 maj 2018, 13:08

Lillard je napisao/la:
enobarca je napisao/la:Arda je zaista bio dobar igrac kad su ga dovodili, to sto je on propao u klubu nije njihova krivica, sam je kriv svojim nezalaganjem.ALi za ostale se manje vise slazem, za Dembelea cemo vidjeti, jos je rano suditi o njemu, ja imam velika ocekivanja od njega i trebaju mu pruziti sansu sigurno, treba i na buducnost misliti malo.
Arda je bio igrač u padu i to je mogao svak' vidjet. Simeone izvadio život iz njega i nije tu bilo kruha više i fino ga uvalili ovim debilima.
Ne sjecam se da se bas tako pisalo kad je dolazio ali nebitno ionako sad.Kako god po svemu sudeci ni ove godine nista od klase u veznom redu, od ovih vec dokazanih koga mozes dovesti.Od Veratija nista naravno, Pjanic nema razloga da napusta Juve a i ne vjerujem da bi ga se tako lako odrekli, spominje se Alcantara ali taj i ako dodje propustice ti pola sezone a iskreno i nije bas ispunio ocekivanja.I koga sad dovesti, ne pada mi niko na pamet, na kraju ce dovesti tog Arthura i opet naredne sezone ista prica.
Zadnja izmjena: enobarca, dana/u 27 maj 2018, 13:09, ukupno mijenjano 1 put.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 27 maj 2018, 13:09

Di Maria, Eriksen and Alaba are all attentive to Barça. The three players are open to a move to the Catalan club this summer. [md]
:rol:
Počelo je. Svi uslovi za trošenje više nego je planirano ispunjeni. :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 27 maj 2018, 13:17

MrHc je napisao/la:Romario apsolutno se slazem sa tobom. Samo ova djeca nikako da se dohafizaju istine.
Mozda ako Real uzme i petu ligu prvaka zaredom a mi ispadnemo opet u cetvrtfinalu ili polufinalu mozda i dodje iz gu.zice u glavu.

Ako bi redao nekom hijerarhijom krivce isli bi ovako :

1. Nesposobna uprava
2. Valverde glupan bez.mudi
3. Prelosa transfer politika - doduse ovo moze se vezati sa jedan
4. Ne konkuretnosr na pozicijama
5. Odustajanje od korijena
6. Pisanje La Masije
7. Antonela i njeno udruzenja zena
8. Ovisnost o Mesiju
9. Politika
10. Sviranje qrca malom zidovu iz Argentine i nestajanju na utakmicama.
11. Nedostatak presinga
12. Nemogucnost formiranja visokog tempa zbog nekih od gore navedenih razloga.

Dakle po meni krizaaaaa jako jako velika i nece se promjeniti dovodjenjem ovih polovnjaka tipa langolet i melo i ostale buranije. Najbolji model je uveo Laporta i Pep i to par sezona.

2+2 = Dva super pojacanja i 2 iz La Masije u tom je periodu upravo izasao najveci broj danasnjih prvotimaca katalonaca.

A do tada ...... Nevidljivi Kiki i nikad poguraniji Real pisaju po historiji.
Pa ako bi redom isao, ne moze ti nikako Valverde biti krivac prije uprave i transfer politike, nije covjek kriv, oni licno mu ponudili i on dosao ybt.

Kad si sve to fino poredao- onda napisi i rijesenje tih problema. Ti si i dalje bio u zabludi i kontao da se presing moze igrati 55 utakmica sa Iniestom, Busquetsom i starim igracima.

Nas glavni problem:

Nedostatak motivacije- kad vidis kako se vuku kao babe po terenu u nekim najvaznijim utakmicama LP a prekucaju 38 kola onda vidis koliko je sati. Valjda sto imaju 4 LP pa im se ne da trcati. Ovdje definitivno spada i Messi.

I promasena transfer politika- nista se nije ucinilo da se zamjene neki stariji igraci na pravi nacin. Odu ti Xavi, a evo sad i Iniesta i likovi dovedu Paulinha, Gomesa, Ardu. To je van svake pameti.
27.10.2020

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 27 maj 2018, 13:20

messilla je napisao/la:
Di Maria, Eriksen and Alaba are all attentive to Barça. The three players are open to a move to the Catalan club this summer. [md]
Nigdje se ne spominje ono sto je najvise potrebno a to je ta sestica koju cekamo vec toliko.Kako cemo lijepo sljedece sezone opet ispasti u cetvrtfinalu :kafa:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 27 maj 2018, 13:22

Zna li neko reci ko je ta sestica? Veratti? Apsolutno nedostupan. Ajde mozda ispliva na SP neki malac.
27.10.2020

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 27 maj 2018, 13:27

Arthur naravno kao sto sam gore i napisao, ko drugi.Novi Xavi, cak ce ga i nadmasiti.Svi mi prizivamo tu sesticu a niko nije dostupan :mrgreen: Kao sto kazes valjda ispliva neko na SP ili mozda ubodu sa nekim anonimusom ali tesko ovo drugo.

FCBlaugrana
Kontakt:

Post Postao/la FCBlaugrana » 27 maj 2018, 13:56

Najgore je sto je sad svjetsko prvenstvo,,, bacat ce se pare na igrace koji odigraji dobro samo jedan turnir a prije toga nikad cuo za njih...

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 27 maj 2018, 14:33

leorey je napisao/la:Zna li neko reci ko je ta sestica? Veratti? Apsolutno nedostupan. Ajde mozda ispliva na SP neki malac.
Najgori su ti što isplivaju na SP, nikad ne ostvare puni potencijal a preplatiš ih.
Nama šestica ne igra toliku ulogu sa Ernestom kako to ne shvatate. Šestica u 4-3-3 sistemu nam je potrebna ali to necemo gledati, makar ne narednu sezonu, dvije.
Don't hate what you don't understand.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 27 maj 2018, 14:45

Povratak Laporte i Pepa su jedini izlaz za ovu Barcelonu.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 maj 2018, 14:56

Wandelanoite je napisao/la:Povratak Laporte i Pepa su jedini izlaz za ovu Barcelonu.
Udaraš na sentimentalnost :mrgreen: , al od toga nema ništa.
Izdržati još jednu sezonu (valjda je potpisao na dvije) pod vodstvom Mrava i tražiti nekog trenera koji imalo malo više muda i koji ce vrariti 4-3-3.
Nadao sam se nekako Xaviju u tom periodu, al on produži sa arapima na još dvije godine :facepalm:

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 27 maj 2018, 15:01

slika
Nemojte bit' djeca.
Don't hate what you don't understand.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 27 maj 2018, 16:05

messilla je napisao/la:
One Di Maria please
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 27 maj 2018, 16:27

xaviesta je napisao/la:
leorey je napisao/la:Zna li neko reci ko je ta sestica? Veratti? Apsolutno nedostupan. Ajde mozda ispliva na SP neki malac.
Najgori su ti što isplivaju na SP, nikad ne ostvare puni potencijal a preplatiš ih.
Nama šestica ne igra toliku ulogu sa Ernestom kako to ne shvatate. Šestica u 4-3-3 sistemu nam je potrebna ali to necemo gledati, makar ne narednu sezonu, dvije.
Ma nevezano za sesticu, hocu konacno veznjaka koji ima muda i znanja da se istakne. Da povede tim. Da diktira igru i tempo. Nesto kao Modric jucer sto je radio. Da se oslobadja pod presingom. Da igraci znaju da se mogu osloniti na njemu. Kad je lopta kod njega da ne strahujes da ce je izgubiti.

Kad to budemo imali, imat cemo i sredinu koja ce dominirati. Sramota je da ti u Rimu ne mozes iznijeti loptu od one smijesne njihove sredine i da ti igru vodi Pique ili Umtiti. I sto je najgore, nije to jedina utakmica. Bilo ih je i u Spaniji zadnje 3 godine, gdje se ne mozemo osloboditi protivnickog presinga.
27.10.2020

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 27 maj 2018, 16:36

Mozda neko ispliva, kao Andre Gomes prije 2 godine.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 27 maj 2018, 22:57

B tim ponovo u trećoj ligi. Previše se zakasnilo sa otkazom Gerardu Lopezu.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 maj 2018, 09:52

leorey je napisao/la:
MrHc je napisao/la:Romario apsolutno se slazem sa tobom. Samo ova djeca nikako da se dohafizaju istine.
Mozda ako Real uzme i petu ligu prvaka zaredom a mi ispadnemo opet u cetvrtfinalu ili polufinalu mozda i dodje iz gu.zice u glavu.

1. Nesposobna uprava
6. Pisanje La Masije
8. Ovisnost o Mesiju
9. Politika
11. Nedostatak presinga

Dakle po meni krizaaaaa jako jako velika i nece se promjeniti dovodjenjem ovih polovnjaka tipa langolet i melo i ostale buranije. Najbolji model je uveo Laporta i Pep i to par sezona.

2+2 = Dva super pojacanja i 2 iz La Masije u tom je periodu upravo izasao najveci broj danasnjih prvotimaca katalonaca.

Pa ako bi redom isao, ne moze ti nikako Valverde biti krivac prije uprave i transfer politike, nije covjek kriv, oni licno mu ponudili i on dosao ybt.

Kad si sve to fino poredao- onda napisi i rijesenje tih problema. Ti si i dalje bio u zabludi i kontao da se presing moze igrati 55 utakmica sa Iniestom, Busquetsom i starim igracima.

Nas glavni problem:

Nedostatak motivacije- kad vidis kako se vuku kao babe po terenu u nekim najvaznijim utakmicama LP a prekucaju 38 kola onda vidis koliko je sati. Valjda sto imaju 4 LP pa im se ne da trcati. Ovdje definitivno spada i Messi.

I promasena transfer politika- nista se nije ucinilo da se zamjene neki stariji igraci na pravi nacin. Odu ti Xavi, a evo sad i Iniesta i likovi dovedu Paulinha, Gomesa, Ardu. To je van svake pameti.

da je glavni problem nedostatak motivacije to si dobro osenklao, to je ubjedljivo najveci nas problem, da tu definitivno spada i mesi i to si dobro primijetio, jos da primijetis da je od svih nedostataka motivacije mesijev problem najzesci,onda ces pogoditi i srz problema

svi ovi ostali problemi koji su navedeni stoje, neki manje,neki vise, ali ajmo i realno, klub nije u zestokoj nekoj krizi, ono da smo nejaki i da ne mozemo prismrdti rezultatima

spanska liga se osvaja i to ne urijetko, nego tu dominiramo, tu messi daje doprinos i tu nema problema, tu smo rezultatski gledano odlicno

problem lige prvaka je jedini, i tom problemu trebamo biti realni, nema tu nekih dubljih razloga i neke drasticne krize, dodje se u to knock out fazu, i tu smo vidjeli recimo tri sezone da bezveze ispadamo, dvaput od atletica i sad od rome, sve se to moglo proci i moralo i dovoljno je bilo jedan gol vise postici, rezultati su uvijek billi onako na klackalicu moglo prevagnuti i tamo i ovamo, i jedino sto nam je falilo je igrac prevage, a to mora biti messi, kad imas njega u timu ne mozes to ocekivati od nekoga drugog, ne znaci da dribla petoricu i sam protiv svih igra, egala je uvijek bio to, samo je falilo 10 minuta mesijeve inspiracije i mi bi to sve prosli, al tih 10 minuta nismo docekali

problem veznog reda postoji i tu se uvijek slazem, imalo smo problem i valverdeovog gubljenja, i suareza koji je bio los u kljucnim nekim utakmicama, i problem trasnfera je uvijek tu i ja to kritikujem uvijek i najvise mozda, al gledajuci rezultate,motiv je glavni problem, i motiv glavnog igraca je najglavniji, kao sto rekoh, sve je to bilo na klackalicu, nijanse su falile za prolaske, jedna igrac se tu ocekuje da nesto napravi tako je otkad je svijeta i vijeka

treba nama sigurno neka sestica koja ce diktirati igru, al desetka je kod nas glavna, i ako nadjemo tu sesticu nikad ona nece biti tako presudna dok je tu desetka oko koje se sve vrti

mogu se stvari rijesiti ja mislim i vrlo brzo, naci sesticu i grizman umjesto suareza u tim kljucnim utakmicama i tu bi pala i liga prvaka mislim, mesi i nemotivisan i nespreman isturen u vrhu napada moze i dalje biti nasa prevaga, ako ko do sad bude igro na poziciji gdje se sve oko njega vrti, a on nema snage da se vrti i po sredini i u napadu, onda je to veliki problem i tu je ta nijansa zbog koje ispadamo ja mislim

teziste igre,trcanja,presinga i organizacije se mora prebaciti na mladje,brze i motivisanije dembu,coutinja i grizmana, mesiju samo ostaviti golove i zadnje pasove, to je mjera koja bi nas poboljsala expresno, a svi ovi drugi problemi se moraju rjesavati dugorocnije za bolju buducnost kluba
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 28 maj 2018, 11:32

Romariooo je napisao/la:
leorey je napisao/la:

1. Nesposobna uprava
6. Pisanje La Masije
8. Ovisnost o Mesiju
9. Politika
11. Nedostatak presinga

Nas glavni problem:

da je glavni problem nedostatak motivacije to si dobro osenklao, to je ubjedljivo najveci nas problem, da tu definitivno spada i mesi i to si dobro primijetio, jos da primijetis da je od svih nedostataka motivacije mesijev problem najzesci,onda ces pogoditi i srz problema

svi ovi ostali problemi koji su navedeni stoje, neki manje,neki vise, ali ajmo i realno, klub nije u zestokoj nekoj krizi, ono da smo nejaki i da ne mozemo prismrdti rezultatima

spanska liga se osvaja i to ne urijetko, nego tu dominiramo, tu messi daje doprinos i tu nema problema, tu smo rezultatski gledano odlicno

problem lige prvaka je jedini, i tom problemu trebamo biti realni, nema tu nekih dubljih razloga i neke drasticne krize, dodje se u to knock out fazu, i tu smo vidjeli recimo tri sezone da bezveze ispadamo, dvaput od atletica i sad od rome, sve se to moglo proci i moralo i dovoljno je bilo jedan gol vise postici, rezultati su uvijek billi onako na klackalicu moglo prevagnuti i tamo i ovamo, i jedino sto nam je falilo je igrac prevage, a to mora biti messi, kad imas njega u timu ne mozes to ocekivati od nekoga drugog, ne znaci da dribla petoricu i sam protiv svih igra, egala je uvijek bio to, samo je falilo 10 minuta mesijeve inspiracije i mi bi to sve prosli, al tih 10 minuta nismo docekali

problem veznog reda postoji i tu se uvijek slazem, imalo smo problem i valverdeovog gubljenja, i suareza koji je bio los u kljucnim nekim utakmicama, i problem trasnfera je uvijek tu i ja to kritikujem uvijek i najvise mozda, al gledajuci rezultate,motiv je glavni problem, i motiv glavnog igraca je najglavniji, kao sto rekoh, sve je to bilo na klackalicu, nijanse su falile za prolaske, jedna igrac se tu ocekuje da nesto napravi tako je otkad je svijeta i vijeka

treba nama sigurno neka sestica koja ce diktirati igru, al desetka je kod nas glavna, i ako nadjemo tu sesticu nikad ona nece biti tako presudna dok je tu desetka oko koje se sve vrti

mogu se stvari rijesiti ja mislim i vrlo brzo, naci sesticu i grizman umjesto suareza u tim kljucnim utakmicama i tu bi pala i liga prvaka mislim, mesi i nemotivisan i nespreman isturen u vrhu napada moze i dalje biti nasa prevaga, ako ko do sad bude igro na poziciji gdje se sve oko njega vrti, a on nema snage da se vrti i po sredini i u napadu, onda je to veliki problem i tu je ta nijansa zbog koje ispadamo ja mislim

teziste igre,trcanja,presinga i organizacije se mora prebaciti na mladje,brze i motivisanije dembu,coutinja i grizmana, mesiju samo ostaviti golove i zadnje pasove, to je mjera koja bi nas poboljsala expresno, a svi ovi drugi problemi se moraju rjesavati dugorocnije za bolju buducnost kluba
Ali ako smo spali da cekamo 10 minuta Messijeve inspiracije protiv yebene raspale Rome, onda i ne zasluzujemo proci, a pogotovo ne osvojiti LP, jer mi nismo tim onda.

Gdje su drugi igraci ? Rejalu stane Ronaldo, ko sad u finalu, ne vidi se, a ljudi opet uvale redovno 3,4 ili 5 komada. To je ta razlika.
27.10.2020

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 maj 2018, 13:36

tih desetak minuta za prevagu uvijek je rezervisan za glavnog igraca, a ostatak tima je tu da rinta i borei se ostalih 80 minuta i da i u tih 10 daje doprinos

mozemo mi pricati sta hocemo, znamo kako smo ispadali, uvijek je bilo na klackalicu, rezultatski je ostatak ekipa ako cemo to gledati samo drzao neizvijesnot, ali nije bilo tih nekih odlucujucih udaraca protivniku

ono protiv rome je blamaza epskih razmjera, a i tu je nijansa falila da se prodje, jedan gol, pa i bila je velika prilika za mesija u zadnjoj minuti ono kad je promasio loptu, i bila je dembina prilika ona kad nije bilo golmana njihovog, tu je glupost nevidjena uradjena jer se cekalo da roma da trii gola da se nesto pokusava, moralo se nakon poluvremena kad smo gubili 1 0 i vidjelo se da ce biti belaja zapeti i dati romi gol i rijesiti sve dileme, u tim situacijama glavni igrac se obicno izdere na saigrace u svlacioni i onda na terenu svojim primjerom povuce i ostale, al kod nas hbg glavni igrac ne da vuce ostale, nego najgori, najnezainteresovaniji i najhladnokrvniji dok pushimo

i sta ces tu da imam sad pjanica il veratija, nista oni nece diktirati nego ce gurati loptu mesiju koji stoji na centru i odma je trazi, opet bi se na njega sve svodilo po inerciji, ko god da nam dodje nema ta muda da malo ignorise mesija kad vidi da ovaj jedva hoda a kamoli nesto da napravi, a pozicija mu je takva da ga nikako ne mozes zaobici, da igra spica bilo bi sve puno brze i ta neka nova sestica i coutinjo,demba i grizman mogli bi se vise oslobodit, rastrcati se,da je mesi nekadasnje snage i motiva ova pozicija bi mu godila savrseno, ovako nespreman on se mora prilagoditi ko ronaldo npr u realu, ne mozes se postavito tako da nosis igru a nemas snage za to
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 28 maj 2018, 13:42

Protiv PSG-a smo vidjeli kad jedan igrac odluci sam da prelomi utakmicu i povede ekipu naprijed. I to nije bio Messi nego Neymar.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 28 maj 2018, 13:55

arles Puyol: ''Kako komentiram moju čestitku Madridu nakon osvajanja Lige prvaka? Bio sam ljut na cjelokupnu situaciju oko ispadanja Barcelone, posebno zato jer znam da smo mi bolja ekipa od njih. Znam koliko je klub opsjednut osvajanjem svakoga trofeja, ali moramo se usredotočiti na prioritete.''

''Budimo realni, Kup kralja je najmanje bitan trofej. Nemojte me shvatiti krivo, volio sam igrati to finale. Međutim u finalu bi trebali igrati mladi igrači za koje sam siguran da bi se iskazali jer tko zna hoće li više dobiti tako veliku priliku.''
:kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.