LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

kokuz
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la kokuz » 23 jun 2015, 18:05

Epidaurus je napisao/la: Kakav Vucevic, nema sanse da bi dao za njega i peti pick potencijalni izbor Okafora/Russella. Kolko god da se kritikuje Okafor zbog odbrane, Vucevic je tu jos veci problem jer je atletski losiji od Okafora i ima losije fizicke predispozicije. Drugi pick dati samo za Cousinsa i nikog vise (naravno, od igraca koji se spominju za trade).
ja sam ove sezone haman najviše gledao orlando, valjda im uvijek ono utakmice oko 1 bile šta li ahahaha

helem, baš sam se nagledao vučka, i on je već sad strašan igrač, jedino što mu fali, jeste taj hype, i zato ga se ne cijeni dovoljno.. vučko je ispod radara strašan igrač, čovjek koji bi mogao bez problema da isporučuje za nas 20/10 svaku noć, bez problema!
okej, možda nije toliki potencijal kao okaforče, ali 5. pick i on za okafora i nekog osim randlčeta/filipinčića (ako je ikako moguće) odmah bih dao
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 23 jun 2015, 18:14

kokuz je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la: Kakav Vucevic, nema sanse da bi dao za njega i peti pick potencijalni izbor Okafora/Russella. Kolko god da se kritikuje Okafor zbog odbrane, Vucevic je tu jos veci problem jer je atletski losiji od Okafora i ima losije fizicke predispozicije. Drugi pick dati samo za Cousinsa i nikog vise (naravno, od igraca koji se spominju za trade).
ja sam ove sezone haman najviše gledao orlando, valjda im uvijek ono utakmice oko 1 bile šta li ahahaha

helem, baš sam se nagledao vučka, i on je već sad strašan igrač, jedino što mu fali, jeste taj hype, i zato ga se ne cijeni dovoljno.. vučko je ispod radara strašan igrač, čovjek koji bi mogao bez problema da isporučuje za nas 20/10 svaku noć, bez problema!
okej, možda nije toliki potencijal kao okaforče, ali 5. pick i on za okafora i nekog osim randlčeta/filipinčića (ako je ikako moguće) odmah bih dao
Ne sporim ja da je on dobar igrac i neko ko je uvijek blizu tim 20-10 brojkama al problem je sto on nije (a vrlo vjerovatno i nikad nece biti) dominantni centar sto nama kao velikoj fransizi treba. Okafor svoje mane u brzini odbrambeno moze pokrit cistim fizikalijama (bolesno duge ruke) dok Vucevic nema tako dobre predispozicije i ni u kojem slucaju ne moze bit igrac oko kojeg bi slozili sampiosku ekipu. Ni Okafor nije taj idealni dominantni centar al oko njega je lakse vremenom sastaviti vrhunsku ekipu nego oko Nikole. Cousins je jedini igrac koji se moze uzeti kao taj dominantni centar i neko oko koga bi slozili kontendera i za njega bi dao bilo kojeg igraca iz tima, takvi centri su endemska pojava u danasnjoj NBA.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 23 jun 2015, 18:25

Epidaurus je napisao/la: Ne sporim ja da je on dobar igrac i neko ko je uvijek blizu tim 20-10 brojkama al problem je sto on nije (a vrlo vjerovatno i nikad nece biti) dominantni centar sto nama kao velikoj fransizi treba. Okafor svoje mane u brzini odbrambeno moze pokrit cistim fizikalijama (bolesno duge ruke) dok Vucevic nema tako dobre predispozicije i ni u kojem slucaju ne moze bit igrac oko kojeg bi slozili sampiosku ekipu. Ni Okafor nije taj idealni dominantni centar al oko njega je lakse vremenom sastaviti vrhunsku ekipu nego oko Nikole. Cousins je jedini igrac koji se moze uzeti kao taj dominantni centar i neko oko koga bi slozili kontendera i za njega bi dao bilo kojeg igraca iz tima, takvi centri su endemska pojava u danasnjoj NBA.
slažem se, ali mene buni ta glava cousinsa, i ja sam svjestan kvaliteta boogiea, ali ne želim da gledam situacije gdje boogie letargično posmatra napad ili u odbrani da ga boli neka stvar (ne mogu da nađem video, iz ove sezone, kad mu čini mi se speights zakucava alley oop iz auta, gdje je cousins mislio da je u napadu)..ako će postati radnik, smiriti bubice u glavi, i ja dajem drugi pick za njega.
jednostavno, to mi je nekako upitno, dok s nikolom ne bi bilo problema, i upravo zbog takve ličnosti mi on i jeste zanimljiv...slažem se da nikad neće postati dominantni centar ala shaq, kaj, wilt kakve smo imali kroz historiju, ali u ovakvoj franšizi može biti ubjedljivo najbolji u ligi, jer nema baš preveliku konkurenciju..

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 23 jun 2015, 18:42

kokuz je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la: Ne sporim ja da je on dobar igrac i neko ko je uvijek blizu tim 20-10 brojkama al problem je sto on nije (a vrlo vjerovatno i nikad nece biti) dominantni centar sto nama kao velikoj fransizi treba. Okafor svoje mane u brzini odbrambeno moze pokrit cistim fizikalijama (bolesno duge ruke) dok Vucevic nema tako dobre predispozicije i ni u kojem slucaju ne moze bit igrac oko kojeg bi slozili sampiosku ekipu. Ni Okafor nije taj idealni dominantni centar al oko njega je lakse vremenom sastaviti vrhunsku ekipu nego oko Nikole. Cousins je jedini igrac koji se moze uzeti kao taj dominantni centar i neko oko koga bi slozili kontendera i za njega bi dao bilo kojeg igraca iz tima, takvi centri su endemska pojava u danasnjoj NBA.
slažem se, ali mene buni ta glava cousinsa, i ja sam svjestan kvaliteta boogiea, ali ne želim da gledam situacije gdje boogie letargično posmatra napad ili u odbrani da ga boli neka stvar (ne mogu da nađem video, iz ove sezone, kad mu čini mi se speights zakucava alley oop iz auta, gdje je cousins mislio da je u napadu)..ako će postati radnik, smiriti bubice u glavi, i ja dajem drugi pick za njega.
jednostavno, to mi je nekako upitno, dok s nikolom ne bi bilo problema, i upravo zbog takve ličnosti mi on i jeste zanimljiv...slažem se da nikad neće postati dominantni centar ala shaq, kaj, wilt kakve smo imali kroz historiju, ali u ovakvoj franšizi može biti ubjedljivo najbolji u ligi, jer nema baš preveliku konkurenciju..
Ma takva je njegova igra bila nakon sto su Kingsi smijenili Malonea i doveli klauna Corbina. Pod Maloneom je strasno napredovao defanzivno, trgao se za svaku loptu u oba pravca i nije se praio lud kao u proslim sezonama. Onda su glupani smijenili Malonea nakon sto se Cousins povrijedio i opet je to bio cirkus. Ja sam ubijedjen da on u jednim Lakersima sa Kobeom u timu nece glumit klauna i budalu nego ce biti maksimalno posvecen kosarci i da bi u njemu dobili taj centar fransize za narednih 7-8 godina. Njegova igra u napadu je vec sad najbolja u ligi na visokim pozicijama jer ima vrhunsku igru i ledjima i licem prema kosu, strasnu snagu kojom apsolutno svakog moze unijet pod kos, odlican sut s poludistance, odlicnu brzinu za tako visokog igraca kojom moze probit bilo kojeg centra i uz to sve odlican osjecaj za asist i razigravanje. Jedino mu se moze zamjerit relativno velik broj izgubljenih lopti ali sam siguran da ce to vremenom popravit, dok potpuno sazrije. U odbrani nije rang jednog Dwighta Howarda al sigurno moze biti odlican odbrambeni igrac zbog raspona ruku ok ooko 230 cm i vrlo dobre agilnosti i pokretnosti za jednog pravog teskog centra. Ne treba od njega ocekivati da igra odbrambeno rolu kao DeAndre Jordan ili Dwight Howard sa puno iskakanja i presinga po perimetru al sigurno zbog odlicnih predispozicija moze biti vrhunski zastitnik reketa i obruca, a u odbrani pick igre ne mora biti parkiran u reketu nego moze izaci dovoljno visoko da preuzme beka na ulazu. Uglavnom, mislim da je on najbolje moguce rjesenje koje u ovom trenutku mozemo naci, boljeg dostupnog igraca nema u ovom trenutku.

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 24 jun 2015, 18:39

Cousins ima problema u glavi, i to i ptice na grani znaju. Kako bi neko uspio njega uklopit sa Kobeom i njegovim super egom.... Preoptimisticno je umisljat da ce Cousins, znajuci kakav mu je temperament, da se smiri igrajuci sa Kobeom, koji je ruku na srce vise poznat po tome sto iz sugiraca izvlaci ono najgore, nego li obratno. Nije atak na Kobea - i ja ga najvise volim, ali to je realnost.

Ako je sa nasmijanim Howardom uspio onakvu dramu napravit, sa Cousinsom bi mrtve glave padale na prvom neslaganju. A zavaravanje je mislit da Cousins moze smirit bubice i temperament, mislim da je jednostavno to on... Mozda jedino Phill da ga dovede u Knickse i onda smiri onim njegovim "aroma terapijama" - meditiranje uz mirise zapaljene marihuane i ko zna cega... :D

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 24 jun 2015, 18:53

pa ionako bi boogie samo jednu sezonu igrao sa kobajom, a onda bi postao serif...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 24 jun 2015, 21:05

Ah ponavljo je Kobaja vise puta da ne zna dal ce se povuc nakon naredne sezone, i to je upitno, a osim toga, pitanje bil i jednu sezonu mogli skupa, hahaha Howard nije ni to izdrzo kako treba :D A i za poslije, psiha kakva je Cousins..hahaha, to je nagazna mina i za ostale igrace, nikad mu ne znas.. Al nesto kontam, bi bilo lijepo da je Metta tu, pa njega i Cousinsa imat u ekipi hahaha...mozda jos dovest Garnetta, JR Smitha i Arenasa iz Shangaja da igra pleja :D :D :D hahaha eh to bi bio dernek :D

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 25 jun 2015, 00:08

sundancekid je napisao/la:Ah ponavljo je Kobaja vise puta da ne zna dal ce se povuc nakon naredne sezone, i to je upitno, a osim toga, pitanje bil i jednu sezonu mogli skupa, hahaha Howard nije ni to izdrzo kako treba :D A i za poslije, psiha kakva je Cousins..hahaha, to je nagazna mina i za ostale igrace, nikad mu ne znas.. Al nesto kontam, bi bilo lijepo da je Metta tu, pa njega i Cousinsa imat u ekipi hahaha...mozda jos dovest Garnetta, JR Smitha i Arenasa iz Shangaja da igra pleja :D :D :D hahaha eh to bi bio dernek :D
ma dobro, howard je obicni placko :plac: mislim da bi kobaja ipak smirio boogiea :D

uuu mozes mislit ekipe - boogie, oba smitha, metta, garnett, arenas i stevenson u jednoj ekipi :opaopa:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 25 jun 2015, 00:16

hajde neko ko zna ovaj salary cap, imamol kakve šanse da dovedemo lovea, izaberemo russela na draftu, te popunimo ta ostala mjesta sa nekim igračima?

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 25 jun 2015, 00:19

imamo sanse, ali ja nisam nikako za njegovo dovodjenje... precijenjen igrac kojeg su u clevelandu ubili u pojam...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 25 jun 2015, 00:20

kokuz je napisao/la:hajde neko ko zna ovaj salary cap, imamol kakve šanse da dovedemo lovea, izaberemo russela na draftu, te popunimo ta ostala mjesta sa nekim igračima?
Mogu Lovea dovesti. Imaju prostora, mada Love ako i potpiše negdje, vjerovatno će se sign-n-trade raditi jer želi petu godinu ugovora.

A mogu i popuniti ostala mjesta, ali ne vjerujem da bi bilo prostora za nekih većih riba.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 25 jun 2015, 00:24

ma on je često izjavljivao da bi volio u LAL, stari mu je valjda tamo igro tam vam, mislim da bi se on dozvao malo u lakersima... bio bi prva opcija uz kobea i mogao bi da odmah doprinese od sljedeće sezone plus imali bi odličnu budučnost u vidu dva beka clarkson/russel

@donnie, hvala
samo sam htio znati jel moguće.. nisam ni očekivao osim njega još neko aman zaman FA pojačanje
Zadnja izmjena: kokuz, dana/u 25 jun 2015, 00:24, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 jun 2015, 00:24

Donnie Darko je napisao/la:
kokuz je napisao/la:hajde neko ko zna ovaj salary cap, imamol kakve šanse da dovedemo lovea, izaberemo russela na draftu, te popunimo ta ostala mjesta sa nekim igračima?
Mogu Lovea dovesti. Imaju prostora, mada Love ako i potpiše negdje, vjerovatno će se sign-n-trade raditi jer želi petu godinu ugovora.

A mogu i popuniti ostala mjesta, ali ne vjerujem da bi bilo prostora za nekih većih riba.
Ne moze se,po novom CBA-u raditi S&T sa 5-godisnjim ugovorima. ;)

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 25 jun 2015, 00:28

@kokuze... ako mozemo imati boogiea, onda bih izabrao russella, sa dominantnim centrom uz vrhunskog playa i kobajom bi se mogla napraviti playoff ekipa...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 25 jun 2015, 00:28

Sto bi Lakersi radili S&T za Lovea kad imaju sasvim dovoljno prostora da ga potpisu ? Vjeroatno bi to bio ugovor na jednu godinu ili 1+1 dok ne skoci Cap na preko 100 miliona i onda bi uzeo pravi max.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 25 jun 2015, 00:31

@epi, love nece taj kratkorocni ugovor jer je svjestan valjda svoje limitiranosti... cavsi su otkrili njegovu pravu "vrijednost" i ne treba mu sigurno da se i u LAL-u prospe na dvogodisnji ugovor pa da ne bude mogao uzeti 100+ miliona kasnije...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 25 jun 2015, 00:31

NEZALAGANJE je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:

Ne moze se,po novom CBA-u raditi S&T sa 5-godisnjim ugovorima. ;)
Zar? Propustio sam to.

Onda definitivno ostaje u Clevelandu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 jun 2015, 00:34

Da,tako je...Ma ja ga ne vidim da ostaje u CLE...Nema logike da ga ostave.Koja ce budala platiti Tristana 12+mil i igrati ga 15-20min? Ili dati Loveu max. pa mu dijeliti minutazu na 20min i sl.Nema logike,osim ako lik cesto zeli presjediti na klupi odlucujuce momente tekme...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 25 jun 2015, 00:38

Nba draft pocinje sa programom u 1 sat. Zna li neko koliko ce trajati uvod???
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 jun 2015, 00:40

majestic24 je napisao/la:Nba draft pocinje sa programom u 1 sat. Zna li neko koliko ce trajati uvod???
Sat i pol traje, prvo sat program, pa onda oni to dok se spreme pola sata i reklame, ako hoces gledad pripremi se do pet najmanje da budes xd

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.