FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

BlueIsTheColor
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BlueIsTheColor » 30 jul 2012, 21:44

nime_tm87 je napisao/la:Željo će osposobljavati stadion Grbavica

On je dodao kako će u ovom klubu pokušati poduzeti određene aktivnosti na osposobljavanju stadiona Grbavica za evropske utakmice. "Mi imamo svoj stadion i uprava će ovih dana odlučiti na koji način da radimo na tome da osposobimo svoj stadion u tom smislu, tako da će naše eventualne inicijative prema Kantonu i Gradu ići u smjeru osposobljavanja našeg stadiona, a ne Koševa, za narednu sezonu", dodao je Muharemović.
Ovako su se nasrali i prosle godine... dakle, imacemo reprizu i sljedece godine... ne bude li smaka svijeta u decembru, dogodine igramo opeet na Hadisonu... Dzelo, kralju, care, gigantu, igracino, legendo, hvala ti za golove i sve lijepo, ali postedi nas suplje... pomalo idete na nerve sa istim sranjima svake godine...
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

BlueIsTheColor
Kontakt:

Post Postao/la BlueIsTheColor » 30 jul 2012, 21:50

Alen1987 je napisao/la:Kako igraju utakmice lige prvaka šampioni Premier lige BiH:

Liga prvaka 2003/2004
Leotar - Gravenmacher (Luxemburg) 0-0 2-0
Leotar - Slavia Praha (Češka) 1-2 1-2

Liga prvaka 2004/2005
Široki Brijeg - Neftchi (Azejberdzan) 2:1 0:1

Liga prvaka 2005/2006
Zrinjski – Dudelange (Lux) 1-0 0-4 (nakon produžetaka)

Liga prvaka 2006/2007
Široki Brijeg - FC Shakhtyor (Bjelorusija) 1:0 1:0
Široki Brijeg - Hearts (Škotska) 0:0 0:3

Liga prvaka 2007/2008
Sarajevo - Marsaxlok (Malta) 6-0 3-1
Sarajevo - Genk (Belgija) 2-1 0-1 REKORDNIH 8 UTAK.
Sarajevo - Dynamo Kyev (Ukrajina) 0-1 0-3
Sarajevo – Basel (Švicarska) 1-2 0-6

Liga prvaka 2008/2009
Modriča – Tirana (Albanija) 2-0 2-1
Modriča – Alborg (Danska) 0-5 1-2

Liga prvaka 2009/2010
Zrinjski – Slovan B. (Slovačka) 1-0 0-4

Liga prvaka 2010/2011
(nakon 8 god. neigranja u Europi)
Željezničar – Hapoel Tel Aviv (Izrael) 0-5 0-1

Liga prvaka 2011/2012
Borac – Macabi Haifa (Izrael) 1-5 3-2

Liga prvaka 2012/2013
Željezničar – Maribor (Slovenija) 1-4 1-2

Treba istaći i zapažen europski rez. Željezničara, kada su prije 10-ak god. (Federalna liga BiH) stigli do 3. pretkola LP i ispali od Newcastela uk. 0-5,a nakon toga u 1.kolu kupa uefa Protiv Malage uk.0-1. U narednih 10 god. Željezničar je uspio izbaciti samo moldavski Sherif.

Postavlja se pitanje zašto FK Sarajevo ne može do titule u našoj ligi??? A jedino ovaj GIGANT dostojno predstavlja BiH u Europi - izbacivanjem Belgijanaca(Genk),Čeha(Sigma Olomouc),Šveđana(Helsingborg,Orebro), Slovaka(Spartak Trnava),Bugara(Levski) ... ravnopravno se nosi sa Rumunima (Cluj,Rapid B.) ,dok druge ekipe iz naše lige sa po 4,5 i više razlike gube i od mnogo slabijih liga (Azerbejdžanska, Slovenska, Luxemburška itd.)
Zato sto Ivica Osim stima Zelji da osvaja trofeje... nastimao je cak i onaj trofej iz 2009/2010 iako nije bio na celu saveza... nastimao je i Borcu titulu i kup u zadnje tri godine... nastimao je i Chelsea da osvoji ligu prvaka... ove godine opet se stima Zeljeznicaru... tako da tip za kladionicare... stavite sve na Zeljeznicar da osvaja titulu, dijeli poklone Ivica Osim...
Zadnja izmjena: BlueIsTheColor, dana/u 30 jul 2012, 22:00, ukupno mijenjano 1 put.
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 30 jul 2012, 21:56

exbabilon je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:
powerplay je napisao/la:Koji ste vi paćenici, zadnjih 10 stranica o pitarima. Teško vam pade valjda ovaj prolaz a vuna udarila na vrućini. Nego pojede li se šta ovih dana sem vlastitih muda?[/quot

Upravo, radovao sam se golu Sarajeva, a onda ovo procitam. Zapitam se jesam li se trebao radovat, kad vidim kakvih likova ima. To što si ti za lišticu navijao u finalu Kup-a ne znači da ja navijam za Levski, navijam za klub iz svog grada, i to valjda razumiju pravi navijači Sarajeva, a takvi ko ti ne razumiju i vjerovatno neće nikad. ;)
Nema potrebe da zbog jednog bezveznog posta mijenjas svoje misljenje, u tome i jeste razlika izmedju vas dvojice,ti razmisljas kao svaki normalan covjek i ja sam im cestitao na dobroj i srcanoj igri i nezalim radi toga.Uostalom nije mi jasno zasto bi navijaci Zelje jeli m..a radi njihovog uspjeha,pa ljudi moji to je samo trece pretkolo LE u kome ucestvuje drugi Evropski razred koji se nije plasiirao u LS i plasman medju sto i vise ekipa gdje smo i mi prosle godine bili i popusili od Izraelaca a oni od Sparte.Uostalom mi smo igrali kvalifikacije LS a kakva je razlika u rejtingu najbolji je primjer finansijska nagrada od Uefe.Mnogo ce vode proteci da bi neki klub u BiH ostvario rezultate koje je ostvario Zeljo sto u Evropi sto u domacim takmicenjima i bio uspjesniji od nas,a sad sto neko to nemoze da prihvati zato me zaboli neka stvar,i ja cesto pomislim i sanjam da sam uspjesniji od Bil Gejtsa ali kako god okrenem skontam da to nikada nece biti java.Zato nije bitno sta drugi pisu o nasem klubu nego sta mi mislimo o njemu,a njihovi klubovi neka se potrude da dostignu neke od tih nasih rezultata i naprave nas ljubomornim radi tih uspjeha a do tada laganini i opusteno po nove trofeje.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 30 jul 2012, 22:21

BlueIsTheColor je napisao/la:

On je dodao kako će u ovom klubu pokušati poduzeti određene aktivnosti na osposobljavanju stadiona Grbavica za evropske utakmice. "Mi imamo svoj stadion i uprava će ovih dana odlučiti na koji način da radimo na tome da osposobimo svoj stadion u tom smislu, tako da će naše eventualne inicijative prema Kantonu i Gradu ići u smjeru osposobljavanja našeg stadiona, a ne Koševa, za narednu sezonu", dodao je Muharemović.
Ovako su se nasrali i prosle godine... dakle, imacemo reprizu i sljedece godine... ne bude li smaka svijeta u decembru, dogodine igramo opeet na Hadisonu... Dzelo, kralju, care, gigantu, igracino, legendo, hvala ti za golove i sve lijepo, ali postedi nas suplje... pomalo idete na nerve sa istim sranjima svake godine...

Odakle ti ove informacije?
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Urban

Post Postao/la Urban » 30 jul 2012, 22:25

@aleksandar_veliki

Ovako ja znam da je landzo kad je bio predsjednik rijesio 1/1 grbavicu na zeljino vlasnistvo tako je bio rekao sam on , e sad da li je to bas rijeseno a sto se tice ostalog sto si pitao stvarno ne znam i nisam nista cuo .
IVICA OSIM :" ONAJ KO NE MOŽE DA TRČI , NE MOŽE NI DA IGRA , PADA I TAKTIKA , PADA SVE U VODU "

BlueIsTheColor
Kontakt:

Post Postao/la BlueIsTheColor » 30 jul 2012, 22:31

zeljocity je napisao/la:
BlueIsTheColor je napisao/la:

Odakle ti ove informacije?
Pravo da ti kazem i nemam neke informacije koje su povjerljive, ali treba biti realan pa priznati da su sanse za ovo ispod 1%... prosle godine smo kao sigurno trebali radit stadion sa slovencima, a znas kako se zavrsilo... to je velika investicija za koju klub nema para, a kako nam radi marketing i tesko da cemo naci i nekog investitora da investira svoja sredstva... pa nemamo jos ni generalnog sponzora... kako naci velikog investitora? ljudi budimo realni... ja sam licno veliki pesimista po pitanju stadiona i mislim da necemo zaigrati na novoj Grbavici jos najmanje pet do sedam godina...

Oprahnoge
Kontakt:

Post Postao/la Oprahnoge » 30 jul 2012, 22:33

aleksandar_veliki je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Postavio bih jedno pitanje, ali molim samo one koji su sigurni u to da mi odgovore. Da li Grbavica upisana 1/1 na Zelju, ili kako to vec hoda, da li je opstina odobrila izgradnju stadiona ili kako to vec hoda, odnosno da skratim imaju li ljudi u klubu svu potrebnu dokumntaciju koja je potrebna za gradnju stadiona ukoliko se kojim slucajem pojavi investitor.
Znat će se sutra više ;)
------------------------EINIGKEIT UND RECHT UND FREIHEIT---------------------------

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 30 jul 2012, 22:39

Ma jarane mislio sam vise na post iznad u vezi osposobljavanja Grbavice. To u vezi Slovenaca se i dalo naslutit da ce bit "patka" ali priznajem da sam bio na oblacima kad se prica prosula. Ne znam mislim da je najrealnija opcija cigla po cigla pa nek se gradi i 10god.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 30 jul 2012, 22:53

Ma raja tesko ce biti u nesto u skorije vrijeme od izgradnje stadiona,objektivno takva je ekonomska situacija i ove price i obecanja su samo predizborna foluska.Pa evo par godina je trebalo da se obezbjedi nekoliko stotina hiljada da se Kosevo i stolice dovedu u red a da ne govorimo o iznosima od nekoliko miliona.Tesko ce se naci i neki strani investitor bez obzira sto je i stadion nase vlasnistvo jer niko nece da ulaze a da nebude debelo dobar a valja zadovoljiti i apetite nasih guzonja koji nisu mali.E ako se donese zakon o sportu i kade se klubovi i pravno budu mogli privatizovati to je nasa sansa jer smo tada u najboljoj poziciji u odnosu na ostale upravo radi tog vlasnistva nad stadionom.A to tada ostaje nam samo strpljenje.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 30 jul 2012, 23:00

Mislim da se u vezi stadiona čekaju opštinski izbori ,da se vidi ko će biti načelnik opčine .Sad da li je za nas bolje da ostane koldžo koji je obečao izgradnju tribine ili dželo koji će najvjerovatnije biti kandidat ispred SDP ne mogu biti pametan ali teško da bez pomoći opštine ,kantona možemo napraviti zapadnu tribinu ili prodati ime stadiona pa da ga pravi BH TELEKOM ili ERONET pa da se narednih 10 godina zove ERONET ARENA ili BH TELEKOM ARENA .

ZlatnaDolina

Post Postao/la ZlatnaDolina » 30 jul 2012, 23:01

Stadion je do 2005.g bio uknjižen na Sportsko drustvo Željezničar, da bi tadasnja garnitura ljudi u klubu uz pomoć opštine i SD. uknjižila stadiona na Fudbalski klub legalno i bez ikakvih problema, uz to treba reći da je tadasnja garnitura ljudi u klubu rasprodala bolje reći popljačkala i prodala najbolje poslovne prostore tako da klub danas u svom vlasnistvu ima znatno manji broj poslovnih prostora samim tim i manje prihoda od istih, vjerovali ili ne dozvola za izgradnju stadiona po planu kao sjeverne tribine postoji još od mjeseca maja 2005.g :D
Telibečirević je 2005. pravio neku projektnu dokumentaciju kada su se radili veci radovi na stadionu dokle se sa tim doslo neznam, uglavnom kako koji ljudi u klubu tako različite želje, prohtjevi, planovi itd.
Nova dozvola za izgradnju samo zapadne tribine izdata je u decembru 2011. po planu izgradnje stadiona iz 1979. tj. cijeli stadion kao sjeverna tribina odnosno samo zapadna, ima opština moze se sve provjeriti posto se radi o objektu javnog dobra, inf. su dostupne za sve gradjane koji žele nesto saznati :)
1921'
UEFA = MAFIJA
OPROSTA I ZABORAVA NEMA !!
Dželo samo da znaš, neću glasat za tebe, ofiran si !!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 30 jul 2012, 23:05

nidi je napisao/la:Mislim da se u vezi stadiona čekaju opštinski izbori ,da se vidi ko će biti načelnik opčine .Sad da li je za nas bolje da ostane koldžo koji je obečao izgradnju tribine ili dželo koji će najvjerovatnije biti kandidat ispred SDP ne mogu biti pametan ali teško da bez pomoći opštine ,kantona možemo napraviti zapadnu tribinu ili prodati ime stadiona pa da ga pravi BH TELEKOM ili ERONET pa da se narednih 10 godina zove ERONET ARENA ili BH TELEKOM ARENA .
O nacelniku necu jer raja treba da sama na osnovu rada i predispozicija odluči, ali ovaj prijedlog o nazivu stadiona je odličan, nek se zove kako god, nije bitno, mi znamo da je Grbavica, Dolina ćupova i to je bitno...Samo daj napravite te pare za stadion, pa makar za zapad da možemo igrat u Evropi, samo zapad pa toj tribini dat ime po nekom sponzoru, bilo šta samo da se više riješi ovo pitanje stadiona, u lavoru je postalo stvarno demotivirajuće igrati. :?
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 30 jul 2012, 23:39

exbabilon je napisao/la:
nidi je napisao/la:Mislim da se u vezi stadiona čekaju opštinski izbori ,da se vidi ko će biti načelnik opčine .Sad da li je za nas bolje da ostane koldžo koji je obečao izgradnju tribine ili dželo koji će najvjerovatnije biti kandidat ispred SDP ne mogu biti pametan ali teško da bez pomoći opštine ,kantona možemo napraviti zapadnu tribinu ili prodati ime stadiona pa da ga pravi BH TELEKOM ili ERONET pa da se narednih 10 godina zove ERONET ARENA ili BH TELEKOM ARENA .
O nacelniku necu jer raja treba da sama na osnovu rada i predispozicija odluči, ali ovaj prijedlog o nazivu stadiona je odličan, nek se zove kako god, nije bitno, mi znamo da je Grbavica, Dolina ćupova i to je bitno...Samo daj napravite te pare za stadion, pa makar za zapad da možemo igrat u Evropi, samo zapad pa toj tribini dat ime po nekom sponzoru, bilo šta samo da se više riješi ovo pitanje stadiona, u lavoru je postalo stvarno demotivirajuće igrati. :?
realno kad čovjek pogleda šta je za BH TELEKOM 20 miliona KM da se uradi kompletan stadion Grbavica ,na period od 4-5 godina u zamjenu za ime stadiona na 20 godina ..Pričalo se da je BH TELEKOM samo za koncert dine merlina na koševu iskeširao milion maraka kao generalni sponzor .Ako uzmemo da je dobit ove firme za jednu ggodinu oko 400 miliona maraka to je 1 % zarade ako će cifru od 20 miliona KM plačati 4-5 godina .

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 31 jul 2012, 00:05

nidi je napisao/la:
exbabilon je napisao/la:
realno kad čovjek pogleda šta je za BH TELEKOM 20 miliona KM da se uradi kompletan stadion Grbavica ,na period od 4-5 godina u zamjenu za ime stadiona na 20 godina ..Pričalo se da je BH TELEKOM samo za koncert dine merlina na koševu iskeširao milion maraka kao generalni sponzor .Ako uzmemo da je dobit ove firme za jednu ggodinu oko 400 miliona maraka to je 1 % zarade ako će cifru od 20 miliona KM plačati 4-5 godina .
jel ti fakat mislis da BHTelecom nema pametnijeg posla nego da nama daje milione ?
FKŽ !

Urban

Post Postao/la Urban » 31 jul 2012, 00:09

aleksandar_veliki je napisao/la:Jel vi fakat mislite da ja onako beze pitam za ovu dokumentaciju ;)

Da nisi i ti otisao u kakvu stranku pa sad hoces preko ovog glasova jel ???
IVICA OSIM :" ONAJ KO NE MOŽE DA TRČI , NE MOŽE NI DA IGRA , PADA I TAKTIKA , PADA SVE U VODU "

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 31 jul 2012, 00:10

aleksandar_veliki je napisao/la:Jel vi fakat mislite da ja onako beze pitam za ovu dokumentaciju ;)
da se to nisi opario pa pitaš ,ulazim u tal ako može pomoći 50 KM :D

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 31 jul 2012, 00:12

nidi je napisao/la: realno kad čovjek pogleda šta je za BH TELEKOM 20 miliona KM da se uradi kompletan stadion Grbavica ,na period od 4-5 godina u zamjenu za ime stadiona na 20 godina ..Pričalo se da je BH TELEKOM samo za koncert dine merlina na koševu iskeširao milion maraka kao generalni sponzor .Ako uzmemo da je dobit ove firme za jednu ggodinu oko 400 miliona maraka to je 1 % zarade ako će cifru od 20 miliona KM plačati 4-5 godina .
Nisi ti svijestan koliko je 20.000.000 KM novca ! Ne pricaj svasta. ;)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 31 jul 2012, 00:14

Elegant je napisao/la:
nidi je napisao/la: realno kad čovjek pogleda šta je za BH TELEKOM 20 miliona KM da se uradi kompletan stadion Grbavica ,na period od 4-5 godina u zamjenu za ime stadiona na 20 godina ..Pričalo se da je BH TELEKOM samo za koncert dine merlina na koševu iskeširao milion maraka kao generalni sponzor .Ako uzmemo da je dobit ove firme za jednu ggodinu oko 400 miliona maraka to je 1 % zarade ako će cifru od 20 miliona KM plačati 4-5 godina .
više od 19 000 000 KM

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 31 jul 2012, 00:15

Elegant je napisao/la:
Koliko je to penzija?! :shock:

Pa zapalili bi nam penzioneri stadion da ne dobiju penzije zbog stadiona. :mrgreen: :mrgreen:

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 31 jul 2012, 00:16

Znacemo sutra vise...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 34 gosta.