FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

mahalac_SA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la mahalac_SA » 30 jul 2012, 13:01

@nkmb4ever
a janeza sto je naporan, prosli ste svaka vam cast, idete dalja ali f. off od nas, inače ćemo ti opet zauzeti grad :oops: :arrow: :mrgreen:
UEFA=MAFIA

masinovodja
Kontakt:

Post Postao/la masinovodja » 30 jul 2012, 13:10

irridu je napisao/la:
nkmb4ever je napisao/la:
irridu je napisao/la:ma nije do igraca,nije do amara,nije do uprave,jednostavno ja nez sta da radimo vise pa da bude bolje u evropi ili je neka losa sreca se nadvila,mi prosle godine izbacimo jedan klub koji sto se uslova i sredstava tice stoljecima ispred nas i onda u iducem kolu kao NOSIOCI izvucemo MACCABI :? al haj,ove godine nam se ukaze prilika da igramo sa dudelanzom koji bi 90% prosli i takva prilika se nece ukazat iducih 15 godina najmanje,mi ispadnemo od maribora,al da su nas nadigrali nisu,npr da je hapoel dobio 1 0 u izraelu ja bi bio siguran opet da cmeo ispast ,al cim sam se ja (kao i dosta raje) nadali da mozemo stici 3 gola znaci 3GOLA,znaci da nismo nadigrani,ali sta da se radi kada svaki suta na go zavrsi u golu,al neko ce za pet godina vidjeti 4 1 i reci da smo potopljeni,ja ne vidim stvarno neki razlog za depresiju ili tako nesto,jedino sto cemo komsije morat slusat jedno pola godine al haj,treba opet pregaziti i ligu i kup a realno u stanju smo za to,i pokazati dusmanima ko je BR1 :!:
sto se stadiona tice,ma beze svi zavaravate sami sebe kaki bageri kakva cuda mora se pokrenuti prava akcija iz opstine kantona uprave odakle vec treba da bi se tako nesto uradilo a sve te price obeco ovaj obeco onaj su za malu djecu,jer nije stadiono 10maraka pa da se moze uraditi kad nam je ceif.Samo ruku na srce,ima stvari koje se mogu uraditi i do pocetka sezone,stolice na istoku,ciscenje juga,...a krovovi,evropa na grbavici,pa i 7 8 wc na stadionu su realno samo san jos bar 3 4 godine :D
ti si čorav ili pojma nemaš o futbalu. popušili ste u mariboru 4:1. na gol ste šutnuli samo jednom i dali gol. šta sad pričaš gluposti da je svaka naša šansa bila gol? to nije istina. nego ste vi iz samo jedne jedine šanse postigli gol.pored 4gola imali smo još 2-3 100% šanse koje nisu realizovane. onda idemo dalje. da si bio na utakmici mogao si vidjeti da su svi vaši igrači deblji,veči sporiji od naših. pored toga i stariji. da imaš malo pojma o futbalu znao bih da neko ko je 190 i 90 kila ne može da trči kao neki lagani igrač. takvi igrači nema teorije da izdrže neki tempo 90 minuta i da su fenomeni za trčanje prema konstituciji. šta misliš što su sprinteri npr jaki a oni na 800 metara mršavi? ali vaši mrgani daleko su od nekih sprintera i brzine a isto tako daleko on nekih koji bih mogli imati puno kondicije. u tome je poanta što su vaši pali. jer nisu imali više snage da izdrže tempo kojeg su nametnuli naši igrači maribora.imali su loptu skoro 60posto u nogama. više šuta na gol,kornera .. ja te molim da prestaneš komentirati futbal jer o futbalu zaista nemaš pojma. ubog ovakvih idiota nije ni čudo što željo ne može nešto da uradi.
p.s. na uzvratnoj utakmici vaši igrači pokazali su samo da su grubi i da neznaju da se ponašaju. ne možeš ti u evropi nabacivati sudiji i biti bezobrazan. kulturno ponašanje i kontrolisanje emocija je prvi uslov.
ja se nadam da svake godine dobivamo železničar jer ste najlakši moguči protivnik. 6:2 ne možemo izbaciti čak nijedne momčadi iz 3 slovenske lige kamoli 2 slovenske lige. eto pobjedili smo Muro sa 3:1 u gostima sa trečom ekipom skoro samim juniorima. a mura izbacila CSKA.
izvini,molim te,vi ste VELIKA FUDBALSKA NACIJA :D
Sve ok, sere slovenac. Ali bolan, shvati da su slovenci _vise fudbalska nacija_ u zadnjih 20 godina.
Kako klupski, tako i reprezentativno.
Infrastrukturalno da ne pominjemo. BiH nema ni blizu stadion kakav oni imaju u Ljubljani i Mariboru.

Znaci, oni su za nas velika fudbalska nacija...
Osvjesti se... to je prvi uslov da krenes naprijed.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 30 jul 2012, 13:24

Slovenac malo i ti pretjerujes, jeste bili bolji, ali ne toliko kao sto ti kazes.
Maribor nije bio toliko jak koliko je Zeljo bio slab.

diego_TM
Kontakt:

Post Postao/la diego_TM » 30 jul 2012, 14:21

nkmb4ever je napisao/la:
irridu je napisao/la:ma nije do igraca,nije do amara,nije do uprave,jednostavno ja nez sta da radimo vise pa da bude bolje u evropi ili je neka losa sreca se nadvila,mi prosle godine izbacimo jedan klub koji sto se uslova i sredstava tice stoljecima ispred nas i onda u iducem kolu kao NOSIOCI izvucemo MACCABI :? al haj,ove godine nam se ukaze prilika da igramo sa dudelanzom koji bi 90% prosli i takva prilika se nece ukazat iducih 15 godina najmanje,mi ispadnemo od maribora,al da su nas nadigrali nisu,npr da je hapoel dobio 1 0 u izraelu ja bi bio siguran opet da cmeo ispast ,al cim sam se ja (kao i dosta raje) nadali da mozemo stici 3 gola znaci 3GOLA,znaci da nismo nadigrani,ali sta da se radi kada svaki suta na go zavrsi u golu,al neko ce za pet godina vidjeti 4 1 i reci da smo potopljeni,ja ne vidim stvarno neki razlog za depresiju ili tako nesto,jedino sto cemo komsije morat slusat jedno pola godine al haj,treba opet pregaziti i ligu i kup a realno u stanju smo za to,i pokazati dusmanima ko je BR1 :!:
sto se stadiona tice,ma beze svi zavaravate sami sebe kaki bageri kakva cuda mora se pokrenuti prava akcija iz opstine kantona uprave odakle vec treba da bi se tako nesto uradilo a sve te price obeco ovaj obeco onaj su za malu djecu,jer nije stadiono 10maraka pa da se moze uraditi kad nam je ceif.Samo ruku na srce,ima stvari koje se mogu uraditi i do pocetka sezone,stolice na istoku,ciscenje juga,...a krovovi,evropa na grbavici,pa i 7 8 wc na stadionu su realno samo san jos bar 3 4 godine :D
ti si čorav ili pojma nemaš o futbalu. popušili ste u mariboru 4:1. na gol ste šutnuli samo jednom i dali gol. šta sad pričaš gluposti da je svaka naša šansa bila gol? to nije istina. nego ste vi iz samo jedne jedine šanse postigli gol.pored 4gola imali smo još 2-3 100% šanse koje nisu realizovane. onda idemo dalje. da si bio na utakmici mogao si vidjeti da su svi vaši igrači deblji,veči sporiji od naših. pored toga i stariji. da imaš malo pojma o futbalu znao bih da neko ko je 190 i 90 kila ne može da trči kao neki lagani igrač. takvi igrači nema teorije da izdrže neki tempo 90 minuta i da su fenomeni za trčanje prema konstituciji. šta misliš što su sprinteri npr jaki a oni na 800 metara mršavi? ali vaši mrgani daleko su od nekih sprintera i brzine a isto tako daleko on nekih koji bih mogli imati puno kondicije. u tome je poanta što su vaši pali. jer nisu imali više snage da izdrže tempo kojeg su nametnuli naši igrači maribora.imali su loptu skoro 60posto u nogama. više šuta na gol,kornera .. ja te molim da prestaneš komentirati futbal jer o futbalu zaista nemaš pojma. ubog ovakvih idiota nije ni čudo što željo ne može nešto da uradi.
p.s. na uzvratnoj utakmici vaši igrači pokazali su samo da su grubi i da neznaju da se ponašaju. ne možeš ti u evropi nabacivati sudiji i biti bezobrazan. kulturno ponašanje i kontrolisanje emocija je prvi uslov.
ja se nadam da svake godine dobivamo železničar jer ste najlakši moguči protivnik. 6:2 ne možemo izbaciti čak nijedne momčadi iz 3 slovenske lige kamoli 2 slovenske lige. eto pobjedili smo Muro sa 3:1 u gostima sa trečom ekipom skoro samim juniorima. a mura izbacila CSKA.
Nasi igrac od 100 kila (Beslija) je ubio vaseg neuhranjenog mrsavka od 30 kila. Bekric uzme loptu pola ekipe vam sjebe. Realnosti malo. Na kosevu ste imali 3 suta od cega su 2 zavrsila u golu i to onaj drugi jedva nekako zalutao. Nasa je greska sto smo u gayboru odigrali lose i to je to a ti slovenac lagano odleprsaj na forum dundelangea pa njima iznosi svoje fudblasko znanje i polizi guzicu holandjanima usput ;)
1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 30 jul 2012, 14:25

ma nije do igraca,nije do amara,nije do uprave,jednostavno ja nez sta da radimo vise pa da bude bolje u evropi ili je neka losa sreca se nadvila,mi prosle godine izbacimo jedan klub koji sto se uslova i sredstava tice stoljecima ispred nas i onda u iducem kolu kao NOSIOCI izvucemo MACCABI :? al haj,ove godine nam se ukaze prilika da igramo sa dudelanzom koji bi 90% prosli i takva prilika se nece ukazat iducih 15 godina najmanje,mi ispadnemo od maribora,al da su nas nadigrali nisu,npr da je hapoel dobio 1 0 u izraelu ja bi bio siguran opet da cmeo ispast ,al cim sam se ja (kao i dosta raje) nadali da mozemo stici 3 gola znaci 3GOLA,znaci da nismo nadigrani,ali sta da se radi kada svaki suta na go zavrsi u golu,al neko ce za pet godina vidjeti 4 1 i reci da smo potopljeni,ja ne vidim stvarno neki razlog za depresiju ili tako nesto,jedino sto cemo komsije morat slusat jedno pola godine al haj,treba opet pregaziti i ligu i kup a realno u stanju smo za to,i pokazati dusmanima ko je BR1 :!:
sto se stadiona tice,ma beze svi zavaravate sami sebe kaki bageri kakva cuda mora se pokrenuti prava akcija iz opstine kantona uprave odakle vec treba da bi se tako nesto uradilo a sve te price obeco ovaj obeco onaj su za malu djecu,jer nije stadiono 10maraka pa da se moze uraditi kad nam je ceif.Samo ruku na srce,ima stvari koje se mogu uraditi i do pocetka sezone,stolice na istoku,ciscenje juga,...a krovovi,evropa na grbavici,pa i 7 8 wc na stadionu su realno samo san jos bar 3 4 godine :D[/quote]

ja se nadam da svake godine dobivamo železničar jer ste najlakši moguči protivnik. 6:2 ne možemo izbaciti čak nijedne momčadi iz 3 slovenske lige kamoli 2 slovenske lige. eto pobjedili smo Muro sa 3:1 u gostima sa trečom ekipom skoro samim juniorima. a mura izbacila CSKA.[/quote]

izvini,molim te,vi ste VELIKA FUDBALSKA NACIJA :D[/quote]

Sve ok, sere slovenac. Ali bolan, shvati da su slovenci _vise fudbalska nacija_ u zadnjih 20 godina.
Infrastrukturalno da ne pominjemo. BiH nema ni blizu stadion kakav oni imaju u Ljubljani i Mariboru.

Osvjesti se... to je prvi uslov da krenes naprijed.[/quote]

Izvinjavam se na offu.Ali po cemu su to oni veci od nas?Ne igra im infrastruktura,ne igraju im novci.Igraju igraci.Zar ih nismo u svim medjusobnom duelima natamburali?kako u kvalifikacijama,kako u prijateljskim susretima.Ok bili su 2 puta prvenstvima,ali to je vise sklop sretnih okolnosti,nego sto su kvalitetom tamo.Da nama nije dosao Portugal u oba baraza i mi bi igrali i na SP-u i na EP.Takodjer mislim da bi nesto i napravili tamo.tj barem bi prosli grupu
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 30 jul 2012, 14:28

dobili su oni ruse, pa su ih izbacili, necemo sad sr.ati u vezi repke
Za zivot cijeli!

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 30 jul 2012, 14:32

Evo citam malo ove postove svi se ufatili Koldze, zasto ne Bukija koji mu je desna ruka, ili Dzele pa i gredica sve su to politicari koji dobivaju glasove preko Zelje i zive na racun istog, iako za sebe kazu da su sportisti i puna im usta sporta. A koldzo je dao obecanje kao i mnoga druga predizborna gori su ovi unutarklupski.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

amer_zeljoo
Kontakt:

Post Postao/la amer_zeljoo » 30 jul 2012, 14:34

gdje se tacno moze kupiti godisnja karta? :D

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 30 jul 2012, 14:45

amer_zeljoo je napisao/la:gdje se tacno moze kupiti godisnja karta? :D
Plavi salon...
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

Rios

Post Postao/la Rios » 30 jul 2012, 15:13

Oko izgradnje Grbavice..Ljudi moji proci ce jos puno vremena dok se nasa Grbavica ne adaptira i postane funkcionalan stadion..Jednostavno to je veliki projekat,izuzetno skup za nase uslove..Nemojte uzimati zdravo za gotovo ova obecanja..Nije to realno jos uvijek..Ovdje se mora krenuti od nule,srusiti cijeli stadion haman,a to nije nimalo naivno..Ja sam misljenja da to trenutno moze samo neki privatnik,neka jaka firma ili sl,koja bi ulozila novac u izgradnju a kasnije dobila koncesiju na poslovne objekte na stadionu nekih 10-15 godina,ili da neki jak brend u auto industriji napravi garaze ispod (kako je jedne godine bilo price sa Volkswagenom ako se ne varam)..Jedino tako..Ili neka donacija Fife i Uefe..A sto se nase drazve,kantona,opcine tice to je jos veliki i skup zalogaj i nece se tako brzo desiti..Daj Boze da se varam..Daj Boze.. ;)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 30 jul 2012, 15:15

Kako igraju utakmice lige prvaka šampioni Premier lige BiH:

Liga prvaka 2003/2004
Leotar - Gravenmacher (Luxemburg) 0-0 2-0
Leotar - Slavia Praha (Češka) 1-2 1-2

Liga prvaka 2004/2005
Široki Brijeg - Neftchi (Azejberdzan) 2:1 0:1

Liga prvaka 2005/2006
Zrinjski – Dudelange (Lux) 1-0 0-4 (nakon produžetaka)

Liga prvaka 2006/2007
Široki Brijeg - FC Shakhtyor (Bjelorusija) 1:0 1:0
Široki Brijeg - Hearts (Škotska) 0:0 0:3

Liga prvaka 2007/2008
Sarajevo - Marsaxlok (Malta) 6-0 3-1
Sarajevo - Genk (Belgija) 2-1 0-1 REKORDNIH 8 UTAK.
Sarajevo - Dynamo Kyev (Ukrajina) 0-1 0-3
Sarajevo – Basel (Švicarska) 1-2 0-6

Liga prvaka 2008/2009
Modriča – Tirana (Albanija) 2-0 2-1
Modriča – Alborg (Danska) 0-5 1-2

Liga prvaka 2009/2010
Zrinjski – Slovan B. (Slovačka) 1-0 0-4

Liga prvaka 2010/2011
(nakon 8 god. neigranja u Europi)
Željezničar – Hapoel Tel Aviv (Izrael) 0-5 0-1

Liga prvaka 2011/2012
Borac – Macabi Haifa (Izrael) 1-5 3-2

Liga prvaka 2012/2013
Željezničar – Maribor (Slovenija) 1-4 1-2

Treba istaći i zapažen europski rez. Željezničara, kada su prije 10-ak god. (Federalna liga BiH) stigli do 3. pretkola LP i ispali od Newcastela uk. 0-5,a nakon toga u 1.kolu kupa uefa Protiv Malage uk.0-1. U narednih 10 god. Željezničar je uspio izbaciti samo moldavski Sherif.

Postavlja se pitanje zašto FK Sarajevo ne može do titule u našoj ligi??? A jedino ovaj GIGANT dostojno predstavlja BiH u Europi - izbacivanjem Belgijanaca(Genk),Čeha(Sigma Olomouc),Šveđana(Helsingborg,Orebro), Slovaka(Spartak Trnava),Bugara(Levski) ... ravnopravno se nosi sa Rumunima (Cluj,Rapid B.) ,dok druge ekipe iz naše lige sa po 4,5 i više razlike gube i od mnogo slabijih liga (Azerbejdžanska, Slovenska, Luxemburška itd.)

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 30 jul 2012, 15:21

Alen1987 je napisao/la: Treba istaći i zapažen europski rez. Željezničara, kada su prije 10-ak god. (Federalna liga BiH) stigli do 3. pretkola LP i ispali od Newcastela uk. 0-5,a nakon toga u 1.kolu kupa uefa Protiv Malage uk.0-1. U narednih 10 god. Željezničar je uspio izbaciti samo moldavski Sherif.

Postavlja se pitanje zašto FK Sarajevo ne može do titule u našoj ligi??? A jedino ovaj GIGANT dostojno predstavlja BiH u Europi - izbacivanjem Belgijanaca(Genk),Čeha(Sigma Olomouc),Šveđana(Helsingborg,Orebro), Slovaka(Spartak Trnava),Bugara(Levski) ... ravnopravno se nosi sa Rumunima (Cluj,Rapid B.) ,dok druge ekipe iz naše lige sa po 4,5 i više razlike gube i od mnogo slabijih liga (Azerbejdžanska, Slovenska, Luxemburška itd.)
Cuj federalna :lol: elem izbacena je i Pennarosa,a i u sezoni kad smo s Newcastlom igrali igrano je REKORDNIH 8 utakmica :mrgreen: I da ti odgovorim na pitanje,zato sto nemate kvalitet...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 30 jul 2012, 15:24

Kvalitet za kontinuitet, a i navika da gledaju u leđa.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 30 jul 2012, 15:26

bistrikboy je napisao/la:
Alen1987 je napisao/la: Treba istaći i zapažen europski rez. Željezničara, kada su prije 10-ak god. (Federalna liga BiH) stigli do 3. pretkola LP i ispali od Newcastela uk. 0-5,a nakon toga u 1.kolu kupa uefa Protiv Malage uk.0-1. U narednih 10 god. Željezničar je uspio izbaciti samo moldavski Sherif.

Cuj federalna :lol: elem izbacena je i Pennarosa,a i u sezoni kad smo s Newcastlom igrali igrano je REKORDNIH 8 utakmica :mrgreen: I da ti odgovorim na pitanje,zato sto nemate kvalitet...
i Anartozis je izbacen ja mislim.. :?
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 30 jul 2012, 15:34

mma_hz je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:

i Anartozis je izbacen ja mislim.. :?
Penerosa je izbacena,a nakon toga je došao Litex (1-2 0-7), ali to je kup uefa. Ja sam izdvojio LP, a onako sam se generalno osvrnuo da je Sarajevo daleko najuspješnije u Europi. Anarthozis je bio prije zajedničke premier lige BiH, a ja sam izdvojio od sezone 2003/2004 kada je Leotar kao prvi šampion BiH (na nivou cijele države) igrao LP,a Anarthozis je bio prije toga. Nemam namjeru da provociram,onako iznosim neke zanimljivosti

masinovodja
Kontakt:

Post Postao/la masinovodja » 30 jul 2012, 15:36

TMovac je napisao/la: ti si čorav ili pojma nemaš o futbalu. popušili ste u mariboru 4:1. na gol ste šutnuli samo jednom i dali gol. šta sad pričaš gluposti da je svaka naša šansa bila gol? to nije istina. nego ste vi iz samo jedne jedine šanse postigli gol.pored 4gola imali smo još 2-3 100% šanse koje nisu realizovane. onda idemo dalje. da si bio na utakmici mogao si vidjeti da su svi vaši igrači deblji,veči sporiji od naših. pored toga i stariji. da imaš malo pojma o futbalu znao bih da neko ko je 190 i 90 kila ne može da trči kao neki lagani igrač. takvi igrači nema teorije da izdrže neki tempo 90 minuta i da su fenomeni za trčanje prema konstituciji. šta misliš što su sprinteri npr jaki a oni na 800 metara mršavi? ali vaši mrgani daleko su od nekih sprintera i brzine a isto tako daleko on nekih koji bih mogli imati puno kondicije. u tome je poanta što su vaši pali. jer nisu imali više snage da izdrže tempo kojeg su nametnuli naši igrači maribora.imali su loptu skoro 60posto u nogama. više šuta na gol,kornera .. ja te molim da prestaneš komentirati futbal jer o futbalu zaista nemaš pojma. ubog ovakvih idiota nije ni čudo što željo ne može nešto da uradi.
izvini,molim te,vi ste VELIKA FUDBALSKA NACIJA :D[/quote]

Osvjesti se... to je prvi uslov da krenes naprijed.[/quote]

Izvinjavam se na offu.Ali po cemu su to oni veci od nas?Ne igra im infrastruktura,ne igraju im novci.Igraju igraci.Zar ih nismo u svim medjusobnom duelima natamburali?kako u kvalifikacijama,kako u prijateljskim susretima.Ok bili su 2 puta prvenstvima,ali to je vise sklop sretnih okolnosti,nego sto su kvalitetom tamo.Da nama nije dosao Portugal u oba baraza i mi bi igrali i na SP-u i na EP.Takodjer mislim da bi nesto i napravili tamo.tj barem bi prosli grupu[/quote]

Bili su, ja mislim, na 2 svjetska i jednom europskom. Na koliko smo mi bili? 3:0 za njih. Kao sve slucjano jel?

I to nije splet okolnosti... jer oni iraju cijele kvalifikacije kako treba, a mi bljesnemo.. sto znaci, oni se kvalifikuju, a mi ne.
I kad smo mi dobili portugal, oni su ruse... i izbacise ih lagano. 2 miliona janeza protiv, velesile rusa...

I jeste, oni su bolje organizovani. Nije ih Platini organizovo, nego oni sami sebe. Ko je nama kriv sto bosance cine i srbi iz rs-a. Nije nam Slovenija kriva.

Sad ontopic.
Njihovi klubovi, konkretno taj koji je natamburo nas voljeni klub 2:6, je igrao u LP i EL. Gdje je igrao Zeljo u zadnjih 20 godina? Da nije u Izraelu mozda?
Daj spustite se ljudi... ko da ja nebih volio da natamburamo janeze....
Bio je rat i sve... ali upravo zato, budimo realni... organizovaniji su i bolji.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 30 jul 2012, 15:42

Gigant :lol:
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Blek_Stena
Kontakt:

Post Postao/la Blek_Stena » 30 jul 2012, 15:49

Rios je napisao/la:Oko izgradnje Grbavice..Ljudi moji proci ce jos puno vremena dok se nasa Grbavica ne adaptira i postane funkcionalan stadion..Jednostavno to je veliki projekat,izuzetno skup za nase uslove..Nemojte uzimati zdravo za gotovo ova obecanja..Nije to realno jos uvijek..Ovdje se mora krenuti od nule,srusiti cijeli stadion haman,a to nije nimalo naivno..Ja sam misljenja da to trenutno moze samo neki privatnik,neka jaka firma ili sl,koja bi ulozila novac u izgradnju a kasnije dobila koncesiju na poslovne objekte na stadionu nekih 10-15 godina,ili da neki jak brend u auto industriji napravi garaze ispod (kako je jedne godine bilo price sa Volkswagenom ako se ne varam)..Jedino tako..Ili neka donacija Fife i Uefe..A sto se nase drazve,kantona,opcine tice to je jos veliki i skup zalogaj i nece se tako brzo desiti..Daj Boze da se varam..Daj Boze.. ;)
Niko ne trazi da nam izgrade super moderan stadion tipa stadiona San Siro, Old Traford itd. Ne treba nam stadion sa soping centrima, kino salama ... Treba nam minimum koji je potreban da se evropske utakmice igraju na Grbavici. Rat je zavrsen 1995, do sada se mogla izgraditi bar jedna ne nadkrivena tribina (istok), u to sam ubijedjen. Imamo Sjevernu tribinu koja bi se malom adaptacijom mogla osposobiti za evropske utakmice. Neka dignu kredit od milion km, neka nadju nekog sponzora neka im da milion km. Za dva miliona mozemo napraviti bolju tribinu od one na trening centru repke u Zenici. Ali igrati utakmice na Kosevu mislim da vise nema smisla. Mozda razmisliti o Zenici ;)
Bosna i Hercegovina, Željeznicar, Grbavica, Ivica Osim, Sergej Barbarez, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Nenad Marković, Mirza Teletović

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 30 jul 2012, 15:59

Željo će osposobljavati stadion Grbavica

On je dodao kako će u ovom klubu pokušati poduzeti određene aktivnosti na osposobljavanju stadiona Grbavica za evropske utakmice. "Mi imamo svoj stadion i uprava će ovih dana odlučiti na koji način da radimo na tome da osposobimo svoj stadion u tom smislu, tako da će naše eventualne inicijative prema Kantonu i Gradu ići u smjeru osposobljavanja našeg stadiona, a ne Koševa, za narednu sezonu", dodao je Muharemović.

Rios

Post Postao/la Rios » 30 jul 2012, 16:00

Blek_Stena je napisao/la:
Rios je napisao/la:Oko izgradnje Grbavice..Ljudi moji proci ce jos puno vremena dok se nasa Grbavica ne adaptira i postane funkcionalan stadion..Jednostavno to je veliki projekat,izuzetno skup za nase uslove..Nemojte uzimati zdravo za gotovo ova obecanja..Nije to realno jos uvijek..Ovdje se mora krenuti od nule,srusiti cijeli stadion haman,a to nije nimalo naivno..Ja sam misljenja da to trenutno moze samo neki privatnik,neka jaka firma ili sl,koja bi ulozila novac u izgradnju a kasnije dobila koncesiju na poslovne objekte na stadionu nekih 10-15 godina,ili da neki jak brend u auto industriji napravi garaze ispod (kako je jedne godine bilo price sa Volkswagenom ako se ne varam)..Jedino tako..Ili neka donacija Fife i Uefe..A sto se nase drazve,kantona,opcine tice to je jos veliki i skup zalogaj i nece se tako brzo desiti..Daj Boze da se varam..Daj Boze.. ;)
Niko ne trazi da nam izgrade super moderan stadion tipa stadiona San Siro, Old Traford itd. Ne treba nam stadion sa soping centrima, kino salama ... Treba nam minimum koji je potreban da se evropske utakmice igraju na Grbavici. Rat je zavrsen 1995, do sada se mogla izgraditi bar jedna ne nadkrivena tribina (istok), u to sam ubijedjen. Imamo Sjevernu tribinu koja bi se malom adaptacijom mogla osposobiti za evropske utakmice. Neka dignu kredit od milion km, neka nadju nekog sponzora neka im da milion km. Za dva miliona mozemo napraviti bolju tribinu od one na trening centru repke u Zenici. Ali igrati utakmice na Kosevu mislim da vise nema smisla. Mozda razmisliti o Zenici ;)
Pa dobro,neki minimum ok,moglo se uraditi dosad..Tu se vec moze nesto skontati sa vlastima..Sto se tice kredita,nije Zeljo jos uvijek na tako cvrstim nogama da se smije upustiti u tu avanturu..Tu bi onda trebalo pritisnuti opcinu ili kanton,jer njima milion-dva i nisu nesto..Ali postavlja se pitanje sta bi i s tim dobili i koliko bi se isplatilo?? Jer propisi Uefe se poostravaju svake godine (Kosevo je nekad bio sasvim solidan stadion po Uefi,pa i Grbavica cak) a sad tih stadiona nema ni na mapi gotovo..Znaci kad-tad ce doci vrijeme da Grbavica dozivi totalni remont..Ne znam..Mislim da,osim kozmetickih radova,necemo nista drugo dobiti jos neko vrijeme..Nazalost..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”