Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 31 mar 2020, 10:35

Rigoletto je napisao/la:
31 mar 2020, 10:31
Moj post od dva reda je satkan samo od činjenica. Patetika titule ne donosi/kupuje.
Isto kao sto vam se istorijat moze satkati u dva posta. De bola krmak koga boli racku koliko Pobeda iz Prilepa ima titula kad je prati 500 ljudi :wave:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 31 mar 2020, 10:43

redbull93 je napisao/la:
30 mar 2020, 23:03
Bukvalno da je moj stan naplatio bi ulaz 150 marki par osoba. :urnebes:

OdmutNicaze1988
Kontakt:

Post Postao/la OdmutNicaze1988 » 31 mar 2020, 13:38

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
31 mar 2020, 09:16
Rigoletto je napisao/la:
31 mar 2020, 00:18
Mi smo lazni mostarci koji svoje domace utakmice igramo pod BB, sestorostruki sampioni s jednim osvojenim kupom

Oni su pravi mostarci koji svoje domace utakmice igraju na vjetrometini preko puta pijace u Vrapčićima, dvostruki osvajači federalke
Lijepo si ti to upakovao komsija ali samo sa finim celofanom. Ispod ti je jeftina prica.

Da krenemo od prvog. Mostarac? Brato mostarcu je svetinja simbol grada i neces ga cuti da sklapa pjesme o njegovom rusenju ili da se na poluvremenu pustaju seljacke pjesme kako nema vise nekih mostova :thumbdown:

BB simbol Mostara. Stadion koji je napravljen za potrebe Veleza :ljepota: brato neosvojiva tvrdjava za engleze njemce ruse i ostale koju vam geografija,nesretni rat i dejton dodijelise. Jos se vi samoproglasiste plemicima u Medjugorju,kupiste stucne kopacke i dresove i poceste igrat lopte. Tvrdjava od tada pusta,nema joj vise Veleza. Skupi vas se nesto iz skutorije i tih lokalnih hajdukovaca i dinamovaca kada slavite titulu ili igrate evropu i to je to :thumbup:

Stadion preko puta pijace na vjetrometini :zviz: komsija znaci ne znam koliko ides po utakmicama ali taj stadion sa vjetrometine je sada Veltins arena za BB. Dok vi pravi mostarci u srcu grada gledate utakmice u ciframa i varijacijama 300-700 mi seljaci ovaj prosirujemo jer ovaj kapacitet 5000 ce biti malo koji su povratak vjere u fudbal rezirali ovi posteni ljudi koji nam vode u klub nakon 25 godina kradja. Nema tu kupovina titula da nas samo zadnje kolo skupe :nene:

Komsija nego izvadi iz podruma sveto crveno i sa starim dodji. On je vec rekao ma pusite ku.rac spremite me kuci s posla odo ja bola sa rajom crvenom na utakmicu Veleza. Vracaju se stari navijaci. Ne mozes nekoga natjerati da nesto voli. Pozdravi starog i reci mu brzo ce ovo proci i brzo ce Radnik pa forcamo na vjetrimetini. Stara ljubav je.bo sve. Nije krmkov otac prodana dusa. Forza Velez do groba

Sto si ti tezak lik upm to nisma vidio dugo al iskreno.
Kao prvo da se razumijemo libo me ona stvar i za Velez i za Zrinjski.
Rat vam je učinio sta je učinio i tako vam je kako vam je mislim na obe strane.
Drugo stadioni i jedan i drugi nisu čemu,stadion Pod bijelim brijegom bukvalno ne Lici na neki stadion opste a o vrapcicima nebih puno rijeci trosio Stadion koji nista nije do prije dvije godine bio bolji od rugla u Travniku ili Bugojnu.Stadion koji se u zadnje dvije godine sminka jer je u upravi dosla ekipa ljudi koji voli klub al dokle vidjet ćemo.Stadion koji za glstujuce navijace do juce je imao skelu skovanu ili dio nekih betonskih stubova i ti to nazivas stadionom?
Stadion koji dok ne dodjes tacnije ne udjes na njega i ne znas da je stadion.Gdje se skupi od 1000 do 2500 ljudi na njemu o to nazivas nekim omjerom vrijednosti i ljubavi.Licno nemam nista protiv tebe ali toliko guras svoje i tjeras neki kapric i inat na forumu pa gotovo na svakoj temi.Ne sporim tvoje godine provodene po tim tekmama stadiona po Jugoslaviji i van nje kao sto govoris,ali druze ovo je 2020 godina gdje 70% klinaca libo **** za fudbalom,stadionima,utakmicama, navijacima,tribinama i toj cijelokupnoj prici.
Ne moras svakom spustati i tjerati vodu na svoj mlin.Ti si zivio u drugom vremenu kad je Velez bio institucija za vecinu klubova u BiH pa i sire ali ne moras ljude omalovazavao radi njihovih kluba trenutnih i trenutnih situacija oko tih klubova ili njihovih navijaca.Ne mozes uvijek biti upravu i tvrditi cinjenicama koje nisu u ovom vijeku uopste,zasto ti je to ponizno reci da je neko bolji od Veleza ili bolji od Red Army grupe,Jel se ja to trebam stidjeti Svojih Robijasa sto je trenutna situacija takva kakva jest i da su neke grupe puno bolje od njih ili nesto slicno.
Puno se petljas u navijacku scenu a ne ides toliko sa tim istim navijacima i nisi dio tih prica pa cak ni price momaka clanova Red Army grupe a pises kao da si im vodja i petljas se i mijesas kao Vegeta u hranu.
Ovo sto sam ti napisao nije ni malo zlonamjerno samo ti hocu skrenuti pažnju da pustis malo ljude koji trenutno idu na tekme i dio su tih prica i tih tribina jer tvoje vrijeme matori je proslo davno mojne od sebe praviti majmuna bezveze.
Sportski pozdrav ;)
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 31 mar 2020, 14:48

Nesto su i vrijedili dok smo mi bili s njima, sad su qrac od ovce!
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 31 mar 2020, 14:58

MMM je napisao/la:
31 mar 2020, 14:48
slika
Da nije ovo slucajno poslije rata, da nije ovo slucajno stajanje? Gdje ste vi bili ? znamo da niko nije navijao za taj smjesni klub, ovo sto se nekad okupite to su vecinom skutori ili navijaci hajduka i dinama koje samo nacionalizam moze privuci.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 31 mar 2020, 16:12

Jel neko zna ili ima ispravne podatke koliko je Wagner postigao golova u PL. Bilo bi sjajno po sezonama. Stalno ga prozivaju najbolji strijelac u historiji, a nikad niko nije napisao cifre crno na bijelo.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 31 mar 2020, 16:59

https://www.transfermarkt.com/wagner-la ... eler/28663

Imas ovde nesto. od 2009 ima sve do sada. nazalost fali sve do 2009. da ima te podatke ja bi sve stavio ali tesko.

+ ima i ovo : https://www.transfermarkt.com/premijer- ... ewerb/BOS1 ili naravno fali kako sam vec napisao stare godine.

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 31 mar 2020, 17:09

MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 31 mar 2020, 17:32

Zukanovic je napisao/la:
31 mar 2020, 16:59
https://www.transfermarkt.com/wagner-la ... eler/28663

Imas ovde nesto. od 2009 ima sve do sada. nazalost fali sve do 2009. da ima te podatke ja bi sve stavio ali tesko.

+ ima i ovo : https://www.transfermarkt.com/premijer- ... ewerb/BOS1 ili naravno fali kako sam vec napisao stare godine.
:thumbup:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 31 mar 2020, 18:41

Rodjeni81 je napisao/la:
31 mar 2020, 14:58
MMM je napisao/la:
31 mar 2020, 14:48
slika
Da nije ovo slucajno poslije rata, da nije ovo slucajno stajanje? Gdje ste vi bili ? znamo da niko nije navijao za taj smjesni klub, ovo sto se nekad okupite to su vecinom skutori ili navijaci hajduka i dinama koje samo nacionalizam moze privuci.
Ne podcjenjuj sesterostrukog prvaka, jer ako vas promasi, vjetar od promasaja ce vas otpuhat u cvajtu.
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 01 apr 2020, 12:58

@OdmutNicaze 1988
Nemam običaj pisati o ovim stvarima, ali s obzirom na licemjerstvo koje prosipaš i lošu glumu koju pokušavaš prikazati, napisaću ti nekoliko činjenica pa kad stigneš malo razmisli o svemu.
Kažeš "šta vam je rat učinio"., misleci na obje strane. Šta je to njima rat učino? Osnovo ih i doveo na gotovu priču, sa kompletnom infrastrukturom. Kad kažem infrastruktura, onda mislim bukvalo na sve, od stadiona, opreme, prostorija, ljudskih resursa. Sve to je Veležu oduzeto i protjeran je sa željom da se zauvjek zatre. Uz to su usput protjerali silom po nekim info 25k ljudi, mahom veležovaca, ponovo sa željom da im se za trag ne zna. I nije to učinila nekakva mala grupica ljudi nego cijela jedna velikodržavnička politika sa mnogo dubljim i poraznijim ciljevima od gašenja samo jednog kluba. Sila je to bila, sila. Toliko o tvom pitanju "šta vam je rat učinio i jednim i drugima"

Kasnije ponovo licemjerno spominješ cifru od 1000-2500 ljudi na stadionu i nekakve skele po istom. Usput da te napomenem da su i Veležovi navijači godinama sjedili na drvenoj skeli čekajući i nadajući se da će doći bolja vremena ali sa inatom i željom da pokažu da ima Veleža i veležovaca. Nikakva ih sila nije izbrisala. Uzimajući u obzir uslove, cifra od 1000-2500 kako ti navodiš, je više nego dobra. Probaj se samo jednom naći u situaciji da moraš čekati na parkingu po 20 minuta samo da kreneš a onda da bi stigao kući na udaljenosti od 5-7 km potrositi 45-60 minuta. Veležov današnji stadi
on je lociran tik uz najprometniju magistralu u državi. Na putu koji vodi za more i svi koji idu na ili sa utakmice moraju tim jednim jedinim putem. Sad zamisli godinama tako.

Pričati o privrženosti veležovaca za svoj klub je u najmanju ruku besmisleno, ovdje mislim i na ovu moju raju koji su jednako krivi za bespotrebne rasprave sa svima. Veležovi navijači su i dan danas vlasnici mnogih rekorda a jedan od njih je recimo cifra od 20 K ljudi na utakmici udaljenoj 420 km u jednom pravcu, znaci 840 obostrano za jedan dan. Probaj zamisliti!!! Pa do juče u drugoj ligi nas je išlo po 2-3 milje na udaljenost do 150 km, malo li je? Loše je to?

I onda kao žalite se na pastrmku, na čovjeka koji je proveo 4 godine po rovovima i ratištima da bi se danas u Mostaru viorili ljiljani. Da bi milioni naših građana svraćali na Stari most kao arhitektonsku vrijednost svih nas zajedno, da bi danas država BIH živjela u Mostaru. Još je on i blag kako s nekima treba, vjeruj.

Za kraj još jedna info a tiče se i tvog Čelika. Moj komšija (rahmet mu duši) je sredinom osamdesetih prošlog vijeka branio za Čelik. Toliko lijepog mi pričao o gradu, klubu i navijačima da ne postoji mogućnist da nekoliko balavaca promjeni tu sliku. Čak mi je otac, vatreni veležovac pričao o vrijednostima Čelikovih i Željinih navijača. Ocu vjeruješ naravno, pogotovo čovjeku koji za svog života gledao i Muhameda Mujića rahmetli, i Duleta Bajevića i cijelu pleadu asova koje je iznjedrio Velež.
Prestanite jednom zauvjek poretiti Velež sa bilo kim!!!
PS Sretan rođendan RA 1981, 39 godina postojanja :tokralju: :tokralju:
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 01 apr 2020, 14:38

Ne kontam, ako ce se nokaut faza igrati u julu u avgustu i da ce imati vremena tada igrati i nacionalna prvenstva kada ce se igrati onda kvalifikacije za narednu sezonu CL i EL o.O

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 01 apr 2020, 14:46

FoSte95 je napisao/la:
01 apr 2020, 14:38
Ne kontam, ako ce se nokaut faza igrati u julu u avgustu i da ce imati vremena tada igrati i nacionalna prvenstva kada ce se igrati onda kvalifikacije za narednu sezonu CL i EL o.O
Pa ocigledno da ce se i te kvalifikacije pomjeriti za neki drugi mjesec. Sumnjam da ce nova sezona poceti kad je pocinjala kod nas npr. krajem jula vec nekad poslije. Sve ce se poremetiti sto se tice datuma.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

marun90
Kontakt:

Post Postao/la marun90 » 01 apr 2020, 14:50

Ma ova sezona se moze zavrsiti npr i u augustu, a nova poceti u oktobru. Samo nez kako ce kvalifikacije za lp i el ugurati i kad.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 01 apr 2020, 14:55

Istovremeno, ne pominje se više rok od 30. juna za završetak prvenstava, mada je jasno da bi zbog Evropskog prvenstva naredne sezone bilo dobro da se lige što prije završe kako bi nova sezona mogla početi.

Znaci moze se sad probiti ovaj datum.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 01 apr 2020, 15:42

Radnik nije isplatio platu od novembra :urnebes:

DJIDICU ima li te jesi li ziv :D
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 01 apr 2020, 15:44

A gluposti, iskreno najjednostavnije bi bilo ako se ne steknu uslovi do 20.05 da se igra sezone zavrsiti po trenutnom stanju na tabelama i doviđenja. Sada ce sjebati i narednu sezoni

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 apr 2020, 15:45

Izbaciti iz lige ako ne isplate do propisanog roka iako mislim da je to probijeno.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 01 apr 2020, 16:19

FoSte95 je napisao/la:
01 apr 2020, 15:44
A gluposti, iskreno najjednostavnije bi bilo ako se ne steknu uslovi do 20.05 da se igra sezone zavrsiti po trenutnom stanju na tabelama i doviđenja. Sada ce sjebati i narednu sezoni
Da se sezona završi po trenutnom stanju i da klubovi nastupe u evropskim kvalifikacijama!?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.