FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Seyo_TM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Seyo_TM » 30 dec 2009, 14:55

Prije par godina, u plavom salonu se "zalila" nova maketa stadiona, koji bi bio kao sjever...sta je od toga bilo, pojma nemam...
Puno vise kosta da se napravi istok kao sjever...da se napravi kao sto je sada sa 2-3 stepenice vise, kosta cca 50.000KM...sada je beton prilicno jeftin ali opet je projekat velik, tako da je ovo tek pocetak...dobar pocetak :mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

19HzsA87
Kontakt:

Post Postao/la 19HzsA87 » 30 dec 2009, 15:02

Seyo_TM je napisao/la:Prije par godina, u plavom salonu se "zalila" nova maketa stadiona, koji bi bio kao sjever...sta je od toga bilo, pojma nemam...
Puno vise kosta da se napravi istok kao sjever...da se napravi kao sto je sada sa 2-3 stepenice vise, kosta cca 50.000KM...sada je beton prilicno jeftin ali opet je projekat velik, tako da je ovo tek pocetak...dobar pocetak :mrgreen:
recu ti ja sta je bila...propala kao i ona nasa za Kosevo!
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 30 dec 2009, 15:11

Seyo_TM je napisao/la:Prije par godina, u plavom salonu se "zalila" nova maketa stadiona, koji bi bio kao sjever...sta je od toga bilo, pojma nemam...
4 miliona je bila procjena,a maketa jos uvijek postoji :P
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 30 dec 2009, 15:12

19HzsA87 je napisao/la:
Vasa? Kako moze biti vasa ako je gradski stadion...(fakat neznam za kosevo)...sacu ti citirati Husrefa prije par godina sta je rekao kucnom prijatelju: "necemo da uzmemo stadion jer onda moramo placati kiriju i sve ostalo"...

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 30 dec 2009, 15:14

bistrikboy je napisao/la:
4 miliona je bila procjena,a maketa jos uvijek postoji :P
Eto...sace to ozbiljni biznismen da skucka zacas :mrgreen:

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 30 dec 2009, 18:06

Za cifru koja se spominje ne moze se podnijeti ni trosak rusenja istocne tribine...ali da je bar sruse,pa je i to napredak...jer da bi nesto sagradili tamo,ne moze se definitivno preko onoga jada od tribine sto stoji...svaka pomoc je dobro dosla,pa je i ovo zaista veliko ukoliko se obistini
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 30 dec 2009, 18:19

boccaccio je napisao/la:Za cifru koja se spominje ne moze se podnijeti ni trosak rusenja istocne tribine...ali da je bar sruse,pa je i to napredak...jer da bi nesto sagradili tamo,ne moze se definitivno preko onoga jada od tribine sto stoji...svaka pomoc je dobro dosla,pa je i ovo zaista veliko ukoliko se obistini
Onaj istok je brdo i ima da se rusi i kopa dosta toga,sve do juga...pa ona lokomotiva da se premjesti kosta pravo puno...
Al evo ove pare, pa one price da se pravi grbavica uz pomoc saveza...moglo bi nesto izaci iz svega ovoga :mrgreen:

goldboy
Kontakt:

Post Postao/la goldboy » 30 dec 2009, 18:32

eto ljudi jutros ste me prepali da je ostalo malo kacketa.Sada sam uzeo jedan i ostalo ih je najmanje 20 a i salova ima isto toliko

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 30 dec 2009, 18:33

najbolje bi bilo , ali treba para , da se ostavi nako istocna , ono sto je spojeno sa jugom ,a gornji se dio digne kao jug i spoji sa njim to se isto uradi i sa zapadom a sjever ostane nakav :D stadion bi bio ekstra :)))

i onu lokomotivu bi trebalo unistit , red bi bio da nabavimo neku od brzog voza :))) :lol: :lol: :lol:

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 30 dec 2009, 18:37

samir_tm87 je napisao/la:najbolje bi bilo , ali treba para , da se ostavi nako istocna , ono sto je spojeno sa jugom ,a gornji se dio digne kao jug i spoji sa njim to se isto uradi i sa zapadom a sjever ostane nakav :D stadion bi bio ekstra :)))

i onu lokomotivu bi trebalo unistit , red bi bio da nabavimo neku od brzog voza :))) :lol: :lol: :lol:
Unistit simbol Zelje...svaka cast ;)

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 30 dec 2009, 18:44

buraz nove tehnologije ;)))) a simbol zelje je vec unisten , sav isaran , iznutra unisteno i pokidano sve ccc

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 30 dec 2009, 18:48

samir_tm87 je napisao/la:buraz nove tehnologije ;)))) a simbol zelje je vec unisten , sav isaran , iznutra unisteno i pokidano sve ccc
Kad si ti zadnji put bio na stadionu,pa nisi uspio primjetiti da su Manijaci svojim rukama ocistili i prefarbali lokomotivu,poserem se ja na nove tehnologije,nekad je Ciro prolazeci pored stadiona svirao u znak podrske Želji ukoliko bi se tekma igrala,a s tim da nije bilo stanice na Grbavici masinovođa bi usporio kako bi raja iskocila iz voza i otisla na tekmu,nisi Samire puno mlađi od mene,uzmi knjigu o Želji i procitaj ima finih prica i slika...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 30 dec 2009, 18:49

bistrikboy je napisao/la:
samir_tm87 je napisao/la:buraz nove tehnologije ;)))) a simbol zelje je vec unisten , sav isaran , iznutra unisteno i pokidano sve ccc
Kad si ti zadnji put bio na stadionu,pa nisi uspio primjetiti da su Manijaci svojim rukama ocistili i prefarbali lokomotivu,poserem se ja na nove tehnologije,nekad je Ciro prolazeci pored stadiona svirao u znak podrske Želji ukoliko bi se tekma igrala,a s tim da nije bilo stanice na Grbavici masinovođa bi usporio kako bi raja iskocila iz voza i otisla na tekmu,nisi Samire puno mlađi od mene,uzmi knjigu o Želji i procitaj ima finih prica i slika...
sve to stoji , ali ajd ti malo uskoci u lokomotivu , osjetices taj famozni miris :))))

a i sami ste skontali da se salim al et nema veze ;)

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 30 dec 2009, 18:59

Možete je istopiti u staro željezo i napraviti armaturu za novu tribinu :D :D
Stvarno je šteta kako onako bzvz propada ondje, mogli su je ljudi iz kluba makar jednom ofarbati za ovih 20 godina.
Mislim da bi njoj bilo odlično mjesto negdje ispred te nove imaginarne tribine.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 30 dec 2009, 19:00

Marin je napisao/la:Možete je istopiti u staro željezo i napraviti armaturu za novu tribinu :D :D
Stvarno je šteta kako onako bzvz propada ondje, mogli su je ljudi iz kluba makar jednom ofarbati za ovih 20 godina.
Mislim da bi njoj bilo odlično mjesto negdje ispred te nove imaginarne tribine.
Ociscena je i prefarbana...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 30 dec 2009, 19:01

Istina je da se za ove pare ne moze nista napraviti, ali ovo su pare od grada i vjerovatno samo jedan dio novca koji je potreban da bi se napravio istok, pa da tamo stane stoka sa istoka :D .Uz pomoc kantona ili mozda opstine ili pak NS moglo bi biti nesto od toga, ali poucen dosadsnjim iskustvom kad je Zeljo u pitanju, pogotovo sa pravljenem tribina, dok ne vidim ne vjerujem nit se nadam bilo cemu i kad budem ako bog da vidio dva puta cu se zapitati jesam li budan.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

19HzsA87
Kontakt:

Post Postao/la 19HzsA87 » 30 dec 2009, 19:13

Seyo_TM je napisao/la:
19HzsA87 je napisao/la:
Vasa? Kako moze biti vasa ako je gradski stadion...(fakat neznam za kosevo)...sacu ti citirati Husrefa prije par godina sta je rekao kucnom prijatelju: "necemo da uzmemo stadion jer onda moramo placati kiriju i sve ostalo"...
nisam reko da je nas stadion..niti sam ista konkretno pomenuo
samo zelim da ti kazem da sve sto se radi na stadionu Koševu da se radi iz budjeta Sarajeva!
tako je isto postojala prica da se pogura FKS po pitanju da se prosiri kapacitet stadiona i da se dobar dio renovira radi dobijanja uefa licence...a to za kiriju...kakva crna kirija....nikad nasa uprava kirije tamo nije platila...jer se taj stadion gotivi ko Naš stadion a to sto stoji na papiru ...jbg...
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 30 dec 2009, 19:16

Evo ja bezveze opet procita onaj clanak i pise za rekonstrukciju istocne tribine...

kosewsko hill
Kontakt:

Post Postao/la kosewsko hill » 30 dec 2009, 19:17

pile87 je napisao/la:Istina je da se za ove pare ne moze nista napraviti, ali ovo su pare od grada i vjerovatno samo jedan dio novca koji je potreban da bi se napravio istok, pa da tamo stane stoka sa istoka :D .Uz pomoc kantona ili mozda opstine ili pak NS moglo bi biti nesto od toga, ali poucen dosadsnjim iskustvom kad je Zeljo u pitanju, pogotovo sa pravljenem tribina, dok ne vidim ne vjerujem nit se nadam bilo cemu i kad budem ako bog da vidio dva puta cu se zapitati jesam li budan.

Ima dosta načina da se pokaže ljubav prema klubu, a evo čitajući ove (radosne) postove o istočnoj tribini pade mi na pamet nešto..Možda će se neki smijati ali oni koji vole Želju kao ja vjerovatno neće..Dakle, oko tih poslova rušenja i rekonstrukcije istočne tribine ima dosta poslova koje mogu raditi momci/ljudi koji se i ne razumiju u arhikteturu tj. laici.
Ja , kao navijač Želje bi bio spreman da svojim dobrovoljnim radom i vremenom pomognem na bilo koji način te tako možemo uštediti ja mislim za dva-tri reda tribina(otprilike).
Eh sad, neki će vjrovatno reći "nek Žujo to plaća,koji ku... da mu ja kopam i radim".ALi nek se onda zapitaju koliko je godina prošlo od rata do sada i koliko se je Grbavica obnovila i ko je to toliko ulagao u Grbavicu i Želju???Pametnom dosta.Dok mi,navijači neku jaču inicijativu ne pokrenemo teško da se to može u neko dogledno vrijeme obnoviti.
Ne znam, ja ću aBda sljedeće godine diplomirati ekonomiju ali mi ne bi bilo teško uzeti lopatu u ruke i tako ev. pomoći.

A valjda bi se Žujo sjetio neki sendvić donijeti i neki sokić:D

selam/pozdrav svima (pošto se rijetko javljam)
Željo - My first love!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 30 dec 2009, 19:23

19HzsA87 je napisao/la: nisam reko da je nas stadion..niti sam ista konkretno pomenuo
samo zelim da ti kazem da sve sto se radi na stadionu Koševu da se radi iz budjeta Sarajeva!
tako je isto postojala prica da se pogura FKS po pitanju da se prosiri kapacitet stadiona i da se dobar dio renovira radi dobijanja uefa licence...a to za kiriju...kakva crna kirija....nikad nasa uprava kirije tamo nije platila...jer se taj stadion gotivi ko Naš stadion a to sto stoji na papiru ...jbg...
Budjeta sarajeva, ali grada ne kluba ;) (mislim na vece rekonstrukcije, ne crtanje linija) i nije da se pogura fks nego da se pogura gradski stadion da bi repka mogla bez problema da igra...a to sto uzivate u "drzavnom" je samo jedan od razloga sto vas svi "vole"...
Pa naravno da vi necete placati nista...vi ste iznad zakona vazda bili...
Al nema potrebe raspravljati o ovome...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 40 gostiju.