BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 15 mar 2013, 13:16

Malaga je ocajna van svog kokosinjca. Solidna je to ekipica vrijedna respetka, ali ipak smo mi ove sezone nokautirali i daleko jece baje. Jednostavno, ocekujem da ih sameljemo ako nametnemo svoj run&gun stil igre. Porazno bi bilo propustiti ovakvu priliku i toga su sigurno svi svjesni u klubu. Idemo do kraja, guramo do jaja. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 15 mar 2013, 13:32

Ovo je prilika koja se ne smije propustit'. :)

Dobiti Malagu za protivnika i više je nego odlično uzimajući u obzir protivnike koje smo mogli izvući. Dobri su. Imaju solidnu ekipu i dobrog trenera, ali mi smo i jače pobjeđivali 8-) . Ulazak u polufinale bi bio nevjerovatan uspjeh za BVB, a onda ko zna :?: :? :) Ako bi Real išao na Barcu, a mi na Juve/Bauern sve je moguće onda. 8-)

Samo se nadam da taj pritisak koji će BVB imati zbog vjerovanja okruženja da "moramo" proći neće imati negativnog uticaja na ekipu. :?

P.S.
Adnane daj nam neku novu anketicu! :) ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 15 mar 2013, 13:44

Malaga nije lošija od Shakhtara, ali kao što Semir kaže, ovo je šansa koja se mora iskoristiti ako želimo biti u vrhu Europe.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 mar 2013, 14:21

Protivnika treba respektovati i uci maksimalno ozbiljno u oba susreta i ubjedjen sam da rezultat na kraju nece izostati. Prednost BVB-a je ta sto uzvrat igraju na domacem terenu, a siguran sam da dolje mogu postici jedan ili dva gola.

Za mene licno ispadanje BVB-a bi bilo veliko razocarenje, a eventualnim prolaskom sve je moguce kao sto je pokazao Porto prije skoro 10 godina.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 mar 2013, 14:49

1/4 finale lige prvaka-protivnik Malaga...ebem ga ko je nezadovoljan :D

Ne treba zaboraviti da igramo bez Hummelsa tako da je i to prednost za spance...ali imamo finu sansu za 1/2 finale.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 mar 2013, 15:13

Imaju li igdje brojke koliko je već od LP-a i ulaznica BvB zaradio ove sezone ?

Koliko će se zaraditi ako se prođe aBd u polufinale ?

Ode Robert, sve mi se čini da je veća mogućnost dolaska Edina u Dortmund iako bi mu plata izazvala nezadovoljstvo kod nekih.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 15 mar 2013, 15:19

Neutral je napisao/la:Imaju li igdje brojke koliko je već od LP-a i ulaznica BvB zaradio ove sezone ?
Nakon četvrtfinala zarada će biti 50 mil eura! :)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 15 mar 2013, 15:21

Dobar zdrijeb za vas... ;)

Ove god ste svakako daleko dogurali,i da cak ispadnete ne bii bila neka velika steta ali brate pogledat koga ste sve mogli dobit i dobijes Malagu onda je prolazak moranje,ne se zadovoljiti ulaskom u 1/4 finale,ovo se mora proci a dalje kako bude,sve je moguce ;)
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 mar 2013, 15:24

Odlična financijska inekcija za BvB. Samo da nastave sa ovakvom pametnom politikom a ne kao svojevremeno u 90-tim raspipajući novac kao da neće nikada nestati.

Kako bi volio da malo dograde stadion na tih famoznih 100.000 mjesta ili barem da osposobe tih 15.000 ili koliko već mjesta da su adekvatni i za LP-a.

Baš me zanima koga će Watze and co izvući nakon Barriosa i Lewandowskog, provjerenog igrača ili opet neki talenat poznat samo BvB-u.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 15 mar 2013, 15:35

Sutra protiv SCF-a! Sve osim pobjede bilo bi razočarenje.

Kod nas nema povrijeđenih Hummelsa, Kehla i Owomoyele. Bender je takođe upitan, ali nadamo se da će zaigrati. Samo ne treba rizikovat' ukoliko nije dovoljno oporavljen. Jedan vrli stručnjak je rek'o : "Bolje osrednji igrač koji je 100 % spreman, nego klasni igrač s 80 %." :)
Ima igrača koji ga mogu zamijeniti, prije svega Nuri i Moritz. Moramo pobijediti, jer takođe očekujem dobar retzultat Apotekara, tako da moramo non-stop biti na nivou da zadržimo to drugo mjesto. :)

Mogući sastavi:
slika

@Neutral
Ja bih sad rado potpis'o 3 plasmana zaredom u LP umjesto 1 titule u Bundesligi. Titule su svakako važne, ali *ebi ti nju ako ćeš narednih sezona gledat' LP na malim ekranima. Eto aBd sljedeće sezone ponovo u LP i to je već tri vezana plasmana u tom takmičenju.
Dolazak skupljih igrača će uskoro postati naša realnost i potreba u skladu s našim ambicijama. ;)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 mar 2013, 15:39

Da, keš je čudo.

Je li ovo Jurgen počeo da fura Nurija ne bi li se vratio u staru formu. Pomalo je teško shvatiti kako jedan igrač može tako ispasti iz forme. Ko se ne sjeća njegove lijevice na ivici šesnaesterca i onda lagano loptu pošalje u rašlje. Baš me zanima ko će igrati protiv Malage. Onaj Kehl je po meni najgori igrač BvB-a, a i Subotić je veoma tanak.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 15 mar 2013, 15:41

Gledajući roster Malage, rekao bih da smo poprilično jači. Imaju masu iskusnjara koji su danas prešli tridesetu i koji su već prošli svoj vrhunac - Demichelis, Weligton, Onyewu, Lugano, Julio Baptista, Joaquin, Saviola i Santa Cruz. Uz njih tu je odlični vratar Caballero, pouzdani Toulalan i Eliseu i fantastični Isco, te upravo ovu četvorku smatram njihovim najjačim karikama. Koliko sam ih ja pratio, bitne uloge u momčadi imaju još Camacho, Duda i Gamez, ali to su ništa više od solidni igrači. Ovako na prvu, mislim da osim Isca nijedan njihov igrač kod nas ne bi bio starter.

Što se tiče njihovih nastupa u CL, daleko je to bilo od nekog briljiranja, ali je bilo dobro. U prvoj fazi su odlično startali i tako iskoristili "traženje" Milana i Zenita. Protiv Porta su u globalu bili lošija momčad, ali se mora reći da su zaslužili prolaz, pogotovo jer je u obje utakmice bila napravljena po 1 drastična greška na njihovu štetu. Iskreno, mišljenja sam da Porta ne bi prošli da ovi nisu skoro cijelo poluvrijeme u uzvratu imali igrača manje.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 15 mar 2013, 17:49

Neće nimalo biti lako protiv Malage kao što neki misle,prvenstveno iz razloga što je po izbacivanju "loptica" breme favorita prebačeno na stranu BvB-a .

Istina da je lakši protivnik nego li Juve,Real,Barca,Bayern ali ako se želi polufinale moraće dobro oznojiti guzove.

Španci će sigurno biti rasterećeni za njih je uspjeh bila i osmina finala,izbaciše Porto i tu su gdje su a bez pritiska za prolazak dalje mogu pokazati jako puno.

Lijepa šansa da se Dortmund dokopa daljeg kruga takmičenja ali upravo to očekivanje prolaska bi mogla biti neka vrsta kočnice i pitanje je kako se ekipa može nositi s tim,ali ako ih Klopp pripremi onako kako najbolje zna da grizu teren puni elana i samopouzdanja prolazak neće doći u pitanje.
Zadnja izmjena: Zodiac, dana/u 15 mar 2013, 17:56, ukupno mijenjano 1 put.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 15 mar 2013, 17:54

Super protivnik za BVB, bolji ste po prikazanoj igri dosada imate i bolju ekipu i mislim da bi bilo veliko razocarenje da ispadnete od Malage, najbitnije je da se niko ne povredi i da zatvore Isca jer od njega prijeti najveca opasnost, ukoliko odigrate onako kako znate prolaz nece biti upitan.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 15 mar 2013, 18:55

mandraX je napisao/la:
kraljttbvb je napisao/la:Jos malo vise od jednog sata i znat cemo put do finala ;)
Kako ćeš znat' put do finala kad se poslije ovih tekmi opet izvlače parovi za 1/2 finale? :P
Ovo nisam znao! Znam da bi prije sve rjesavali jednim zrijebom...
adnan24 je napisao/la:1/4 finale lige prvaka-protivnik Malaga...ebem ga ko je nezadovoljan :D
+1

Nije Malaga naivna, ako nista, a ono dosli su ko i mi do 1/4 finala LP-a. Opet, sto kaze adnan24, od svih protivnika mi dobismo jednog on laksih. Nisu vala nista jaci od Sahtara, a protiv Ukrainaca smo odigrali ozbiljno i koncentrisano, te ih poprilicno lagano izbacismo. Malo se pribojavam onog naseg lako cemo i ako im to Klop izbije iz glave (kao sto je ucinio protiv Sahtara), proci cemo 100% ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 15 mar 2013, 19:14

KSIVLE je napisao/la:Gledajući roster Malage, rekao bih da smo poprilično jači. Imaju masu iskusnjara koji su danas prešli tridesetu i koji su već prošli svoj vrhunac - Demichelis, Weligton, Onyewu, Lugano, Julio Baptista, Joaquin, Saviola i Santa Cruz. Uz njih tu je odlični vratar Caballero, pouzdani Toulalan i Eliseu i fantastični Isco, te upravo ovu četvorku smatram njihovim najjačim karikama. Koliko sam ih ja pratio, bitne uloge u momčadi imaju još Camacho, Duda i Gamez, ali to su ništa više od solidni igrači. Ovako na prvu, mislim da osim Isca nijedan njihov igrač kod nas ne bi bio starter.

Što se tiče njihovih nastupa u CL, daleko je to bilo od nekog briljiranja, ali je bilo dobro. U prvoj fazi su odlično startali i tako iskoristili "traženje" Milana i Zenita. Protiv Porta su u globalu bili lošija momčad, ali se mora reći da su zaslužili prolaz, pogotovo jer je u obje utakmice bila napravljena po 1 drastična greška na njihovu štetu. Iskreno, mišljenja sam da Porta ne bi prošli da ovi nisu skoro cijelo poluvrijeme u uzvratu imali igrača manje.
Demichelis je ove sezone u Primeri mozda i najbolji stoper.
Nevjerovatno kako covjek igra.
On i Lugano cine jedan tvrdi bedem i odlican stoperski par.
Joaquin i Saviola su kao preporodjeni a to moze predstavljati veliki problem.
Dakle sve je to Pellegrini mudro i genijalno poslozio.
Spojio mladost i iskustvo i dobio strasnu momcad.

S druge strane BvB jos strasniji na celu sa Kloppom, ali namucit ce se itekako.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 15 mar 2013, 19:20

Svaka njima čast, ali daleko su oni od neke top klase. A da će biti nezgodno, u to nema dileme. Siguran sam da će biti teže nego sa Shakhtarom, a ako mi nebudemo 100% koncentrirani prolaz Malage me uopće ne bi iznenadio.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 15 mar 2013, 20:36

Evo naletio sam na Spoxu na moguća pojačanja u odbrani :!:

Štoperi: Aleksandar Dragovic (FC Basel), Timm Klose (1. FC Nürnberg), Sokratis (Werder Bremen), Miguel Rodrigues (CD Nacional), Cheikhou Kouyate (RSC Anderlecht)

Od ovih štopera nekako su ova prva trojica baš po mom ćejfu. Dragović mlad, a već iskusan i standardan u Baselu. Jedini problem možda što se neće zadovoljiti mjestom na klupi, ali možda je to i dobro da Hummy i Subotić ne misle da su nedostižni prvotimci.
Klose odličan u FCN-u. Igra super sezonu. Takođe mlad štoper (24) i bilo bi mi drago da dođe, jer svojom konstantnošću može mnogo doprinijeti timu. Sokratis (24) već dokazan u Werderu i u Seriji A. Definitivno odlično rješenje, a čuo sam da ga je Werder stavio na transfer listu zbog toga što hoće da smanje troškove. O ovoj zadnjoj dvojici ne znam puno. Rodrigues važi za najboljeg mladog štopera u Portugalu. Čini mi se da ga hoće i Napoli. Definitivno se uklapa u našu šemu. Kouyate mi je nepoznat moram prinati. :?

Bekovi: Sebastian Jung, Bastian Oczipka ( Eintracht Frankfurt), Matthias Ostrzolek (FC Augsburg), Oliver Sorg (SC Freiburg)

Svi bekovi su mladi s mogućnošću daljeg razvijanja. Jung i Sorg za desnu stranu, a Oczipka i Ostrzolek za lijevu. Nema šta, svi su odlični i kad bih mog'o sve bih doveo. Koga god da izaberu od ovih neću se uošte buniti :) 8-)
Klopp je danas na press konferenciji hvalio Sorga, Krusea i Gintera. Definitivno tri mlada igrača iz SCF-a koji plijene pažnju. Sutra ćemo ih skautirat'. Ovog Gintera se komotno može pridodati listi štopera interesantnih za BVB. 8-)

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 15 mar 2013, 21:22

Ne treba potceniti Malagu, treba uzeti u obzir da ce prvi mec propustiti Humels,a verovatno i revans posto ne verujem da ce ga Klop staviti odmah da pocne tekmu kada su se Santana i Subotic uigrali.Mislim isto tako Subotic nije igrao protiv Sahtjora, jer bi mu u tom slucaju bila prva utakmica posle povrede.Malaga ima par veterana koji mogu da prelome mec u korist njihovog tima, imaju oni dosta evropskih utakmica u nogama.Tulalan, Saviola, Santa Kruz, Hoakin, Baptista, Demikelis, Lugano...da se najezim koja velika imena igraju za Malagu.Odlicno je ukomponovao tim Pelegrini, ekipa se dobro drzi na dva fronta.Tesko golove prima Malaga, bio bih zadovoljan kada bi se tamo izborio remi.

Sto se stopera tice, ja sam za Tima Klosea.Najjeftinija opcija od svih jer mu ugovor istice 2014 godine, a i ima bolju ocenu od Sokratisa na kickeru. :mrgreen:

Malo sam gledao koeficijente povodom sledece sezone LS.16 timova imaju veci koeficijent od Dortmunda i sigurno ce igrati LS sledece sezone.Za par klubova se sada moze slobodno reci da su ispali iz kombinacija tako da treba ponajvise obratiti paznju na timove koji ce da se bore za kvalifikacije ili eventualno obezbede plasman u grupnu fazu.A to su:Arsenal/Totenhem/Celzi, Valensija, Milan, Lion/Marsej, Salke/HSV, Dinamo Kijev/ Metalist, Zenit, Ajaks/PSV, Braga i Bazel.Naveo sam tu i timove koji jos imaju sanse za plasman u LS.Eto nekima zanimacije do sredine maja. :mrgreen:

Edit:Umalo zaboravih da kazem, Mama Biram Diuf vredi 10 miliona tako da ce Hanover sada sigurno vise traziti za njega.Do juna sigurno ce mu cena skociti jos milion-dva.Previse bi to bilo para za back-up napadaca koji ce igrati 15-20 minuta po utakmici.Mozda bi trebalo porazmisliti o razmeni Siber-Diuf.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 15 mar 2013, 22:48

@Dule džabe Hannoveru što je TM Dioufu povisio cijenu kad njemu izlazi ugovor. Mislim da ćemo se tu naći s njima na nekih 5-7m. Što se tiče dogodine, ja sam jučer malo gledao u kojem bi potu mogli biti i krivo zaključio da bi mogli završiti i u 4. bubnju. Naime, mi smo u najgorem slučaju 23. za dogodine, što znači da smo dogodine 99% u 3. potu.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.