Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

iVar
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la iVar » 09 dec 2013, 23:39

samo_lijevo je napisao/la:@Ivar,kako sam ja upoznat mi(BIH) je potpisala neki sporazum da imamo samo kopnene snage,dakle odrekli smo se vazdusnih.Vojska Srbije je trazila da kupi ove avione,ali nasi ne zele prodati.I to sto ih ima VS ne znaci apsolutno nista,davno zastarjela roba.

Vazdusne se odnose na fiksna krila,znaci mogu helikopteri.Valjda sam dobro objasnio ovo oko krila. :)
a meni je to glupo, čuj odrekli se vazdušnih snaga, + što nam "komšije" kontrolišu vazdušni prostor, haman ko da su u BiH nesposobni ljudi. Sr.anje na kilogram bgm.

A oni buraz bar imaju za obuku, mislim da se treniraju na Galebima, a planiraju (koliko pročitah) nabavku Migova iz Rusije/Ukrajine i to modela 29 (kojeg imaju već, al' da dodaju još) :)

Što se tiče helikoptera, evo ti jedan Link čisto da vidiš kakve bi mašine imali u posjedu da postoji volja da se to riješi. Svako ko se iole bavi militarijom zna da je ovaj Mil MI 24 leteći tenk-utvrda :) u službi je još uvijek u Rusiji, a Rusi su bogami vojna sila :)

Nama izgleda trebaju (kol'ko ove vlasti sad razmisljaju) samo američki UH-1 Hueyi i Mil MI 8 za gašenje požara :lol:
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 09 dec 2013, 23:43

Pa gdje da se obucavaju?
Nemas akademije za ove vojnike po zemlji :mrgreen:

Galeb i jeste skolski tip aviona. ;)

PS inace kao dijete sam imao san da budem pilot. :D
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 09 dec 2013, 23:47

samo_lijevo je napisao/la:Pa gdje da se obucavaju?
Nemas akademije za ove vojnike po zemlji :mrgreen:

Galeb i jeste skolski tip aviona. ;)

PS inace kao dijete sam imao san da budem pilot. :D
E pa kad ti je država u banani nemaš ništa nažalost. Ja bih bio najsretniji kad bi Bosna imala vojnu akademiju i to baš ono uređenu, da školuju oficire, majore i šta već, ali nema.

I što odustade od sna? :) medicinski razlozi ili?
Usput evo srpskog MiG-a
slika
8-)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 09 dec 2013, 23:51

Ipak to je samo san.

ja bih bio sretan da Orao opet proizvodi avione,ali... :cry:

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 09 dec 2013, 23:56

samo_lijevo je napisao/la:Ipak to je samo san.

ja bih bio sretan da Orao opet proizvodi avione,ali... :cry:
I ja bih bio sretan da se poboljša i namjenska industrija :mrgreen: osim što imamo proizvođače municije malog kalibra, i proizvođače haubica u travniku, moglo bi se uložiti malo u pravljenje vozila, oklopnjaka, ako je već tenk golem zalogaj, dizajniranje te izrada transportera oklopnjaka, ili možda oklopljenog kamiona za transport (da ne izgleda onako ružno ko ovi sadašnji)...
i vala brate da imamo svog proizvođača uniformi :) kad može "Mile Dragić" u Srbiji, "Kroko" u Hrvatskoj, "Šestan-Busch" kacige isto u hrvatskoj, možemo i mi

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 09 dec 2013, 23:57

iVar je napisao/la:i usput, kakav si sa raštelovanim puškama M16? Ima li fakat nekih koje nisu u upotrebi a da se prodaju? Bar u dijelovima, ako bi mog'o nać' oriĐiĐi dijelove da sastavim airsoft verziju :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: Kralju gdje ćeš me to pitati, pa za to se gubi posao. :lol: Nemam pojma, mislim da OS BiH ne prodaju puške, sav višak pušaka se uništava. Ako pokušaš šta da kupiš na crno, velike su šanse da zaglaviš mardeljane na par godina :mrgreen: . Vojska prodaje samo municiju, i to nekoj firmi iz Hrvatske.

iVar je napisao/la:(alan vjerovatno zna o čemu pričam)
jesi siguran? :lol:
jbg, ja sam logistika. :mrgreen:

Bosniacum Lilium je napisao/la:@alan
znas kako je to sa sirovinama :mrgreen: gdje ces biti ljudina ako jednom zenu nisi izdegenecio :mrgreen:
joj ovi su najgori. njihova je uvijek zadnja, da draga :mrgreen:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 09 dec 2013, 23:59

tako nekako :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 dec 2013, 00:00

i vala brate da imamo svog proizvođača uniformi :) kad može "Mile Dragić" u Srbiji, "Kroko" u Hrvatskoj, "Šestan-Busch" kacige isto u hrvatskoj, možemo i mi
ima i to kod nas,samo sto oni rade za NATO.Ne bih da reklamiram. :)

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 10 dec 2013, 00:03

Visoko i Gorazde najjaci gradovi u BiH :D

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 dec 2013, 00:06

Bosniacum Lilium je napisao/la:Visoko i Gorazde najjaci gradovi u BiH :D
dobro ne znam za Gorazde. :mrgreen: :lol: gledaj sad kad onaj spijun uleti sa nekim upisom. :lol:

Nije firma iz Visokog,ali se radi kod nas.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 10 dec 2013, 00:07

alan_kardec je napisao/la:
iVar je napisao/la:i usput, kakav si sa raštelovanim puškama M16? Ima li fakat nekih koje nisu u upotrebi a da se prodaju? Bar u dijelovima, ako bi mog'o nać' oriĐiĐi dijelove da sastavim airsoft verziju :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: Kralju gdje ćeš me to pitati, pa za to se gubi posao. :lol: Nemam pojma, mislim da OS BiH ne prodaju puške, sav višak pušaka se uništava. Ako pokušaš šta da kupiš na crno, velike su šanse da zaglaviš mardeljane na par godina :mrgreen: . Vojska prodaje samo municiju, i to nekoj firmi iz Hrvatske.
ovdje te niko ne zna :mrgreen: ma nisam ja mislio komplet pušku, Đe'š mi dat' cijeli mehanizam, mislio sam samo na metalne dijelove, tj. oklop, to bi valjalo, al' toga izgleda nema..neki lik u Srbiji "prošverc'o" M70 bez problema, al' bez unutarnjeg mehanizma, bez udarne igle, bez onih navojnica, federa.. 8-)
iVar je napisao/la:(alan vjerovatno zna o čemu pričam)
jesi siguran? :lol:
jbg, ja sam logistika. :mrgreen: [/quote]

znaš li bolan rastavit' pušku :lol:
inače reaktivni oklop, metalne ploče ispod kojih se nalazi eksploziv, koji kad dođe do sudara projektila i te ploče, automatski eksplodira, kreirajući tako nekakav efekat :mrgreen: gdje ta novonastala eksplozija tjera tu, ublaži udar :)

samo_lijevo je napisao/la:
ima i to kod nas,samo sto oni rade za NATO.Ne bih da reklamiram. :)
I ako eto ima, rade za druge, dok naši uvoze američki polovni crap, da je bar novo :roll:
Jbt, ljudi u svijetu prevazišli i PASGT kacige, koriste one Mich 200, FAST jump i sl. samo kod nas ove neke čudne, ne znam im ni ime, liče na švapske

usput, evo "Lazar 2", transporter iz VS, sumnjam da se i kod nas ne može nešto napraviti ovako :)
slika

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 dec 2013, 00:16

samo ti je teska tema,stvarno ne znam odakle ti volja za ovim.
pravi si fanatik vojske,specijalnih jedinica itd.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 10 dec 2013, 00:19

tako je :D dajte malo spike o zenama, inostranstvu, biznisu, hajmo veseloooooooo :D :lol: :lol:

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 10 dec 2013, 00:20

samo_lijevo je napisao/la:samo ti je teska tema,stvarno ne znam odakle ti volja za ovim.
pravi si fanatik vojske,specijalnih jedinica itd.
mene kad bi ubacili u te štabove, samo bi se čulo "mali, more marš, nemoj bit' naporan" :lol:
mene sve živo oko toga zanima :mrgreen: ev' neću više halali'te :evil: :D

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 10 dec 2013, 00:22

Bosniacum Lilium je napisao/la:tako je :D dajte malo spike o zenama, inostranstvu, biznisu, hajmo veseloooooooo :D :lol: :lol:
Svidja mi se drugarica
nadam se da će seka skoro u austriju preselit pa da mogu cesce u posjetu :ugeek:
počeo sam pisat neke tekstove na engleskom za pare :lol:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 dec 2013, 00:23

Bosniacum Lilium je napisao/la:tako je :D dajte malo spike o zenama, inostranstvu, biznisu, hajmo veseloooooooo :D :lol: :lol:
pa ja,pokazuje nam transportere. :lol: :lol:

ja i dan danas zalim sto nisam otisao u Njemacku studirati.Imao sam priliku,ali zao mi bilo napustiti ovaj rahatluk.
Mogao sam gore prosipati moje biznis ideje.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 10 dec 2013, 00:31

samo_lijevo je napisao/la:
pa ja,pokazuje nam transportere. :lol: :lol:

ja i dan danas zalim sto nisam otisao u Njemacku studirati.Imao sam priliku,ali zao mi bilo napustiti ovaj rahatluk.
Mogao sam gore prosipati moje biznis ideje.
slicna stvar drug moj. Ni meni se ne ide iz ovog rahatluka. Ima se pojesti i popiti, sve 4 u zrak. Ah meraka u veceri rane, gdje Fazila mezetluke sprema 8-)
Marsal je napisao/la:
Svidja mi se drugarica
nadam se da će seka skoro u austriju preselit pa da mogu cesce u posjetu :ugeek:
počeo sam pisat neke tekstove na engleskom za pare :lol:
a ovo sve fakat? :lol: I ja bi trebao u toku ove sedmice izvaditi putovnicu, ne :oops: :D

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 10 dec 2013, 00:31

iVar je napisao/la:ovdje te niko ne zna :mrgreen: ma nisam ja mislio komplet pušku, Đe'š mi dat' cijeli mehanizam, mislio sam samo na metalne dijelove, tj. oklop, to bi valjalo, al' toga izgleda nema..neki lik u Srbiji "prošverc'o" M70 bez problema, al' bez unutarnjeg mehanizma, bez udarne igle, bez onih navojnica, federa.. 8-)

iako vidim da dosta dobro plivaš u tim military vodama, očito ti ne kontaš šta je vojska. nema veze dal bi ti neko nabavio jedan mali dio puške ili čitavu pušku, taj neko se ne bi dobro proveo u slučaju da ga provale.

iVar je napisao/la:znaš li bolan rastavit' pušku :lol:
inače reaktivni oklop, metalne ploče ispod kojih se nalazi eksploziv, koji kad dođe do sudara projektila i te ploče, automatski eksplodira, kreirajući tako nekakav efekat :mrgreen: gdje ta novonastala eksplozija tjera tu, ublaži udar :)
E yebi ga sad. Pa znam pušku rastaviti (u klasi sam bio među najbržima u sklapanju/rasklapanju puške), ali ti si pričao o tenkovima :D .
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 10 dec 2013, 00:35

nije aljda niko tol'ki baksuz, kad sam čit'o da su rakete iznosili iz nekog hangara :lol: :lol:

što se tiče sklapanja, princip je isti, ostalo su nijanse :mrgreen:

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 10 dec 2013, 00:37

Bosniacum Lilium je napisao/la: a ovo sve fakat? :lol: I ja bi trebao u toku ove sedmice izvaditi putovnicu, ne :oops: :D
Da, da :lol:
Za drugaricu se još ubjeđujem da nije ništa, da se um poigrava sa mnom
sis ozbiljno planira u osterajh, veli čemerika joj depresivna. zvala me i tamo ali nema šanse u avion da udjem preko okeana, a-a, gore plavo dole plavo :roll:
ima neka stranica, napisao 2 teksta čekam da mi uplate 10 dolara sad, necu nista vise pisat dok mi ovo ne isplate mamu im **** čekam već 2 dana pare :lol:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 5 gostiju.