a meni je to glupo, čuj odrekli se vazdušnih snaga, + što nam "komšije" kontrolišu vazdušni prostor, haman ko da su u BiH nesposobni ljudi. Sr.anje na kilogram bgm.samo_lijevo je napisao/la:@Ivar,kako sam ja upoznat mi(BIH) je potpisala neki sporazum da imamo samo kopnene snage,dakle odrekli smo se vazdusnih.Vojska Srbije je trazila da kupi ove avione,ali nasi ne zele prodati.I to sto ih ima VS ne znaci apsolutno nista,davno zastarjela roba.
Vazdusne se odnose na fiksna krila,znaci mogu helikopteri.Valjda sam dobro objasnio ovo oko krila.
A oni buraz bar imaju za obuku, mislim da se treniraju na Galebima, a planiraju (koliko pročitah) nabavku Migova iz Rusije/Ukrajine i to modela 29 (kojeg imaju već, al' da dodaju još)
Što se tiče helikoptera, evo ti jedan Link čisto da vidiš kakve bi mašine imali u posjedu da postoji volja da se to riješi. Svako ko se iole bavi militarijom zna da je ovaj Mil MI 24 leteći tenk-utvrda
Nama izgleda trebaju (kol'ko ove vlasti sad razmisljaju) samo američki UH-1 Hueyi i Mil MI 8 za gašenje požara